Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (26. 9. 2012)

26. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si synchronizujeme data ze sociálních sítí s desktopem, zaznamenáme si váhu s Pondusem a budeme spravovat soubory s Ridualem. Uživatele prostředí Unity potěší addon, který vám umožní pomocí menu hledat na Wikipedii a klasicky nesmí chybět blbinka.

Pondus

Nejen lidem na dietě se může hodit velmi jednoduchá aplikace na záznam vaší aktuální váhy s názvem Pondus. Nejste zatíženi zbytečnými funkcemi. Prostě zadáte své parametry, den a vaší aktuální váhu. Po nějaké době se vám začne rýsovat jednoduchý, ale velmi zajímavý graf. Je však důležité pravidelně zadávat své hodnoty a mít alespoň elementární znalosti o doporučené váze na vaší výšku. Obrovská výhoda Pondusu je, že veškeré informace velmi snadno a bez zbytečných průtahů můžete měnit.

Softwarová sklizeň (26. 9. 2012), obrázky k článku.

bitbucket.org/eike/pondus/wi­ki/Home, 0.8.0–1

Ridual

Jedná se graficky o velmi střídmý dvoupanelový souborový manažer. Vývojáři se snaží o co největší integraci do linuxové distribuce Ubuntu. Uživatele ale mohou velmi nepříjemně překvapit podivné klávesové zkratky. Na práci s Ridualem se musí nějakou chvíli zvykat a bohužel, nenabízí moc funkcí navíc, které by vás donutily ho používat pravidelně. I tak se jedná o zajímavou a nenáročnou alternativu.

Softwarová sklizeň (26. 9. 2012), obrázky k článku.

github.com/Riateche/ridual, 0.1.7

Conduit

Synchronizace dat mezi jednotlivými zařízeními je někdy docela věda. Dnešní uživatel internetu je většinou registrován k mnoha službám na sdílení obsahu a sem tam se tak může stát, že na nějaká data zapomenete a nebudete je mít offline k dispozici na svém počítači. Pro lepší přehled nad sdíleným obsahem vám může posloužit aplikace Conduit. Díky přehlednému grafickému prostředí si snadno stáhnete fotky z různých sociálních sítí do předem připravených složek.

Softwarová sklizeň (26. 9. 2012), obrázky k článku.

live.gnome.org/Conduit, 0.3.17

Wikipedia Lens

Wikipedia Lens využijí jen uživatelé grafického prostředí Unity, do kterého tenhle addon přidá možnost vyhledávat na Wikipedii rovnou v Dashi. Jedná se o velmi praktickou funkci, která může při studiu nebo tvorbě rešerší velmi značně ulehčit práci. Bez problémů lze vyhledávat i na české Wikipedii a výsledné odkazy jsou doprovázeny náhledy. Po kliknutí se otevře vámi preferovaný internetový prohlížeč.

CS24_early

Softwarová sklizeň (26. 9. 2012), obrázky k článku.

informace o projektu, 0.1

Blbinka

Písnička složená ze zvuků linuxové distribuce Ubuntu.

Byl pro vás článek přínosný?