Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Superpočítače Cray (pátá část): architektura počítače Cray X-MP a jeho použití ve filmovém průmyslu od Stanislav Brabec - Přidávám jednu kuriozitu z přípravy Star Wars, kterou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2010 13:16

    Stanislav Brabec

    Přidávám jednu kuriozitu z přípravy Star Wars, kterou jsem kdysi slyšel na přednášce z počítačové grafiky od jednoho z lidí, kteří na tom pracovali.

    Za pomoci procedurálního modelování se vytvořil model hořící planety, vygenerovala se trajektorie kosmické lodi, a začal se počítat průlet nad planetou.

    Když výpočet probíhal, tak si všimli, že jedna z hor na povrchu planety byla příliš vysoká, a že loď horu na své trase protne a proletí pod povrchem.

    Výpočetní čas však byl příliš vzácný na to, aby vše šlo spočítat znovu. Tak se rozhodli, že zahodí jen část animace, a planetu přemodelovali.

    Pokud to člověk neví, nic nepozná. Ale pokud se záběr pustí zpomaleně, tak je tam prý vidět. (Zatím jsem to nezkoušel hledat.)

  • 25. 10. 2010 14:37

    Pavel Tišnovský

    jj, to jsem taky nekde slysel nebo cetl. Udelali to pry nakonec tak, ze se hora postupne (s kazdym snimkem) snizovala, takze se nakonec o tunelovani pomoci kosmicke lodi [to by mozna pomohlo v pripade Blanky] nejednalo :-)