Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (30. 10. 2013)

30. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si přehrajeme hudbu v ncurses rozhraní, začneme sledovat novinky na sociálních sítích trochu efektivněji, vygenerujeme fotogalerii v programu Fgallery a využitím Scrumix budeme spravovat vlastní projekty a úkoly. Jako vždy nesmí chybět blbinka.

Auditive

Praktický audio přehrávač, který zvládá nepřetržité přehrávání oblíbené hudby ve spolupráci s minimalistickým rozhraním příkazového řádku. Kompatibilitu přehrávaných souborů zajišťují kodeky Gstreamer. Program se staví čelem k velkým adresářům a dlouhým seznamům skladeb. Nabízí jednoduchý vyhledávač souborů a díky přehrávání bez prázdných stop si uživatel vychutná svůj oblíbený žánr nebo interpreta naplno.

rillion.net/auditive/, 0.1.17

GFeedLine

Původně to byl klient pro Twitter, postupnými aktualizacemi se však dopracoval k podpoře dalších služeb – a to Facebooku a Tumblru. Z běžného tuctového prográmku pro jednodušší přístup k novinkám na sociální síti se stal o něco užitečnějším pomocníkem pro uživatele, kterým ke komunikaci nestačí jen jedno místo virtuálního vyžití.

code.google.com/p/gfeedline/, 2.4.1

Fgallery

Nástroj pro generování statických fotografických galerií, který nehýří přebytečnostmi a soustřeďuje se pouze na své jediné zaměření. Snímky automaticky třídí podle data vytvoření, podporuje detekci obličeje pro tvoření kvalitnějších náhledů, v neposlední řadě nemá problémy se zahrnováním panoramat v jejich plné velikosti.

thregr.org/~wavexx/softwa­re/fgallery/, 1.1

Scrumix

Cílem tohoto projektu je pokusit se zvládnout pracovní povinnosti a realizovat nápady trochu jednodušším způsobem. Programu nechybí stěžejní součást taskboard, integrované TiddlyWiki či procházení souborů. Celkovou funkcionalitu si můžete otestovat v demo verzi, na kterou je odkazováno na stránkách produktu.

root_podpora

scrumix.com/, 1.0.0

Blbinka

Ten pocit, když „omylem“ narazíte na místo konání konference Applu v kostýmu zeleného robota a každý na vás začne koukat… K nezaplacení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku