Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (23. 3. 2022): vylepšený Thunderbird a správce BACnet

23. 3. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme vylepšený a opravený Thunderbird, prozkoumáme zařízení BACnet v síti, vytvoříme pracovní postup a nakonec si uložíme přístupové údaje. Nebude chybět ani oblíbená blbinka.
Co se dozvíte v článku
  1. Betterbird
  2. Yet Another Bacnet Explorer
  3. Flowrigami
  4. Passky
  5. Blbinka

Betterbird

Betterbird je fork e-mailového klienta Mozilla Thunderbird, který dle slov autorů opravuje dosud neopravené chyby a především nabízí řadu funkcí, které v původním řešení nebyly. Za ty nejzvučnější lze považovat víceřádkové zobrazení náhledů zpráv (jako v Outlooku), možnost přizpůsobení tlačítek v záhlaví, rychlý filtr pro neoznačené zprávy, trvalé dešifrování zpráv, vyhledávání v šifrovaných zprávách nebo tisk seznamu příloh. Do Betterbird lze také instalovat rozšíření vyvinuté pro Thunderbird.

www.betterbird.eu/index.html, 91.0

Yet Another Bacnet Explorer

Yet Another Bacnet Explorer je průzkumník zařízení využívající komunikační protokol BACnet. Umožňuje testování a vyhodnocování protokolu, průzkum sítě pro automatizaci budov, generování EDE souborů a čtení či export log dat.

sourceforge.net/projects/y­etanotherbacnetexplorer/, 1­.2.2

Flowrigami

Flowrigami umožňuje vytvářet a vizualizovat pracovní postupy a konfigurovat je pomocí grafických komponent. Podporuje práci s UML elementy aktivit, nabízí nástroje pro import a export workflow v JSON formátu či export workflow v podobě PNG.

scand.com/products/flowrigami/, 1.0.0.2

Passky

Passky je jednoduchý správce hesel. Umí ukládat přístupové údaje, vyhledávat je, upravovat a kopírovat. Pro zabezpečení citlivých informací lze využít softwarovou i hardwarovou dvoufaktorovou autentizaci. Ať už si Passky vyberete jako svého správce hesel nebo se rozhodnete jej zbavit, pomohou k tomu funkce pro snadný import a export (Bitwarden, KeePassXC, NordPass aj.).

CS24_early

passky.org/, 6.0.2

Blbinka

Historie metaverse vskutku sahá až do minulého tisíciletí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku