Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (9. 5. 2013)

9. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni vytvoříme pomocí Selenia To Do list vašich úkolů. Podíváme se na to, jak vytvořit obrázky gif k vašemu textovému návodu. Stáhneme si videa z Youtube za pomoci Strogetu a z fotky dokumentu vytvoříme reprezentativní scan. Jako vždy nesmí chybět ani blbinka.

Stroget

Přímo v programu Stroget lze vyhledávat i s náhledy videa na Youtube a poté je stáhnout. Všechny stažené položky se vám zapíšou do seznamu a můžete je z něj rovnou spouštět. U stahovaného videa je možné zvolit kvalitu, ve které ho budete stahovat. Bohužel, soubor nelze uložit do jiného formátu než flv.

Softwarová sklizeň (8. 5. 2013) - obrázky k článku.

icefeast.sourceforge.net/stro­get.html, 1.3.30

Selenio

Máte-li problém v hlavě udržet všechny úkoly, je dobré si pořídit nějaký program na tvorbu to do listů. Mezi poměrně slušné patří Selenio. Má sice jednodušší grafické zpracování, na druhou stranu vás nebude zatěžovat zbytečnými funkcemi. Soustředí se hlavně na rychlost. Pokud preferujete právě ji, nesáhnete se Selenio vedle.

Softwarová sklizeň (8. 5. 2013) - obrázky k článku.

http://www.aethia.net/selenio/, 1.0

Znuli

Znuli může být zajímavou aplikací pro bloggery a milovníky pohyblivých obrázků. Program totiž dokáže zachytit určité místo na obrazovce a vytvořit z něj sérii obrázků, které poté spojí do gifu. Lze tak bez problémů vytvořit pohyblivé ilustrace k textovým návodům nebo jen zachytit práci na ploše.

Softwarová sklizeň (8. 5. 2013) - obrázky k článku.

http://sourceforge.net/pro­jects/znuli/, 0.1.3

Digicamscan

Jistě se vám někdy stalo, že jste museli někomu poslat dokument, který jste neměli v elektronické podobě a skener zrovna nebyl ve vašem dosahu. Vyfotit A4 plnou textu obyčejným foťákem či mobilem nemusí vždy vyjít na 100% – o reprezentativnosti „dokumentu“ ani nemluvě. Digicamscan vám surový obrázek popsané stránky pomůže upravit. Snadno v něm ořežete hrany a zvýrazníte text tak, že ho přečte skutečně každý.

CS24_early

Softwarová sklizeň (8. 5. 2013) - obrázky k článku.

sourceforge.net/p/digicam­scan/wiki/Home/, 0.12

Blbinka

Helma pro simulaci virtuální reality se blíží. Můžeme ji využít například na simulátor stínání hlav guillotinou.

Byl pro vás článek přínosný?