Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (27. 3. 2013)

27. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si ukážeme jednoduchý kecálek pro XMPP, s programem Landell vytvoříme video pro video podcast. Dále se podíváme na přejmenovávání souborů s Purrr a budeme stahovat videa z YouTube pomocí NomNom. Jako vždy nesmí chybět ani blbinka.

Swift

Swift pracuje výhradně s protokolem XMPP. Vývojáři se dle svých slov snaží vytvořit program, který dělá to, co má dělat, bez zbytečného nastavování. Stačí se tedy jen přihlásit svým účtem a už se můžete oddávat smysluplným konverzacím se svými přáteli. Swift je přehledný a nenáročný. Pokud prostě chcete být s ostatními v kontaktu a nevyužíváte více protokolů, jedná se o velmi zajímavou volbu.

Softwarová sklizeň (27. 3. 2013) - obrázky k článku

swift.im/, 2.0 beta1

Landell

Vytvořit a streamovat vlastní video či audio podcast je čím dál snazší. Pokud si nejste ve zpracování videa jistí, můžete zkusit program pro steamování Landell. Umožní vám přidávat do videa vodoznak a různé filtry. Lze naráz pracovat s více audio či video soubory. Například video prezentující nějakou aplikaci a v jednom z rohů mít puštěný záběr na váš obličej.

Softwarová sklizeň (27. 3. 2013) - obrázky k článku

landell.holoscopio.com/, 0.92.1

Purrr

Přejmenovat hromadu souborů někdy může způsobit vrásky na čele. Najít vhodnou aplikaci či postup je někdy o nervy. Purrr je poměrně šikovný software, který vás noční můry z přejmenování desítek fotek zbaví. Stačí soubory nahrát do programu a určit jim název. Vše se automaticky přejmenuje. Lze za jméno vložit i datum s pořadovým číslem. Jsou-li názvy některých souborů stejné, Purrr vás ne ně upozorní ikonkou vykřičníku.

Softwarová sklizeň (27. 3. 2013) - obrázky k článku

(Oficiální stránka aplikace momentálně nefunguje, zvolili jsem proto alternativní zdroj.)
linuxappfinder.com/package/purrr, 0.8

NomNom

NomNom možná na první pohled vypadá, jako by si z vás někdo vystřelil, ale přesto se jedná o poměrně užitečnou aplikaci. Lze s ní velmi snadno stáhnout videa z Youtube a dalších podobných služeb. Uživatelské prostředí může mnoho lidí zmást. Vyskočí na vás jen okénko se smajlíkem. Když na něj kliknete pravým tlačítkem myši, zobrazí se vám další nabídka.

root_podpora

Softwarová sklizeň (27. 3. 2013) - obrázky k článku

nomnom.sourceforge.net/, 0.3.1

Blbinka

Co si dát trochu kultury? Poslechněte si českou písničku o Minecraftu.

Byl pro vás článek přínosný?