Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (8. 8. 2018)

8. 8. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se něco naučíme pomocí online kurzů, vyzkoušíme peněženku pro více virtuálních měn, podíváme se na nástroj pro nastavení MIDI a řekneme si o otevřeném nástroji pro konání videokonferencí.

Udeler

Nástroj pro stahování online kurzů z Udemy. Tento software vám tyto placené kurzy nijak zázračně nestáhne, musíte mít účet a kredit u této služby. Je ale schopný všechny manuální operace, které uživatel provádí přes webové rozhraní, automatizovat. Díky němu si tak můžete vybrat adresář pro stahování, stahovat více kurzů naráz, načasovat si začátek nebo konec stahování, vybrat si kvalitu videa nebo kdykoliv přerušit a obnovit stahování.

github.com/FaisalUmair/udemy-downloader-gui, 1.6.2

Zeltrez

Virtuální peněženka schopná obsluhovat více měn i účtů. Podporuje měny Zelcash, Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, BitcoinZ, Hush, Ravencoin, Binance, BitCore, 0×, OmiseGO, Zilliqa, Basic Attention Token, Golem a BitcoinGold. Kromě klasických transakcí s těmito měnami má i zabudovanou funkci směnárny.

zeltrez.io, 1.0.5

QXGEdit

Qt framework pro nastavování MIDI systému pro XG zařízení. Technologie XG (EXtended General MIDI) je rozšíření MIDI standardu od firmy Yamaha. Primárně je tento program určen pro úpravu MIDI System Exclusive (.syx) Yamaha DB50XG, ale funguje i pro ostatní zařízení tohoto typu.

github.com/rncbc/qxgedit, 0.5.2

Jitsi meet

Otevřené řešení pro videokonference, do kterého můžete pozvat kohokoli bez nutnosti zřizovat si účet. Kromě videokonferencí nabízí možnosti jako sdílení desktopu, pozvánky do konferencí za pomocí jednoduchého odkazu, společná úprava dokumentů za použítí Etherpadu nebo integrovaný chat. Veškerá komunikace je šifrovaná.

root_podpora

github.com/jitsi/jitsi-meet-electron, v1.0.0-alpha.3

Blbinka

Taky vás štvou stupidní stížnosti a dotazy na internetu? Pokud vám někdy při odpovídání na ně vytekla žluč, nemusíte se za sebe vůbec stydět. I lidem, u kterých by se čekala daleko větší míra trpělivosti, občas trochu ujedou nervy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.