Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 3. 2014)

19. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni budeme efektivně stahovat soubory pomocí programu uGet. Složíme hudbu s Linux Multimedia Studio. Budeme editovat soubory ve více lidech pomocí Gobby a trochu si pohrajeme se zvukovými výstupy. Jako vždy nesmí chybět ani blbinka.

Uget

Program uGet slaví už jedenácté narozeniny. Za tu dobu se dostal až na verzi 1.10.3. Jedná se o jednoduchý manažer stahování. Kromě sympatického designu pomáhá mít větší přehled nad stahovanými soubory. Ty lze řadit do jednotlivých kategorií.

Softwarová sklizeň (19. 3. 2014) - obrázky k článku.

ugetdm.com/, 1.10.3

LMMS

Linux Multimedia Studio (LMMS) je mocný nástroj pro hudební skladatele. Obsahuje dokonce i MIDI-klávesnici. Uživatelské prostředí se dá snadno poskládat a upravit pro potřeby uživatele. Díky programu lze vytvářet nejen jednoduché znělky, ale i rozsáhlá hudební díla. V dubnu by se měl LMMS objevit v repozitářích Ubuntu ve verzi 1.0.

Program LMMS
Zdroj: sourceforge.net/projects/lmms/

sourceforge.net/projects/lmms/, 4.15

Gobby

Gobby slouží k editování textových souborů více uživateli najednou. Stačí jen vytvořit sezení a pak se zvesela pustit s kolegy do psaní. K dispozici je chat pro lepší komunikaci. V jednom sezení jde upravovat i několik souborů naráz. Mezi nimi se dá přepínat pomocí záložek v horní části okna. Gobby je k dispozici pro Linux i Windows.

Softwarová sklizeň (19. 3. 2014) - obrázky k článku.

gobby.0×539.de/trac/0.5

root_podpora

Audio Output Switcher

Audio Output Switcher umožňuje v grafickém prostředí Gnome přepínat mezi jednotlivými audio výstupy. Do panelu, ve kterém ovládáte hlasitost, přidá rozbalovací menu. Pro Ubuntu a jeho prostředí Unity existuje alternativa s názvem Indicator sound switcher.

Blbinka

Jaké by to bylo být Supermanem?

Byl pro vás článek přínosný?