Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku TIPC: alternativní protokol pro komunikaci v rámci clusteru od D - Jeden příklad za všechny: "Nejmarkantnější je situace zřejmě u...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2007 20:52

    D (neregistrovaný)
    Jeden příklad za všechny:

    "Nejmarkantnější je situace zřejmě u signalizace, kdy např. při použití signalizačního protokolu SS7 je efektivní délka přenášených dat nejčastěji mezi 3 až 5 B."

    Potkal autor vůbec někdy SS7? Má vůbec představu, jak fungují vrstvy MTP, SCCP, TCAP, ISUP nebo MAP? Ví co je to SIGTRAN a že je postavený právě na SCTP a že byl SCTP právě pro SS7 vyvinut v rámci SIGTRANu?

    Ten článek je sračka.
  • 18. 7. 2007 8:44

    bez přezdívky
    Clanek nebyl psan jako odborny, ale pro sirokou verejnost. Jsou zde tedy zjednoduseni oproti skutecnosti. Bylo potreba najit snadny priklad popisujici podminky, ve kterych se pohybujeme a pokud mozno bez implementacnich zavislosti. I uvedeny priklad vystihuje urcite specificke podminky prostredi, o kterem se bavime, a o to slo.

    Cili rad upravym nepresnosti, kterych jsem se vuci vam dopustil. Pojem "signalizacni protokol SS7" neni spravne. Spravne se jedna o protokolovy stack, ktery obsahuje vetsinu vami jmenovanych protokolu. Odkaz na "nejcastejsi delku dat" je odkaz na zpravy FISU, LSSU, ... ktere z principu jsou nejcasteji vymenovanymi zpravami. V clanku, ale neni napsano, ze by se v realnem nasazeni tyto zpravy prenasely primo nad IP, TCP, ... Naopak ve skutecnosti je snaha se tomuto vyhnout kvuli velkemu overheadu.

    Nicmene na zaver chci poznamenat, ze z vaseho prizpevku mi pripada, ze jste nepochopil, ze se v clanku bavim o komunikaci uvnitr ustredny a nikoli vne (meziustrednova komunikace). SCTP je mocny protokol, ale pro podminky komunikace, ktere uvnitr ustredny panuji je zbytecne robustni. Ostatne vse by melo byt zrejme z posledniho mereni, ktere je na adrese uvedene v zaveru clanku.