Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 8. 2013)

28. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes budeme kontrolovat množství přenesených dat, upravíme naráz celou sbírku obrázků a hravě si poradíme s převodem měn. Nakonec vytvoříme úžasného avatara pro všechny účty. Jako vždy nesmí chybět ani blbinka, tentokrát z Microsoftu.

BitBudget

Pokud používáte mobilní internet nebo vás poskytovatel prudí nízkým FUP, je dobré si vaše aktivity na internetu pohlídat. S tím vám pomůže BitBudget. Ten vše zaznamenává do přehledných grafů a včas vás varuje, když se blížíte k hranici svého limitu. Navíc skvěle spolupracuje s ubunťáckým prostředím Unity.

Softwarová sklizeň (28. 8. 2013) - obrázky k článku.

lazyteq.github.com/bitbudget, 1.0

Simple Image Reducer

Zmenšování a otáčení obrázků není bez vhodného nástroje moc příjemnou záležitostí. Simple Image Reducer dokáže celou vaši sbírku během chvilky upravit na zadané hodnoty. Bohužel se musíte obejít bez náhledu předpokládaného výsledku. Obrázky si prohlédnete až po samotné úpravě. To je holt cena za rychlost.

Softwarová sklizeň (28. 8. 2013) - obrázky k článku.

simple-image-reducer.org.ua/, 1.0.2

KEuroCalc

Plánování dovolené je už ke konci prázdnin trochu pasé, ale i tak se může šikovná kalkulačka na převod různých měn na eura hodit. KEuroCalc bere kurzy rovnou od Evropské centrální banky. Pracuje ovšem i offline. K dispozici je celá škála měn a to i ty velmi exotické. Pak už stačí jen zadat do programu hodnoty a během chvilky máte konečný výsledek.

Softwarová sklizeň (28. 8. 2013) - obrázky k článku.

opensource.bureau-cornavin.com/keurocalc/, 1.2.0

MeMaker

Ne všichni jsou fotogeničtí a někdo prostě dává přednost srandovním kresleným avatarům. S MeMakerem si uděláte své komiksové alterego přesně podle svých představ. Na výběr máte z více šablon a lze stvořit jednoduchého smajlíka i slizkého vetřelce. Výsledný obrázek lze kromě klasických formátů uložit i do speciálního s názvem GNOME avatar.

root_podpora

Softwarová sklizeň (28. 8. 2013) - obrázky k článku.

memaker.org, 1.5

Blbinka

Když už končí éra Steve Ballmera v Microsoftu, proč si nepřipomenout, s jakým zápalem firmu miloval

Byl pro vás článek přínosný?