Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (31. 7. 2013)

31. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si pár kliky vygenerujeme nové heslo s programem Password Generator, postaráme se o co nejnovější software. Vložíme něco pěkného na plochu a všechny písničky ve sbírce dostaneme na stejnou úroveň hlasitosti. Jako vždy nesmí chybět ani blbinka.

Password Generator

Mít na všech účtech stejné heslo, to je skoro jako nemít žádné. No jo? Kdo si ale má stále lámat hlavu a vymýšlet různé kombinace? Password Generator je jednoduchý generátor hesla. Nemusíte nic nastavovat. Jen si určíte podobu a délku výsledného kódu a během sekundy vám program vygeneruje směsici čísel a písmen. Víc ovšem od tohoto kousku softwaru nečekejte.

Softwarová sklizeň (31. 7. 2013) screenshoty k článku.

launchpad.net/~tartineski­ller/+archive/useful, 1.0.0–1

SABnzbd+

Jednoduše se dá říct, že SABnzbd+ je taková RSS čtečka pro zdrojový kód. Začnete sledovat nějaký zajímavý projekt, třeba novou verzi vaší oblíbené distribuce, a pokud se něco v kódu změní, ihned se vám změněný soubor stáhne a přepíše starou verzi. Zdrojové kódy samozřejmě musíte zkompilovat, aby šel software používat, ale pro vývojáře nebo nadšence může být SABnzbd+ skvělým pomocníkem. Pokročilé uživatele hlavně ohromí široké spektrum možností nastavení programu.

Softwarová sklizeň (31. 7. 2013) screenshoty k článku.

sabnzbd.org/, 0.7.14

PicsONmydesk

PicsONmydesk se nemá cenu nějak rozepisovat. Název programu je dostatečně výmluvný. Jednoduše vám umožní vložit na vaši plochu obrázek nebo sérii obrázků. Je to takový primitivní widget. Občas ale nefunguje stoprocentně jak má. Některé obrázky se podivně deformovaly, což například u fotky vaší přítelkyně nepotěší.

Softwarová sklizeň (31. 7. 2013) screenshoty k článku.

sourceforge.net/projects/pic­sonmydesk/, 1.10.0

wxMP3gain

Milovníkům hudby se jistě stalo, že si v klidu poslouchají hudbu a po přepnutí písničky se hlasitost zvýší tak, že jim to div neprotrhne ušní bubínky. Aplikace wxMP3gain vás tohoto problému elegantně zbaví. Nahrajete do ní seznam svých skladeb a změníte jim hlasitost na stejnou úroveň. Stačí pár kliknutí a už nemusíte při poslouchání držet neustále prst na regulaci hlasitosti.

root_podpora

Softwarová sklizeň (31. 7. 2013) screenshoty k článku.

sourceforge.net/projects/wxmp3gain/, 2.4.3

Blbinka

Takhle by vypadaly slavné obrazy, kdyby místo živých lidí pózovaly figurky z Lega.

Byl pro vás článek přínosný?