Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (7. 2. 2024): vytvářejte commitovací zprávy s umělou inteligencí

7. 2. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
V pravidelné středeční softwarové sondě si představíme nástroj pro generování popisných zpráv pro git commity, budeme spravovat databáze a vygenerujeme terraform soubory ze stávající infrastruktury.
Co se dozvíte v článku
  1. gptcommit
  2. jookdb
  3. Terraformer
  4. MindForger
  5. Blbinka

gptcommit

gptcommit je pomocník pro vývojáře umožňující generovat popisné zprávy (git messages) pro commity na základě změn ve zdrojovém kódu. Využívá k tomu GPT-3, s čímž souvisí i nutnost nastavit API klíč OpenAI. Pokud s vygenerovanou zprávou nebudete spokojeni, můžete si ji upravit. Výchozí jazyk zpráv je angličtina, lze jej ale přenastavit.

github.com/zurawiki/gptcommit, 0.5.16

jookdb

jookdb je multiplatformní nástroj pro správu databází. Umožňuje připojení k databázovým serverům (MySQL, MariaDB, Oracle, PostgreSQL, SQLite, MongoDB, Redis, DM, OceanBase, TiDB, SQL Server). Podporuje synchronizaci dat, synchronizaci struktury, full-textové vyhledávání, spouštění SQL skriptů, export a import dat, či migraci dat.

sourceforge.net/projects/jookdb/, 6.3

Terraformer

Terraformer je nástroj pro vygenerování terraformových souborů ze stávající infrastruktury. Vytváří soubory tf/JSON a testate. Nabízí několik parametrů pro určení, ze které služby mají být zdroje importovány, či jaký filtr má být použit pro zúžení výběru zdrojů. Podporuje řadu cloudových poskytovatelů, včetně Google Cloud, AWS, Azure, AliCloud, IBM Cloud nebo DigitalOcean.

github.com/GoogleCloudPlat­form/terraformer, 0.8.24

MindForger

MindForger je aplikace pro uchovávání poznámek, nápadů, plánů, návodů, vizí, strategií a dalších informací. Funguje jako osobní znalostní báze, která umožňuje vytvářet a ukládat dokumenty ve strukturované podobě a s pomocí značkovacího jazyka Markdown.

CS24_early

sourceforge.net/projects/mindforger/, 1.54.0

Blbinka

Společnost Siemens Mobility a německé dráhy vypsaly výběrové řízení na pozici, která vyžaduje znalost systému Windows 3.11, jehož podpora zanikla již na přelomu tisíciletí. Názory se liší i mezi odborníky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku