Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Thunderbird 3: dvouleté čekání se vyplatilo od pan chytry - Thuderbird 3 je špatný mail klient. Zejména špatně je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2009 1:53

    pan chytry (neregistrovaný)

    Thuderbird 3 je špatný mail klient. Zejména špatně je na tom jeho vývoj – názorným příkladem budiž jejich feedback k uživatelům, kteří se snaží komunitě pomáhat při testování beta a RC verzí a je jim to k ničemu, protože se zdá, že velmi závažné chyby (ztráta schopnosti klienta se připojit přes ssl kanál) není nutné řesit, když chybí candy-eye features. X-krát nahlášená (resp. urgovaná) chyba spojení s celkem jasným a detailním popisem nebyla řešena (natož vyřešena) po dobu více jak půl roku přestože vycházely nové beta verze (tj. vývojáři na něčem v sw pracovali).

  • 7. 12. 2009 21:51

    Zdenek -

    Zdroj? To vypadá na kachničku; maximálně tam brečel nějaký nedouk se špatným serverem/mozkem. Mně to léta chodí. A aktualizuji.

  • 7. 12. 2009 22:17

    dave (neregistrovaný)

    Pro mě je TB nejlepší klient, tečka. :) Po 5 letech v korporátních prostředích můžu s klidným srdcem říct, že se mu nic nevyrovná. S Linuxem v kanclech a u klientů není zrovna snadné pořízení (alespoň ne pro začátečníky, předpokládám), takže člověk postupně projde všechny alternativy než se ustálí na té nejlepší.

    Řekněme, že můj 8 let starý zvyk mailovat zásadně mutt-em mě po nástupu k nadnár. korp. rychle přešel. :) Myslím, že nemá cenu tady řešit jednotlivé featury a vady toho či onoho, zkrátka nakonec jsem zůstal u TB. Kraluje od „integrace“ s Exchange (via IMAP, myslím schůzky ad. fce pro typickou fy interakci), přes hlavní funkce, dobrou podporu USENETu, více účtů, rozšiřitelnost až po bezpečnostní mechanismy a aktivní funkce (jako nativní podpisy, Enigmail, atd).

    Před týdnem jsem zkusil TB3 – jen tak pro srandu, nečekal jsem nic převratného…

    Ten den jsem starý TB pustil naposled. To abych si vyexportoval address book. :) Vždycky jsem říkal, že TB hravě válcuje ten křáp Outlook, ale až do TB3 jsem v ruce zas tak moc argumentů neměl. Nikdy by mě nenapadlo, kolik toho TB3 přinese nového a jak rapidně se zlepší práce s emaily. T+7 dní a musím říct, že každá featura je bomba. :) Nejvíc samozřejmě používám fulltext search, který na rozdíl od podobné featury v Outlooku opravdu funguje, a možnost u kterékoli zprávy individuálně (do tabu) přepnout z lineárního pohledu do vláken bez narušení globálního třídění.

    DOTAZ: Když jsem se podíval na recenze, našel jsem rozšíření „exptoolbar“, které ještě více osladí vyhledávání (jde o mód „konverzace“ – zobrazení mailů jako chat, á la GMail). Bohužel jsem našel jen adresář s beta builds a ty do TB3rcX nainstalovat nejdou. Zřejmě se od TB3betaX něco změnilo.

    Nevíte někdo, jestli tohle rošíření existuje i pro aktuální verzi TB3?

    Díky.

  • 8. 12. 2009 16:36

    dave (neregistrovaný)

    Odpovídám si sám – exptoolbar bylo pokusný vyhledávání. To co je teď v TB přímo je lepší a proto vývoj exptoolbar ukončili. Byl to +/- jen POC než měl TB svoje vlastní vyhledávání.

    Přestože je integrovanej search lepší, jako eye-candy byl exptoolbar cool. Ta vizualizace vypadala pěkně.

  • 21. 12. 2009 21:37

    zmena klienta (neregistrovaný)

    ahoj dave, mam malu otazku, ,riesim pri prechode na win7 problem s nahradou outlook expres. jedna z realnych alternativ je thunderbird 3

    dost ma ale odradza skutocnost, ze neviem, ako sa ukladaju maily, adresar a uzivatelske nastavenia, ci je moznost ich jednoducho nejakym sposobom vyexportovat a znova obnovit.

    a dalsia rovnako dolezita otazka, v pripade kolizie databazy s mailami – existuje nejaky nastroj na extrakciu mailov z poskodeneho mailoveho suboru? (v oe sa to vola dbx extract tool)

    dakujem ak sa da poslat odpoved na stmax@stonline.sk