Hlavní navigace

Sun ohlašuje novou beta verzi StarOffice[tm] 6.0

15. 10. 2001
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Balík kancelářských aplikací pro více platforem je nyní k dispozici ke stažení. Novinkou je podpora asijských jazyků a formáty souborů založené na XML.
PALO ALTO, Kalifornie 2. října 2001, PRAHA 9. října 2001

Společnost Sun Microsystems oznámila, že beta verze kancelářského software StarOffice[tm] 6.0 office productivity software je nyní k dispozici ke stažení na své webovské stránce. Poslední verze staví na vizi Sunu uvést na trh plnohodnotný levný kancelářský software, který běží na platformách Solaris[tm] Operating Environment, Linux a Microsoft Windows, včetně XP.

Jde o významný krok vpřed ve vývoji takovéhoto software pro více platforem, protože StarOffice je ideální pro menší firmy, vzdělávací instituce, státní sektor a firmy používající více platforem, ale s omezenými investičními prostředky, hledajícími alternativu, jež si mohou dovolit. S více než šesti miliony instalací a deseti miliony uživatelů představuje StarOffice díky své kompatibilitě a použitelnosti stále populárnější volbu pro cenově orientované zákazníky.

„S ohledem na stále klesající rozpočty v podnikových IT odděleních nabízí StarOffice 6.0 uživatelům vysoce kvalitní a přitom levnou variantu kancelářského software“, řekl Mike Rogers, viceprezident Sunu a generální manažer Webtop Applications Group. „Vyvinuli jsme nové funkce, zlepšili univerzálnost a kompatibilitu na základě zpětné vazby od našich existujících uživatelů a komunit vývojářů s využitím OpenOffice.org.“

StarOffice 6.0 – nyní také k dispozici ve čtyřech hlavních asijských jazycích je navržen tak, aby byl jednoduchý a umožnil snadnou výměnu souborů. Využití otevřeného, veřejně dostupného, rozšiřitelného Extensible Markup Language (XML), jako implicitního formátu souborů, umožňuje komukoliv kdekoliv používat nebo vyvíjet nástroje pro práci se soubory StarOffice. Uživatele také potěší robustnější filtry pro import a export souborů Microsoft Office, včetně podpory Office XP, dále přepracovaná dialogová okna, více šablon, grafiky, klipartů a renomovaná nápověda. Verze StarOffice 6.0 v asijských jazycích, známé jako StarSuite 6.0 navíc podporují korejštinu, japonštinu a čínštinu (zjednodušenou i tradiční). Navíc integrované desktop rozhraní bylo odstraněno aby mohla být podporována desktop prostředí jako jsou GNOME, CDE a Windows.

„Vše jsme zvážili a ušetřili přes 1000 dolarů na každého zaměstnance tím, že jsme přešli na StarOffice. Ale tato úspora je teprve začátek.“ říká Tim Payne, viceprezident firmy TMP. „Úspora je pro nás velmi důležitá právě nyní, když jsme malí, ale máme ambice se stát velkou společností, kde úspora nákladů už není tak kritická. Avšak můžete se vsadit, že i potom budeme používat StarOffice.“

Lidé ve vzdělávacím sektoru souhlasí. Buzz Eyler, ředitel pro vzdělávací technologie školského úřadu z Orcutt Union School District v jižní Kalifornii říká: „StarOffice vyhovuje naším potřebám v mnoha důležitých ohledech. Za prvé, je to sada výkonných, plně funkčních programů, jež se dají snadno naučit. Za druhé, vzhledem k nižší ceně si můžeme dovolit dělat věci, jež bychom si jinak dovolit nemohli.“

Již 17000 zákazníků si zaregistrovalo StarOffice 6.0 beta program, přičemž konečná verze je plánována na první polovinu roku 2002.

O produktu StarOffice

Software StarOffice je plnohodnotným kancelářským balíkem pro více platforem. Obsahuje nástroje pro práci s textem, tabulkový procesor, nástroje pro tvorbu prezentací, kreslení, publikování na webu, tvorbu grafů, práci se vzorci a databázovou aplikaci. Je vhodný pro jednotlivce i firmy. Kompletní informace o získání StarOffice 6.0 beta najdete na www.sun.com/sta­roffice.

CS24_early

O společnosti Sun Microsystems, Inc.

Od svého vzniku v roce 1982 prosazovala společnost jedinečnou vizi „The Network Is The Computer ™“, která vynesla Sun Microsystems Inc. (Nasdaq: SUNW) na čelní místo mezi poskytovateli výkonného hardware, software a služeb pro provoz Internetu a umožnila společnostem po celém světě zmnohonásobit rozsah podnikání. Sun působí ve více než 170 zemích světa. Společnost lze najít také na webu na http://sun.com/.

PR kontakt:
Radomír Macek
Marketing Manager GSO
Sun Microsystems Czech, s.r.o.
Tel: 02–33 00 93 11
e-mail: radomir.macek@czech.sun.com

Byl pro vás článek přínosný?