Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (23. 10. 2013)

23. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes upravíme sbírku hudby, aby všechny skladby hrály stejně hlasitě, a pošleme pár kreativních tweetů. Přečteme si nějakou tu japonskou mangu a stáhneme celou řadu videí. Jako vždy nesmí chybět blbinka. Jste připraveni rozjet svůj vlastní úspěšný e-shop?

easyMP3Gain

Jedna písnička je moc potichu, u druhé vám pomalu prasknou ušní bubínky. Spravovat sbírku hudby není snadné. Pokud chcete hlasitost rychle a jednoduše vyrovnat u všech skladeb na stejnou hodnotu, zkuste program easyMP3Gain. Stačí do něj jen nakopírovat složku, zadat parametry, a o zbytek už se software postará. Bohužel, občas zamrzá a někdy se tváří lehce nestabilně.

Softwarová sklizeň (23. 10. 2013) - obrázky k článku.

sourceforge.net/projects/e­asymp3gain/, 0.5.0

Twipstr

Twitter je minimalistický, to je také jedna z jeho hlavních předností. Někdo může ale postrádat vyjádření jistých emocí za pomocí hezky buclatého smajlíka. Twipstr umožní do vašich tweetů vkládat různé symboly. Své sdělení tak lze oživit a zazářit v šedi obyčejných textových zpráv. Jen musíte dát pozor na to, abyste přílišnou kreativitou nenaštvali moc následovníků.

Softwarová sklizeň (23. 10. 2013) - obrázky k článku.

twipstr.sourceforge.net/, 1.2.5

HakuNeko

Manga je japonský styl komiksu, který si v posledních letech vydobyl své místo i mezi fanoušky grafických novel v Česku. Problém je v nedostatku titulů na českém trhu. Sešity si tak musí čtenář opatřit jinými způsoby. HakuNeko vám umožní bleskově stahovat mangu, a zároveň pomáhá ve sledování nově vydaných titulů.

Softwarová sklizeň (23. 10. 2013) - obrázky k článku.

code.google.com/p/hakuneko/, 1.1.0

All Video Downloader

Na stahování videí z Youtube.com a jiných serverů existuje celá řada pluginů i do obyčejného webového prohlížeče. All Video Downloader se snaží zaujmout možností překopírovat seznam snímků do adresáře a následně je naráz stáhnout na harddisk. Je to rychlé, snadné a účinné. Dále můžete zvolit celou řadu formátů, do kterých chcete video uložit.

CS24_early

Softwarová sklizeň (23. 10. 2013) - obrázky k článku.

kastorsoft.com/index_en.php, 5.0

Blbinka

Rozjet e-shop není žádná sranda. Pokud jste na poli podnikání bezradní a chcete směle konkurovat Amazonu, oslovte tyto dva „šikuly“.

Byl pro vás článek přínosný?