Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (24. 2. 2021)

24. 2. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme monitorovat využití systémových zdrojů, vytvoříme dynamické audiovizuální dílo, zjistíme, kdo další se připojuje do stejného rajónu a nakonec otestujeme svůj počítač.

SysMonTask

SysMonTask je správce úloh, ve kterém můžete procházet běžící procesy a podprocesy, a sledovat výkon hardwarových zdrojů. Monitoruje aktuální vytížení logických procesorů, operační paměti, grafického procesoru a disků. Zobrazuje také informace o využití sítě. Aplikace je nápadně (cíleně, ne náhodou) podobná správci úloh ve Windows.

github.com/KrispyCamel4u/SysMonTask, 1.1.1

AstroFox

AstroFox umožňuje tvořit pohybovou grafiku kombinací zvukových souborů a nástrojové lišty, se kterou lze tvořit textový obsah, či vkládat obrázky, animace a efekty. Dynamika vizuální stránky videa je zčásti generována na základě analýzy zvukové stopy.

astrofox.io/, 1.1.0

Wifi Channel Monitor

Wifi Channel Monitor je nástroj pro monitorování využití kanálů sousedních směrovačů a přístupových bodů. Pomáhá zjistit, zda jste na vašem aktivním kanálu sami, zobrazit SSID sousedních směrovačů a AP, a případně najít vhodnější kanál pro váš přístupový bod.

github.com/angela-d/wifi-channel-watcher/, 1.1.0

GtkStressTesting

GtkStressTesting pomůže vyhodnotit maximální kapacity vašeho hardwaru pomocí parametrizovatelného testu. V reálném čase lze ve stejném okně sledovat činnost jednotlivých jader procesoru a prohlížet aktuální, minimální a maximální naměřené hodnoty frekvence, dále využití RAM, napětí naměřené na senzorech a rychlost otáček ventilátorů.

root_podpora

gitlab.com/leinardi/gst/, 0.7.4

Blbinka

Víceúčelová Nokia 3310, se kterou se dalo telefonovat i rozbíjet věci, by mohla mít svého nástupce. Tedy alespoň podle představ jednoho indického vizionáře.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku