Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (7. 12. 2022): streamování YouTube Music na desktopu

7. 12. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si naplánujeme týdenní úkoly, vyzkoušíme se oživený WinAmp, přehrajeme si na desktopu hudbu z YouTube Music a vytvoříme si G kód z 3D modelu ve formátu STL.

WeekToDo

Multiplatformní minimalistický týdenní plánovací nástroj zaměřený na jednoduchost, efektivitu a soukromí. Poskytuje všechny funkce, které člověk od podobného softwaru potřebuje, takže umožňuje vytvářet a spravovat úkoly, podúkoly, upozornění a sledování splnění na týdenní bázi. Všechny soubory se ukládají lokálně a úkoly se dají jednoduše přesouvat nebo kopírovat a k dispozici je moderní grafické uživatelské rozhraní.

weektodo.me, 2.0.0

d11amp

Frontend pro konzolový zvukový přehrávač mpg123. Jeho hlavním cílem je oživit kdysi velmi populární přehrávač WinAmp. K tomu totiž v minulosti vznikla obrovská sbírka skinů, se kterými je d11amp kompatibilní. Na rozdíl od proprietárního WinAmpu je ale vyvíjen pod svobodnou licencí BSD 2.

dettus.net/d11amp, 0.59

Youtube Music for Desktop

Desktopová aplikace pro streamovací službu YouTube Music. Její plnohodnotné rozhraní nabízí všechny funkce, které jsou k dispozici při přehrávání hudby z této služby ve webovém prohlížeči, a to bohužel včetně reklam a nabídek na pořízení prémiového účtu na YouTube Music. Kromě toho je možné přepnout i do minimalistického rozhraní, kde najdete jen ty nejzákladnější funkce hudebního přehrávače.

youtube-music.app, 0.9.3

Meshmill

Otevřený 3D CAM (počítačem řízené obrábění) software pro operační systém Linux. Umí načíst 3D model ve formátu STL a ten pak převést do G kódu, který je čitelný pro všechny CNC stroje. Jeho tvůrci se zaměřili na snadné používání a generování skutečně 3D drah nástrojů (ne 2,5D). Vývoj je zatím ve fázi beta, takže jeho použití je na vlastní nebezpečí a vygenerovaný kód se doporučuje prověřit v jiné aplikaci, aby se tak snížilo riziko poškození stroje nebo nástroje.

root_podpora

Meshmill

github.com/jes/meshmill, 0.1.1

Blbinka

Pokud se seriózní televizní kanál snaží moderním přístupem zvýšit sledovanost, ne vždy je na místě najmout influencera.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.