Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Source Mage GNU/Linux: spelly od SAx - o SM distribucii som uz pocul a rozhodujem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2003 12:54

    SAx (neregistrovaný)

    o SM distribucii som uz pocul a rozhodujem sa
    ci ju neskusim. Chcel by som sa len spytat ako je porovnatelny vykon tejto distribucie s ostanymi.
    Znami Tvrdia ze o 10 az 20% stupne vykon systemu
    a aplikacii z dovodu optimalizacie na konkretny procesor pri komplilacii.
    Mozete mi pripadne odporucit nejaky link ktory sa takemuto porovnaniu venuje, alebo nejakym sposobom skritizovat moj nazor?
    Sax.

  • 18. 4. 2003 8:28

    Frank (neregistrovaný)

    Ano taky poslední dobou čtu nadšené články o tom, jak po výměně distra za Gentoo nebo SMG dramaticky narostl výkon a počítač viditelně ožil.

    Používám slackware, redhat a mdk a chtěl bych vidět link, který na základě rozumných benchmarků dokazuje rapidní zlepšení či zvýšení rychlosti.

    Jinak mi přijde, že to je typ distra pro nadšence, co mají fůru času na "hraní si" se systémem, tlustokabel k internetu a dostatečně výkonný stroj na kompilaci celého systému.

  • 18. 4. 2003 14:24

    Kamil Tollinger (neregistrovaný)

    SM neznám, používám Gentoo. Osobně si nemyslím, že by kompilace balíčků měla nějaký výrazný vliv na výkon počítače. Řekl bych, že přínos je někde jinde. Například v Mandrake 9.1 binární balíček Midnight Commander závisí mj. na libX11, libGPM, libSM a libICE (zdroj http://rpms.mandrakeclub.com/rpms/mandrake/9.1/i586/Mandrake/RPMS/mc-4.6.0-1mdk.i586.html). Takže pokud chci MC, musím si naistalovat i půlku X. U ostatních binárních distribucí to myslím bude podobné. Buď to danou funkčnost (samba, ldab, mysql, x, gpm) podporuje a bez ní to nejde spustit, nebo jí to nevyžaduje a nepodporuje. Varianta "Mám zájem o využívání LDAP databáze, ať ji používají všechny aplikace, které to mohou podporovat" chybí.
    Source based distribuce mi umožňuje během kompilace určit jestli X chci používat a tedy jestli aplikace má zmíněné knihovny vyžadovat. Gentoo na toto používá systém flagů. Jak SM nevím.