Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (25. 9. 2013)

25. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni se podíváme na další cloudové úložiště s názvem Wuala, představíme si jednoduchou RSS čtečku Blam, pustíme si nějaká přírodovědná videa v internetovém prohlížeči Incognito a stáhneme nějakou hudbu. Nesmí chybět ani tradiční blbinka.

Wuala

Wuala je jen dalším z mnoha cloudových úložišť. V základu dostanete 5 giga a dokud je nevyčerpáte, můžete si tam zvesela zdarma ukládat své soubory. Navíc Wuala disponuje povedeným linuxovým klientem. Ten snadno sesynchronizuje vaše soubory se všemi důležitými zařízeními, které používáte. Wuala poskytuje klienty i pro mobilní platformy, a to konkrétně iOS a Android.

Softwarová sklizeň (25. 9. 2013) - obrázky k článku

wuala.com, 0.5–0

Blam

Blam je primitivní RSS čtečka pro nenáročné uživatele, kteří chtějí být pouze upozorňováni na nové příspěvky na jejich oblíbených serverech. Nic víc nečekejte. Jednotlivé kanály lze řadit do složek, což napomáhá větší přehlednosti. Díky jednoduchému zpracování je Blam velmi rychlý a nevadí ani, když ho máte neustále zapnutý v pozadí.

Softwarová sklizeň (25. 9. 2013) - obrázky k článku

blam.cmartin.tk, 1.8.9

Incognito

Někteří z vás to asi znají. Brouzdáte po internetu a občas se náhodně ukliknete a skončíte na pornografické stránce. To se stává obzvláště při probdělých nocích. Když omylem zapomenete vymazat historii vašeho prohlížeče, můžete mít u přítelkyně nebo rodičů, záleží na věku, problém. S internetovým prohlížečem Incognito se vám něco podobného nemůže stát. Neumí zaznamenávat historii surfování na internetu. Lze tak bez problémů po večerech a bez stresu studovat biologii savců.

Softwarová sklizeň (25. 9. 2013) - obrázky k článku

„Dokumentární“ videa v něm bez problémů také přehrajete.

launchpad.net/~ayushkumar0630/+ar­chive/incognito, 0.1

Music Download Center

Music Download Center vám pomůže hledat hudbu, stahovat ji a nebo si jen poslechnout nějaké internetové rádio. Nedělalo mi problém najít ani méně známé české interprety. Přehrávání je rychlé a uživatelské prostředí příjemné. Oblíbená rádia si můžete uložit do záložek, abyste je nemuseli příště opětovně pracně hledat.

CS24_early

Softwarová sklizeň (25. 9. 2013) - obrázky k článku

musicdc.sourceforge.net, 0.5

Blbinka

Varování, upgrade či přechod na iOS7 může vážně traumatizovat vaše dítě.

Byl pro vás článek přínosný?