Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 6. 2013)

19. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní Sklizni se podíváme na ukládání videa ze serveru Youtube do MP3. Zorganizujeme si život pomocí Osmo. Sestavíme plán konference a budeme sledovat světové dění velmi komplexní RSS čtečkou. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

YouTube to MP3

Pro hudební nadšence, kteří mají většinu své hudby uloženou v oblíbených položkách na youtube.com, může být YouTube to MP3 úžasnou cestou, jak si vychutnat písničky i na cestách. Díky jednoduchému uživatelskému rozhraní stačí jen nakopírovat odkaz videa a program z něho extrahuje zvuk a vyplivne vám ho jako kvalitní MP3. Jednodušší způsob asi neexistuje, ale je to vůbec legální?

Softwarová sklizeň (19. 6. 2013) - obrázky k článku.

www.mediahuman.com/youtube-to-mp3-converter/, 2.8.5

Osmo

Ač vypadá Osmo na první pohled poměrně nevábně, jedná se o silný nástroj na správu úkolů. Obsahuje nejen kalendář a To Do List, ale i celou řadu vychytávek – jako například Kalkulátor data. Prostředí je minimalistické a díky němu Osmo šlape parádně rychle a váš počítač není zbytečně zatížen. Kontakty a poznámky si lze vytisknout nebo upravit v integrovaném textovém editoru, aby byly přehlednější.

Softwarová sklizeň (19. 6. 2013) - obrázky k článku.

www.clayo.org/osmo/, 0.2.10

ConfClerk

Příprava na různé konference mě občas dokáže pěkně stresovat, zvláště – když je program značně košatý a oficiální konferenční leták nepřehledně zpracovaný. Naplánovat si tak sérii přednášek, které chce člověk navštívit, může být někdy úkol na dlouhé desítky minut. Často se jednotlivé bloky kryjí nebo chcete sledovat jen jednoho řečníka. ConfClerk je manažer, který vás této bolesti trochu zbaví. Lze ho mít v mobilu i na desktopu a vyhledávat určité přednášky a sály podobně snadno jako v internetovém vyhledávači.

Softwarová sklizeň (19. 6. 2013) - obrázky k článku.

www.toastfreeware.priv.at/confclerk, 0.5.5

FeedTurtle

FeedTurtle je poněkud netradiční RSS čtečka. Vyznat se v ní v prvních minutách, díky množství jejích funkcí, je docela problematické. Pokud hledáte něco minimalistického, raději dejte ruce pryč. Na druhou stranu má FeedTurtle v sobě integrovaný internetový prohlížeč a záložky na vaše oblíbené aktivity. Lze si tak tvořit seznamy dohraných her nebo oblíbené hudby.

root_podpora

Softwarová sklizeň (19. 6. 2013) - obrázky k článku.

www.feedturtle.sourceforge.net/, 6.6

Blbinka

Tak co? Budete chrápat raději s Tuxem nebo Gmailem?

Byl pro vás článek přínosný?