Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (5. 3. 2014)

5. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si uděláme několik poznámek, které sesynchronizujeme pomocí Dropboxu, ukážeme si poslední verzi rychlého webového prohlížeče s pár vychytávkami, koukneme na film s parťákem na druhém konci světa a uspořádáme souboj s japonskými meči.

Springseed

Springseed je užitečný program na psaní poznámek. Kromě sympatického designu umožňuje jednotlivé příspěvky roztřídit do kategorií a kdykoliv je editovat. Také disponuje funkcí vyhledávání. Uživatele, kteří mají ve zvyku pracovat na více strojích, potěší synchronizace programu s cloudovým úložištěm Dropbox.

Softwarová sklizeň (5. 3. 2014) - obrázky k článku.

getspringseed.com, 1.10

QupZilla

Pokud se vám zdají nejpopulárnější internetové prohlížeče moc pomalé, může vás zaujmout rychlá QupZilla postavená na WebKitu. Ta v základu nabízí několik zajímavých vychytávek. Třeba blokování reklamy pomocí AdBlock nebo integrovaná RSS čtečka. QupZilla také umožňuje bleskově smazat historii pouhým jedním kliknutím.

Softwarová sklizeň (5. 3. 2014) - obrázky k článku.

qupzilla.com, 1.6.3

Syncplay

Syncplay umožňuje sdílet přehrávání videosouboru. To se hodí obzvláště ve chvíli, kdy si chcete užít snímek s přáteli třeba na druhém konci světa. Syncplay však vyžaduje velmi slušné připojení k internetu, protože bez něj se video znatelně seká. Příkazový řádek během přehráváním ukazuje vaší aktivitu. Zapíše se tak do něj třeba, na jakou minutu filmu jste přeskočili nebo kdy jste ho zastavili.

Softwarová sklizeň (5. 3. 2014) - obrázky k článku.

syncplay.pl, 1.2.7

Kendo Tournament Generator

Kendo Tournament Generator je software určený pro organizátory jak amatérských, tak profesionálních šampionátů v Kendu. Program pomáhá zapisovat výsledky a vytvářet dokonce i statistiky sportovních výkonů. K dispozici je i víc jazykových mutací, čeština zatím bohužel chybí.

CS24_early

Softwarová sklizeň (5. 3. 2014) - obrázky k článku.
Zdroj: kendotournament.sourceforge.net

kendotournament.sourceforge.net, 1.2.0

Blbinka

Představte si takový interaktivní stůl, na kterém si upravíte vaši objednávku přesně podle představ. Fastfood Pizza Hut zveřejnil koncept stolu, který dává nahlédnout do blízké budoucnosti. Nechali byste si něco takového v restauracích líbit?

Byl pro vás článek přínosný?