Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (3. 7. 2013)

3. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si představíme hybrida, který umí hudbu nejen vyhledávat a stahovat, ale i přehrávat. Dále se podíváme na práci s titulky a přepočítáme si finance. Nakonec prohlédneme sbírku obrázků s rychlým prohlížečem Nomacs. Jako vždy nesmí chybět ani blbinka.

FrostWire

Najdi, stáhni si, přehraj a sdílej. To je heslo zajímavého hybrida FrostWire. Ten vám umožní najít hudbu z více zdrojů, jako například Youtube nebo různé torrenty a stáhnout ji. Poté si ji rovnou můžete v samotném programu přehrát. Otázku týkající se legálnosti nechme stranou, některé zdroje přímo pracují s akceptovatelnou licencí. Člověk však musí být pozorný a pečlivě vážit, jaké hudební interprety stahuje a odkud. Přesto se jedná o mocný a efektivní nástroj.

Softwarová sklizeň (3. 7. 2013) - obrázky k článku.

www.frostwire.com, 5.6.1

Google2SRT

Možná se vám někdy stalo, že video na Youtube obsahovalo titulky, které jste mohli využít pro své stažené video soubory. No jo, ale jak titulky dostat k sobě na počítač? S Google2SRT je extrahování titulků neskutečně snadné. Vložíte odkaz na video a program vám sám nabídne a umožní stáhnout všechny titulky obsažené ve videu. Navíc je rozlišuje i podle jazyka. Výsledek si lze uložit do formátu srt a vesele ho používat.

Softwarová sklizeň (3. 7. 2013) - obrázky k článku.

www.google2srt.sourceforge.net/en/, 0.5.6

Interest Calculation

Interest Calculation je jednoduchá a tím myslíme opravdu jednoduchá finanční kalkulačka pro Linux. Bohužel umí pracovat jen s dolary a jinou měnu si opravdu nevyberete, ale její obsluha je tak snadná, že i přes tuto drobnost se dá snadno dostat. Prostě vložíte potřebné údaje a kliknete na obří tlačítko vypočítat. Vše se vám pak přehledně vypíše do tabulky, kterou lze exportovat do tabulkového editoru.

Softwarová sklizeň (3. 7. 2013) - obrázky k článku.

www.mlux.at, 3.0

Nomacs

Pokud hledáte rychlý prohlížeč obrázků, doporučujeme vám vyzkoušet Nomacs. Ten disponuje velmi přehledným uživatelským rozhraním, bleskovou rychlostí a těmi nejdůležitějšími nástroji na okamžitou úpravu obrázku. Soubory lze ořezat nebo zmenšit několika kliky. Listování fotkami je snadné díky náhledové liště a klidně můžete mít otevřeno více oken programu, aniž by to způsobovalo nějaké problémy.

root_podpora

Softwarová sklizeň (3. 7. 2013) - obrázky k článku.

www.nomacs.org, 1.2.0

Blbinka

Do českých kin zamířil po delší době další ajťácký film beroucí si tentokrát na paškál firmu Google. Stážisti (anglicky The Internship) asi nebudou filmovým blockbusterem tohoto roku, ale závěrečné titulky jistě potěší každého milovníka firmy Google. Nápaditost jim totiž určitě nechybí.

Byl pro vás článek přínosný?