Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Sporná otázka bezpečnosti od deda.jabko - Chyby vznikají tam, kde se hledají. A tam,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2006 1:28

    deda.jabko (neregistrovaný)
    Chyby vznikají tam, kde se hledají. A tam, kde se publikují. Čili například u firem, jako je Secunia. A také na serverech zabývajících se IT.

    neni autor kvantovy fyzik? mereni - ovlivnuje vysledek, ze? tim, ze najdu chybu v programu, tak ji tam povetsinou nevytvorim ale pouze oznacim.

    z pohledu vyvoje softwaru, jako prumysloveho procesu, pusobi tato naprosto genialne - zahodme testovaci oddeleni, cele testovani, prohlasme vsechny chyby za vlastnosti a budeme mit jenom ty nejbezchybnejsi vyrobky a lidi co remcaji na to, ze jim tam neco nefunguje/funguje spatne (vetsina chyb i bezpecnostnich jsou prave toto), prohlasme za profesionalni stouraly, kteri chcou jenom parazitovat na cizi praci.

    jmenem vietnamskych trhovcu zadam o zruseni statniho zkusebniho ustavu, braniciho v prodeji spotrebni elektroniky. zrusme i lovce mrsin z COI a proc ne i SUJB a dalsi podobne....

    kdyz budu vychazet z vasi logiky -- kdyz vas podvedu s vasi manzelkou (pritelkyni, psem,... doplnte dle libosti) a vy se to nedovite -- je to v poradku. ale kdyz vas soused upozorni, ze k vam dobytu chodi kazdy den nejaky neznamy chlap, tak bude spatny ten soused....

    ale to jsem jiz moc odbocil.... zkratka a dobre autor by si mel rozsirit trochu znalosti a sw inzenyrstvi a ne rozebirat sve chatrne podeprene dojmy....
  • 12. 1. 2006 8:29

    honza (neregistrovaný)
    no s tim sousedem jste vedle, vychazite z nejake jine logiky nez autor clanku. Pokud to tedy chcete vztahnout na ten vas priklad tak je to spise tak ze pokud ma nekdo doma prostopasnou zenu a soused kterej o tom bude vedet, vam to rekne a vy za ni zacnete chodit, tak pak je spatnej ten soused.

    Ale jinak si myslim, ze lovci mrsin jsou duleziti, protoze cesty uzivatelovi po softwaru jsou nevyzpytatelne. Tak je dobre kdyz nekdo zkousi co se stane.