Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 12. 2023): sledujte kvalitu připojení svých zákazníků

6. 12. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme platformu pro rezervaci a řízení datových toků zákazníků, ukážeme si nového správce stahování, vyzkoušíme si práci s více službami z jedné aplikace a nahrajeme si zvukový obsah.

LibreQoS

Svobodná platforma pro kvalitu zážitku (QoE), která pomáhá poskytovatelům zlepšit internetové připojení svých zákazníků. Využívá algoritmy Flow Queueing a Active Queue Management k řízení latence a problémů s přetečením bufferu v existující infrastruktuře. 

Také sleduje výkon měřením doby zpoždění koncového TCP oběhu pro každého odběratele, přístupový bod a místo v síti. Zajišťuje spravedlivou alokaci šířky pásma, dává prioritu kritickým aplikacím v reálném čase a podporuje kvalitu, rovnost a přístup k připojení.

libreqos.io, 1.4

Varia

Správce stahování pro Linux založený na nástroji Aria2. Uživatelské rozhraní je postaveno s využitím GTK 4 a libadwaita, což dělá z Varia vzhledově skvěle sladěnou aplikaci s ostatními moderními GTK aplikacemi.

Nabízí standardní funkce jako jsou přidávání URL pro stahování, stahování až pět souborů najednou, pozastavení nebo zrušení aktivních stahování (individuálně nebo všechny) nebo obnovení nedokončených stahování při spuštění.

github.com/giantpinkrobots/varia, 2023.11.22

Ferdium

Nástroj, který umožňuje práci s více webovými službami z jednoho místa. Jedná se o nástupce Ferdi, jehož vývoj byl v minulý rok ukončen. Uživatelům poskytuje mnoho možností úprav.

Můžete upravit vše od ikon služeb po to, jak aplikace zabraňuje nebo umožňuje oznámení v určitých situacích. Další zajímavou vlastností je integrovaný správce úkolů, který se umí synchronizovat se všemi službami.

ferdium.org, 6.6.0

Reco

Aplikace pro nahrávání zvuku pro Linux napsaná v jazyce Vala a s použitím knihoven GTK. Nabízí možnost zachytit váš hlas a zvukový výstup systému současně, což je užitečné pro tvorbu zvukového obsahu.

Zvládne nastavit celkovou dobu nahrávání nebo zpoždění začátku nahrávání a nahrávku pak exportovat do formátů FLAC, MP3, Ogg, Opus a WAV.

CS24_early

github.com/ryonakano/reco, 5.0.0

Blbinka

Spousta rodičů se těší na procházky s kočárkem. Moderní technologie ale občas umí zkazit i tuto radost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.