Hlavní navigace

Názory k článku Trump podepsal šmírování NSA na dalších 6 let

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2018 14:12

    null null (neregistrovaný)

    v kontextu, protože pokud jsi jako "sluníčkovej vítací blb proti tomu Trumpovi tak brojil!"", tak druhá možnost byla Hillary. Žádná jiná možnost už pak nebyla ....

  • 21. 1. 2018 15:03

    hawran.diskuse

    Tak určitě, :-)

    Já vím, že vy soudruzi jste zvyklí myslet za druhé a znáte nejlépe "potřeby mas", ale nenech se tím příliš unést. Alespoň tady.

    Ale trochu tě chápu, "kdo není s námi je proti nám,", to se zažere pod kůži...

  • 21. 1. 2018 15:10

    null null (neregistrovaný)

    Co to meleš? Kdo tě nutil vypisovat moudra

    "
    A já sluníčkovej vítací blb proti tomu Trumpovi tak brojil!

    Omlouvám se všem protikaváranským gerojům, Donald rules.

    "

    a ještě si u toho nevyndat hlavu ze zadku aby sis uvědomil, jaký má takový kec konotace? Pokud nejsi schopný domyslet základní souvislosti podobných "rozumů", tak zvaž jestli je vůbec vypouštět ...

  • 21. 1. 2018 15:18

    hawran.diskuse

    @kentan
    Aby ti nepraskal cévka, :-)
    A přestaň vymýšlet hovadiny.

    A starej se o svoji hlavu, evidentně je vražená někde hodně hluboko.
    A dobrovolně.

  • 21. 1. 2018 16:08

    hawran.diskuse

    @kentan
    Hele, pokud máš problém s reakcemi na ty svoje bláboly, tak by se měl:
    a) poradit se svým psychiatrem
    b) zamyslet se nad tím, proč sem vlastně chodíš hnojit

    (ty možnosti se nevylučují a s tou druhou ti může pomoci ta první)

  • 21. 1. 2018 19:19

    null null (neregistrovaný)

    Vidím že už si uvědomuješ co je potřeba udělat, zatím zatím si ale nepřipouštíš že to potřebuješ a přisuzuješ to ostatním. Pravidelně. Ale i tak je to pokrok. Fandím ti.

  • 23. 1. 2018 12:43

    Hugochavez (neregistrovaný)

    @hawran
    Ze zrovna TY nekomu doporucujes psychiatra......
    A to s tim hnojenim, to je nejaka nova veta kterou si odposlechl u vas na oddeleni??
    ...ze ji ted papouskujes kazdymu na potkani....?
    A vubec jak je mozny ze vam do klecovyho luzka davaj PC a jeste s pripojkou na internet??
    V tom ceskym zdravotnictvi je opravdu bordel.

  • 21. 1. 2018 15:34

    Palo (neregistrovaný)

    Aby sme si v tom urobili jasno. NSA môže mimo USA robiť čokoľvek. Toto je iba zákon že môžu spehovat aj Američanov.

  • 21. 1. 2018 16:29

    Jarda_P

    Ono je uplne jedno, kdo se tam zrovna v Bilem baraku prostituuje, chtel bych videt, ktery prezident by odmitl podepsat. Tohle tu zustane pekne dlouho, pac pro radu lidi z toho kouka dobry biznis. Staci pred kazdym novym prodluzovacim podpisem zvysit terror alert status a ovcani si dobrovolne a za vlastni prachy nainstaluji videokameru do zachodove misy, aby NSA mohla sledovat kazde hovno. Ted maji zlutou, elevated, tak nevim, kdo na ne zas utoci.

  • 21. 1. 2018 10:43

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    To je důležité vědět, protože výsledek amerických voleb závisí na náladách v Česku.

  • 21. 1. 2018 11:15

    MMN (neregistrovaný)

    Z evropského hlediska je Trump mnohem lepší než Hillary. Trump průser pro USA a potenciální podnět pro to, aby se Evropa probudila a vytáhla hlavu z p**ele. Alespoň trochu to zatím funguje, například TTIP je u ledu.

  • 21. 1. 2018 11:29

    hugochavez

    Tak lepsi nez Killary je naprosto cokoliv/kdokoliv, i kacer Donald by byl pro svet lepsi volba nez ta psychopatka.

    Tohle sem slysel od nejednoho Americana:
    'Budu radeji volit Mickey Mouse nez tu kravu....krome toho ze je prolezla korupci tak je navic cela od krve!'

  • 21. 1. 2018 11:59

    null null (neregistrovaný)

    Ale to samé byla volba Zeman vs. Schwarzenberg. Můj soukromý odhad je, že 1/2 voličů Zemana v druhém kole Zemana nesnášelo, ale pořád pro ně byl lepší než ten sudetsko-uherský europrolhanec. A o tom bude i tato volba, nebo se to tam alespoň snaží někdo dostat - u Drahoše akorát přesně nikdo neví kde stojí, protože zatím jenom reprodukuje co mu daný týden PR koriguje, protože už jim došlo, že jako tzv. vítač (jde o celkové názory) by měl po první volbě hlasů asi jako Topolánek .... Dalo by se říct, že se "láme chleba". U Trump vs. Killary každopádně vzhledem k tomu co reprezentovali (alespoň zdánlivě), ostatně mediální eskapády na fanatickou podporu Killary to jenom podrhly + ještě kouzlo nechtěného - ukázal se celý rozsah sítě sprátelených ampliönů ...
    Takový bonus: Hynek povídal v jednom pořadu, že s kamarádem dali do volební kalkulačky všude "nevím" a vyšel ji Drahoš :-)

  • 21. 1. 2018 12:15

    Miroslav Šilhavý

    sudetsko-uherský europrolhanec

    To je prosím charakteristika jakých vlastností?

    protože už jim došlo, že jako tzv. vítač (jde o celkové názory) by měl po první volbě hlasů asi jako Topolánek

    Ano, je to smutné, že je potřeba něco takového korigovat. Je i smutné, že imigrační vlna skončila, uprchlíci se postupně rozprostřeli, část se začleňuje, část se vrátila, ale jako téma strachu je to výborný volební-obchodní artikl.

    Celé je to smutné, protože ČR svojí polohou a svými možnostmi je zcela závislá na vztazích s okolními zeměmi. RVHP moc nefungovalo, ale obchod na západ funguje. Když něco někomu prodávám, poskytuji službu, jsem "vítač". Na tom není nic ponižujícího, stejně jako není nic ponižujícího na tom, že prodavačka musí první pozdravit svého zákazníka, nebo že musí tu a tam přežít to, že zákazník nemá dobrou náladu. Protože odměnou jsou peníze, které potřebuje.

    Češi jsou hákliví, ale víceméně jen slovně, na podřízenost. Jsme sice v praxi "národ lokajů", ale nesneseme, když to někdo řekne. Ale přitom sloužit (= moderně: poskytovat služby) není nic ponižujícího! Voják slouží zemi, polista slouží. lékař slouží (lékařská služba), .... Je tedy potřeba rozlišovat mezi službami ponižujícími (být sluhou z donucení, z existenční nouze apod,), a službami povznášejícími (= odvádím práci, která někomu dalšímu pomáhá a dostávám za to odměnu).

    Zeman byl vždy obratným politikem, a byť jsem nikdy nebyl voličem sociální demokracie, byl to důstojný lídr strany. Bohužel, věk ho přemohl, jiskra se ztratila, a ve společnosti páchá nenapravitelné škody. Prezident by měl být první, kdo se umí omluvit, pokud se zmýlí v tvrzení o článku Ferdinanda Peroutky, by měl být první, kdo ze svého blízkého okolí odvolá lidi, kteří neprošli prověrkami bezpečnosti (je zajímavé, že části spolupracovníků se zbavil z malichernějších důvodů). Stejně tak si myslím, že když dostává milost usvědčený vrah (a já přiznávám prezidentovi právo rozhodovat i v takovýchto případech!), tak pak by měl mít dost velikosti na to, aby nařídil zastavit trestní stíhání ženštiny, která na něj vyběhla s odhalenými kozami. Místo toho jsme viděli, že justice aktivovala hned během víkendu projednání ve zrychleném řízení - institut, který se jinak využívá zejména při sportovních výtržnostech a jiných hromadných akcích.

    Vadí mi sice představa, že by prezidentem měl být nepolitik, ale dává mi to naději, že úřad bude zase reprezentovat aspoň nějaké lidské hodnoty. To v naší situaci taky není málo.

  • 21. 1. 2018 13:37

    Karell (neregistrovaný)

    Vadí mi sice představa, že by prezidentem měl být nepolitik, ale dává mi to naději, že úřad bude zase reprezentovat aspoň nějaké lidské hodnoty. To v naší situaci taky není málo.

    Ohánět se lidskými hodnotami se dalo tak před třiceti lety. Dnes už na něco takového nikdo soudný nevěří.

  • 21. 1. 2018 13:45

    Miroslav Šilhavý

    Ohánět se lidskými hodnotami se dalo tak před třiceti lety. Dnes už na něco takového nikdo soudný nevěří.

    A soudnost není lidská hodnota?

  • 21. 1. 2018 13:51

    Bzuk (neregistrovaný)

    Nikto neverí? Nemyslím, ale je mi jasné, že s takým materiálom, ako si ty, sa ČR za pár rokov prepadne do totálnych sračiek.

  • 21. 1. 2018 15:26

    Folič (neregistrovaný)

    Karle - už nehul. Už sis ostříhal číro ? Aby nás ty tvoje evropské hodnoty nestály kejhák.

  • 21. 1. 2018 14:28

    null null (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    "To je prosím charakteristika jakých vlastností?" - no vlastností pana Schwarzenberga celkem. Jeho vlastnost naštěvovat Bilderberg group už se mi do toho vměstnat nepodařilo ...

    "Ano, je to smutné, že je potřeba něco takového korigovat. Je i smutné, že imigrační vlna skončila, uprchlíci se postupně rozprostřeli, část se začleňuje, část se vrátila, ale jako téma strachu je to výborný volební-obchodní artikl."

    Ještě bych nejásal, situace v Africe je pořád špatná, podzemní voda vysychá a evidentně nic jiného než další válečné dobrodružství západu se tam čekat nedá - bohužel.

    " Když něco někomu prodávám, poskytuji službu, jsem "vítač"."

    Já to chápu jinak. Vítač není ten, kdo obchoduje na západ, ale v podstatě se tento termín dnes, ale spoň mezi těmi mentálně zdatnějšími používá pro ty, kteří se láskou rozplynou z každého debilního nápadu z německa, resp. EU. RVHP do toho není potřeba plést, ale systém dotací v zemědělství a jeho regulace vůbec se RVHP dost podobá ....

    "Češi jsou hákliví, ale víceméně jen slovně, na podřízenost. Jsme sice v praxi "národ lokajů", ale nesneseme, když to někdo řekne. "

    S tím bych souhlasil, ale nesmířil .... A znovu popakuji co už jsem napsal mnohokrát. Problém volby jak Dumb x Killary, tak Zeman x Kníže byl naprostý nedostatek kvalitních kandidátů a pouhá možnost volit (subjektivně) menší zlo, kde si buď vybereš hulváta a tlučhubu (Zeman) o kterém to víš jistě a nebo kultivovaného nazdárka který o nás všude vykládá jací jsme pitomci (kníže - a podle toho i jedná) a nebo dnes namydleného šedesátníka, o kterém nikdo nic neví (politická minulost .... činy). To je to samé jako volba "hlavně něčeho jiného" (Trump) vs. Bloody Wall Street Hillary ... nic moc výběr ... To neznamená že bych nenáviděl Drahoše, ale ...

    "Zeman byl vždy obratným politikem, a byť jsem nikdy nebyl voličem sociální demokracie, byl to důstojný lídr strany. Bohužel, věk ho přemohl, jiskra se ztratila, a ve společnosti páchá nenapravitelné škody"

    Taky jsem nikdy nebyl voličem Soc-Dem, ani Zemana a uznávám, že situace s Milošem Zemanem začíná být špatná, nejsem s ním spokojen, ale jenom proto nemohu prostě zavřít oči před panem Drahošem. Vlastně asi ani volit nepljdu, ještě jsem se nerozhodl, protože ani jedna možnost se mi nelíbí. Kdybych byl nucen si vybrat, opravdu nucet, asi se smířím radši se Zemanem. :-( Ale nejásej, o Drahošovi se toho moc neví, nevíš jak bude reagovat na všechno to co se na něj posype, jestli se třeb v půjce "neutrhne z vodítka" ...

  • 21. 1. 2018 14:39

    Miroslav Šilhavý

    no vlastností pana Schwarzenberga celkem

    Mno, Schwarzenbergové byli s Českou zemí spjati staletí a také tu po sobě nechali opravdu velmi mnoho hodnot, byť rodová větev Karla Schwareznberga byla ta chudší. Není mnoho lidí / rodů / rodin, o kterých by se to dalo říci. Proto mě ty hanlivé narážky poměrně překvapily a chtěl jsem vědět, jak je myslíte. Nedozvěděl jsem se.

    kteří se láskou rozplynou z každého debilního nápadu z německa, resp. EU

    Když si vezmu, jakou hospodářskou sílu má Německo, musím cítit respekt k tomu, jak moc své bohatství dobrovolně přenechávají druhým. Je pro mě velký rozdíl, když hovoří Španěl, Řek či Ital, který je napojen na konci penězovodu, a když nějaký názor má Němec, který je na jeho začátku. V prvním případě jde často o kverulantství, v druhé případě se jedná o reálné činy. Německo, se svým bohatstvím, mohlo celé Evropě klidně ukázat záda. Neudělalo to.

    naprostý nedostatek kvalitních kandidátů a pouhá možnost volit (subjektivně) menší zlo

    To je podstata dvoukolové volby. V prvním kole se vybírají nejvhodnější kandidáti a ve druhém vítězí ten, který vadí nejméně. To tedy není chyba, ale základní vlastnost navrženého systému.

    nemohu prostě zavřít oči před panem Drahošem

    Nemusíte, i Váš hlas, i nehlas se počítá, respekt k tomu.

  • 21. 1. 2018 15:03

    null null (neregistrovaný)

    ""Proto mě ty hanlivé narážky poměrně překvapily a chtěl jsem vědět, jak je myslíte. Nedozvěděl jsem se."

    "europrolhanec" - Co tu rodina Schwarzenbergů zanechala jim neberu, ale to je historie, časy se mění. Už to že se pan Schwarzenberg (dále Kníže, note upperscase k) pravidelně účastní konferencí Bilderberg ho u mě diskvalifikuje. Spolu s tímto a jeho lžích o vyřešeném dluhu Řecka jako argument pro přijetí eura, kdy jaksi neuvedl že "vyřešeno" znamená odklad začátku splácení Řeckem, z něj dělá eurolháře. Bylo toho ale víc, není zde prostor a nejsem databanka.
    "sudetsko-uherský" je rakušák pokud vím (proti tomu nic), ale byly to také jeho aktivity, kterými spolupracoval na pokusu otevřít Benešovy dekrety, společně se Sudetským Landsmanšaftem (dále SL). Proti SL nemám co říct, je to jejich právo se o to snažit ikdyž se mi to nelíbí, ale aby státní činitel (Kníže) loboval za ně, no to se na mě nezlob, takového prezidenta nechci, to je podlá zrada, ale u něj se nedivím

    "Když si vezmu, jakou hospodářskou sílu má Německo, musím cítit respekt k tomu, jak moc své bohatství dobrovolně přenechávají druhým"

    To je otázka názoru. Ono to totiž nedělá zadarmo. Platíme za to malými maržemi, držením kurzu koruny vhodně vysokým a stabilním a orientací průmyslu na levné montovny. To je podle mě cena dost vysoká. A nejsme jediní a to se ani nemluvím o kvótách, kdy se Merkelová snaží svůj politický problém "lásky německa a my to zvládneme" hodit na ostatní. Kdyby aspoň přišli a veřejně řekli že se spletli a chtějí pomoc ... ale takto rozkazovat? Nevím jak ty, já se za 30 stříbrných prodávat nehodlám, nehledě na to, že podle toho s námi budou jednat i do budoucna - rozkazovat

    "To je podstata dvoukolové volby. V prvním kole se vybírají nejvhodnější kandidáti a ve druhém vítězí ten, který vadí nejméně. To tedy není chyba, ale základní vlastnost navrženého systému."

    Ne, chyba je, že v prvním kole vybíráš ze slepých jednookého a v druhé volbě se rozhoduješ mezi jednookýmy, který z nich by byl vhodným dvouokým ....

  • 21. 1. 2018 15:24

    Miroslav Šilhavý

    pravidelně účastní konferencí Bilderberg ho u mě diskvalifikuje

    Také zajímavý názor. Podle mě je lepší mít někoho, kdo je s naší zemí spjatý, aby se takových setkání účastnil. Druhou možností by bylo si tu jen nadávat, jak je svět nespravedlivý, že zbylí v Bilderbergu jednají, a my ne :). Nebo se za tím názorem skrývá Vaše přání vůbec Bilderberg zrušit? Tedy nařídit některým lidem, že se nesmí setkávat, když chtějí (= mají zájem).

    o vyřešeném dluhu Řecka jako argument pro přijetí eura

    Řecký dluh je vyřešený. Není to sice populární, ale reálně neexistovala druhá cesta. Řecko podvedlo EU, ale nechat je v tom vykoupat, by znamenalo 1) rozkolísání Eura a ještě větší ztrátu pro všechny občany EU, 2) popuštění sféry vlivu v Řecku ve prospěch Ruska. Moskva už velmi významně nabízela pomoc. Co byste tedy říkal Vy na takovém místě? Rozhodnuto bylo, řešení existuje. Vám se nelíbí, ale existuje.

    jeho aktivity, kterými spolupracoval na pokusu otevřít Benešovy dekrety

    Vidíte, ale já to vidím jako diplomatickou obratnost. Pokud si správně vzpomínám, tak jeho postojem byla právní nehnutelnost dekretů, ale diskuse pro usmíření, morální vyrovnání tlaků mezi Čechy a sudetskými Němci. Benešovy dekrety mnohdy stály na hraně přípustnosti a určitě je civilizované o tom hovořit. Třetí říše napáchala spoustu zla před válkou a během ní (a zde se nebojím hovořit o ZLU), ale Československá republika na konci války také. Německé státy svoji odpovědnost přijali, my se jí vyhýbáme. Benešovy dekrety nelze brát zpět, ale stejně jako Němci, byť NSDAP volili, musejí uznat, že byla zločinná, tak i my bychom měli umět uznat naše chyby.

    aby státní činitel (Kníže) loboval za ně, no to se na mě nezlob, takového prezidenta nechci, to je podlá zrada, ale u něj se nedivím

    Respektuji, může to být pro někoho velmi zásadní důvod. U mě převládá hodnocení ochoty dialogu.

    Platíme za to malými maržemi, držením kurzu koruny vhodně vysokým a stabilním a orientací průmyslu na levné montovny.

    My za nic neplatíme. Nikdo nás nenutí být montovnou pro Německo. Jo, že se nám to vlastně hodí a vyplatí? No, to už je jiná písnička.

    Nevím jak ty, já se za 30 stříbrných prodávat nehodlám, nehledě na to, že podle toho s námi budou jednat i do budoucna - rozkazovat

    Já jsem zde nehovořil o tom se nechat prodávat. Jen jsem hodnotil, že pokud slyším názor někoho, kdo je ochotný takové řešení i platit, nebo názor někoho, kdo chce, aby mu platili ti druzí, mohu respektovat jen toho prvního. A dvojnásobný obdiv mám právě k tomu, že Němci si za 30 stříbrných nikoho nekupují, možná právě ty migranty. "Koupili si" i východní Německo, byť se k tomu mohli postavit tak, jako Jižní Korea ke KLDR - nechtějí ji, bylo by to moc drahé.

    Ne, chyba je, že v prvním kole vybíráš ze slepých jednookého a v druhé volbě se rozhoduješ mezi jednookýmy, který z nich by byl vhodným dvouokým ....

    Asi správný čas, abyste šel kandidovat. Resp. očekávám, že mi teď napíšete, kdo všechno a jaké okolnosti Vám v tom brání.

  • 21. 1. 2018 15:30

    null null (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    Už se to dostává jinam a nemá cenu tu spisovat tuny svazků, ale okomntuju ještě jedno, dle mě z toho nejdůležitější:

    "Také zajímavý názor. Podle mě je lepší mít někoho, kdo je s naší zemí spjatý, aby se takových setkání účastnil"
    (Bilderberg)

    Ano, ale v případě, že si tam (nějaký z pohledu Bilderbergu) nýmand jezdí pro notičky, tak to pro nás lepší určitě není ... Ostatně z dlouhodobého hlediska je jednoznačné, že Kníže za ČR nikdy nekopal ať už na "schůzi" vyslechl cokoliv ...

  • 21. 1. 2018 15:35

    Miroslav Šilhavý

    Kníže za ČR nikdy nekopal ať už na "schůzi" vyslechl cokoliv

    No, vzhledem k tomu, jak velkou část majetku má v ČR, a vzhledem k tomu, že tam jezdí kopat za svůj majetek, pak není možné aby nekopal i za ČR. ČR není nějaká "politicky ohraničená bublina". ČR je území, pole, louky, pastviny, budovy, sídla, podniky, ... To vše tvoří ČR.

  • 21. 1. 2018 15:37

    null null (neregistrovaný)

    "No, vzhledem k tomu, jak velkou část majetku má v ČR, a vzhledem k tomu, že tam jezdí kopat za svůj majetek, pak není možné aby nekopal i za ČR"

    Ano, všiml jsem si, že většinou za vyšší platy kopou nejvíc ti, kteří tady levně vyrábí a investují ....

  • 21. 1. 2018 15:42

    Miroslav Šilhavý

    Ano, všiml jsem si, že většinou za vyšší platy kopou nejvíc ti, kteří tady levně vyrábí a investují ....

    No, já jsem si zatím všiml jen toho, že cena práce je určená poptávkou a nabídkou. Neexistuje nikdo, kdo by platil víc, když může méně. Vy také nepůjdete koupit auto do autosalonu, kde ho mají o 50 tis. dražší, jen protože je majitel Váš známý a chcete mu pomoci. Dokonce ani na českých vesnicích lidé nekupovali o pár korun dražší rohlíky od své sousedky, která tam měla konzum - a začali jezdit do mezinárodních řetězců ve městech. Toto platí pro velké, i pro malé. Pro spotřebitele i pro zaměstnavatele.

  • 23. 1. 2018 10:06

    j (neregistrovaný)

    "Kupuju vejce od nosnic z hal místo z klecí."

    Vazne? Ja kupuju vejce v krame ... ale zauvazuju o tom, trebas bych si s dotycnou moh potrast kridlem.

  • 21. 1. 2018 15:43

    Miroslav Šilhavý

    Ano, všiml jsem si, že většinou za vyšší platy kopou nejvíc ti, kteří tady levně vyrábí a investují ....

    No, já jsem si zatím všiml jen toho, že cena práce je určená poptávkou a nabídkou. Neexistuje nikdo, kdo by platil víc, když může méně. Vy také nepůjdete koupit auto do autosalonu, kde ho mají o 50 tis. dražší, jen protože je majitel Váš známý a chcete mu pomoci. Dokonce ani na českých vesnicích lidé nekupovali o pár korun dražší rohlíky od své sousedky, která tam měla konzum - a začali jezdit do mezinárodních řetězců ve městech. Toto platí pro velké, i pro malé. Pro spotřebitele i pro zaměstnavatele.

  • 21. 1. 2018 15:51

    null null (neregistrovaný)

    Problém je v tom, že češi s smarží 10% vyrobíme, němci zabalí a marže 60%+ .. A té tvojí poptávky a nabídky se to přímo týká tak, že my z toho máme ten menší díl, spíš dílek. ale je pravda, že toto je chyba Zemana + ČSSD a jejich pobídek pro montovny .... Nechápu že to nevíš, to netvrdím jenom já, dost se o tom diskutuje. Spíš bych tipl že to bagatelizuješ, než že bys to netušil ....

  • 21. 1. 2018 15:53

    Miroslav Šilhavý

    Nechápu že to nevíš, to netvrdím jenom já, dost se o tom diskutuje. Spíš bych tipl že to bagatelizuješ, než že bys to netušil ....

    A co Vám (komukoliv) brání otevřít si podnik, který nebude jen montovnou, ale bude mít své marže zde? Podle mě žádná překážka není. A pokud bychom zde takový podnik otevřeli, asi bychom také rádi montovali někde, kde je levněji.

  • 21. 1. 2018 19:33

    null null (neregistrovaný)

    "A co Vám (komukoliv) brání otevřít si podnik, který nebude jen montovnou, ale bude mít své marže zde? "

    Velmi podlé od tebe Miroslave ... Mě osobně brání že nemám produkt pro montovnu. A ne každý může mít montovnu a ne každý má vůbec dovednosti na to: vést podnik. ( Tvá námitka je tak sugestivní a podlá, až bych řekl lehce sviňská. Z toho usuzuji, že si připadáš v úzkých - ale k tomu není důvod )
    Nehledě na to, že české firmy nedostávají pobídky. A ty, když už se prezentuješ jako takový chytrák s přehledem bys mohl vědět že je rozdíl, jestli máš montovnu v Asii kde ta min. marže je stále hezká kupní síla a nebo v takových maržích držíš sousední stát uprostřed evropy a tlačíš mu Euro aby ještě levněji montoval. Ale i to by se dalo pominout kdyby jsi nepřišel s tím plácancem, že Němci na někoho doplácí - naopak mají to dobře spočítané a takový byl i záměr.

  • 21. 1. 2018 19:39

    Miroslav Šilhavý

    Mě osobně brání že nemám produkt pro montovnu.

    Ale až ho budete mít, nebude Vám bránit nic. Pobídky také nemám rád, stejně jako jakékoliv jiné dotace.

    Nehledě na to, že české firmy nedostávají pobídky.

    Ehm? Já myslím, že pobídek pro české firmy bylo také mnoho.

    nebo v takových maržích držíš sousední stát uprostřed evropy a tlačíš mu Euro aby ještě levněji montoval.

    Co to má společného s tím, že Německo přispívá do rozpočtu EU, ze kterého méně bere než dává? A bez EU bychom pro Německo nebyli montovnou? To je velký omyl, naopak po vstupu do EU se pobídky snížily, protože začaly platit evropská pravidla proti nezákonnému zvýhodňování.

  • 22. 1. 2018 11:32

    null null (neregistrovaný)

    Spíš mě teď zajímá, jestli si ze mě střílíš nebo jsi fakt tak naivní a nedokážeš vidět důsledky, resp. výsledky, nastavení nějaké politiky a nějakých příspěvků. Ptal ses proč si sluníčko a zde se ta nátura zase projevuje: Němci platí do EU na slabší státy, protože z toho nic nemají a mají nás tady všechny radi :-D :-D :-D pak se div, že když se takto vyjadřuješ o mezinárodní finanční politice, že tě někdo bude mít za tupé sluníčko ....
    Tak např. se dotace (výsledek i německých příspěvků) používají jako argument abychom zůstali v EU, abychom poslouchali, snesli kvóty, přišli o právo veta ale dotace jsou silný argument. I hrozba selhání (+1). Mají otevřený český trh podle Unijních pravidel kde jsou nejsilnější hráči (+1), z dotazí (tedy i něm. peněz) se staví dálnice po kterých vyváží a dováží, komplexy ve kterých s pobídkami vyrábí (+1), ostatně rozšiřování území a vlivu Unie je taky určitý benefit za "příspěvky" neměcka které je vééélkym hráčem v Unii (+1) o otevření trhu a zkoupení podniků a dividendách se ani nebavím ... a to je jenom jednoduchý základní začátek a to jsou vlivy, které se jaksi určitě náhodou nezapočítávají do má dáti/dal. O tom, kdo ty dotace vyžírá by byla samostatná debata ... ale neva, tím se nezatěžuj, sluníčko svítí vesele dál ...
    Jako může bejt, ale proč mám poslouchat že to tak není?

    http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/cesko-dal-od-eu-dostava-vic-nez-do-ni-odvadi-rozdil-dosahuje-temer-20-miliard-1335620

    Zde máš pouze má dáti/dal, ostatní vlivy jako třeba určování nám politiky v zemědělství a tolik kritizované odklony z výroby (marže) do německa a zbyvající jenom dovoz tam započítané samozřejmě nejsou ....

  • 22. 1. 2018 12:02

    Miroslav Šilhavý

    tolik kritizované odklony z výroby (marže) do německa a zbyvající jenom dovoz tam započítané samozřejmě nejsou

    To nejsou žádné odklony z výroby. Ta marže u nás nikdy nebyla, nikdy tu nevznikala a nikdo ji nevzal. Ta marže byla vždy v Německu. Jediný rozdíl je, že nyní máme aspoň nějaký příjem z výroby. Asi jsem moc velký pragmatik, ale přijde mi lepší, když máme práci, než kdyby tu nebyla.

    Z Vašeho vyjadřování mi přijde, že Německá firma měla přijít a přesunout sem nejen výrobu, ale nejlépe celou firmu. A přesně to by jí mělo být, asi, nějak, nařízeno.

    Naopak začínáme mít jiný problém. Ty Vámi kritizované montovny snížily nezaměstnanost pod únosnou hranici. Cena práce roste. Ono to vypadá na první pohled pozitivně, že vyděláváme víc. Ale to jen potud pokud se u nás ta výroba udrží. Pokud cena práce a daňové zatížení přesáhnou určitou mez, pak se ty montovny přesunou jinam, do levnějších krajin.

    Co u nás chybí je vlastní výroba s přidanou hodnotou. Máme sice pár českých firem, ale ty pro změnu vyrábějí jinde - právě už v těch levnějších krajích. Asi bych se neohlížel na Německo, to nám nijak neopomůže v tom, aby zde vznikaly úspěšné české podniky.

    Vznik úspěšných českých podniků pak také trochu souvisí s nízkou produktivitou práce českého pracovníka. Samozřejmě, dělníci u pásů dřou maximálně. Ale v administrativě a obchodu jsme proti Němci poměrně dost neúspěšní.

    Podle mě tady do zášti k Německu pletete úplně nesouvisející argumenty.

  • 22. 1. 2018 14:58

    Jarda_P

    Naopak začínáme mít jiný problém. Ty Vámi kritizované montovny snížily nezaměstnanost pod únosnou hranici. Cena práce roste. Ono to vypadá na první pohled pozitivně, že vyděláváme víc. Ale to jen potud pokud se u nás ta výroba udrží. Pokud cena práce a daňové zatížení přesáhnou určitou mez, pak se ty montovny přesunou jinam, do levnějších krajin.

    Tento problem mame ale mimo jine proto, ze jsme prave jen ta cizi montovna a z finalni vyroby tu neni pomalu nic, krome tedy Hnizdilovych parku z nemeckeho potravinarskeho odpadu.

  • 22. 1. 2018 15:02

    Miroslav Šilhavý

    Tento problem mame ale mimo jine proto, ze jsme prave jen ta cizi montovna a z finalni vyroby tu neni pomalu nic, krome tedy Hnizdilovych parku z nemeckeho potravinarskeho odpadu.

    Jojo, ale za to nemůže ten zadavatel práce. To je naše neschopnost, že zde nemáme lepší podniky, než jen montovny. Až se montovny přesunou od nás dál (asi na východ a jih), možná budeme mít víc nezaměstnaných a šanci nastartovat nové podniky.

  • 22. 1. 2018 18:33

    Jarda_P

    Jojo, ale za to nemůže ten zadavatel práce. To je naše neschopnost, že zde nemáme lepší podniky, než jen montovny. Až se montovny přesunou od nás dál (asi na východ a jih), možná budeme mít víc nezaměstnaných a šanci nastartovat nové podniky.

    Jenze vznik novych podniku neco stoji, zejmena tech velkych. Nikdo si jen tak nezalozi automobilku, protoze si zamane.

    Ceskoslovenske podniky jiz vesmes neexistuji. Nektere neslo zachranit, jine nechali soudruzi chcipnout v dluzich z druhotne platebni neschopnosti, dost mozna zamerne, aby je mohli levne za provizi prodat. Dalsi byly za timto ucelem vytunelovany. Dalsi pak byly koupeny zahranicni firmou ciste za ucelem zavreni, aby byla odstranena konkurence nebo za ucelem zmeny vyroby na to same, co dela zahranicni firma, ale s levnejsi pracovni silou, protoze v nekterych (bohuzel vzacnych) pripadech byly nase technologie lepsi.

    Nikdo z nasich politiku se nepokusil zachranit aspon neco, co se dalo. Hlavni bylo honem vsechno prodat. Jak rikal Klaus, kdyz vse prodaval, "oni nam ty podniky neodvezou". Neodvezli, ale treba zavreli. Z prezivsich me napada leda Koh-i-Noor, pricemz by me zajimalo, jak si chrani obchodni znacku, protoze jsem jednou v Italii videl hrebeny a dalsi kramy s touto znackou, ktere urcite nebyly ceskeho puvodu.

  • 22. 1. 2018 15:49

    null null (neregistrovaný)

    "To nejsou žádné odklony z výroby. "

    Ehm, nesprávně jsem to napsal. Měl jsem na mysli tradiční zemědělské výrobky, které jsme mohli prodávat s normální marží i na vývoz, ale v rámci kvót a plánování RVHP se výroby těch "hezkých" přesunuly na západ, jako např. kravičky a část zanikla a dováží se, jako např. cukr, neustálé snižování chovu prasat .... a na místo toho se u nás proplácí řepka. Babiš i bavorští chovatelé si mnou ruce. Takový odklon jsem měl na mysli.

    "Z Vašeho vyjadřování mi přijde, že Německá firma měla přijít a přesunout sem nejen výrobu, ale nejlépe celou firmu. A přesně to by jí mělo být, asi, nějak, nařízeno."

    Ty jako vážně nechápeš o čem mluvím, že musíš takto "plácat" nebo si jenom děláš srandu?

    "Podle mě tady do zášti k Německu pletete úplně nesouvisející argumenty."

    A vůbec, nemel a informuj se trošku ... Já k německu žádnou zášť nemám, k normálním němcům určitě ne. Tyto argumenty spolu úzce souvicí a pokud umíš číst a psát, tak se to "ve veřejném prostoru" už nějakou dobu rozebírá a to o čem mluvím jsou podstatné vlivy, mimo pár jiných.
    ... Prostě platí do Unie (Německo, Francie, Lucembursko, Švýcarsko ...) a chtějí z toho něco mít (levná kvalitní výroba blízko, možnost určovat a měnit pravidla, o "domlouvání" podmínek ani nemluvím ... Třeba zakázat zbraně dokázali za měsíc, proti vývodům kapitálu ze zemí jaksi neumí bojovat 20 let .... náhodička, těch je finianční plánování mezinárodních investic plné :-D ) .... No a tak jak oni z toho chtějí něco mít, já (ČR) zas na to nechci doplácet ... Věřím že je ti to sluníčkově u *****, viděláš si víc než ostatní a tak si v klidu, nevíš, bagatelizuješ a kašleš na to, ale pro podstatnou část republiky je to oje** a mě to jedno není ...

  • 22. 1. 2018 16:08

    Miroslav Šilhavý

    Měl jsem na mysli tradiční zemědělské výrobky, které jsme mohli prodávat s normální marží i na vývoz, (...) a na místo toho se u nás proplácí řepka. Babiš i bavorští chovatelé si mnou ruce. Takový odklon jsem měl na mysli.

    Víte, že jsem proti jakýmkoliv regulacím, v tom se shodneme. Neshodneme se na tom, že je to jen zájem Německa či silných ekonomik. Dále do toho pletete druhou věc: jestli naše pole patří Agrofertu, nebo komukoliv jinému, nehraje v této úvaze roli. Je to české pole, plody z nej jsou opět v česku. A druhá otázka, která s tím nesouvisí je řepka. Pokud je řepka výhodnější, než pěstovat pšenici a pást krávy, pak je to asi právě ta marže, o které mluvíte, že bychom měli mít. Nebo bychom měli mít, naopak. menší marži?

    y jako vážně nechápeš o čem mluvím, že musíš takto "plácat" nebo si jenom děláš srandu?

    Z vašich textů není poznat, co máte na mysli. Jednoduchou myšlenku o Německu zde klíčujeme přes tři posty, abychom se dobrali toho, že máte na mysli dotační politiku EU.

    Prostě platí do Unie (Německo, Francie, Lucembursko, Švýcarsko ...) a chtějí z toho něco mít (levná kvalitní výroba blízko, možnost určovat a měnit pravidla, o "domlouvání" podmínek ani nemluvím ...

    Opět se ztrácím. EU existovala / by existovala i bez nás. Na nás bylo (a je), jestli v tom také vidíme výhody, či nikoliv. Ostatní řeči, co zde píšete, jsou jen vata, která s tím moc nesouvisí. Já jsem přesvědčený, že členství ČR v EU je prospěšné, i když bych chtěl mít EU štíhlejší a ve formě federace, aby se začaly zavádět jednotné zákony v celé Evropě.

    Levná pracovní síla bychom pro západní Evropu byli i bez našeho členství v EU. Doknce bychom byli, jsem přesvědčený, ještě chudší - a tedy ještě levnější síla. Sice bychom tu neměli řepku, ale pšenici a krávy, jen bychom je jaksi nedostali na trh EU bez přihození cel, stejně jako ty smontované výrobky.

    U Vašich příspěvků mi chybí smysl pro realitu. Ano, umíte si postěžovat na některé negativní jevy, které opravdu existují. Už ale neřešíte, že většinou druhá alternativa, kterou můžeme volit, je ještě horší.

  • 22. 1. 2018 18:40

    Jarda_P

    jestli naše pole patří Agrofertu, nebo komukoliv jinému, nehraje v této úvaze roli. Je to české pole, plody z nej jsou opět v česku.

    To je ovsem mimo misu. On takovy farmar, ktery na tom poli zavisi vic, nez nejaky Hnizdofert, ktery ma i jine prijmy, se o to pole pri trose stesti bude starat lip, nez Hnizdil. Ten je akorat zlatokop. Vybicovat, otravit, vytriskat prachy, dokud to sype a nez se picovina s biopalivy slozi jak domek z karet. Az z tech poli Hnizdil odejde, budeme radi, kdyz tam poroste aspon trava nebo stromy. Ovsem z duvodu toxicity tu travu budeme po 100 let moci pouzit leda tak na koukani.

  • 22. 1. 2018 18:42

    Miroslav Šilhavý

    On takovy farmar, ktery na tom poli zavisi vic, nez nejaky Hnizdofert

    Jistě, proto je majetkové právo silně chráněno, a nikdo Vám nemůže pole jen tak vzít. Můžete ho pouze prodat, když chcete. (Viděl jste někdy důl?)

  • 22. 1. 2018 19:42

    Jarda_P

    Jistě, proto je majetkové právo silně chráněno, a nikdo Vám nemůže pole jen tak vzít. Můžete ho pouze prodat, když chcete.

    O tom to neni. To bylo o vyroku "jestli naše pole patří Agrofertu, nebo komukoliv jinému, nehraje v této úvaze roli.". Agrofertu by nemel patrit ani kvetinac s hlinou. Umozneni vlastnictvi poli Agrofertem znamena jejich premenu na neurodnou, toxickou poust, ktera travi spodni vody kilometry daleko. Takovy spravce pudy by mel byt vyvlastnen, dokud je jeste nadeje tu pudu zachranit v jakz takz pouzitelnem stavu. Novou si misto ni totiz nekoupime a jsem zvedav, co jednou budeme zrat a pit.

    Ale zretelne ekologicke katastrofy nejsou proti ceskym zakonum, i kdyz se jich nekdo dopousti systematicky a zamerne, nejsou nasledkem nehody.

  • 22. 1. 2018 21:34

    null null (neregistrovaný)

    Miroslav Šilhavý

    "U Vašich příspěvků mi chybí smysl pro realitu. Ano, umíte si postěžovat na některé negativní jevy, které opravdu existují. Už ale neřešíte, že většinou druhá alternativa, kterou můžeme volit, je ještě horší."

    Výborně, takže po celém dnu jsme se dobrali k tomu, že to je skutečně (tak zhruba) jak píšu, Teď si ještě musíme vysvětlit, že situace je nějak daná a chlácholením se, že není alternativa, se na skutečnosti nic nezmění a co hůře, nezmění se nic do budoucna ...
    No právě že řeším, ale abych mohl začít řešit alternativy, nejprve si musím přiznat skutečný stav věci. A to nám dneska troškku trvalo, že ano .... A řešení? Složité, v podstatě z toho plyne většina problémů světa. Chamtivost, lži a hloupost. Nic nového pod sluncem. Ale to už se tu řešilo mnohokrát. Dokud bude kritérium pouze a jenom hromadění zisku, nikdy se dál neposuneme .....

  • 22. 1. 2018 21:58

    Miroslav Šilhavý

    nejprve si musím přiznat skutečný stav věci

    Aha, já stíhám vnímat stav věcí během běžného života, nepotřebuji k tomu diskusní koutek. Ale dobře, urovnávejte si to v sobě.

    Složité, v podstatě z toho plyne většina problémů světa. Chamtivost, lži a hloupost. Nic nového pod sluncem. Ale to už se tu řešilo mnohokrát.

    Bohužel, už Pepíček s Aničkou, ve školce, se nedokáží dohodnout, kdo první zakopl o bábovičku. Pepíček pak z toho vyvozuje, že má právo jít do šatny první, zatímco Anička by chtěla knedlíky k obědu... Chamtivost, lži a hloupost - vždy jsou z části dány úhlem pohledu a provázejí nás od dětství. To není žádná extra vlastnost bohatých.

    Dokud bude kritérium pouze a jenom hromadění zisku,

    Tvrzení, které má vyvolat představu, že bohatý má trezor, jako strýček Skrblík, a do něj stahuje, pod svůj zámek, bohatství světa. Naivní. Protože stáhnout bohatství z oběhu, vyvolalo by inflační tlaky. To nikdo bohatý nepotřebuje. Zisk se prakticky bez výjimky znovu točí a je tedy ve světě činný. Staví se z něj nemovitosti, vyvíjí se technologie, platí se lidi. Z nich samozřejmě vzejde nový zisk, a tak je to stále dokola.

    Zatím na zemi, v celé zaznamenané historii, neexistoval žádný systém, který by se na získávání (získávání != hromadění) jmění nezakládal. Pro někoho bylo jměním mít pazourkový nástroj a kameny na mletí mouky. Pro někoho, později, mít chaloupku a zásobu paliva na zimu, nebo lépe na dvě (kdyby hospodář marodil, aby byla rezerva).

    nikdy se dál neposuneme .....

    Svět se posouvá, neustále. Patrně tedy bez Vás, pokud máte ten pocit. Lituji.

    Je zajímavé, že každý, kdo hovoří o tom, že by se nemělo hromadit jmění, myslí tím vždy ty druhé, ale ne sebe. Přitom jen Váš počítač a telefon a možná pár dalších cetek by za svoji cenu, na druhém konci světa, uživilo nějakou rodinu na dlouhé měsíce. Nebudu se Vás ptát, proč to neuděláte - já bych to třeba neudělal. Ale aspoň si to prosím uvědomte, než budete takové věty příště psát.

  • 22. 1. 2018 22:58

    Jarda_P

    Chamtivost, lži a hloupost - vždy jsou z části dány úhlem pohledu a provázejí nás od dětství.

    Mluvte za sebe.

    Je zajímavé, že každý, kdo hovoří o tom, že by se nemělo hromadit jmění, myslí tím vždy ty druhé, ale ne sebe.

    Ne, tim se mysli ti, kteri jmeni maji tolik, ze neni v lidskych silach, aby ho smysluplne vyuzili. Clovek od urcite vyse jmeni jiz vic nepotrebuje. Pouze nekteri maji tu vysi nastavenou tak vysoko, ze by to uzivilo cele narody. Velmi casto se jedna o dusevni nemoc, ktera se rozviji s tim, jak jmeni roste. Vede to k tomu, ze duchodce s holou prdeli vytahne z prkenice bura a da ho bezdomovci, zatimco milonar radsi prejde na druhou stranu ulice.

  • 22. 1. 2018 23:25

    Miroslav Šilhavý

    Ne, tim se mysli ti, kteri jmeni maji tolik, ze neni v lidskych silach, aby ho smysluplne vyuzili.

    To by stálo za rozvedení. Pokud jmění nevyužívají smysluplně, pak to znamená, že ho utrácejí za nesmysly. Pokud ho utrácejí za nesmysly, v podstatě ho vracejí zpátky do společnosti. Nebo jak se dá hospodařit nesmyslně, aniž by ty peníze utráceli zbytečně?

    Vede to k tomu, ze duchodce s holou prdeli vytahne z prkenice bura a da ho bezdomovci, zatimco milonar radsi prejde na druhou stranu ulice.

    Třeba je to dáno tím, že ten náš probíraný milionář ví, že má v podniku volná místa, a že nic nebrání tomu bezdomovci, aby bezdomovcem nebyl. Rozdávat peníze je podle mě naopak velmi škodlivé a nespravedlivé. Ostatně, kdyby bylo po mém, co nejvíc dávek, které vyplácíme v penězích, bych poskytoval v naturáliích. Zajištěná ubytovna, zajištěné jídlo, ošacení. Zvýhodnění na děti bych zrušil, ale dal bych školky a obědy bezplatně.

    Také bezdomovcům a žebrákům nedávám peníze. Ne jednou jsem viděl žebráky, jak si dávali rauchenpauzu, a nad rozsvícenými mobily mudrovali, co budou dělat dál. Dokouřili, a šli zase vydělávat. Na druhou stranu, když vidím, jak do tramvaje přijde např. harmonikář a i přes ne velké zisky hraje dál, rád mu peníze dám. Protože dělá aspoň něco.

    Do Afriky peníze také neposílám. Zastávám názor, že Afriku zničil Evropan svými penězi a touhou po nerostném bohatství. Necháváme Afričany, aby se prali mezi sebou, na což potřebují další peníze. Ty dostanou buďto darem, nebo za bohatství své země. Pokud bych věděl, jak svými penězi pomoci, abychom přestali Afriku ničit, to bych podpořil rád. Pokud bych ale poslal peníze dnes, tak sice za ně možná někdo koupí jídlo, nebo nějaké dítko získá vzdělání, ale za cenu toho, že jiné peníze Afričan ušetří za náboje do kalašnikova.

    Co jsem Vám tím chtěl říct je, že za takovým chováním ne vždy stojí lakota, jako nízký pud, ale nějaká propracovanější myšlenka.

  • 23. 1. 2018 13:18

    Jarda_P

    To by stálo za rozvedení. Pokud jmění nevyužívají smysluplně, pak to znamená, že ho utrácejí za nesmysly. Pokud ho utrácejí za nesmysly, v podstatě ho vracejí zpátky do společnosti. Nebo jak se dá hospodařit nesmyslně, aniž by ty peníze utráceli zbytečně?

    To asi tezko. Napriklad britska kralovska rodina z toho, co jeji predci nakradli v minulosti, dnes ma: https://en.wikipedia.org/wiki/Crown_Estate#Present_day . K tomu patrne nekde nejake ty rezervy penez, zlata a dalsiho nakradeneho harampadi, vcetne Kooh-i-Nooru.

    Vyse uvedene produkuje znacny zisk, nicmene stat kralovske rodine rocne dava kolem 40 milionu liber rocne (hergot, jeste stesti, ze u nas mame jen prezidenta a nemusime zivit luxusni zivot takove kralovske rodiny). Hlavne tedy, ze rvou kvuli tomu, co plati do EU, ze ktereho alespon maji nejaky prospech (trh), ale nevadi jim zivit rozsahlou familii lidi, kteri pokud zrovna nadelaji ostudu, tak nedelaji nic.

    Kralovska domacnost zamestnava neco pres 400 lidi na utirani prdele, noseni kafe a podavani backor. (To same by mohli delat v domove duchodcu pro lidi, kteri to opravdu potrebuji - v zemi s rozpadajicim se systemem zdravotni a socialni pece by to bylo velmi uzitecne). K tomu zamestnava neznamy pocet lidi na farmach a v dalsich svych sidlech.

    Domnivate se, ze spolecnost nejak extra tezi z toho, ze kralovska rodina utraci penize za luxus, ktery navic castecne plati ta spolecnost? Je ten spolecensky profit umerny tomu, ze kralovna vlastni desetitisice ha pudy a lesu? Co z toho maji treba decka, zijici ve zkrachovale britske ekonomice, ktera chodi do skoly hladova (a neni jich malo) a od uplne podvyzivy je zachranuje skolni obed, ktery zdarma poskytuje nejaka charita?

    Třeba je to dáno tím, že ten náš probíraný milionář ví, že má v podniku volná místa, a že nic nebrání tomu bezdomovci, aby bezdomovcem nebyl. Rozdávat peníze je podle mě naopak velmi škodlivé a nespravedlivé. Ostatně, kdyby bylo po mém, co nejvíc dávek, které vyplácíme v penězích, bych poskytoval v naturáliích. Zajištěná ubytovna, zajištěné jídlo, ošacení. Zvýhodnění na děti bych zrušil, ale dal bych školky a obědy bezplatně.

    Jo, tahleta omleta pravicacka mantra. Cesta pod mod most je rychla, navrat do normalniho zivota tezky, zdlouhavy a po dlouhe dobe na ulici kolikrat v podstate nemozny. Take je hezke, ze vy i ten milionar ty lidi soudite jako povalece, pricemz nevite, co je v zivote potkalo a jak se na tu ulici dostali. Ostatne on bude problem uz asi i v tom, ze potencialni zamestnavatel po tech lidech chce adresu a oni zadnou nemaji. Bez te snad ani obcanku cloveku neobnovi. A jak se asi bude potencialni zamestnavatel koukat na uchazece, ktery prijde spinavy a uvaleny? No to ho urcite okamzite prijme.

    Na druhou stranu, když vidím, jak do tramvaje přijde např. harmonikář a i přes ne velké zisky hraje dál, rád mu peníze dám. Protože dělá aspoň něco.

    Ma stesti, ze ma harmoniku a umi na ni hrat. Co ti ostatni? Maji si udelat manasky z ponozek a hrat vam v tramwayi divadlo?

    Co jsem Vám tím chtěl říct je, že za takovým chováním ne vždy stojí lakota, jako nízký pud, ale nějaká propracovanější myšlenka.

    Mozna ve vasem pripade. Otazka je, jestli to nese vysledky, ktere si myslite, ze by to nest melo.

    Krome toho asi nejste milionar nebo jeste hur, milionarsky zbohatlik. Ti mnohdy nepremysli jako vy. Ti vidi jen to, ze po nich chce nekdo penize a mnozi z nich z penez rozvinuli dusevni chorobu, diky ktere na tech penezich lpi, jako by slo o zivot. Tihle lide se nekdy nedokazi s penezi rozloucit do takove miry, ze i kradou v obchodech, prestoze by si mohli koupit treba cely ten obchod. A vy jim prisuzujete nejake racionalni rozhodnuti, pricemz je mozne, ze racionalniho rozhodnuti byl naposledy schopen jejich predek pred peti generacemi, ktery k tomu majetku nejak prisel.

  • 23. 1. 2018 13:31

    Miroslav Šilhavý

    Jardo, vy jste mě nepochopil. To, že někomu něco patří, neznamená přeci, že už to neslouží společnosti. Jen zisk jde zpět do rukou majitele, a ten ho zase do něčeho vrazí. I kdyby to mělo být deset luxusních aut, tak to zaměstná nějaké dělníky, zaplatí pojišťovací agenty, ... A zisk automobilky znovu někde skončí. Buďto v rozšíření výroby, nebo v pořízení něčeho dalšího pitomého. Tak, či onak, ty peníze, jakmile se točí, pomáhají všem. Třeba ne tak rychle, jako kdyby se jim věnovaly, ale možná o to efektivněji.

    Celý socialismus vychází z toho, že se jmění nemá hromadit v jedněch rukou. Ona je to myšlenka hezká a teoreticky by šel takto vytvořit efektivně fungující stát. V praxi to vždy selhalo na tom, že schopní nemají motivaci se socialistického oběhu účastnit (raději jdou svoje schopnosti zúročit do kapitalismu), a neschopní zase neumějí se jměním hospodařit. Proto považuji soukromé vlastnictví, i obřích rozměrů, za méně špatnou volbu.

    Souhlasím, že z ulice se dostává hůř, než na ni. Z drog se léčí také nesnadno, zatímco na začátku je jen pár vpichů. Jenže na to, aby se někdo dostal z ulice, nebo třeba i z drog, či alkoholu, je vždy prvotní, aby byl motivovaný ten samotný člověk. Tím, že mu dám pětikorunu, ho nemotivuji. Žebrácké gangy v Praze nevznikly jen tak. Prostě přišli na to, že hodinový výdělek je snadný a vyšší, než se jít někam dřít, patrně nejdřív za minimální mzdu.

    Těch pár zbohatlíků nechte na pokoji, nejsou významní. Stejně o svoje jmění přijdou a to se dostane aspoň zpět mezi ostatní.

  • 23. 1. 2018 14:49

    Jarda_P

    To, že někomu něco patří, neznamená přeci, že už to neslouží společnosti. Jen zisk jde zpět do rukou majitele, a ten ho zase do něčeho vrazí. I kdyby to mělo být deset luxusních aut, tak to zaměstná nějaké dělníky, zaplatí pojišťovací agenty, ... A zisk automobilky znovu někde skončí. Buďto v rozšíření výroby, nebo v pořízení něčeho dalšího pitomého. Tak, či onak, ty peníze, jakmile se točí, pomáhají všem. Třeba ne tak rychle, jako kdyby se jim věnovaly, ale možná o to efektivněji.

    No, VW proda ve svete nejakych 10 milionu aut rocne. Rolls Royce jich proda celych 4000. Kolik pracovnich mist asi vytvari kazda z tech automobilek? Nebo kolik zamestna Rolls Royce vyroba aut a kolik Rolls Royce vyroba leteckych motoru?

    Prospech spolecnosti z konzumace patologicky bohatych je minimalni. A jejich penize se v ekonomice moc netoci. Kdyby se tocily, kupovala by kralovna stale nove farmy, ze by ji patrila Velka Britanie do posledniho metru ctverecniho a nemyslim si, ze by to pro spolecnost bylo dobre.

    Celý socialismus vychází z toho, že se jmění nemá hromadit v jedněch rukou. Ona je to myšlenka hezká a teoreticky by šel takto vytvořit efektivně fungující stát. V praxi to vždy selhalo na tom, že schopní nemají motivaci se socialistického oběhu účastnit (raději jdou svoje schopnosti zúročit do kapitalismu), a neschopní zase neumějí se jměním hospodařit. Proto považuji soukromé vlastnictví, i obřích rozměrů, za méně špatnou volbu.

    Navzdory tomu v minulosti byla uskutecnena napriklad pozemkova reforma, ktera vynulovala startovni podminky a umoznila zahajit novy cyklus s rovnejsimi podminkami, kdy uspesni soutezili s mene uspesnymi o to, kdo vice poroste o kdo zkrachuje. Nebyt toho, patrila by napriklad u nas veskera puda cirkvi a vybranemu klubu degenerovanych sasku pocmaranych s modrou krvi.

    Podobny reset by neskodil i u takovych obrovskych, neaktivnich nebo malo aktivnich majetku, ktere udrzuji pri zivote sebe sama a blokuji prilezitosti pro ostatni. Tyto majetky predstavuji podobne zkresleni podminek, jako treba monopol. Prilezitosti jsou, jak se rado opakuje ad nauseam, pro vsechny rovne, ale v praxi ani nahodou. Uz i ten americky sen je v podstate jen legenda.

    Souhlasím, že z ulice se dostává hůř, než na ni. Z drog se léčí také nesnadno, zatímco na začátku je jen pár vpichů. Jenže na to, aby se někdo dostal z ulice, nebo třeba i z drog, či alkoholu, je vždy prvotní, aby byl motivovaný ten samotný člověk. Tím, že mu dám pětikorunu, ho nemotivuji. Žebrácké gangy v Praze nevznikly jen tak. Prostě přišli na to, že hodinový výdělek je snadný a vyšší, než se jít někam dřít, patrně nejdřív za minimální mzdu.

    Za drogy si clovek typicky muze svou vlastni blbosti, o ulici se to da rici jen v urcitych pripadech. Lidska motivace vydrzi jen po urcitou doby, pak nasleduje nerozbitna rezignace.

    Zebracke gangy sem nemichejte, to je uplne jiny pripad nez bezdomovci. Lidem, kteri zretelne pracuji pro zebrackou mafii, take prachy nedavam. Zejmena ne tem, co si na zebrani nosi zfetovane ci ozrale mimino, ktere je cely den tak krasne klidne a nezlobi, protoze neustale spi, az vypada jak vycpane.

  • 22. 1. 2018 22:51

    Jarda_P

    Chamtivost, lži a hloupost.

    Touha po moci a opojeni moci.

    Dokud bude kritérium pouze a jenom hromadění zisku, nikdy se dál neposuneme .....

    Ale posuneme. Radsi si neprejte vedet, do jake prdele to bude.

  • 23. 1. 2018 13:51

    hugochavez (neregistrovaný)

    @silhavy
    "Řecko podvedlo EU, ale nechat je v tom vykoupat, by znamenalo 1) rozkolísání Eura a ještě větší ztrátu pro všechny občany EU...."

    Boze to sou zvasty!!
    Meles tu o vecech o kterych nemas sajnu, EU celej ten slavnej podvod s reckym "cooking books" posvetila protoze chtela mit Recko v eurozone za kazdou cenu=bylo to ciste politicky rozhodnuti prestoze vsichni vedeli ze Recko nesplnuje prakticky nic.
    Ani francouzsky ani nemecky banky pak nebyly tak padly na hlavu aby lily ty nesktucny miliardy do tak 'bonitniho klienta" jakym Recko bylo, aniz by mely zaruky svych vlad+EU ze se jim ty $ vrati, coz se taky stalo=veskera tzv 'pomoc Recku' sla na sanaci pohledavek fr+de bank......Obycejnej Rek z ni nevidel ani cent.
    Ba co vic, na Recko se sletli i dalsi supi =IMF kterej provadi po svete klasickou uverovou past=napujcuje zkorumpovanym vladam $, zadluzi zemi a pak kdyz nemuze splacet tak 'navrhnou' co ze statniho majetku se ma 'privatizovat'....
    Takhle si v podstate postupne za hubicku rozeberou vsechno co ma nejakou hodnotu, v podstate ten stat vytunelujou v nejlepsim ceskym stylu.
    Vrcholem je privatizace vodaren a distribuce vody ci elektriny, to se pak obyvatelstvo nestaci divit jaky ucty ma najednou platit.
    Osobne sem slysel nekolik ekonomu (i z Ceska) ktery rekli ze by si od IMF nepujcili ani kdyby meli zrat travu....

    BTW evropska komise je VELKYM PRIZNIVCEM privatizaci cehokoliv.....
    A mimochodem velka cast reckych tzv elit ktera se na tomhle tunelu podilela v Nemecku budto studovala anebo ve Francii a meli na tyhle 2 zeme uzky vazby......nekteri byli udajne dobrymi kamarady tehdejsiho sefa EK Barossa, ktery potom co skoncil v EU dostal job u Goldman Sachs.....
    Btw tahle banka 'pomahala' Recku s ucetnictvim tak aby 'splnovalo' kriteria pro vstup do Eurozony...
    Nahodicka co?

  • 21. 1. 2018 15:29

    xxxxx (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý 14:39 "Schwarzenbergové byli s Českou zemí spjati staletí "

    Omlouvám se, že vstupuji už do tak dost offtopic diskuse, ale jen bych rád poukázal na zavádějící výrok výše.

    Zkuste se podívat do historie Českých zemí (země Koruny české, ...). A pak na Bílou horu (která byla v té době něco jako bolševický převrat ve 48 dnes - vč. největších přesunů majetku, emigrace, ... v našich dějinách /oba případy, vedou v historii/).

    Schwarzenbergové nejsou spjati s naší zemí jako takovou, ale dost úzce s obdobím vlády Habsburků u nás (Rakouskem-Uherskem a předchůdci) a s _katolickou_ církví, kteří, ruku v ruce, valnou část našich původních českých představitelů zlikvidovali - ať fyzicky či vyhnáním, po 1620..

  • 21. 1. 2018 15:32

    Miroslav Šilhavý

    Schwarzenbergové nejsou spjati s naší zemí jako takovou, ale dost úzce s obdobím vlády Habsburků u nás (Rakouskem-Uherskem a předchůdci) a s _katolickou_ církví, kteří, ruku v ruce, valnou část našich původních českých představitelů zlikvidovali - ať fyzicky či vyhnáním, po 1620..

    Stejně, jako bych nevracel zpět Benešovy dekrety, stejně jako nelze vzít zpět Únor 48, ani Mnichovskou dohodu, nelze brát zpět ani Bílou horu. Patří do našich dějin, a můžeme si, podle mě, vážit jak původních českých představitelů, tak i Habsburků, potažmo i Schwarzenbergů. Spíš bych hodnotil jednotlivé lidi / rody podle toho, jestli u nás pouze plenili, nebo i budovali - a tak jsem to myslel.

  • 21. 1. 2018 15:42

    xxxxx (neregistrovaný)

    Historii nezměním, souhlas, nelze "brát zpět". Ale stejně tak jako nebudu oslavovat období Gottwalda a lidi u moci z jeho doby, tak nebudu ani vypichovat Habsburky a jejich (věrné) lidi. Jako že jsou "úzce spjati" /kladným významem/ s _naší_ zemí. Bez obou by bylo lépe.

  • 21. 1. 2018 15:44

    Miroslav Šilhavý

    Bez obou by bylo lépe.

    Habsburkům lze připsat také mnoho dobrého. Ale zejména, na rozdíl do Gottwalda, neměli prokazatelné zločinecké úmysly.

  • 21. 1. 2018 15:50

    xxxxx (neregistrovaný)

    Uff. Opravdu. Zkuste se prohrabat v historii a znovu podívat na dobu pobělohorskou. Už je to (u nás) dost dlouho co byli H. a katolíci u moci, takže ten pohled už není tak jednostranně zkreslený, přesněji není bez možnosti zjistit si něco více než jen jejich pohled.

  • 21. 1. 2018 16:32

    Miroslav Šilhavý

    Uff. Opravdu. Zkuste se prohrabat v historii a znovu podívat na dobu pobělohorskou.

    Vůbec nehodnotím, jestli by bývalo bylo lepší, kdyby k Bílé hoře nedošlo (nemusel dojít), nebo jestli bylo lepší upevnění moci Habsburků. To se nedá nijak zhodnotit - kdyby k Bílé hoře nedošlo, možná by se spustil řetězec jiných událostí, které bychom dnes hodnotili.

    Co však hodnotit lze je to, jestli daný vladař, monarchie, politik, či celé zřízení naši zemi (a co je naše země, v kontextu historie?) nechávali žít, nebo podporovali v rozkvětu, nebo jen plundrovali. Habsburkové by z tohoto hodnocení nevyšli zas až tak špatně. Už jen to, že v roce 1918 jsme byli na tolik vyspělí a kosmopolitní, že jsme mohli ustanovit náš stát, který byl úspěšný. A to i přes roky světové války. (A stejně tak můžeme, bez dalšího hlubšího hodnocení, konstatovat, že konec Rakouska byl taktéž "zásluhou" Habsburka).

  • 21. 1. 2018 16:45

    xxxxx (neregistrovaný)

    Chjo. On i Gottwald a bolševici budovali. A měli "zásluhy". Nikdy (výjimečně) je to jen jeden extrém. A i v Číně budují.

    P.S.: Moc nenechávali žít. Možná, možná, přežívat (navzdory).

    P.P.S.: Např. naše zdejší (česká) nechuť vůči policii (obecně) může např. pramenit historicky i zdob zakládání četnictva. Proklamace kontra fakta. Při té četbě se tedy podívejte i na konec 19. století. Jak se nechává žít, když člověk nepěl stejnou písničku (vč. náboženské).

    P.P.P.S: Přímé vraždy jako takové ani tehdy moc nebyly (to ani za Gottwalda), "zařizovalo" se to jiným způsobem. Nucenou emigrací, internací, a podobně. Ke konci už výrazně méně, jak síla mocnosti slábla. Jak za bolševika.

  • 21. 1. 2018 16:50

    Miroslav Šilhavý

    Chjo.

    Uznávám, že veškeré to hodnocení je věcí měřítek.

    Pro mě bylo jednoduché měřítko - když už srovnáváme Habsburka a komunisty - v tom, v jakém stavu vůči Evropě byla naše země na konci jejich působení. Na konci Rakouska byla významnou evropskou zemí s fungujícím, moderním průmyslem a nastartovanou (nastartovatelnou) ekonomikou. V 1989 tomu bylo trochu jinak.

    Připouštím, že každý to může hodnotit jinak, neuráží mě to.

  • 21. 1. 2018 17:18

    xxxxx (neregistrovaný)

    Aha. Ok, to také beru. Už jsme v diskusi odbočili hodně mimo a mohlo to vypadat že až extrémně.

    Ono po třech stoletích a bez možnosti porovnání s /srovnatelně blízkým/ okolím, protože okolí je tom bylo stejně (stejně katolické, stejně držený přístup, stejné uzdy). A také beru, že (v pozdní době) by mohlo být i hůře. Možná i výrazně. Největší prasárny se děly zpočátku (půlstoletí, ...). To je fakt.

    Čímž jsem se vrátil zpět k těm Schwarzenbergům na které jsem původně reagoval. Už dříve jeli proti husitům, po Bílé hoře se sem obratem účelově nakýblovali z ciziny (inkolát v Čechách z roku 1654), spoustu majetku získali /umožněno získat/ od Habsburků za zásluhy. Příčí se mi na někoho takového pohlížet jako na dobrodince /myšleno někdo v kladném smyslu/, co k našim zemím přece patří

  • 21. 1. 2018 17:30

    Miroslav Šilhavý

    Příčí se mi na někoho takového pohlížet jako na dobrodince /myšleno někdo v kladném smyslu/, co k našim zemím přece patří

    Asi bych je nepovažoval za dobrodince, ale minimálně patří k těm, jejichž zájmy se velkou částí kryjí se zájmy ČR. Právě v tom majetku, který má hodnotu jen u nás (nechci říkat "panství"), tkví ten rozdíl. Naopak, vlastník akcií korporace, která může vyrábět kdekoliv, ne jen v ČR, se s naším zájmem kryje daleko méně. A někdo, kdo nemá v ČR vůbec žádný majetek, ten pak nemá vůbec žádný instinkt chránit zemi a její (jeho) majetek.

  • 23. 1. 2018 11:59

    SB (neregistrovaný)

    Šilhavý:
    „Německo, se svým bohatstvím, mohlo celé Evropě klidně ukázat záda. Neudělalo to.“
    Vydržte pár (desítek) let, s průserem, který si zadělalo, jeho ekonomické výkony končí.

  • 21. 1. 2018 15:33

    null null (neregistrovaný)

    hawran diskuse 61 Zlatý podporovatel
    Třikrát sláva!!!
    I na ten Bilderberg nakonec došlo, :-)

    > Počkej chvíli, teď se baví dospělí ....

  • 21. 1. 2018 17:26

    D.A.Tiger

    [hawran diskuse]
    Zatim nic moc. Jeste tu nebyly Rockefellerovic gang a Rothschild family. NWO grup posledni dobou nejak zaostava. A kde je dalsi poctiva varka nejnovejsich zarucene verohodnych prisne tajnych zprav? Ze by zabomysi spiknuti s mimozemskou inteligenci nakonec selhalo? To se mi nechce vubec verit

  • 21. 1. 2018 14:46

    MartinX (neregistrovaný)

    "Vadí mi sice představa, že by prezidentem měl být nepolitik,...."
    Mne osobne vadi predstava, ze na prezidenta moze vobec kandidovat politik. Pre profesionalnych politikov by funkcia prezidenta mala by ustavne zakazana.
    Nerozumiem napriklad tomu, ako napriklad moze niekto byt "ne/nad/stranicky" (dost dolezita podmienka pre prezidenta) ak fungoval znacnu cast svoje kariery ako predseda strany.

  • 21. 1. 2018 15:16

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Namísto obecných sluníčkových řečí napiš, kolik těch "uprchlíků" odešlo (za konkrétní dobu), kolik přibylo nových a jakým způsobem (a v jakém počtu) se jich část začlenila. Tzn. zda jsou opravdovým přínosem pro ekonomiku, nebo jestli se vytvořily nějaké nové typy zaměstnání placených ze státního rozpočtu. Nebo jestli to začlenění znamená i to, že vzali zavděk sociálními dávkami a moc nezlobí. Dále by mě zajímala prognóza demografického vývoje jednotlivých etnických a náboženských skupin v západních státech a podpora práva šaría - zda stoupá nebo klesá. A jak už napsal kolega, zda si myslíš, že zdroje migrace do Evropy vyschly, nebo naopak může dojít k další vlně, která bude podstatně silnější. A jako bonus by mě zajímalo, jestli si myslíš, že odpor části států EU, případně politických skupin v různých státech k imigraci, pomáhá problém zlepšovat nebo naopak vede k přibývání počtu imigrantů v prostoru celé EU.

    Pak se pobavme o iracionálním strachu. Nemusíme ani vypočítávat multikulturní úspěchy typu Bataclan a Charlie Hebdo, to jsou jenom takové třešinky.

  • 21. 1. 2018 15:27

    Miroslav Šilhavý

    Namísto obecných sluníčkových řečí napiš, kolik těch "uprchlíků" odešlo (za konkrétní dobu), kolik přibylo nových a jakým způsobem (a v jakém počtu) se jich část začlenila. Tzn. zda jsou opravdovým přínosem pro ekonomiku, nebo jestli se vytvořily nějaké nové typy zaměstnání placených ze státního rozpočtu.

    Asi jsem sluníčkář, ale považuji každého Čecha za člena cca 15 % nejšťastnějších obyvatel této planety. A tím pádem nás nutně považuji za skupinu, která musí těm ostatním pomáhat. Pokud bychom měli imigranta posuzovat podle jeho ekonomické prospěchu pro původní obyvatelstvo, pak bychom ho rovnou mohli nazývat přiléhavým slovem: otrok.

  • 21. 1. 2018 15:35

    null null (neregistrovaný)

    "Asi jsem sluníčkář, ale považuji každého Čecha za člena cca 15 % nejšťastnějších obyvatel této planety."

    To není sluníčkářství, to je holý fakt. Sluníčkářství je myslet si, že když necháš těch zbylých 85% planety připlavat do evropy, tak se tím vyřeší problém hladu, chudoby a válek ....

  • 21. 1. 2018 15:39

    Miroslav Šilhavý

    necháš těch zbylých 85% planety připlavat do evropy, tak se tím vyřeší problém hladu, chudoby a válek

    Ale jděte. Sem připlaval pouhý, nepatrný zlomek zbytku planety. A nikdo si nemyslí, že přijímáním uprchlíků se svět zlepší. Zlepší se život pár osob, mezi kterými je část opravdu pronásledovaných, a část těch, kteří jen vycítili příležitost si pomoci rychleji, než budovat něco ve své zemi. O tom přeci nikdo nepochybuje!

  • 21. 1. 2018 15:46

    null null (neregistrovaný)

    Já nemám ani nic proti těm kteří si chtějí přilepšit, ale tím, že se o tom bude lhát do vlastní kapsy a brát všechny jak smyslů zbavení, tak to nepůjde. Na světě bude pár miliard lidí co se mají hůř a díky vysychání spodních vod jich bude víc nejenom z Afriky a z toho byť jenom zlomek nás tu zavalí. Te'd už ne, ale po 3 letech řevu tzv. rasistů a všechnofobů už se konečně dobíráme k tomu, jak se situace skutečně má a jak ji asi řešit. A třeba zrovna ten Kníže je jeden z těch, kdo podporují tažení v Sýrii (kde nadělali miliony válečných obětí) a jezdí vyrypovat proti Rusku. Bez tohoto by byl větší klid, ale kníže je paradoxně miláček sluníček .... a toho se bojím i u drahoše, že takové věci bude radši mlčky podporovat ....

  • 21. 1. 2018 15:59

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Všimni si prosímtě, že jsem se neptal, mezi jaké procento nejšťastnějších lidí na světě se (fakt každý?) Čech řadí, ale moje otázky byly směřovány ke zpochybnění Tvého předchozího příspěvku. Pokud ale uznáváš, že ti imigranti představují vesměs zátěž, je to OK, beru to jako odpověď. A co se týče těch Tvých "otroků", to je snad každý, kdo se musí živit prací a odevzdá na daních více, než dostane na různých podporách od státu. A živí ne jenom "původní obyvatelstvo", ale přispívá k blahobytu všech, včetně imigrantů na dávkách. Tu svoji demagogii si fakt nech.

  • 21. 1. 2018 16:21

    Miroslav Šilhavý

    A živí ne jenom "původní obyvatelstvo", ale přispívá k blahobytu všech, včetně imigrantů na dávkách. Tu svoji demagogii si fakt nech.

    My si nerozumíme. Přijetí uprchlíka považuji za vhodné, protože patříme k pár procentům planety, která to udělat může. To je jedna rovina, která tímto výrokem začíná i končí.

    Dále, každý obyvatel ČR, Evropy má pracovat, uživit se a odevzdávat odvody. To je druhá rovina, ve které u mě nehraje žádnou roli to, jestli se jedná o uprchlíka, starousedlíka, jakoukoliv rasu, národnost či státní příslušnost. Populistické je právě dávat rovnítko mezi migraci a zločinnost, nebo migraci a čerpání dávek.

    Třetí rovina je, a tu rovněž zastávám, že ne každému uprchlíkovi by mělo vzniknou doživotní právo u nás zůstat. Po vyřešení hlavní otázky, důvodu, proč musel uprchnout ze své země (ohrožení života), má se takový vrátit zpět (a opět, nevadí mi, když to bude na naše náklady). Zároveň však připouštím, že určitou část z nich si můžeme chtít ponechat - právě ty, kteří za tu dobu, co tu byli, začali tvořit hodnoty ve prospěch všech.

    A čtvrtá rovina je, že mi trochu vadí, že nad uprchlíky diskutujeme my, v ČR, když všech asi dvacet, co k nám přišlo, už postupně přešlo až do Německa. (nadsázka)

  • 21. 1. 2018 16:40

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Rovinama to nezachráníš. Řekl jsi, že část "uprchlíků" se začleňuje a tak jsem se ptal kolik a jak. A Ty na to, že když budou makat a odvádět daně, budou to otroci. Dávat do možné souvislosti migraci a zločinnost je zcela validní přístup, až mě uráží, že to na technickém serveru někomu přijde žinantní. Nad "uprchlíky" diskutujeme proto, že se nás to dotýká nebo dotýkat bude, ať už přímo nebo tak, že se budou pohybovat po Evropě a Německo máme za humny. Tímto s tématem končím, už se k případné odpovědi vyjadřovat nebudu, nemá to smysl.

  • 23. 1. 2018 12:58

    SB (neregistrovaný)

    Šilhavý:

    „A tím pádem nás nutně považuji za skupinu, která musí těm ostatním pomáhat.“
    Hovno! Nemáme žádnou povinnost někomu pomáhat, a už vůbec ne nějakým líným lemplům. To je lež, kterou se nám snaží vnucovat určité skupiny lidí, protože jsou buď idealisty, nebo vychcanci.
    Máte-li potřebu pomáhat, můžete, ale SÁM A ZA SVOJE!

    „Pokud bychom měli imigranta posuzovat podle jeho ekonomické prospěchu pro původní obyvatelstvo, pak bychom ho rovnou mohli nazývat přiléhavým slovem: otrok.“
    1. Otrokem je nevolník, 2. Otrok dostává méně, než dává. Ani jedno se tu čmoudům neděje.

    Pane Šilhavý, jste hnusným, nechutným, křiváckým, podlézavým demagogem. Svými názory se nelišíte od EU a jiných, kteří mají touhu přerozdělovat z cizího. Děsím se, kolik takového duševního odpadu se po EU pohybuje a co mě to v budoucnu bude stát.

  • 23. 1. 2018 13:41

    Miroslav Šilhavý

    Nemáme žádnou povinnost někomu pomáhat, a už vůbec ne nějakým líným lemplům.

    Pokud pominu tu morální povinnost, kterou Vy necítíte, pak jako Česká republika jsme signatáři mezinárodních úmluv. Jarda je někde zde dokonce odkazoval.

    Svými názory se nelišíte od EU a jiných, kteří mají touhu přerozdělovat z cizího.

    Ovšem silnice, veřejné osvětlení, zdravotnictví, vzdělání, nebo armáda, nepopíráte, že se mají z přerozdělených peněz platit?

    Asi má holt někdo smůlu, že je línej lempl a čmoud k tomu. Ke čmoudovi se vyjadřovat nebudu, ale pokud je líný lempl, patrně mu nebude dobře ani jako azylantovi v EU.

    Máte-li potřebu pomáhat, můžete, ale SÁM A ZA SVOJE!

    Ano, to dělám. Ze svých peněz odvádím daně a volbami určuji, co se s nimi má stát.

  • 23. 1. 2018 13:45

    Jarda_P

    Hovno! Nemáme žádnou povinnost někomu pomáhat, a už vůbec ne nějakým líným lemplům.

    Tak jeste jednou, snad to dojde i uplne blbym: Refugee convention z r. 1951 a updatovana verze z r. 1967. Za domaci ukol precist.

    Pokud mate duvodne podezreni, ze mezi imigranty jsou lini lemplove, kteri si do Evropy prichazeji valet sunky za evropske penize a kteri nesplnuji podminky pro udeleni statutu uprchlika, obratte se se svym podezrenim na nejblizsi fizlarnu, aby dotycni mohli co nejrychleji byt odeslani do zeme puvodu.

    1. Otrokem je nevolník,

    Mate dobry elent v terminologii. Otrok je otrok a nevolnik je nevolnik. Kurva, ta uroven vyuky historie na nasich skolach musela tragicky poklesnout.

    Pane Šilhavý, jste hnusným, nechutným, křiváckým, podlézavým demagogem. Svými názory se nelišíte od EU a jiných, kteří mají touhu přerozdělovat z cizího. Děsím se, kolik takového duševního odpadu se po EU pohybuje a co mě to v budoucnu bude stát.

    Joj, to jste mu to nandal, ted od nej urcite ani pes kurku nevezme! Deti ho zavrhnou, manzelka utece s prvnim fasistou... Hlavne to s tim EU, to bylo opravdu drsne, ted kvuli tomu urcite nebude spat.

  • 23. 1. 2018 13:15

    hugochavez (neregistrovaný)

    @silhavy
    "aby nařídil zastavit trestní stíhání ženštiny, která na něj vyběhla s odhalenými kozami. Místo toho jsme viděli, že justice aktivovala hned během víkendu projednání ve zrychleném řízení - institut, který se jinak využívá zejména při sportovních výtržnostech..."

    Ta krava ale udelala vytrznost a navic kvuli tomu prijela az z Ukrainy, takze ji justice vyresila podobne jako fotbalovy hooligans. Taky mohla jako cizinka skoncit v zadrzovaci vazbe.
    A taky mohla skoncit -kdyby mel Zeman poradnou ochranku a ne tu partu kolotocaru- s kulkou v hlave.
    Tohle numero kdyby zkusila treba v Izraeli tak uz lezi v marnici.

    Navic Zeman rekl jasne ze kdyby dostala nepodmineny trest, tak by ji okamzite omilostnil- tak co od nej jeste vic chces??
    Mel byses spis ptat, jestli ta soudruzka vazila tak dalekou cestu jen aby udelala bordel a ukazala prezidentovi svy kozy, anebo ji nekdo na to najal a dobre ji za to zaplatil......?

  • 23. 1. 2018 13:35

    Miroslav Šilhavý

    @hugochavez

    Nic po prezidentovi nechci. Nesouhlasím s milostí pro Kajínka, ale naprosto respektuji právo ji udělit. Domnívám se, že naopak proti protestu s odhalenými kozami mohlo přijít rovnou zastavení trestního stíhání a nečekat na rozsudek. Ale neuráží mě, že to neudělal. Pouze si dovoluji i podle těchto měřítek posuzovat kandidáty na svého příštího prezidenta, vidět v tom jeho vlastnosti, a ty posuzovat.

  • 23. 1. 2018 13:53

    Jarda_P

    Ta krava ale udelala vytrznost a navic kvuli tomu prijela az z Ukrainy, takze ji justice vyresila podobne jako fotbalovy hooligans.

    Ano, dle dobrych tradic ceske justice byly odlozeny nepodstatne pripady lidi, kteri se teprve deset a vice let snazi dovolat prava a tak, jako v pripade plakatu pocmaranych tykadel bylo zahajeno reseni urgentniho pripadu pocmaranych koz, ktery nesnese odkladu. Hrozi totiz, ze by se zastavil vesmir.

    BTW, eMZak muze byt rad, ze se jeste nasla zenska, ktera mu dobrovolne ukaze kozy.

  • 21. 1. 2018 12:21

    Fantux (neregistrovaný)

    Zajímavé že lidi, kteří někdy v 80' a na začátku 90' byli progresivisti se slušnými názory, se se stejnými názory stali likvidátory vlastní kultury a možná i civilizace. Z toho plyne, že moc dobra taky může škodit a že když dobro vyhraje, tak jenom ta špatná část lidstva změní vlajky a jde páchat pro změnu dobro se stejnými výsledky.

  • 21. 1. 2018 12:38

    Miroslav Šilhavý

    Z toho plyne, že moc dobra taky může škodit a že když dobro vyhraje, tak jenom ta špatná část lidstva změní vlajky a jde páchat pro změnu dobro se stejnými výsledky.

    To je důvod, proč si myslím, že by prezidentem neměl být nepolitik. Politika je velmi zvláštní dovednost, kde jedinec musí umět reagovat na dobu a aktuální situaci, umět udělat půl kroku zpět či stranou, aby vzápětí mohl udělat dva kroky vpřed, směrem ke svými ideálům.

    Neexistuje dobro a zlo. Každý návrh, každý zákon, každý princip někomu pomáhá a jinému škodí. Zavedení mýtného na dálnicích přineslo peníze do státní kasy. Ale zdražilo dopravu a potažmo výrobky. Část kamionů začala ničit okresní cesty. A v dalším kroku se muselo reagovat, zavádět mýtné i na silnicích první třídy a zakazovat průjezd kamionů na ostatních silnicích. To pomohlo obyvatelům, ale zase uškodilo to tam, kde bylo opravdu účelné, aby kamion jel po okresní silnici.

    Bohužel, volič nechce slyšet to, že jeho volený zástupce (poslanec, zastupitel, ...) dělá ony kroky zpět (eufemicky: politický kompromis), ale chce být ujišťován, že naopak jde vpřed. Proto také u části voličů více vyhrávají populisté, kteří tyto myšlenky umějí formulovat tak, že nemohou být (skoro) nikdy konfrontování s prázdností svých tvrzení.

    Miloš Zeman se do tohoto stavu už dostal, pružně mění své názory. Viz jeho neochota debatovat v prvním kole (ve většině zemí by to volič bral jako pohrdání voličem, tedy nebyl by zvolený), poté chuť debatovat asi 4x, když už má možnost připravit konfrontační kampaň proti jednomu soupeři. Andreje Babiše před prvním kolem podporoval tak, že prohlásil, že ho jmenuje i na druhý pokus premiérem - v té době potřeboval podporu voličů Andreje Babiše. Poté, jakoby náhodou, "korigoval" své tvrzení, že bude chtít 101 podpisů poslanců - tedy první skupinu už oslovil, druhou dooslovuje později, jako "spravedlivý, byť někdy nepochopený prezident".

    V době, kdy Svobodná Evropa pomáhala i Československu, byli jsme rádi. Když jsme měli od nás pomáhat vysíláním Radio Free Iraq, najednou jsme se báli. Ale sakra, v Mnichově Svobodnou Evropu také měli dál, i když jsme jim tam posílali kapitány Minaříky a jim podobné (a ten zrovna chtěl provést bombový útok!). Co je dobro, a co je zlo?

    Vykašlete se na rozlišování dobra a zla, to nikam nevede. Raději rozlišujme hodnoty trvalé, dlohodobé, od krátkodobých výstřelků. Krátkodobé výstřelky jsou v politice normální. Tato země samozřejmě přežije jak 4 roky Andreje Babiše, tak i dalších, posledních, pět let Miloše Zemana. Důležité je, abychom nepřestali vnímat realitu a nerezignovali na potřebu svobody a demokracie.

  • 21. 1. 2018 14:10

    Karell (neregistrovaný)

    Svobodná Evropa pomáhala i Československu

    Zajímavá myšlenka. Podle mne Svobodná Evropa, jakožto faktická složka americké moci, hájí pouze a výhradně americké zájmy, a v Československu tudíž pomáhala výhradně "svým" lidem, kteří jí to po převratu spláceli.
    Jinak co se jejího zpravodajství týče, bývalo ze všech zahraničních stanic řekl bych nejzmatečnější, bylo vidět, že tamní redaktoři neměli kontakt s naší tehdejší realitou, za které disidenty nebylo možné považovat. Trochu lepší býval Hlas Ameriky, o dost lepší BBC, Vatikán, Deutschlandfunk nebo třeba Radio Canada. Perličky byly Tirana nebo Peking (vysílající rovněž z Albánie :-)).

  • 21. 1. 2018 14:13

    Miroslav Šilhavý

    hájí pouze a výhradně americké zájmy

    To je podle mě další nešťastná česká vlastnost, považovat každého, kdo hájí i své zájmy, že nemůže pomoci i zájmům druhých. Myslím, že pádu socialismu u nás pomohlo i RFE, a osobně to hodnotím jako pozitivní (a vím, že pád socialismu nehodnotí každý pozitivně).

    Podle mě neplatí staré heslo: "kdo nejde s námi, jde proti nám".

  • 21. 1. 2018 15:12

    null null (neregistrovaný)

    "Tyvoe, to je dobrej výplach dneska."

    Srandovní, žes byl první z prvních vypláchnutých ....

  • 21. 1. 2018 15:25

    null null (neregistrovaný)

    Nejsem to já kdo tu pořád knourá pod kdekoho příspěvkem, když vlastní moudro ze startu nedopadlo ...

  • 21. 1. 2018 17:40

    Jarda_P

    Zeman vs. Schlafenberg ne tak docela. Vyber byl sirsi a prinejmensim nekteri kandidati nebyli k zbliti. Volice nikdo nenutil, aby hlasovali pro nektereho z vyse uvedenych soudruhu. Krome tedy vlastni blbosti volicu.

  • 21. 1. 2018 17:52

    D.A.Tiger

    [Jarda_P]

    To me ty moznosti tedy ukaz. Krome Topolanka (vubec nepripada v uvahu) to byly vsechno vicemene nezname obliceje .

    Nemyslim si, ze kdyz jsem je neznal ja tak nikdo, ale myslim tim, ze ve sferach politiky - cimz prezidentsky urad rozhodne je - proste vyditelnejsi a znamejsi kandidati, jak Zeman a Topolanek nebyli.

    A uprime, myslim, ze vysledky pana doc. Drahose jsou jen odrazem postoju k panu Zemanovi : Pulka naroda ho miluje a pulka nenavidi. Tot vse co podle me hraje ve prospech tohoto kandidata :)

  • 21. 1. 2018 18:06

    Miroslav Šilhavý

    To me ty moznosti tedy ukaz. Krome Topolanka (vubec nepripada v uvahu) to byly vsechno vicemene nezname obliceje . (...) A uprime, myslim, ze vysledky pana doc. Drahose jsou jen odrazem postoju k panu Zemanovi : (...) Tot vse co podle me hraje ve prospech tohoto kandidata :)

    Tak za jedno, úřad prezidenta není pro aktivního politika příliš atraktivní. Aktivní politik chce být raději premiérem, nebo ministrem, než prezidentovat. Proto nám mezi kandidáty chybějí lidé, o kterých píšete.

    Za druhé, volba prezidenta je svým způsobem dehonestující. Zejména současná přímá volba v druhém kole nám dává prezidenta, kterého "jakš takš překousneme", než abychom na něj byli hrdí.

    Domnívám se, že výsledky přímých voleb prezidenta jsou méně šťastné, než když byl prezident volen parlamentem. Tam byla aspoň první z otázek řešena uspokojivěji - kandidovali i politici a ne neznámí lidé.

    Cesta z toho může být dvojí: a) prezidentovi omezíme pravomoci, takže nebude tolik důvodů se o místo prát a možná, možná bude v kampaních méně hnusu a více opravdu tváří, byť vysloužilých politků. Nebo b), naopak přímo volenému prezidentovi pravomoci posílíme, aby byl úřad atraktivní i pro aktivní politiky.

    Osobně jsem pro druhou variantu. Je nedůstojné, když si prezident republiky musí dokazovat svoji důležitost tím, jakým klíčem jmenuje profesory, koho zve na oslavy na Hrad, či jestli zcela nepokrytě nechává úřadovat vlády v demisi, byť řešením ústavní krize jsou zejména předčasné volby.

    Naše země je vůbec zajímavá. Kde jinde může být skoro zvolen kandidát, který odmítne jedinou diskusi se soupeři. Kde jinde může být volitelný (ve smyslu, že mu vůbec někdo dá hlas) předseda strany, který je podezřelý ze spáchání trestných činů. Občané by měli od svých zástupců, včetně prezidenta, požadovat, aby skládal účty. A ačkoliv nějakých 50M Čapího hnízda není největší politická rozkrádačka, i tak měli občané říci: zaplaťbůh, že už jsme začali s tím politiky hnát k odpovědnosti.

    Bohužel, vůle lidu je poměrně zřejmá, ale úplně mimo moje chápání.

  • 21. 1. 2018 21:38

    D.A.Tiger

    [Miroslav Šilhavý]
    Moje otazka smerovala na tvrzeni Jardy_P, ze byli k dispozici zajimavejsi kandidati. Chtel jsem vedet, kteri to podle nej byli, protoze krom dvou vyse uvedenych jsem tam jine nenasel.

    O tom proc tomu tak je nepochybuji a souhlasim s Vami. Dokonce i ja se klonim k moznemu druhemu reseni a prejiti z parlamentni republiky na poloprezidentskou (prvni krok, jsme jiz v podstate udelali). S tim vsak budou mit problem urciti lide, a hlavne velka cast politickych stran, ktere dost tezce nesou, kdyz se prezident republiky projevuje i jako silna osobnost v cele statu, nez vystavna ozdoba ve vytrine nasi zeme.

    Naše země je vůbec zajímavá.
    Kazda zeme je svym spusobem zajimava. Obyvatele kazde zeme maji sve vyjmecne (at uz dobre, ci spatne) vlastnosti.

    Kde jinde může být skoro zvolen kandidát, který odmítne jedinou diskusi se soupeři.
    Zpusob, jakym p. prezident Zeman zvolil svou prezentaci ,tedy: "pet let jste byli svedky meho pusobeni a to je moje predvolebni kampan. Ted zvazte bez ovlivnovani z me strany, zda stojim za dalsi zvoleni ci ne", je velmi na ceske pomery odvazna a ojedinela. Stoji hodne za zamysleni o cloveku, ktery ma na neco takoveho v nasi zemi vubec odvahu.

    Kde jinde může být volitelný (ve smyslu, že mu vůbec někdo dá hlas) předseda strany, který je podezřelý ze spáchání trestných činů. Ano, kde jinde se zniceho nic vynori nejky podvod, ve chvili, kdy se na politicke scene objevi nekdo, kdo je schopny ohrozovat zajete politicke brontosaury.

    Apropo - k tomu co se momentalne deje jen tak dve male poznamky:
    1) ANO jsem nevolil. Nicmene volilo je velke mnozstvi opravnenych volicu v CR. Ti vsichni vedeli, ze kdyz ANO zvytezi s pravdepodobnosti 99,9% bude za premiera zvolen A. Babis se i s tim podelanym Capim hnizdem (jaka to nahoda, ze je zas cim mlatit po hlave silnou politickou osobnost a cim vydirat silnou stranu. Jaka to nahoda! A kolikata v novodobe historii CR uz! Zacalo to Grossem a momentalne pokracuje Babisem. Jo strany se meni, ale stara svinstva zustavaji.)

    2) Od strany kterou jsem volil, jsem ocekaval, ze prosadi co nejvetsi cast ze sveho programu a co nejdrive jej vlada zacne ralizovat. Situace, reseni jak vykousat A. Babise (ktery je pouze obvineny, ne odsouzeny - tudiz je podle zakona na nej nutno pohlizet jako na nevinneho) me znechucuje. A taky mi vadi ze se tak prosralo spoustu casu. Pokud nebude sestavena vlada ani v druhem kole (at uz s Babisem, nebo ne) a prosazena velka cast jejich programu, budu to pvazovat za zradu na volicich a v pripadnych dalsich volbach to dam nalezite najevo...
    V teto souvislosti se mi vylozene znechutili Pirati :(

    Skladat ucty by meli politici hlavne za sve kiksi a podrazi na volice. Trestne ciny ma resit policije a soudy.

  • 21. 1. 2018 21:47

    Miroslav Šilhavý

    Skladat ucty by meli politici hlavne za sve kiksi a podrazi na volice. Trestne ciny ma resit policije a soudy.

    Trestné činy MUSÍ řešit policie, státní zastupitelství a soudy. To je jasné.

    Nicméně: pokud voliči i přes poměrně dobrou znalost situace zvolí stíhanou osobu, je to podle mě srovnatelné s amnestií. Vůle lidu rozhodla, že jim to nevadí a nepovažují to za trestné. Považuji to za do nebe volající, nicméně je potřeba to respektovat. (Pokud budou předčasné volby, bude se imunita AB řešit po třetí).

  • 21. 1. 2018 22:22

    MMN (neregistrovaný)

    Jaká vůle lidu? ANO absolutní většina voličů přišedších k volbám nevolila. Měla by holá hlava, která zavraždí pár cikánů a získá 5 % hlasů od těch, co sympatisují s myšlenkou konečného řešení cikánské otázky, být amnestována, protože „vůle lidu rozhodla, že jim to nevadí a nepovažují to za trestné“?

  • 21. 1. 2018 22:34

    Petr (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    "pokud voliči i přes poměrně dobrou znalost situace zvolí stíhanou osobu, je to podle mě srovnatelné s amnestií"

    Nesmysl, amnestii může udělit prezident. Zvolení stíhané osoby pouze znamená, že její vydání bude muset odsouhlasit parlament.

    Nějaká silnější (čti nezávislá) osobnost, na kterou se zčista jasna objeví jakési "důkazy" a začne trestní stíhání - tohle už tady bylo mnohokrát - viz. kauzy Jiřího Čunka, které přišly a odešly s jeho předsednictvím KDU-ČSL. Tehdy proti němu ve straně velmi bojoval Miroslav Kalousek - stejně jako teď Kalousek bojuje proti Babišovi - už jste si sečetl jedna a jedna ? A pokud stále pochybujete, tak se zeptejte sám sebe, kolik velkých firem čerpá unijní dotace přes nastrčené proxy figury ? Tj. kolik velkých firem si prostě založí dceru která díky své malé velikosti dosáhne na podporu ? Podobně, na kolik subjektů bylo v médiích útočeno kvůli korunovým dluhopisům (které umožnil Kalousek) ? Pamatuji si na jakýsi seznam firem které dluhopisy využily v době kdy se ta díra objevila - bylo jich tam asi 500 (nejsem si teď přesně jistý tím číslem).

    Copak vy nevidíte ten zákulisní boj, že Babiš prostě někomu hrozně vadí, a tak se jej snaží odstranit ? A že za dané situace nějaké trestní stíhání prostě nic neznamená ?

    Já jako občan bych si třeba přál rozkrytí toho, jak Babiš přišel k Agrofertu (tj. prošetření rozkrádání Petrimexu) a také toho, proč mu jdou tolik na ruku banky (stačí se podívat na kauzu Agra Jivišovice, kdy Babiš koupil část podniku, kterému najednou banky přestaly poskytovat úvěr s odkazem na to, že chtějí jednat pouze s jediným majitelem. Babiš pak přišel a firmu "zachránil" (jeho slova - ve skutečnosti ji poskytl likviditu na problém který sám vytvořil a firmu tak ovládl)).

    Kdo stojí za Babišem, že toto vyšetřování není průchodné, ale masivní mediální útoky na něj ANO ?

    Voliči si toto uvědomují - byť možná jen podvědomě - a tuto hru odmítají. Já se jen divím tomu, kolik lidí je ochotno skočit na první dojem (stíhaná osoba), aniž by se o věci obtěžovali získat nějaké vlastní informace.
    Žádný div, že pak lidé nespatřují nebezpečí v masivní migraci šaríistů do Evropy či v přesunu pravomocí na nikým nevolené byrokraty do Bruselu, prosazující Multikulturalismus (Komunismus 2.0) a tudíž likvidaci národních států. A jsem v šoku, kolik blbců třeba i tady v diskuzi (velká většina - podle plusů a mínusů) je ochotna nejen zavírat oči nad vlastní genocidou, ale ještě i ji ospravedlňovat.

    Řekněte mi pane Šilhavý, proč se obtěžujete do diskuze, aniž byste se seznámil s fakty a jen omýláte jednu věc (stíhaná osoba), stejně jako média ? Proč ztrácet tolik času v diskuzi, když byste udělal daleko lépe, pokud byste ten čas věnoval na zjištění (a hlavně pospojování si !) faktů ??

  • 21. 1. 2018 23:03

    Petr (neregistrovaný)

    @MMN

    "Víš, co je to genocida?"

    Jistě - genocida je akt úmyslného zničení (i třeba jen částečného) nějaké skupiny - ať už jde o skupinu národnostní, etnickou, náboženskou či jinou.

    Takže pokud nám sem do Evropy globalisté (např. George Soros, který nedávno věnoval 18 miliard dolarů své Open Society Foundation) snaží nacpat miliony převážně mladých mužů, vyznávajících nejen svou nadřazenost (podle koránu je muslimský muž více než jakýkoliv jiný člověk), ale hlavně hlásající násilné šíření ("ohněm a mečem" - to je přesná citace), tak co si od tohoto slibují ? Že by občanskou válku, která jim umožní politickou, demografickou a hodnotovou přestavbu Evropy - tj. definitivní zničení národních států ?? A není takováto snaha snad ničím jiným, než genocidou ???

  • 21. 1. 2018 23:12

    Miroslav Šilhavý

    podle koránu je muslimský muž více než jakýkoliv jiný člověk

    Mno, ona s tím pracuje stejně tak i Bible: >>Člověk zvolal: „Toto je kost z mých kostí a tělo z mého těla! Ať muženou se nazývá, vždyť z muže vzata jest.“<<

    A není takováto snaha snad ničím jiným, než genocidou ???

    Není. Aby se něco mohlo nazývat genocidou, musí být naplněn ještě jeden hlavní znak: zločinnost.

  • 21. 1. 2018 22:48

    Miroslav Šilhavý

    Nesmysl, amnestii může udělit prezident. Zvolení stíhané osoby pouze znamená, že její vydání bude muset odsouhlasit parlament.

    Pochopitelně. Parlament, který je složený z poslanců z velké části té strany. Je to velmi riskantní situace, a to, že byl zvolen, i přes to, že volič o situaci ví, je poměrně pádný argument.

    Copak vy nevidíte ten zákulisní boj, že Babiš prostě někomu hrozně vadí, a tak se jej snaží odstranit ? A že za dané situace nějaké trestní stíhání prostě nic neznamená ?

    Vidím. A to nějak umenšuje vinu?

    zavírat oči nad vlastní genocidou, ale ještě i ji ospravedlňovat

    Ehm, mísení kultur jest genocidou?

    Řekněte mi pane Šilhavý, proč se obtěžujete do diskuze, aniž byste se seznámil s fakty a jen omýláte jednu věc (stíhaná osoba), stejně jako média ?

    Protože tu situaci považuji za naprosto neslučitelnou s výkonem veřejné funkce. Jsem rád, že se objevily a mohly projít kauzy Dr. Rath a osazenstvo Středočeského kraje, stejně tak jsem rád, že se neututlalo Čapí hnízdo. Na tom, že se zatím stíhají jen první hříšníci, není nic nespravedlivého. Někde se musí začít, a úplně každý se bude hájit tím, že se jedná o politickou objednávku.

  • 21. 1. 2018 23:09

    D.A.Tiger

    [Miroslav Šilhavý]
    A to nějak umenšuje vinu?

    Ehm... ona mu jiz nejaka VINA byla prokazana? Nebo byl snad za neco odsouzen?

  • 21. 1. 2018 23:12

    Miroslav Šilhavý

    Ehm... ona mu jiz nejaka VINA byla prokazana? Nebo byl snad za neco odsouzen?

    Nebyla. Jen ve veřejné funkci nesmí být ani ten, kdo je podezřelý. Ve spoustě profesí je člověk automaticky suspendován až do doby prokázání viny / odložení případu. Původní větu tedy zaměňte: "A to BY nějak umenšovalo vinu?".

  • 21. 1. 2018 23:41

    D.A.Tiger

    [MMM]

    Vina nevzniká prokázáním nebo odsouzením, nýbrž spácháním onoho činu.

    Ano, ale aby jsi mohl nekoho oznacit za vineho, musi byt pravomocne odsouzen. Odborne se to naziva presumpce neviny - Cl. 40 odst. 2, Listiny základních práv a svobod: „Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.“ (vice https://cs.wikipedia.org/wiki/Presumpce_neviny)

  • 21. 1. 2018 23:45

    MMN (neregistrovaný)

    Ne, nemusí. Koneckonců máš to i na tebou odkazované stránce na wikipedii: „Tato domněnka je závazná pouze pro orgány činné v trestním řízení, neomezuje svobodu názoru a myšlení osob nezúčastněných v řízení ani například práci vědců či novinářů.“

  • 22. 1. 2018 0:10

    Miroslav Šilhavý

    Dokonce mi neni nutne ani vykat.

    Dobře. :).

    Tady není podstatná otázka presumpce viny, či neviny. Samozřejmě, presumpce neviny musí být zachovávána. Ale stejně, jako se před lidmi (voliči) znemožní politik, který se bude pravidelně opíjet, šťourat v nose, nebo spát na poslanecké lavici, je pro voliče signálem i takové podezření, jakému pan Babiš čelí. Zrovna v tomto případě má volič informací dostatek, podobně jako v případě Dr. Ratha.

    Co mě děsí je to, že buďto to voliče nezajímá. Nebo to voliče zajímá, ale vyhodnotil to jinak, než si myslím, že je správné. Může se mi to nelíbit, ale je to vůle lidu vyjádřená volebním výsledkem.

    Samozřejmě je zcela na místě věnovat velkou pozornost otázce imunity. Kdybychom ke stíhání vydávali každého poslance, velmi rychle by se to mohlo zvrhnout, a kauzy by mohly být opravdu tvořeny uměle, jen aby politika diskvalifikovaly.

    Za mě, ale to je opravdu jen čistě můj vnitřní postoj: politici by měli mít imunitu i nadále a měli by jí být zbavováni a) na vlastní žádost (přestupky - čistě z úcty k zákonu a voliči), b) ve výjimečných případech, a tam, kde to nebude zavánět záměrnou likvidací demokracie (v případě AB to tím nezavání, ANO nebude vydáním pana Babiše v parlamentu oslabeno). A opět za mě: nejvíc by měli dát vysvědčení voliči; každý politik by si pak toho byl vědom a věděl by, že bez podpory obyvatel ČR je pěkně v háji.

  • 22. 1. 2018 0:59

    Jarda_P

    ANO nebude vydáním pana Babiše v parlamentu oslabeno).

    Tak on by asi nebyl oslaben ani jeho politicky vliv. Bosove Mafie take po leta uspesne ridi svoji "rodinu" z kriminalu.

  • 22. 1. 2018 0:15

    Jarda_P

    Ehm... ona mu jiz nejaka VINA byla prokazana? Nebo byl snad za neco odsouzen?

    V podstate byla, precti si zpravu OLAFu. Nebyl pravomocne odsouzen, ale prinejmensim existuje znacne betonove podezreni. Dost na to, aby takovy clovek ve funkci premiera smrdel jak chcipla velryba po mesici na slunci. Slusny politik v takove situaci odstupuje. Promin oxymoron, lepsi by bylo "politik, ktery chce budit slusny dojem".

  • 21. 1. 2018 23:31

    Petr (neregistrovaný)

    @ Miroslav Šilhavý

    "Parlament, který je složený z poslanců z velké části té strany. Je to velmi riskantní situace, a to, že byl zvolen, i přes to, že volič o situaci ví, je poměrně pádný argument."

    Souhlas

    "Copak vy nevidíte ten zákulisní boj..."
    "Vidím. A to nějak umenšuje vinu?"

    Ne. To pouze vrhá špatné světlo na jakékoliv trestní stíhání, protože se objevují oprávněné dotazy proč právě teď a proč pouze Babiš. Nehledě na to, že dvěma bývalým koaličním partnerům (ČSSD a KDU-ČSL) toto čtyři roky nevadilo.

    "zavírat oči nad vlastní genocidou, ale ještě i ji ospravedlňovat"
    "Ehm, mísení kultur jest genocidou?"

    Tohle mě tedy rozsekalo. Vedle toho je Babiš nic-téma.

    Ne samo o sobě to genocida není. Jenže:
    1) Proč má vůbec k nějakému mísení kultur docházet ? Jsme demokracie - proč se o této věci debatuje tak nanejvýš tady na internetu a ne třeba v poslanecké sněmovně ? Proč nám má někdo nařizovat kolik migrantů máme brát ?
    Proč např. eurokomisař pro migraci, Dimitris Avramopoulos, otevírá jakási migrační centra v Sahelu (Mauritánie, Mali, Niger, Čad + jedno navíc v Egyptě) a říká, že EU potřebuje dalších 6 milionů migrantů ??
    http://www.breitbart.com/london/2017/03/13/eu-migration-centre-africa-6-million/

    2) Tito migranti jsou z velké části negramotní ve svém jazyce. Šance že by se naučili cizí jazyk a dokázali v něm vystudovat (alespoň) nějakou vyšší odbornou školu, je mizivá.
    Celá migrace se koná v době, kdy se postupně přechází na tzv. průmysl 4.0 (všichni tady na Rootu víme o co jde), ktrá vezme práci právě obyčejným lidem, jako jsou skladníci, dělníci, řidiči, atd. - tedy z velké části zlikviduje ty profese, kde tito migranti mají šanci se jakž-takž uplatnit.
    Proč se koná migrace, ze které cílová destinace nebude mít žádný prospěch ? A ani samotní migranti ne ? (skončí nezaměstnaní v ghettech/no-go zónách)

    3) Proč jsou tito migranti z převážné většiny mladí muži v bojovém věku ? Proč to nejsou ženy a děti ? To jako v těch zemích trpí jen mladí muži ?

    4) Tato kultura (muslimové) vyznává ideologii, podle které je muslimský muž nadřazen všem ostatním lidem. Ateismus a polyteismus jsou trestány smrtí (v souladu s šaríou). Lidé vyznávající tuto ideologii mají povinnost ji dále šířit "ohněm a mečem" (přesná citace z koránu).

    5) Vzhledem k předchozímu bodu: jestliže narvete milióny lidí vyznávajících agresivní ideologii mezi lidi, které budou vnímat jako podřadné, je masivní konflikt nevyhnutelný. Takovýto konflikt pak bude znamenat zničeni původní kulturní identity (kompletně či úplně), což už genocidou je (dle definice OSN).

    Proč se zastáváte jakéhosi mísení kultur, když je zjevné, že jde o snahu přestavět Evropu a zničit její současnou identitu (tj. dle definic OSN jde o genocidu) ? Můžete mi alespoň na toto nějak rozumně odpovědět ??

  • 22. 1. 2018 0:01

    Miroslav Šilhavý

    protože se objevují oprávněné dotazy proč právě teď a proč pouze Babiš

    To nejsou oprávněné dotazy. To je jen odvádění pozornosti. Ale souhlasím, že by mělo platit "ihned a každý".

    proč se o této věci debatuje tak nanejvýš tady na internetu a ne třeba v poslanecké sněmovně

    Právě protože jsme demokracie a vyspělá kultura. Hlásíme se k hodnotám, jako je náboženská svoboda, sekularita a zákaz diskriminace. To už náš parlament tedy projednal dávno.

    Proč nám má někdo nařizovat kolik migrantů máme brát ?

    Stejně, jako nám, občanům, někdo nařizuje, že musíme odvádět daně. Jsme součástí společné Evropy a hledáme společná řešení, i když nejsou populární. Stejně legitimní otázkou je, proč by tedy mělo např. Německo přijímat velkou část uprchlíků samo, nebo proč musí nést náklady na zabezpečení uprchlíků např. Itálie jen kvůli tomu, že má aktuálně smůlu a k jejím břehům připlouvají? Toto začínají vnímat děti po opuštění mateřské školy a nástupu do základní, že s každými právy a výhodami (svobodou) jsou spjaty i povinnosti. Do EU jsme vstoupit nemuseli a opustit ji můžeme. To je zcela legitimní otázka. Přehazovat problém jen na vybrané země EU legitimní není.

    Proč jsou tito migranti z převážné většiny mladí muži v bojovém věku ? Proč to nejsou ženy a děti ? To jako v těch zemích trpí jen mladí muži ?

    Psal jsem výše. Po skončení hrozby v jejich domově, měla by následovat deportace zpět.

    Ateismus a polyteismus jsou trestány smrtí (v souladu s šaríou).

    No jasně. Jakmile vycestuje křesťan či ateista do jakékoliv africké země, nebo na střední východ, je hned na letišti sťat. Myslím, že právu Šária nerozumíte, tak možná o něm nehovořte.

    jestliže narvete milióny lidí vyznávajících agresivní ideologii

    A na to jste přišel kde? V Bible je stejně agresivní, dokonce agresivnější než Korán.

    Proč se zastáváte jakéhosi mísení kultur, když je zjevné, že jde o snahu přestavět Evropu a zničit její současnou identitu (tj. dle definic OSN jde o genocidu) ? Můžete mi alespoň na toto nějak rozumně odpovědět ??

    Ano, mohu. Hlavní odpověď je: PROČ NE? Ale ta Vás asi neuspokojí, takže to vezmu více ze široka. Evropa, ale i Amerika, jsou tam, kde jsou, hlavně kvůli tomu, že jsme dokázali otevřít naše mysli a vnímání novým vjemům a zbavili jsme se předsudků. Pro mě není nebezpečný muslim, ale jakýkoliv zločinec. Nevyznávám mnohoženství, přesto si dovedu představit, že k němu naše kultura dojde - a bude mi jedno, jestli kvůli vlivu Islámu, či jinak. Nevadí mi homosexuálové, ani možnost, aby vychovávali děti - protože není rozhodné, jestli maminka má pindíka nebo pipinku, ale to, jestli dítě miluje a vychovává z něj dobrého člověka. Nelíbí se mi genderově neutrální výchova dětí, ale připouštím ji jako právo jedince; očekávám, že během dalších 50 let tento fenomén buďto vymizí, nebo na budeme mít dostatek informací k tomu, abychom zaujali jasné stanovisko. Veškerý tento vývoj, který nás posunul od starověkého házení křesťanů lvům, přes středověké upalování křesťanů křesťany, až po současnou sekulární Evropu, byl možný právě jen díky tomu, že jsme přijímali i vjemy odjinud. Bez této schopnosti bychom měli Zemi stále placatou, neznali bychom algebru (slovo je z Arabštiny! - to musíte zapít alkoholem (další slovo z Arabštiny)), ..., ...

    To všechno jsou příklady, proč potřebujeme nové vjemy, a ty přináší, mimo jiné, i mísení kultur. Pro někoho je mísení kultur i samotná EU, neboť od východu na západ, od severu k jihu, žijí poměrně dost odlišní "křesťané".

    Neztrácejte čas nenávistí k něčemu, co zjevně neznáte z vlastní praxe. Jděte a poznejte některé muslimy. Dost možná je znáte, jen o nich nevíte, jakého mají boha.

    Mezi Vašimi názory (a "faktickými" argumenty) nevidím velký rozdíl od nenávisti vůči Židům v první polovině minulého století. Tenkrát zněly argumenty úplně stejně přesvědčivě.

  • 22. 1. 2018 0:56

    Jarda_P

    Právě protože jsme demokracie a vyspělá kultura.
    .......
    .......
    Mezi Vašimi názory (a "faktickými" argumenty) nevidím velký rozdíl od nenávisti vůči Židům v první polovině minulého století. Tenkrát zněly argumenty úplně stejně přesvědčivě.

    Nejspis zamrzlo peklo, ale davam vam zeleny palec.

  • 22. 1. 2018 1:21

    Petr (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    Na Babišovi se neshodneme, chápu. Ještě se k tomu vrátím.

    "proč se o této věci debatuje tak nanejvýš tady na internetu a ne třeba v poslanecké sněmovně
    Právě protože jsme demokracie a vyspělá kultura. Hlásíme se k hodnotám, jako je náboženská svoboda, sekularita a zákaz DISKRIMINACE." (zdůraznění moje)

    Skvěle. Proč tedy v rámci zákazu diskriminace nedojde na zákaz ideologických částí islámu neslučitelných s naším právem, jako je šaría a džihád ?

    "Proč nám má někdo nařizovat kolik migrantů máme brát ?
    Stejně, jako nám, občanům, někdo nařizuje, že musíme odvádět daně..."

    O daních (systému výběru a výši) se běžně vedou debaty mezi lidmi a v parlamentu. Daně mají dlouhou historii, masivní migrace se tu objevila teď. Vaše srovnání je naprosto nesmyslné.

    "Stejně legitimní otázkou je, proč by tedy mělo např. Německo přijímat velkou část uprchlíků samo, nebo proč musí nést náklady na zabezpečení uprchlíků např. Itálie jen kvůli tomu, že má aktuálně smůlu a k jejím břehům připlouvají?"

    Stejně legitimní otázkou je, proč bychom k nám měli pouštět migranty, kteří se ani neobtěžují s prokázáním totožnosti, tolerovat jejich násilnosti a kriminalitu a ještě jim cpát jakési dávky. Jestliže většina migrantů jsou muži, tak nejde o úprk, ale o migraci - protože kdyby jim hrozilo skutečné nebezpečí, jistě by s sebou vzali i ženy a děti.

    "Toto začínají vnímat děti po opuštění mateřské školy a nástupu do základní, že s každými právy a výhodami (svobodou) jsou spjaty i povinnosti."
    Přesně tak - proč se tedy bavíme o jakýchsi povinnostech k cizím, když vlády mají zcela jasně povinnosti k lvastním občanům ??

    "Ateismus a polyteismus jsou trestány smrtí (v souladu s šaríou).
    No jasně. Jakmile vycestuje křesťan či ateista do jakékoliv africké země, nebo na střední východ, je hned na letišti sťat. Myslím, že právu Šária nerozumíte, tak možná o něm nehovořte."

    Nic takového jsem nepsal. Psal jsem o zákonech dané země. Tzn. o tom, jak se žije lidem tam. A ano, za vyznávání polyteitického náboženství se třeba v Saúdské Arábii hlava stíná. Stejně tak se tam kamenuje za cizoložství (kam spadá i znásilnění - tj. oběť znásilnění je považována za cizoložnici). Je pravda, že ateismus se tam nemusí trestat automaticky smrtí - každopádně je ale automaticky považován za terorismus (a za to už se tam hlava setnout může... ale (pravda) nemusí).
    Tím že jste to co jsem napsal vztáhnul na úplně jinou skupinu (cizinci co danou zemi pouze navštěvují), jste se dopustil manipulace.
    Pokud jde o jiné muslimské země, tak zde opět dám odkaz který jsem tu už jednou linkoval, ohledně íránky která konvertovala ke křesťanství, za což ji hrozí vězení:
    https://voiceofeurope.com/2018/01/sweden-welcomes-jihadis-but-wants-to-deport-christian-refugee-who-received-death-threats-to-iran/

    "Proč jsou tito migranti z převážné většiny mladí muži v bojovém věku ? Proč to nejsou ženy a děti ? To jako v těch zemích trpí jen mladí muži ?
    Psal jsem výše. Po skončení hrozby v jejich domově, měla by následovat deportace zpět."

    Lžete. v jiném příspěvku výše jste doslova napsal "Ehm, mísení kultur jest genocidou?" - tudíž jste si naprosto jasně vědom faktu, že ti lidé zde zůstanou i po skončení války v Sýrii, protože jde (jak sám uvádíte) primárně o mísení kultur, nikoliv o nějakou pomoc. Pomíjím fakt, že většina migrantů ani není ze Sýrie.

    Podobně je na tom to vaše "Pro někoho je mísení kultur i samotná EU," - EU byla lidem v Evropě prodávána jako "mírová spolupráce" a nikoliv jako "mísení kultur".

    "jestliže narvete milióny lidí vyznávajících agresivní ideologii...
    A na to jste přišel kde? V Bible je stejně agresivní, dokonce agresivnější než Korán."

    Další vaše lež. Korán obsahuje daleko větší množství násilností než Bible (patrně máte na mysli Starý zákon). Zejména pak přímého vyzývaní k násilí - což je mimochodem podle současných zákonů trestné. Přesto to muslimům v celé Evropě prochází - stejně jako kázání vyzývající k nenávisti vůči nemuslimům... proč asi ?

    "Neztrácejte čas nenávistí k něčemu, co zjevně neznáte z vlastní praxe"
    A jak mám asi získat praxi z ideologie ?
    Možná jste měl na mysli výsledky této ideologie - ty jsou viditelné v zemích na západ od nás, zejména ve Švédsku a Británii, ale i jinde.

    "Mezi Vašimi názory (a "faktickými" argumenty) nevidím velký rozdíl od nenávisti vůči Židům v první polovině minulého století."

    Nenávist k obyčejným židům nebyla racionální. Něco jiného je nenávist k židovským elitám, ale tam jde o pár rodin (např. Warburgové kteří vybudovali IG Farben s plánem nové války v Evropě už v roce 1925), nikoliv o miliony lidí. Důvod proč byla tato uměle živená nenávist iracionální je ten, že židé nikdy (mimo své území po vyhnáním Římany) nebyli vyzýváni k tomu, aby vraždili a zotročovali jinověrce a nebyli tudíž nikomu nebezpeční.

    Muslimové jsou k nám přiváženi právě proto, že se počítá s tím, že dříve či později dojde ke konfliktu, který (ať vyhraje kdokoliv) překreslí demografii Evropy a umožní likvidaci původní kultury a národních států.
    Tím že se nezajímáte o kontext událostí a slepě posloucháte oficiální média (bez vlastního názoru) jen umožňujete druhým, aby vámi manipulovali.
    Zajímavé je rovněž to, že naplánovanou válku a s ní spojenou genocidu považujete za "otevření mysli a vnímání nových vjemů a zbavení se předsudků", zatímco předchozí genocidu odsuzujete. Asi byste si v tom měl udělat jasno. Já třeba na rozdíl od Vás odsuzuji koncept genocidy jako takový - tu poslední (kde se mimochodem týkala slovanů úplně stejně jako židů), stejně jako tu plánovanou.

    Vůbec jste mi neodpověděl na většinu otázek:
    1) Proč si myslíte, že EU otevírá jakási migrační centra v Sahelu (Mauritánie, Mali, Niger, Čad + jedno navíc v Egyptě) a eurokomisař pro migraci, Dimitris Avramopoulos, říká, že EU potřebuje dalších 6 milionů migrantů ??
    http://www.breitbart.com/london/2017/03/13/eu-migration-centre-africa-6-million/

    2) Co zde tito migranti (bez vzdělání, mnozí negramotní i v rámci vlastního jazyka) budou dělat, když práce v Evropě pro takovéto lidi díky novým technologiím ubývá ?

    3) Proč jde o převážně mladé muže, cožpak ženy a děti v jejich zemích netrpí ?

    Vzhledem k tomu všemu diskuze s vámi pro mě nemá význam - lžete, překrucujete, manipulujete, odpovídáte tak maximálně na polovinu otázek (nechápu proč pak vůbec se mnou diskutujete).

    Vzhledem k tomu všemu považuji diskuzi z mé strany za ukončenou. Omlouvám s Vám že jsem Vás do ní svojí původní reakcí zatáhl. Jestli vás nakonec můžu o něco poprosit - nereagujte na moje příspěvky do budoucna. Já vám na oplátku slibuji, že budu v budoucnu ignorovat ty Vaše - o diskuzi (byť z slušnou a na první pohled na úrovni) s manipulátorem (viz tento příspěvek výše) a člověkem který hodnotí události samostatně bez jakéhokoliv kontextu (tj. s člověkem bez jakéhokoliv systematického (holistického) myšlení) totiž vážně nestojím. A takových je zde na Rootu (jakmile přijde na politiku) bohužel většina (na rozdíl od Vás jsou to ještě z větší části hulváti - i navzdory faktu, že jejich hulvátství stojí v cestě jejich manipulacím). Asi sem vůbec přestanu chodit - politické uvědomění manipulací kterým je naše civilizace ze strany nadnárodních elit vystavena je u většiny diskutujících na velice nízké úrovni, se zapojením holistického myšlení se pak většina zde diskutujících (stejně jako Vy) vůbec neobtěžuje.

  • 22. 1. 2018 1:46

    Miroslav Šilhavý

    Proč tedy v rámci zákazu diskriminace nedojde na zákaz ideologických částí islámu neslučitelných s naším právem, jako je šaría a džihád ?

    Protože Vás nikdo nenutí ani nemůže nutit se jimi řídit - nemají právní hodnotu a není je potřeba zakazovat.

    Stejně legitimní otázkou je, proč bychom k nám měli pouštět migranty, kteří se ani neobtěžují s prokázáním totožnosti

    Ehm, protože ten, kdo OPRAVDU utíká před hrozbou ze své země, mnohdy nemá ani jak totožnost prokazovat. Ono, jaksi, v těch zemích mají sotva matriky, a to ještě ve městech, osobní doklady žádné.

    jistě by s sebou vzali i ženy a děti

    Podle OECD: ženy 52 %, muži 48 %.

    o jakýchsi povinnostech k cizím, když vlády mají zcela jasně povinnosti k lvastním občanům ??

    Čistě ze slušnosti a z vděku, že patříme k té šťastnější menšině obyvatel naší planety.

    jste si naprosto jasně vědom faktu, že ti lidé zde zůstanou i po skončení války v Sýrii, protože jde (jak sám uvádíte) primárně o mísení kultur

    Ano, počítám s tím, že část jich zde zakoření. A ti, co nezakoření, nechají zde kus své kultury a geny, i když odjedou.

    Přesto to muslimům v celé Evropě prochází - stejně jako kázání vyzývající k nenávisti vůči nemuslimům... proč asi ?

    Neprochází jim to o nic víc, než prochází Vám Vaše nenávistné příspěvky. Zatím jste nepřekročil hranici, kde já vnímám, že už končí ochrana svobody projevu a začíná ochrana společnosti před vyzýváním k nenávisti a násilí. Ale blížíte se.

    A jak mám asi získat praxi z ideologie ?

    Asi pro začátek by stačilo poznat běžný život jakéhokoliv muslima.

    Já třeba na rozdíl od Vás odsuzuji koncept genocidy jako takový - tu poslední (kde se mimochodem týkala slovanů úplně stejně jako židů), stejně jako tu plánovanou.

    Proti tomu, co nazýváte genocidou, lze bojovat jednoduše: sexem! Vyberte si ty správné partnerky a posilněte ty geny, které považujete za správné.

    K otázkám:
    1) Migrační centra jsou důležitá pro to, aby přicházivší lidé, kteří neznají naši kulturu, měli aspoň o trochu usnadněný vstup. Migranty obecně Evropa potřebuje, protože vymírá, což je v přímém kontrastu s tím, jak chceme růst a zvyšovat svoji životní úroveň (= spotřebu).

    2) V Evropě je nedostatek pracovníků a nevypadá to, že by se to mělo zlepšit. Díky pokrokům v medicíně žijeme déle, a na naše důchody už nemá skoro kdo pracovat.

    3) Není pravda. 52 % jsou ženy. Děti se neevidují, aspoň ne ve statistikách OECD.

    Zamýšlím se, já vlastně ani nevím, co byste navrhoval za řešení? Muslimy v Evropě střílet? Kastrovat? Provádět lobotomii? A kolem Evropy natáhnout ostnatý drát a topící se lidi netahat z vody? Když jste je tam nehodil, proč byste je tahal?

  • 22. 1. 2018 2:58

    Petr (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    Už jsem sem vážně nechtěl nic psát, ale nedalo mi to (omlouvám se):

    "Ehm, protože ten, kdo OPRAVDU utíká před hrozbou ze své země, mnohdy nemá ani jak totožnost prokazovat."

    Zajímavé - migranti si na cestu do zahraničí neberou papíry, ale telefony ano. Viz tento rozhovor s jedním z lidí, který dělá tlumočníka na Slovensku:
    https://www.youtube.com/watch?v=fmTOt5Ca4y0
    případně stejný rozhovor zde:
    https://www.youtube.com/watch?v=UDKCukynHVE
    Mobilní telefony které se ani u nás neprodávají, Syřané o prohlašují že jsou z Damašku a přitom o tom městě samotném nedokáží nic říci, atd.

    "Neprochází jim to o nic víc, než prochází Vám Vaše nenávistné příspěvky"
    Aha, takže kritika ideologie hlásající nenávist k nevěřícím a jejich ovládnutí je nenávistný příspěvek. Beru zpět svoje slova o tom, že nejste hulvát.

    "Proti tomu, co nazýváte genocidou, lze bojovat jednoduše: sexem!"
    Další vaše manipulace - dnešní člověk který pracuje má problém uživit sám sebe, natož pak mít více než jedno dítě - obzvláště u nás, s našimi mzdami a západními cenami. Tohle všichni víme.
    To není jako u migrantů, kteří přijdou do země jako Švédsko za dávkami a hned dostanou rovnou tři bytové domy:
    https://refugee-crisis.eu/sweden-muslim-migrant-with-3-wives-and-16-children-costing-millions/
    http://www.savemysweden.com/sweden-three-condominiums-muslim-immigrant-three-wives-children/
    Zatímco staré lidi vykopnou na ulici, aby se mohlo udělat místo pro (další) migranty:
    http://www.breitbart.com/national-security/2015/05/21/elderly-residents-evicted-from-home-to-make-way-for-asylum-seekers/

    Z toho je myslím docela jasně patrné, o jaké typy lidí elity stojí. Nápověda: o pracovité evropany, křesťany a/nebo etnické bělochy rozhodně ne.

    "Migrační centra jsou důležitá pro to, aby přicházivší lidé, kteří neznají naši kulturu, měli aspoň o trochu usnadněný vstup"
    Takže vy je tu prostě chcete. Čím víc, tím líp. Bez ohledu na to, že země západní Evropy společensky kolabují (Británie, Švédsko) a populace do budoucna čelí občanské válce.

    "V Evropě je nedostatek pracovníků a nevypadá to, že by se to mělo zlepšit"
    Díky průmyslu 4.0 ubude velmi mnoho pracovních míst. To co zde Vy a Vám podobní chcete budovat je stav, že původní obyvatelstvo bude z velké části nezaměstnané (na to stačí nějaká další krize), migranti budou nezaměstnaní (většina z nich je tak jako tak nezaměstnatelných a končí na dávkách ve stále se rozrůstajících muslimských ghettech).

    "Není pravda. 52 % jsou ženy"
    Jistě, to se nejlépe pozná z fotografií, na kterých je zachycena žena s dítětem na přeplněném člunu, v pozadí kolem ní 50 mužů. S takovýmito výmysly nemá smysl se vůbec zabývat.

    "co byste navrhoval za řešení"
    1) Postavit ty části islámské ideologie které jsou neslučitelné s naším právem (džihád, šaría) mimo zákon
    2) Muslimy sem nepouštět. Chránit hranice.
    3) Případné narušitele hranic umístit do azylových center, ze kterých by nemohli jen tak mezi ostatní lidi. Tedy stejné zacházení, jakého se od nás dostalo bosenským muslimům v době války v Jugoslávii. Nidko u nás ani nevěděl , že tu jsou. Tito muslimové samotní si na zacházení z naší strany nikterak nestěžovali. Po skončení války se vrátili domů.
    4) Migrantům kteří už u nás jsou a kterým prokazatelně nic nehrozí v jejich vlasti (např. v Africe v oblasti Sahelu teď žádná válka není, proto není důvod stěhovat lidi odtamtud k nám) dát na výběr: násilná deportace zpět do vlasti, nebo dobrovolná deportace zpět do vlasti a 2000 Euro do kapsy k tomu (částka může být klidně i vyšší). Z těchto peněz může jedinec např. v Africe přežít i několik let - tudíž jde o naprosto humánní jednání (měli by na příštích několik let zajištěné živobytí). K podobnému kroku už sahají některé evropské země, jmenovitě Řecko:
    https://ekonom.ihned.cz/c1-65733030-jak-dostat-migranty-z-evropy-nemci-a-rekove-jim-nabizeji-penize
    Německo:
    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/germany-offer-asylum-seekers-1200-euros-voluntarily-return-home-countries-refugees-crisis-merkel-a7561701.html
    Švédsko:
    https://www.independent.co.uk/news/world/europe/refugee-crisis-asylum-seekers-sweden-applications-withdrawn-record-numbers-a7209231.html

    Prosím už mě nepokoušejte s odpovědí, já o diskuzi s vámi vážně nestojím. A znovu se vám omlouvám, že jsem ji vyprovokoval. Raději se zamyslete nad následujícími body (alespoň nad jedním z nich):

    1) Pokud je migrace do Evropy skutečně žádoucí, proč některé země (viz. výše) nabízejí migrantů peníze za návrat zpět ?

    2) Co dobrého migrace muslimů do Evropy cílovým zemím přinesla ?

    3) Co dobrého přinesla migrace samotným muslimským migrantům, kteří v drtivé většině případů končí tak, že se stáhnou společně do nějakého ghetta/no-go zóny, kam se pak bojí jít i policisté a ve které žít je peklem na zemi - což dokazuje i fakt, že někteří se raději vrací dobrovolně zpět do vlasti:
    http://www.breitbart.com/london/2016/09/23/sweden-violent-somali-moving-back/
    ???

    4) Jde skutečně o "uprchlíky" jak se všude píše, když se někteří raději vrátí domů, protože jim vadí dlouhé vyřizování azylové žádosti https://zpravy.idnes.cz/svedsko-uprchlici-odchod-0hg-/zahranicni.aspx?c=A160504_140215_zahranicni_ert
    ???

    5) V Africe je tak asi miliarda lidí, kteří žijí pod průměrem občana EU. Kolik lidí by podle vás mohlo do Evropy jen ze samotné Afriky přijít ?Teď to přeženu - řekněme že to bude 500 milionů (tj. každý pracující Evropan bude živit 2-3 migranty, k tomu svoje děti, vydělávat na důchody svým rodičům a šetřit na svůj budoucí důchod). Populace Afriky samotné se zdvojnásobila během 30-ti let: z 600 milionů v roce 1988 na 1.19 miliardy v roce 2015
    https://esa.un.org/unpd/wpp/Download/Standard/Population/
    Pokud tedy dovezeme do Evropy 500 milionů afričanů, jak pomůžeme Africe, když během 30-ti let na tom budou úplně stejně ?
    Nebo-li: JAK POMŮŽEME AFRICE TÍM, ŽE EVROPU PROMĚNÍME ETNICKY A HOSPODÁŘSKY V AFRIKU, PŘIČEMŽ SITUACE PRO AFRIKU SE VÝHLEDOVĚ NIJAK NEZLEPŠÍ ?????????
    Jaké "nové vjemy" (váš výraz) tím lidé zde získají ?

    Prosím skutečně už mi neodpovídejte a raději věnujte svůj čas přemýšlením alespoň o jedné z pěti otázek. Už jsem vážně vyčerpaný. Možná se to nezdá, ale vidět lidi kteří se po hlavě vrhají do genocidy vlastní společnosti je pro mě vážně skličující, deptající a psychicky vyčerpávající.
    Děkuji.

  • 22. 1. 2018 4:01

    Miroslav Šilhavý

    Zajímavé - migranti si na cestu do zahraničí neberou papíry, ale telefony ano.

    Nic neříkající argument. Za našeho mládí byl telefon nedostupná věc, zatímco občanský průkaz byl snadný. Dnes je mobil dostupný všude a všem - na to stačí obchodník. Papíry mnohde ne - na to jsou potřeba úřady. Tento argument útočí na nízké pudy lidí v produktivním věku, kteří mají tendenci poměřovat to s vlastní zkušeností. Ale zkušenost z osmdesátých, devadesátých let a u nás, nelze poměřovat se současností u nich.

    ideologie hlásající nenávist k nevěřícím

    Pouze Váš výklad. Pokud tato premisa neplatí (a ona neplatí generálně), pak se Vám rozbíjí řetězec argumentace hned v prvním uzlu.

    Jistě, to se nejlépe pozná z fotografií, na kterých je zachycena žena s dítětem na přeplněném člunu

    Novináři jsou placení zejména ze zajímavých až skandálních fotek. Doufám, že mi prominete, že budu víc věřit statistikám, než vybraným fotografiím.

    Postavit ty části islámské ideologie které jsou neslučitelné s naším právem (džihád, šaría) mimo zákon

    To už je. Džihád je zejména vnitřní boj jedince. Džihád se zbraní v ruce je jeden extrémní výklad (menšinový), a v zákoně oporu nemá. Šaría se u nás neuplatňuje, samozřejmě ale lze se podle těchto zásad chovat potud, pokud to nepřekračuje naši zákonnost. Tedy, není potřeba, ale vlastně ani možné, nijak naše zákony měnit, jak píšete.

    Muslimy sem nepouštět. Chránit hranice.

    Jak poznáte muslima od člověka bez víry, nebo tamnějšího křesťana?

    Případné narušitele hranic umístit do azylových center, ze kterých by nemohli jen tak mezi ostatní lidi.

    Mně to přijde podivné chování k hostům, ale asi jsem byl vychován jinak. Určitě toto možnost je, jen nevím, kam povede.

    Migrantům kteří už u nás jsou a kterým prokazatelně nic nehrozí v jejich vlasti

    Souhlas.

    Pokud je migrace do Evropy skutečně žádoucí, proč některé země (viz. výše) nabízejí migrantů peníze za návrat zpět ?

    Protože k demokracii patří i plurarita názorů. Ani vůči jiným, ani vůči sobě navzájem neprosazjeme jeden centrální názor.

    Co dobrého migrace muslimů do Evropy cílovým zemím přinesla ?

    Musí pomoc druhým něco přinášet?

    Co dobrého přinesla migrace samotným muslimským migrantům

    Mnohdy nic. Proto je potřeba migraci předcházet tam, kde vzniká. Edukovat je, že život v EU není pro ně tak růžový, jak sní.

    Jde skutečně o "uprchlíky" jak se všude píše, když se někteří raději vrátí domů, protože jim vadí dlouhé vyřizování azylové žádosti

    Paušalizujete. Nikdo Vám neoporuje, že mezi uprchlíky přicházejí i zločinci, i ti, kteří se jen snaží najít si lepší, snadnější život.

    V Africe je tak asi miliarda lidí, kteří žijí pod průměrem občana EU. Kolik lidí by podle vás mohlo do Evropy jen ze samotné Afriky přijít ?

    Jen další strašení. Lidé, tedy i Afričané, neopouštějí své domovy a rodiny jen tak. Pokud by tomu tak bylo, bylo by zde už půl miliardy Afričanů dávno, minimálně od konce druhé světové války by to bývalo muselo nastat. Proč by to tedy mělo nastat nyní?

  • 22. 1. 2018 2:32

    Jarda_P

    Skvěle. Proč tedy v rámci zákazu diskriminace nedojde na zákaz ideologických částí islámu neslučitelných s naším právem, jako je šaría a džihád ?

    A proc by mel nekdo delat specialni zakon na zakaz neceho, co je jiz zakazano existujicimi zakony?

    Stejně legitimní otázkou je, proč bychom k nám měli pouštět migranty, kteří se ani neobtěžují s prokázáním totožnosti,

    Protoze nas k tomu zavazuji dohody, ktere jsme podepsali.

    tolerovat jejich násilnosti a kriminalitu

    Proc bychom neco takoveho meli tolerovat? Na to mame policajty a soudy. Staci, aby delali praci, za kterou je danovy poplatnik zivi, namisto udelovani pokut za parkovani o 5 cm mimo vyhrazeny prostor.

    Jestliže většina migrantů jsou muži, tak nejde o úprk, ale o migraci - protože kdyby jim hrozilo skutečné nebezpečí, jistě by s sebou vzali i ženy a děti.

    Byli, ale uz nejsou, alespon ne tak vyrazne. To bylo v prvni vlne migrace. Vysvetleni jsem daval jinde v teto diskusi a i v jine diskusi na foru.

    proč se tedy bavíme o jakýchsi povinnostech k cizím, když vlády mají zcela jasně povinnosti k lvastním občanům ??

    Opakuji: mezinarodni dohody, konkretne Refugee convention z r. 1951 a updatovana verze z r. 1967, jich obou jsme signatari.

    oběť znásilnění je považována za cizoložnici

    Jojo, uplne stejne jako kdysi v krestantsvi. Jesteze dnes mame separaci statu a cirkve.

    tudíž jste si naprosto jasně vědom faktu, že ti lidé zde zůstanou i po skončení války v Sýrii

    No ja si toho vedom nejsem. Ono se jim tu totiz kolikrat moc nelibi, pro ne to neni domov. Vetsina by radsi byla tam, kde se narodili. Ocekavam, ze mnozi, pokud to kdy pujde, se radsi dobrovolne vrati. Me by se v te jejich polopousti take nelibilo a utekl bych hned, jak by to slo.

    Další vaše lež. Korán obsahuje daleko větší množství násilností než Bible (patrně máte na mysli Starý zákon). Zejména pak přímého vyzývaní k násilí - což je mimochodem podle současných zákonů trestné. Přesto to muslimům v celé Evropě prochází - stejně jako kázání vyzývající k nenávisti vůči nemuslimům... proč asi ?

    Tak ono je jedno, co ktera knizka pise. V praxi je ta jedina pravda to, co prohlasi majitele nabozenstvi. Takze realita lasky k bliznimu byla v nasilnych konverzich ke krestantsvi (viz napriklar conversos), vyvrazdovani milionu, loupezich majetku a uzemi. Svate krizove vypravy nebyly nicim jinym, nez vypravami lupicu, kteri cestou vrazdili a znasilnovali.

    Důvod proč byla tato uměle živená nenávist iracionální je ten, že židé nikdy (mimo své území po vyhnáním Římany) nebyli vyzýváni k tomu, aby vraždili a zotročovali jinověrce a nebyli tudíž nikomu nebezpeční.

    Jo, oni Zidi byli vzdy jen takove nevinne obeti neporozumeni ostatnich narodu. Oni treba akorat tak trochu obchodovali s otroky a prodavali krestany do muslimskych zemi a pozdeji pak prodavali cernochy nakoupene od muslimu do USA. Ale jinak zasadne dobraci od kosti.

  • 22. 1. 2018 2:39

    Miroslav Šilhavý

    Jardo, ještě dlužno dodat, že krom toho, že jsme se zavázali dohodami, tak je zde důležité říci, že - zaplať Bůh - s tím i většina občanů souhlasí. To je ještě víc, než samotné přistoupení k dohodě.

    Stejně jako jsou slyšet a vidět víc islámští extremisté, jeví se i ukřičení xenofobní nacionalisté podobně. Je jich málo, ale mluví velkými písmeny.

    Petra nepřesvědčíme, ale argumenty zazněly. Pokud aspoň někoho dalšího odradily od toho být xenofobem či náckem, mělo to smysl.

    Palec na oplátku.

  • 22. 1. 2018 15:02

    Jarda_P

    Jardo, ještě dlužno dodat, že krom toho, že jsme se zavázali dohodami, tak je zde důležité říci, že - zaplať Bůh - s tím i většina občanů souhlasí. To je ještě víc, než samotné přistoupení k dohodě.

    Ano. Nicmene zavazky plati i tehdy, kdyz se to obcanum nelibi. Pokud to nedokazi skousnout, necht to daji najevo v pristich volbach a zvoli strany, ktere zaridi vystoupeni z EU a odstup od zminenych dohod. Ale aby se pak nedivili, az se ukaze, ze tyto dohody a EU nejsou jen o tom, ze nam sem nuti uprchliky.

  • 22. 1. 2018 14:37

    Unknown (neregistrovaný)

    "nereagujte na moje příspěvky do budoucna. Já vám na oplátku slibuji, že budu v budoucnu ignorovat ty Vaše - o diskuzi (byť z slušnou a na první pohled na úrovni) s manipulátorem (viz tento příspěvek výše) a člověkem který hodnotí události samostatně bez jakéhokoliv kontextu (tj. s člověkem bez jakéhokoliv systematického (holistického) myšlení) totiž vážně nestojím. A takových je zde na Rootu (jakmile přijde na politiku) bohužel většina (na rozdíl od Vás jsou to ještě z větší části hulváti - i navzdory faktu, že jejich hulvátství stojí v cestě jejich manipulacím). Asi sem vůbec přestanu chodit - politické uvědomění manipulací kterým je naše civilizace ze strany nadnárodních elit vystavena je u většiny diskutujících na velice nízké úrovni, se zapojením holistického myšlení se pak většina zde diskutujících (stejně jako Vy) vůbec neobtěžuje."

    - Kontext je do urcite miry vec subjektivniho vnimani a podleha osobnim sympatiim a antipatiim. Konspiracni teorie byvaji zalozeny na realnych faktech zasazenych do kontextu zkresleneho mentalnim nastavenim konspiratora.

    - S panem Silhavym (a miliony dalsich) zijete v jednom state jehoz verejnou cast je treba nejak spravovat a smerovat. K dohode na jejim budoucim smerovani slouzi tzv. verejna diskuse kterou tu spolu vedete. Pokud ji podminujete urcitym stylem mysleni, minimalni urovni "politickeho uvedomeni" a pod., tak z ni predem diskvalifikujete (valnou) cast obyvatelstva coz neni prilis demokraticke. I kdyz se vam podari s (pro vas k diskusi) vhodnou mensinou obyvatelstva diskutovat a treba i najit konsensus stran budoucnosti, u voleb budete porad v mensine..... Daleko lepsi je verejnou debatu vest bez predbeznych podminek pomoci vseobecne srozumitelnych symbolu, spise nez pomoci zaplavy fakt (byt i zasazenych do kontextu).

  • 22. 1. 2018 15:05

    Jarda_P

    K dohode na jejim budoucim smerovani slouzi tzv. verejna diskuse kterou tu spolu vedete. Pokud ji podminujete urcitym stylem mysleni, minimalni urovni "politickeho uvedomeni" a pod., tak z ni predem diskvalifikujete (valnou) cast obyvatelstva coz neni prilis demokraticke.

    Potiz je, ze tihle lide radi vytvareji oficialni i neoficialni uskupeni vzajemne se po rameni poplacavajicich jedincu, kteri a ktera jsou hermeticky uzavrena proti vnejsimu svetu.

  • 22. 1. 2018 15:04

    Unknown (neregistrovaný)

    "Daně mají dlouhou historii, masivní migrace se tu objevila teď."

    Zbidacene nemecko prijalo behem let 1945-1955 celkem 12mil. migrantu (uprchliku, vysidlencu)

  • 22. 1. 2018 0:34

    Jarda_P

    Tohle mě tedy rozsekalo. Vedle toho je Babiš nic-téma.

    Jezis, to by bylo strasne, kdyby clovek najednou zacal na ulici potkavat misence! To by bylo uplne jak v USA.

    Proč např. eurokomisař pro migraci, Dimitris Avramopoulos, otevírá jakási migrační centra v Sahelu (Mauritánie, Mali, Niger, Čad + jedno navíc v Egyptě) a říká, že EU potřebuje dalších 6 milionů migrantů ??

    Protoze nas podelany ekonomicky model je postaven na neustalem rustu uplne vseho. Prodikce, konzumace, populace... Na druhou stranu Evropa vymira, coz jde proti tomu principu. Tez Evropani odmitaji delat povolani, ktera pak vykonavaji imigranti. Stavba silnic, odvoz odpadu... Se jdete podivat na zapad, kolik delniku v techto pozicich opravdu nevypada na domorodce. Kdyby odesli, Evropa se polozi. Utopi se v odpadu, ktereho typicky vsichni vyprodukuji kvanta, az mi oci prechazeji.

    Krome toho nekdo te starnouci Evrope jednou bude muset menit plinky a utirat prdel a take ji vydelavat na duchody.

    Tito migranti jsou z velké části negramotní ve svém jazyce. Šance že by se naučili cizí jazyk a dokázali v něm vystudovat (alespoň) nějakou vyšší odbornou školu, je mizivá.

    Prijde na to, kteri. Mezi Syrany je pry uroven vzdelani dost dobra a i mezi Africany je mnohem lepsi, nez si myslite. Krome toho mezi nimi neni malo tech, kteri ovladaji anglictinu ci jiny jazyk, eventuelne i vice jazyku. Oni totiz utikaji spise ti vzdelanejsi a bohatsi, ti ostatni na to nemaji prostredky, nehlede na to, ze bez ciziho jazyka se blbe utika a zada o azyl. Kdyby jazykove vybaveni Cechu bylo alespon tak dobre, jake maji imigranti, mohli by na ministerstvu skolstvi otevrit flasku. K tomu ale asi hned tak nedojde.

    Proč jsou tito migranti z převážné většiny mladí muži v bojovém věku ? Proč to nejsou ženy a děti ?

    Protoze jsou to skauti, kteri na sebe berou rizika nebezpecne cesty a az dorazi a ziskaji azyl, podle predpisu o slucovani rodin privezou zbytek. A to zastoupeni mladych muzu pokleslo a zvysil se pocet zen a deti, protoze se v nekterych zemich zacali na slucovani rodin koukat skrz prsty. Mladi muzi byli hlavne v prvni migracni vlne.

    BTW, co presne chcete svetu sdelit tim, ze k predmetu "mladi muzi" pripojujete kvalifikativ "v bojovem veku"? Zkuste toho Zemana zrat trochu mene, nedokazete se uz ani vyjadrit vlastnimi slovy.

  • 22. 1. 2018 2:04

    Petr (neregistrovaný)

    @Jarda_P

    "Jezis, to by bylo strasne, kdyby clovek najednou zacal na ulici potkavat misence!"

    Kdyby jste si přečetl moje příspěvky pořádně, věděl byste, že to čemu oponuji je násilnická ideologie, nikoliv rasa/etnikum.

    "Protoze nas podelany ekonomicky model je postaven na neustalem rustu uplne vseho"

    Většina migrantů je už teď nezaměstnatelná - tím spíše v nastupujícím průmyslu 4.0. Nejen elity, ale i normální občané (a zejména podnikatelé) jsou si tohoto vědomi. Ekonomický důvod to tedy být nemůže. Vlastně může, ale přesně opačný: dost možná jde o implementaci Clovard-Pivenovy strategie, která je založená na tom, že se přetíží sociální stát (nebude na dávky) a společnost následně bude muset přistoupit k nepodmíněnému příjmu.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cloward%E2%80%93Piven_strategy
    Tím budou lidé závislí na státu a společně s dalšími opatřeními (různé regulace průmyslu ospravedlněné údajným "globálním oteplováním", zrušení hotovosti) povede k definitivní ztrátě nezávislosti jedince a k faktickému přechodu na plánovanou ekonomiku. Toto je přesně v souladu s plány Agendy 21 a agendy 2030, jejichž cíle nejsou bez plánované ekonomiky prakticky proveditelné.

    "Na druhou stranu Evropa vymira, coz jde proti tomu principu."

    Na to je jednoduché řešení - podpora mladých rodin s dětmi. Tedy přesně to, co už jsme si ozkoušeli za Husáka, kdy stavba sociálního bydlení a bezúročné půjčky zafungovaly a lidé měli děti. Namísto toho zde máme masovou migraci, ignoraci kriminality těchto migrantů a nejrůznější "hate speech zákony" a cenzuru sociálních sít pro ty, co na tato svinstva upozorňují.

    "Tez Evropani odmitaji delat povolani, ktera pak vykonavaji imigranti."

    Na to je zde opět jednoduché řešení - zvýšení mzdy těm, kteří v těchto sektorech pracují. Navíc nástup průmyslu 4.0 bude znamenat další propuštění dělníků - pracujících zde tedy bude dost i do budoucna - a to i bez násilnických migrantů pobírajících dávky v nezaměstnanosti.

    "Oni totiz utikaji spise ti vzdelanejsi a bohatsi"
    Naopak - utíkají ti nejchudší. Vzdělaní a bohatší nemají důvod utíkat - s výjimkou Sýrie. Tam však válka již pomalu končí a Syřanů je mezi migranty menšina (ne více jak 20%).

    "Protoze jsou to skauti, kteri na sebe berou rizika nebezpecne cesty a az dorazi a ziskaji azyl, podle predpisu o slucovani rodin privezou zbytek."
    Tady se pěkně ukazuje ten váš protimluv - "až získají azyl, přivezou zbytek". Azyl je pouze pro ty, kterým hrozí v jejich domovské zemi pronásledování z politických či náboženských důvodů. NIKDO JINÝ NEMÁ NA AZYL NÁROK. Pakliže jde o skutečně pronásledované jedince, pak by jistě vzali přinejmenším své ženy a děti s sebou. A nebo pronásledovaní ve skutečnosti nejsou, pak nemají na nějaký azyl nárok. A nebo pronásledovaní jsou a na svoje rodiny kašlou - pak si zaslouží naše opovržení.

    "Co presne chcete svetu sdelit tim, ze k predmetu "mladi muzi" pripojujete kvalifikativ "v bojovem veku" ?"
    1) tito lidé vyznávají agresivní ideologii, kterou mají povinnost ("šířit ohněm a mečem") a své kleriky poslouchat na slovo
    2) jsou v ekonomikách evropských zemích nezaměstnatelní, což dokazuje fakt že:
    3) končí v ghettech (příznačně nazývaných no-go zóny), která se postupně rozrůstají a jsou semeništěm zločinu, terorismu a násilí
    4) čím více jich bude, tím více bude i problémů, až vše nakonec vyústí v ozbrojený boj
    Toho všeho jsou si vědomi i elity, které tímto plánovaným konfliktem chtějí překreslit mapu i demografii Evropy a z trosek vytvořit jednotný evropský stát - jinými slovy jde o genocidu evropských národů a původní evropské populace.

    Prosím neodpovídejte mi - z poslední diskuze s vámi vím, že jste ochoten diskutovat o každé pitomosti. Z předminulé diskuze s vámi rovněž vím, že migraci do Evropy berete jako hotovou věc a zastáváte se jí. Rozloučím se s vámi několika motivy na přemýšlení pro vás:

    1) Zeptejte se sám sebe co dobrého přinesla masivní migrace muslimů do Evropy zemím jako Británie, Švédsko, či Německo

    2) Zeptejte se sám sebe co dobrého přinesla migrace samotným migrantům - v drtivé většině případů se totiž stáhnout "mezi vlastní" (k dalším muslimům) a vytvoří ghetta/no-go zóny, kde žití je peklem na zemi. I proto se někteří migranti raději vracejí zpět do své vlasti:
    http://www.breitbart.com/london/2016/09/23/sweden-violent-somali-moving-back/

    3) Zeptejte se sám sebe co naši zemi s těmito migranty čeká vzhledem ke zkušenostem ze zemí západní Evropy

    4) Na člověka který kritizuje současný ekonomický systém a imperialistické výboje USA všude po světě, jdete globálním elitám dost na ruku.

    Prosím skutečně mi neodpovídejte - o diskuzi s Vámi nestojím. Raději ten čas věnujte přemýšlením o těchto otázkách (alespoň o jedné z nich). Děkuji

  • 22. 1. 2018 2:06

    Miroslav Šilhavý

    Kdyby jste si přečetl moje příspěvky pořádně, věděl byste, že to čemu oponuji je násilnická ideologie, nikoliv rasa/etnikum.

    To si jen namlouváte. Vysnil jste si nepřítele a posadil jste si ho za Islám.

  • 22. 1. 2018 3:00

    Jarda_P

    Většina migrantů je už teď nezaměstnatelná - tím spíše v nastupujícím průmyslu 4.0. Nejen elity, ale i normální občané (a zejména podnikatelé) jsou si tohoto vědomi.

    Mate statistiky? Ono je tezke cekat, ze nekdo prijde a do tydne bude nekde makat. Osobne vim jen o dvou pripadech. Jeden studuje a druhy maka v restauraci. Oficialni statistiky nemam. Ale muzu vam rici, ze bez popelaru a jinych z rad imigrantu bude Evropa mit problemy. Stejne jako britsti armari po brexitu zkrachuji, az prijdou o levne sily na sklizen ze stredni Evropy a farmari na jihu USA zkrachuji, jestli jim tam ten blbecek vazne postavi tu zed.

    Na to je jednoduché řešení - podpora mladých rodin s dětmi. Tedy přesně to, co už jsme si ozkoušeli za Husáka, kdy stavba sociálního bydlení a bezúročné půjčky zafungovaly a lidé měli děti.

    Tak jednak to je zvast. Sehnat za Husaka byt bylo k posrani, lidi cekali desitky let (to ostatne i na telefon), bydleli u rodicu a mackali se s detmi v jedne cimre.

    Druhak by to nestacilo, to by se musel zmenit postoj zamestnavatelu k zenam. Ti totiz zenu zamestnaji leda tak v pripade, ze prinese potvrzeni o provedenem podvazani vejcovodu. Ono tem soudruhum nedochazi, ze jim nekdo musi nadelat budouci zamestnance.

    Krome toho podpora porodnosti je jaksi v rozporu s tim, ze se snazime prezit klimaticke zmeny. Zavedeni politiky jednoho ditete, jako v Cine, ve svetovem meritku po alespon nekolik generaci, by bylo moudre rozhodnuti, jehoz lidstvo neni a nebude schopno.

    "Tez Evropani odmitaji delat povolani, ktera pak vykonavaji imigranti."

    Na to je zde opět jednoduché řešení - zvýšení mzdy těm, kteří v těchto sektorech pracují.

    Haha, vy mluvite jak Geluckuv kocour z kreslenych vtipu, kdyz rekl: "Reseni nezamestnanosti je jednoduche. Staci dat praci nezamestnanym".

    Tady se pěkně ukazuje ten váš protimluv - "až získají azyl, přivezou zbytek". Azyl je pouze pro ty, kterým hrozí v jejich domovské zemi pronásledování z politických či náboženských důvodů. NIKDO JINÝ NEMÁ NA AZYL NÁROK. Pakliže jde o skutečně pronásledované jedince, pak by jistě vzali přinejmenším své ženy a děti s sebou.

    Vy si ten utek ze zeme s valkou predstavujete jak Hurvinek valku. Treba jeden Afghanec, o kterem vim, dosel z Afghanistanu do zapadni Evropy pesky. No nic, to prece neni pro rodiny s detmi zadny problem. Druha vec je, ze paseraci lidi maji ve zvyku znasilnovat zeny, s klidem po tydny. Ale ktera zenska by si nechtela zapichat, ze jo. A kdyz uz se zda, ze je vse na nejlepsi ceste, tak vypravu uprchliku prepadnou banditi, jednoho si vyberou a zacnou do nej krajet nozi, dokud jim ostatni nevydaji uplne vsechno, co maji. Kdybych vyvinul usili, mohl bych vam i poridit fotky jizev z takoveho setkani. Ale za to nestojite ani me, ani majiteli jizev.

    Je hezke, jak porad pisete, z vsichni o vsem hovno vedi a nez zacnou diskutovat, tak by se meli informovat. Tak se timto doporucenim zkuste ridit sam, napriklad nez zacnete psat prirucku pro uprchliky, "Jak spravne uprchnut s celou rodinou z valkou postizene zeme ve 12 snadnych lekcich"

    1) tito lidé vyznávají agresivní ideologii, kterou mají povinnost ("šířit ohněm a mečem") a své kleriky poslouchat na slovo

    Nekteri ano, nekteri ne. Oni i nekteri muslimove na islam dost serou a muslimove jsou proto, ze jaksi nemeli na vyber.

    2) jsou v ekonomikách evropských zemích nezaměstnatelní

    To se uvidi, nezalezi to a vasem rozhodnuti.

    3) končí v ghettech (příznačně nazývaných no-go zóny), která se postupně rozrůstají a jsou semeništěm zločinu, terorismu a násilí

    V nekterych pripadech asi ano. Nekde si zvolili hodne blby integracni model. Ale treba v DDR na to imigranty nepotrebuji, vystaci si uplne sami.

    Prosím skutečně mi neodpovídejte - o diskuzi s Vámi nestojím. Raději ten čas věnujte přemýšlením o těchto otázkách (alespoň o jedné z nich). Děkuji

    Napodobne. Odchazim do jeskyne a zahajuji meditaci. Beru si s sebou kristalovou kouli, jakmile se mi zjevi budoucnost, budu vas neprodlene informovat.

    BTW, o Evropu si starosti nedelejte, v prdeli je cely svet. Tahle civilizace ma pred sebou dost mozna jen par desitek let. Nejaci migranti opravdu nejsou ten problem, ktery nas pali.

  • 22. 1. 2018 14:55

    Unknown (neregistrovaný)

    "tito lidé vyznávají agresivní ideologii"

    Ti lide mozna "vyznavaji" to nabozenstvi proto, ze ho zdedili po rodicich a proto ze v miste jejich dosavadniho bydliste mozna bylo socialne neunosne ho nevyznavat, ne proto ze se jim tak moc libi..

    kterou mají povinnost ("šířit ohněm a mečem") a své kleriky poslouchat na slovo"

    Nenapadlo vas nekdy ze treba prave pred tim sem utikaji?

  • 22. 1. 2018 16:47

    Petr (neregistrovaný)

    @Unknown
    "Nenapadlo vas nekdy ze treba prave pred tim sem utikaji?"

    Ne, nenapadlo. To by sem totiž v první řadě museli utíkat ti nejohroženější - křesťané, jezídi a hlavně ženy. Namísto toho jdou do Evropy v drtivé většině mladí muslimští muži.

    Podobně, skutečný uprchlík by byl vděčný za jakoukoliv pomoc, zatímco tito lidé námi Evropany naprosto otevřeně pohrdají.

    Jděte a nazvěte mě náckem jako Šilhavý, abyste od něho dostal poplácání jako Jara_P, který zde do diskuze napsal toto:
    "Jo, oni Zidi byli vzdy jen takove nevinne obeti neporozumeni ostatnich narodu. Oni treba akorat tak trochu obchodovali s otroky a prodavali krestany do muslimskych zemi a pozdeji pak prodavali cernochy nakoupene od muslimu do USA. Ale jinak zasadne dobraci od kosti."

    Za to zde dostal od Šilhavého "Palec na oplátku."

    Takže moje kritika násilnické ideologie je výrazem mého náckovství, zatímco kritika celé skupiny založená na činech jednotlivců je něco co si zaslouží obdiv (Jarda_P za tento svůj postoj dostal zatím +11 palců nahoru).

    Ale hlavně že já patřím k těm lidem, kteří "radi vytvareji oficialni i neoficialni uskupeni vzajemne se po rameni poplacavajicich jedincu, kteri a ktera jsou hermeticky uzavrena proti vnejsimu svetu."

    Tak šup šup, namiště mi nějaký váš oblíbený kec, třeba že jsem nácek a xenofob, nebo kremlobot, hnědokošilák, putinovec, apod. - získáte plusy, palec nahoru od Šilhavého, poplácání po ramenou od Jardy_P a budete se cítit skvěle, jak jste to tomu odpornému náckovi nandal.

  • 22. 1. 2018 16:55

    Miroslav Šilhavý

    Namísto toho jdou do Evropy v drtivé většině mladí muslimští muži. Podobně, skutečný uprchlík by byl vděčný za jakoukoliv pomoc, zatímco tito lidé námi Evropany naprosto otevřeně pohrdají.

    1. Statistiky vyvracejí Vaše tvrzení o tom, že sem přicházejí hlavně mladí muži.
    2. S kolika uprchlíky jste hovořil, že můžete soudit a generalizovat? Asi by pak byla spravedlivá diskuse na téma toho, jak velká část uprchlíků je nám vděčná, protože jistě s námi všichni nepohrdají.

    Tak šup šup, namiště mi nějaký váš oblíbený kec, třeba že jsem nácek a xenofob, nebo kremlobot, hnědokošilák, putinovec, apod. - získáte plusy, palec nahoru od Šilhavého, poplácání po ramenou od Jard

    Myslím, že si nemůžete stěžovat, že bychom s Vámi nehovořili. Také Vás nikdo neurážel. Touto cestou ze sebe mučedníka neuděláte.

  • 22. 1. 2018 18:31

    Karel (neregistrovaný)

    https://en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis

    Já si nejsem úplně jistý, že tam uvedená čísla vyvrací konstatování, že většina imigrantů jsou muži. Zda fakt, že mužů je 3x více než žen, vyhovuje výrazu "drtivá většina" už by na diskusi možná bylo.

    Pokud chcete konkrétně počet žadatelů o azyl, tak tady:

    https://en.wikipedia.org/api/rest_v1/page/graph/png/European_migrant_crisis/0/782164f896a8a8920f5e3de7837b1d43fa519c9f.png

    Jsou to právě lidé a argumenty jako vy, co škodí nejvíce. Lžete nám o statistikách. To je fakt. V čem dalším nám lžete? To je obava. Lidé se prostě bojí. Každý nám v něčem lže a nevíme, komu věřit. Vám, když tvrdíte "statistiky vyvracejí", nebo statistikám, co to potvrzují? Myslíte to s námi zle a chcete nás podvést, nebo jste jen trubka, co hlásá věci, o kterých sám nic neví? Dnes už člověk neví čemu věřit, protože lidí jako vás je všude plno. Jen přiživujete strach. To vás nenapadlo, že si někdo ty statistiky ověří? Nebo jste jen vy sám uvěřil někomu, kdo vám nalhal, že statistiky to vyvrací, a vy jste si to nezkusil ověřit?

  • 22. 1. 2018 19:00

    Miroslav Šilhavý

    @Karel
    Vycházel jsem z tohoto: https://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=DIOC_SEX_AGE

    Lžete nám o statistikách. To je fakt. V čem dalším nám lžete? To je obava. Lidé se prostě bojí.

    Ano, ve středověku se lidé báli čarodějnic, a tak je upalovali. Problém imigrantů je značně zveličený a obchodovat se strachem je osvědčený politický koncept. Bohužel, historicky, masy ovládnuté strachem, staly se základem těch nejhrůznějších režimů.

    Strach z neznámého zove se xenofobie. To není žádná nadávka. Je to jedna z fobií - tedy iracionálních strachů. Muslimů jsou na světě asi 2 miliardy, ale mydlí se mezi sebou možná stovky tisíc? I kdyby jich byl milion, je to stále jen půl promile muslimů. Samozřejmě, milion muslimů s kalachy vyděsí.

    Co se týče práva Šaría, jen menší část zemí ho má za svůj právní systém. A ty, které ho mají, tak, snad až na výjimky, nestínají hlavy bezvěrcům. Ročně jsou v muslimských zemích vykonány stovky poprav, ne tisíce. Ty stovky, tipněte si, kolik z toho je za vraždy, znásilnění, drogy - a kolik za víru, či cizoložství. Naopak, když se objeví nějaký takový případ, je to jednou za nějakou dobu jeden, je propírán v médiích (západních), vkládá se Amnesty International a poprava zpravidla nebývá vykonána. Když už jsme u strachu z poprav, v některých zemích smí zachránit odsouzence od popravy rodina obněti, pokud vrahovi odpustí - a i to se, v těchto ¨barbarských¨ zemích děje.

    Z vystrašených (= xenofobních) příspěvků tu mám ale pocit, že ve světě jsou dvě miliardy lidí, kteří z největší části trénují střelbu a podřezávání, samozřejmě s nutnou menšinou těch, kteří zajišťují potraviny. Ale to je přeci obrovská mýlka, to si přeci nemůže nikdo s rozumem v hlavě myslet. Stejně jako by mělo všem vystrašeným dojít, že do začátku migrační vlny ty dvě miliardy také na Zemi byly, a nikdo se jich nebál? To se během deseti let změnili v nekonečný zástup zabijáků?

    Opravdu doporučuji, aby každý zašel poznat nějakou uprchlickou rodinu. A také, aby navštívil nějakou muslimskou zemi. Tím nemyslím ty části, které ovládají militantní skupiny, ale běžný muslimský svět. Zjistil by, že stejně jako u nás, jsou tam lidé, kteří islám praktikují víc, jiní méně, a někteří skoro vůbec (pouze vnímají islámskou kulturu kolem sebe).

    Když už jste mě tak osočil, že zde škodím, četl jste i mé příspěvky na téma toho, že po vymizení hrozby bych byl pro to, aby se uprchlíci vraceli zpět do svých zemí? Klidně na naše náklady. Jejich evidenci už máme (biometrii), takže po druhé už budeme vědět, odkud jde. Pokud by se nejednalo o uprchlíka, poznáme to.

    No a na konec, musím jen zopakovat, že muslim není totéž, co zločinec. Zločinci se najdou i mezi křesťany. Ve velmi nedávné minulosti např. IRA či ETA, trochu dříve RAF (Frakce Rudé armády, nikoliv Royal Air Force). Ti si nic nezadají s hovádky z ISIL. To, že ISIL pro svoje zvěrstva využívá Islám jako pojící prvek, je velmi podobné, jako nacionalisty spojovat pomocí bázně.

    Je potřeba bojovat proti zločincům, ať jsou odkukoliv a hlásají cokoliv!

  • 22. 1. 2018 18:55

    Jarda_P

    Touto cestou ze sebe mučedníka neuděláte.

    Spravna cesta je prestoupit na islam a v hospode se vyhodit do luftu. V nebi pak bude mit 72 panen. Akorat tedy je treba doplnit informaci o tom, ze to neni 72 pro kazdeho mucednika, ale pro vsechny dohromady a pred loznici stoji nekolika milonova fronta.

  • 23. 1. 2018 10:20

    j (neregistrovaný)

    "1. Statistiky vyvracejí Vaše tvrzení o tom, že sem přicházejí hlavně mladí muži."
    Ktery statistiky Sihlavej? Zajimavy jak vsichni tvrdej, ze utikaj zeny a deti, ale kdyz se nekdo odvazi odvysilat jedinej zaber nebo obrazek, tak tam sou z 90% mladici tak kolem 20 (a tvrdej, ze jim je 14).

    Oni totiz ani muslimove nejsou uplni kreteni a specielne zeny s detma rozhodne nebudou tahat svy deti tisice km.

    Me osobne naprosto bohate stacilo tech "nasich" cca 15 "uprchliku", kteri vzali obratem kramle do dojclandu, tak at si je tam soudruzka Merkel necha.

    "Akorat tedy je treba doplnit informaci o tom, ze to neni 72 pro kazdeho mucednika, ale pro vsechny dohromady"
    To se mistni imam asi namaka, kdyz je musi pro kazdyho znova zasit ;D

    A ad zidi, v cestine ma slovo zid jednoznacnou konotaci na tema "vydriduch, nekdo kdo po tobe chce vic penez nez by bylo moralni", coz urcite vzniklo proto, ze se obecne zaobirali ciste bohulibou cinnosti - napriklad pujcovanim penez na "nekrestansky" urok.

  • 22. 1. 2018 18:50

    Jarda_P

    Ne, nenapadlo. To by sem totiž v první řadě museli utíkat ti nejohroženější - křesťané, jezídi a hlavně ženy. Namísto toho jdou do Evropy v drtivé většině mladí muslimští muži.

    Vsak oni take utikaji. Ale jaksi jich tezko muze byt vetsina, kdyz krestantvi a dalsi jsou v tech zemich minoritni nabozenstvi. BTW, jediny uprchlik ze Syrie, ktereho osobne znam, je krestan.

    Takže moje kritika násilnické ideologie je výrazem mého náckovství, zatímco kritika celé skupiny založená na činech jednotlivců je něco co si zaslouží obdiv (Jarda_P za tento svůj postoj dostal zatím +11 palců nahoru).

    Pokud jste pochopil muj vyrok tak, ze otroky prodavali *vsichni* Zidi, pochopil jste ho spatne. Zkuste ho chapat tak, ze Zidi casto nemeli moralni problemy se zapojenim se do aktivit, jejich charakter jim tezko mohl ziskat sympatie kohokoliv. Zkuste to chapat jako doplneni historie o stranku, kterou jaksi zapomneli doplnit do oficialniho narativu, ve kterem jsou Zidi vzdy jen hodni a vzdy jen obeti.

  • 21. 1. 2018 23:56

    Jarda_P

    Dokonce i ja se klonim k moznemu druhemu reseni a prejiti z parlamentni republiky na poloprezidentskou (prvni krok, jsme jiz v podstate udelali).

    No nevim, ale predstava, ze by zase nejaky zlucovity ozrala k tomu potrasani pravicemi dostal jeste pravomoce, me tedy nelaka. Zejmena kdyz vezmu v uvahu, jak u nas bastli zakony, ze jsou sama dira a behem par tydnu vychazi zaplata, ktera spon ty nejhorsi diry lepi. Zive si totiz predstavuju, jake ustavni "pojistky" by ti chytraci mohli vymyslet proti zneuziti moci prezidentem.

    Ano, kde jinde se zniceho nic vynori nejky podvod, ve chvili, kdy se na politicke scene objevi nekdo, kdo je schopny ohrozovat zajete politicke brontosaury.

    Lepsi pozde nez vubec. Smutne je, ze je nutno cekat az do doby, kdy hrozi, ze by dotycny soudruh mohl uchopit moc. Ten podvod mel byt vynoren mnohem drive a Hnizdil uz mel sedet.

    (jaka to nahoda, ze je zas cim mlatit po hlave silnou politickou osobnost a cim vydirat silnou stranu. Jaka to nahoda! A kolikata v novodobe historii CR uz! Zacalo to Grossem a momentalne pokracuje Babisem. Jo strany se meni, ale stara svinstva zustavaji.)

    Nebude to tim, ze v tech stranach jsou porad "osobnosti", ktere jsou jednou nohou v kriminale? Kdyby to nebyli sejdiri, tezko by na ne mohli neco vytahovat. Nechapu tvuj postoj. Tobe vlastne nevadi, ze ti lide jsou sejdiri, tobe vadi, ze to na ne nekdo vytahne a narusuje tim "klid na praci".

    Od strany kterou jsem volil, jsem ocekaval, ze prosadi co nejvetsi cast ze sveho programu a co nejdrive jej vlada zacne ralizovat.

    Ty budes asi hodne naivni. Kazda strana (s vyjimkou Piratu, u tech teprve uvidime) zapomene volebni sliby do 15 ms po vyhlaseni volebnich vysledku. Ten nejlepsi vysledek, ktery pak muzes ocekavat, je to, ze jsou to takovi amateri, ze stihnou rozkrast jen mnohem mene, nez by zmakli profici a ze nestihnou nadelat prilis mnoho skod (zejmena tech zamernych).

  • 21. 1. 2018 23:35

    Jarda_P

    Domnívám se, že výsledky přímých voleb prezidenta jsou méně šťastné, než když byl prezident volen parlamentem. Tam byla aspoň první z otázek řešena uspokojivěji - kandidovali i politici a ne neznámí lidé.

    Prezident je v nasi politice pomerne nevyznamna figura. Proto nam byla jeho volba soudruhy velmozi darovana, abychom vybili svoji politickou energii na necem tak nevyznamnem a abychom nabyli pocitu, ze i my o necem rozhodujeme. Nyni smime zvolit potresace pravicemi a predcitace novorocniho projevu, ktery napsal nekdo jiny.

    Kde jinde může být volitelný (ve smyslu, že mu vůbec někdo dá hlas) předseda strany, který je podezřelý ze spáchání trestných činů. Občané by měli od svých zástupců, včetně prezidenta, požadovat, aby skládal účty. A ačkoliv nějakých 50M Čapího hnízda není největší politická rozkrádačka, i tak měli občané říci: zaplaťbůh, že už jsme začali s tím politiky hnát k odpovědnosti.

    Nechapete perverzni zpusob mysleni prumerneho Cechacka. Ten i mysli, jaky je Hnizdil kabrnak. Ze se vsemi tak pekne vybehl a pomohl si. Zcela v duchu "kdo nekrade, okrada svou rodinu".

    Bohužel, vůle lidu je poměrně zřejmá, ale úplně mimo moje chápání.

    Co nechapete na tom, ze vetsina kazdeho naroda jsou hovada a v nekterych narodech ta vetsina bohuzel je vetsi, nez v jinych? Nemyslite, ze ta rada emigracnich vln se musela nekde podepsat?

  • 21. 1. 2018 23:42

    MMN (neregistrovaný)

    @Jarda_P

    Kontrola nad bankovní radou ČNB, (spolu)rozhodování o obsazení ÚS a možnost omilostnit ty, kdo ho do funkce dostali, je pořád asi víc pravomocí než má kterýkoliv jiný ústavní činitel kromě majitele státostrany a vlády.

    Co nechapete na tom, ze vetsina kazdeho naroda jsou hovada a v nekterych narodech ta vetsina bohuzel je vetsi, nez v jinych? Nemyslite, ze ta rada emigracnich vln se musela nekde podepsat?

    Tohle zarámovat!

  • 22. 1. 2018 15:23

    Unknown (neregistrovaný)

    "Prezident je v nasi politice pomerne nevyznamna figura. Proto nam byla jeho volba soudruhy velmozi darovana, abychom vybili svoji politickou energii na necem tak nevyznamnem a abychom nabyli pocitu, ze i my o necem rozhodujeme."

    Prezident je figura v nekterych momentech vyznamna docela dost, treba pri jmenovani vlady. Nebo pri podavani demisi.

    Prima volba byla zavedena jako primy nasledek druhe Klausovy volby, okolo ktere se dely skutecne odporne veci ktere poslanci uz nechteli znovu zazivat...

    https://youtu.be/a1SWD7cIULc?t=46

  • 22. 1. 2018 15:35

    Miroslav Šilhavý

    Prima volba byla zavedena jako primy nasledek druhe Klausovy volby, okolo ktere se dely skutecne odporne veci ktere poslanci uz nechteli znovu zazivat...

    Poslanec není ten, koho bych v této souvislosti litoval. Byla to jeho práce, a k ní patří i najít konsensus. Konsensy musejí poslanci dělat v případě podpory vlády, museli i v případě volby prezidenta.

    Naše ústava byla vymyšlena poměrně dobře, vzájemné zaháčkování kompetencí mezi Poslaneckou sněmovnou, Senátem a Hradem nebylo vymyšleno vůbec špatně. I volební období byla nastavena tak, aby se mírnila rizika, že se kvůli krátkodobé náladě ve společnosti chopí moci jedna, dvě strany. V tomto ohledu např. kritizovaný Senát sehrál vícekrát pozitivní roli. Senát chtějí rušit velké strany, protože Senát je právě jednou z pojistek, aby se poslanci nemohli utrhnout z řetězu. Proto jim vadí.

    Role prezidenta i význam jeho volby do tohoto systému zapadal. Poslanec volený na 4 roky. Senátor volený na 6 let, ale s obměnou jedné třetiny po dvou letech. Prezident volený Poslaneckou sněmovnou a Senátem na 5 let. Prakticky neexistovala možnost, ve všech třech úrovních byly "provolené" spřízněné duše (prezidenta volili třeba čerství poslanci, a 1/3 čestvých a 2/3 "starších" senátorů; nebo v jiném mixu).

    Přímá volba prezidenta se dnes stala de facto dovolovacím mechanismem pro volby do Poslanecké sněmovny. Občané volí prezidenta se stejnými motivacemi, jako volili před nedávnem sněmovnu, případně svým hlasem chtějí ještě víc pomoci, nebo korigovat tuto volbu. Ale to není účel prezidenta, byť to pan Zeman takto praktikuje.

    Proto je, podle mě, potřeba trochu změnit ústavu, aby volení i pravomoci prezidenta zase dávaly smysl vzhledem k formě volby. Teď nedávají.

  • 22. 1. 2018 15:46

    Miroslav Šilhavý

    Hledejte konsensus s nekym, kdo vam vyhrozuje smrti... :-/

    Myslím, že i s tím, že se může stát, že někdo bude vyhrožovat, musí politik počítat. Jediné, co pak můžete dělat, je, požádat o ochranu (dostali ji), a nechat věc vyšetřit. Bez vyšetření je to celé jen plivanec, a nevíte, jestli si tu kulku neposlali sami, nebo jestli to bylo opravdu vyhrožování, nebo jestli třeba naopak jejich příznivec z nich nechtěl udělat mučedníky.

    Pokud by se měla dát takto jednoduše zastavit země, no potěš.

  • 22. 1. 2018 18:57

    Jarda_P

    Prezident je figura v nekterych momentech vyznamna docela dost, treba pri jmenovani vlady. Nebo pri podavani demisi.

    Teoreticky. V praxi je to formalita a nepredpokladaji se obstrukce ze strany prezidenta.

  • 21. 1. 2018 23:24

    Jarda_P

    To me ty moznosti tedy ukaz. Krome Topolanka (vubec nepripada v uvahu) to byly vsechno vicemene nezname obliceje .

    Tak ona byla rec o predchozich volbach (eMZak versus Schlafenberg), ze ji. A tam by se neco naslo, i kdyz by treba kandidat nebyl zcela optimalni. Temer kdokoliv byl lepsi, nez zmineni soudruzi, i kdyz s nekterymi bych take zachazel v gumovych rukavicich a atombordelu.

    Stejne tak ted je kdokoliv lepsi nez eMZak a Topolanek. Ten duhy uz je nastesti z kola venku a doufam, ze jestli o nem jeste nekdy uslysime, bude se jednat o umrtni oznameni.

    Ostatne Topolanek minule nekandidoval. Uz se nepamatuju, co tehdy delal, jestli neco delal, ale oni si tehdy lidi jeste dost mozna pamatovali, jak u Burlesconiho na Sardinii pobihal nahy s perem v pozoru a to prezidentskemu kandidatovi pozici neposili.

  • 21. 1. 2018 23:47

    D.A.Tiger

    [Jarda_P]
    Tak ona byla rec o predchozich volbach
    Tak to potm ja, nejak mi to uniklo. Ale i tak...

    ...ani minule jsem tu sestavu moc nepobral, abych ti pravdu rekl. Ale pravda, ze rozhodovani mezi M. Zemanem a K. Schwarzenbergem mi prislo o dost tezsi. Mozna i kvuli pitomne agresivnim a emocializovanym kampanim, ktere se tehdy vedli.

    Letos je aspon klid na premysleni - aspon me to tak prijde.

  • 22. 1. 2018 0:48

    Jarda_P

    Letos je aspon klid na premysleni - aspon me to tak prijde.

    Hergot, to zni skoro jako tehdy, kdyz kul v plote mluvil o klidu na praci.

    Horsi ale je, ze toho klidu na premysleni zretelne temer nikdo nevyuziva. Myslim, ze kdyby jeden z kandidatu usporadal na Letne mucheche, kde by kazdy dostal koblihu nebo pivo a burta, byly by volby rozhodnuty.

  • 21. 1. 2018 16:32

    Jarda_P

    TTIP je u ledu, ale ne diky evropskym soudruhum, kteri celou dobu akorat hledali cestu, jak to podepsat, ale aby koza zustala cela.

  • 21. 1. 2018 22:09

    MMN (neregistrovaný)

    Není evropský soudruh jako evropský soudruh. Každopádně v případě zvolení Clinton II. by nejspíš již byla TTIP podepsána. Ale jinak souhlasím, soudruhu.

  • 21. 1. 2018 23:59

    Jarda_P

    A kteryze to evropsky soudru se vehementne ohrazoval proti TTIP nebo napriklad zpusoby, jakym byla projednavana za devaterymi zavrenymi dvermi, aby se ovce neznepokojily?

  • 22. 1. 2018 0:06

    MMN (neregistrovaný)

    Třeba já, chodil jsem na demonstrace už v dobách, kdy jsem ještě bydlel v tom vašem svinčíku.

  • 21. 1. 2018 18:46

    ITmaniac (neregistrovaný)

    TTIP je u ledu. Len nech TTIP tam zostane. Mňa skôr zaujímajú tie hate speech. Neni náhodou hate speech aj koránický islám - šária? Aj to je hate speech. Tak nech to zakážu tiež.

  • 21. 1. 2018 22:11

    MMN (neregistrovaný)

    WTF? V USA se uplatňuje šaría? Já myslel, že to jen v Izraeli, Íránu a podobných zemích.

  • 21. 1. 2018 22:56

    Petr (neregistrovaný)

    Izrael je židovský stát, tam šaría rozhodně není. Ta se uplatňuje ve všech zemích okolo.

    A kromě toho třeba i v Británii - schválně si zadejte do vyhledávače slovní spojení "sharia courts Britain"
    viz. třeba toto: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/dec/14/sharia-courts-family-law-women

    Takže v Británii rozhodují o muslimech speciální šaría soudy - vše podle (údajně sekulárního) britského práva. Takovýmito ústupky to začíná, sekáním hlav jinověrců a ateistům (běžné v Saúdské Arábii) to končí.

    K té Británii - tam už za "hate speech" jen v samotném Londýně poslali do vězení tisíce lidí:
    https://www.thetimes.co.uk/article/police-arresting-nine-people-a-day-in-fight-against-web-trolls-b8nkpgp2d
    https://www.theregister.co.uk/2016/06/02/social_media_arrests_up_37pc_london_section_127_communications_act/?mt=1464947931879

    Zatímco Britové (muslimové) vracející se z bojů na straně islámského (samozvaného)státu stíháni nejsou:
    https://www.express.co.uk/news/uk/868740/ISIS-Britain-UK-MI5-MI6-Syria-Iraq-Government-Terror

    Je to podobné jako ve Švédsku, kde íránskou muslimku která přestoupila na křesťanství Švédsko klidně deportuje do Íránu s vědomím, že ji tam čeká minimálně vězení (a pravděpodobně i smrt - podle islámu je trest za zřeknutí se muslimské víry smrt):
    https://voiceofeurope.com/2018/01/sweden-welcomes-jihadis-but-wants-to-deport-christian-refugee-who-received-death-threats-to-iran/

    Zatímco navrátilce z ISIS se stát bude snažit "integrovat":
    https://www.express.co.uk/news/world/779203/Swedish-minister-returning-ISIS-fighters-integrated

    A tak bychom mohli pokračovat dál a dál... islamizace Evropy je v plném proudu. A soudě podle této diskuze, lidé zde by se raději vrhli na ty co se těchto svinstev obávají (většina těch co volí Zemana, který nahlas říká, že žádné migranty zde nechce), než aby si alespoň připustili, že tyto věci se skutečně dějí.

  • 21. 1. 2018 23:05

    MMN (neregistrovaný)

    Takže sis ani nezjistil základní fakta. V Izraeli se šaría uplatňuje, zcela officiálně a s posvěcením státu, například v rodinných záležitostech.

  • 21. 1. 2018 23:21

    Miroslav Šilhavý

    Mno, Petře, píšete hezky a hezky jste si dohledal údaje.

    Islám není to samé, co trest smrti. Miliardy lidí na Zemi žijí v islámské víře, aniž by kdy komu zkřivili vlas. Pokud se podíváte na mapu zemí s vysokým podílem islámu, nekryje se s počtem rozsudků smrti.

    Křesťanství se roztahovalo úplně stejně, a pod křížem bylo pácháno také nemálo zvěrstev. Celý středověk byl plný politických vražd ve jménu Boha.

    Vy si totiž patrně zaměňujete viditelnou část islámu - extremisty a teroristy - s běžným muslimem, který se podobně, jako křesťan, párkrát pomodlí, někdy drží půst, ale jinak pouze žije, má rodinu a pracuje. Pochopitelně, takových si ani nevšimnete - není svoji víru nijak nedemonstrují, stejně jako to většinou nedělají ani křesťané.

  • 22. 1. 2018 0:17

    Petr (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    "Vy si totiž patrně zaměňujete viditelnou část islámu - extremisty a teroristy - s běžným muslimem..."

    Nic takového nedělám. To na co poukazuji je islámská ideologie. Podle této ideologie je muslimský muž nadřazený jakékoliv jiné bytosti na Zemi a má povinnost šířit islám "ohněm a mečem" (přesná citace). Z toho se pak rodí onen extrémismus, který je však pouhým důsledkem. Stejně jako byly zločiny komunismu (politické procesy, znárodňování, fízlování, atd.) pouze důsledkem ideologie hlásající permanentní revoluci, třídní nenávist a absolutní podřízenost stranické hierarchii.

    To vaše srovnání islámu a křesťanství kulhá na obě nohy.
    1) Křesťanství se vždy vykládalo. Islám oproti tomu se musí brát doslovně - vykládat jej může pouze imám. Toto náboženství dělá z žen otrokyně (nesmějí ani vyjít sami ven bez svolení muže) a cílem je vyhladit všechny, kdo odmítnou konverzi (s výjimkou židů, křesťanů a zoroastristů, kteří mohou žít pod nadvládou muslimů jako občané druhé kategorie).

    2) Veškeré náboženské násilnosti jako války mezi křesťany či čarodějnické procesy se tak děly proti smyslu křesťanství - šlo tam čistě o politiku a moc, nikoliv o nějaké náboženské ideály. Oproti tomu islám hlásá ideály, které zahrnují násilí coby integrální součást - nic takového v křesťanství nenajdete.
    Resp. to málo o najdete v Bibli je všechno ve Starém zákoně - tj. Ježíšovo učení má finální slovo. Naproti tomu islám byl nejprve mírumilovný (islám z Mekky) a až později násilnický (Medínská etapa). Stejně jako v případě Bible má i v Islámu konečné slovo při jakýchkoliv rozporech ta druhá část (tj. islám z Medíny).
    Nehledě na to, že i když si porovnáte islám z Medíny se Starým zákonem, tak islám obsahuje násilí daleko více - zejména samotných výzev k násilí vůči nemuslimům.

    3) Značný rozdíl je i v šíření samotných náboženství: křesťané expandují skrze budování pokojných misií, zatímco islám každé území kde nevládne šaría automaticky považuje za "Dům války" ("Dar al-Harb") který je třeba konvertovat v "Dům míru" ("Dar al-islam"). Tato konverze má svá pravidla. Nejprve následuje "hidžra" (masová migrace), jejímž doplňkem je "Takíja" (zaměrné něříkání pravdy o islámu; v rámci Takíji může muslim např. i pít alkohol nebo jíst vepřové). Hidžra a Takíja dohromady tvoří demografickou infiltraci. Jakmile je muslimů dost, následuje druhá fáze - džihád ("úsilí o islám") v rámci kterého je zbytek populace násilně konvertován na islám. Džihád může mít podobu pokojnou (stupňující se požadavky) či násilnou (válka), případně e obě formy mohou doplňovat. Jakmile se stane šaría oficiálním právním systémem dané země, je území oficiálně považováno za území míru.

    Jinými slovy: zatímco křesťané se zajímají o obyvatelstvo (tj. zajímají je "duše"), islám zajímá území - i kdyby to znamenalo úplné vyhlazení původní populace.

    4) Správně píšete o křesťanství a násilnostech v minulém čase. Islám zvěrstva stále páchá - a to po celém světě (možná s výjimkou J. Ameriky). Mimochodem těch skutečně mírumilovných muslimů je jen hrstka - z těch známějších jde jen o Súfismus, Ahmadyyu, a pár menšinových větví sunnitů (např. kurdové) a šíitů (např. aláwité). Tyto skupiny jsou prakticky v celém islámském světě napádány jako kacíři - tolik k vašemu "Miliardy lidí na Zemi žijí v islámské víře, aniž by kdy komu zkřivili vlas". Viz. např. zde - útok na Súfie v Egyptě:
    https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Sinai_mosque_attack
    Likvidace Kurdů a Aláwitů v Sýrii rukama většinových sunnitů je rovněž známa.
    Takovéto věci dnes v křesťanském světě nevidíte.

    Takže se zeptám: proč máte potřebu obhajovat muslimy a jejich vražednou ideologii ?

  • 22. 1. 2018 0:31

    Miroslav Šilhavý

    To na co poukazuji je islámská ideologie. Podle této ideologie je muslimský muž nadřazený jakékoliv jiné bytosti na Zemi a má povinnost šířit islám "ohněm a mečem" (přesná citace).

    Tak si prosím přečtěte, co je to umírněný Islám, jak velká část světa ho vyznává. Kromě přesných citací, kterými nerozumíte, nechte si význam vyložit. Citoval jsem Vám jeden verš ze Genesis (První kniha Mojžíšova, Bible svatá), která hovoří o stejné hovadině. A to jsem citoval z ekumenického překladu. Pokud byste se díval do starších, byl by ten verš ještě horší.

    Křesťanství se vždy vykládalo. Islám oproti tomu se musí brát doslovně - vykládat jej může pouze imám. Toto náboženství dělá z žen otrokyně (nesmějí ani vyjít sami ven bez svolení muže) a cílem je vyhladit všechny, kdo odmítnou konverzi (s výjimkou židů, křesťanů a zoroastristů, kteří mohou žít pod nadvládou muslimů jako občané druhé kategorie).

    Vážně? Křesťanství, katolicismus může vykládat někdo jiný, než církev? To jsou mi noviny.
    Viděl jste v Africe, nebo i v dalších zemích, že by ženy nemohly vyjít ven? Ano, chápu, ono se v novinách hezky čte o fenoménu extrémního Islámu, ale to je asi tak, jako kdybyste křesťanství posuzoval podle činů Irské republikánské armády.

    islám obsahuje násilí daleko více - zejména samotných výzev k násilí vůči nemuslimům

    Na toto by Vám asi nejlépe odpověděl nějaký jazykovědec. Každá skupina jazykům má určité výrazivo a prostředky, kterými sděluje myšlenky. Islám ve skutečnosti žádný fyzický boj nehlásá - a k této praxi Islámu se hlásí naprosto převážná většina muslimů. Džihád není boj na život a na smrt ve fyzickém slova smyslu, ale vnitřní boj jedince. Stejně, jako Bible, i Korán hovoří k věřícímu, nikoliv jako příručka pro boj.

    Mimochodem, věděl jste, že Korán je jediná svatá kniha, kde se praví, že jiné národy mohou mít jiné bohy? Nebo to, že - v kontrastu s Vaší údajnou svatou válkou - je i Koránem zakázáno zmařit lidský život - bez rozdílu, jestli se jedná o muslima či nevěřícího?

    zatímco křesťané se zajímají o obyvatelstvo (tj. zajímají je "duše"), islám zajímá území - i kdyby to znamenalo úplné vyhlazení původní populace

    Sakra. A že ta Evropa, Amerika i SSSR (Asie) byly v posledních sto letech tak klidné. Ještě během první světové války se vojáci modlili organizovaně, přesto to nebyla válka ve jménu křesťanství.

    Takže se zeptám: proč máte potřebu obhajovat muslimy a jejich vražednou ideologii ?

    Znovu opakuji: pro mě existuje pouze zločinec, který něco páchá. Je mi jedno, jestli se při tom modlí k východu nebo vzhlíží ke kříži, nebo nevěří v nic.

    Vy mi jen dokola podsouváte, že pokud neodsuzuji Islám, že tím schvaluji zločiny. Ale to tak není.

  • 22. 1. 2018 0:24

    smutik (neregistrovaný)

    De facto je v rámci Európy uplatnovany radikálny islam, ktorý ste sám prirovnali k stredovekemu kresťanstvu. T.j. drvivá väčšina veriacich moslimov žije v stredoveku aspoň, čo sa týka ich vzťahu ku inovercom a bezvercom. Podľa týchto hodnôt nás život je bezcenny a mali by sme bud byt konvertovani alebo zabití. Ak s tým aj priamo neprichádzajú, tak v ďalšej generácii sa k tymto hodnotám prikláňajú. To sú veci, ktoré sú reálne, to nie sú iba nejakí teroristi. K týmto hodnotám inklinuje drvivá časť moslimskej komunity, stačí sa pozrieť na účasť na moslimských demonstraciach na podporu mainstreamu, býva vyslovene smiešna. Vy si pochopiteľne zamieňate svoje vyplody s realitou, tak ako väčšina slnieckarov, moslimská komunita sa nechce nenapadne modliť, chcú sa modliť nahlas, chcú podľa nich tuto chorú spoločnosť radikálne zmenit, nijako sa tým netaja. Svoju vieru demonštrujú denne. Burky ste si asi nevšimli, zavoje na hlavách atď.

  • 22. 1. 2018 0:35

    MMN (neregistrovaný)

    Burku jsem naživo viděl snad jen jednou, a to minulý týden v Anglii. V Evropě nikdy ne, a to ani v zemích, kde podle některých zde diskutujících probíhá genocida či co.

  • 22. 1. 2018 0:40

    Miroslav Šilhavý

    Burku jsem naživo viděl snad jen jednou, a to minulý týden v Anglii. V Evropě nikdy ne, a to ani v zemích, kde podle některých zde diskutujících probíhá genocida či co.

    Tomu nerozumíte. Petr a další na to mají přesná čísla, tabulky.

  • 22. 1. 2018 23:25

    __I__ (neregistrovaný)

    Vyzerá to na veľmi pekné čítanie, odtiaľto nadol, bohužial nemám toľko času aby som to prečítal celé.

    Námatkovo: kentán, petr, hugo čáves: +++

  • 21. 1. 2018 10:48

    hugochavez

    Steve Pieczenik to rekl jasne : kazdy americky prezident je prezidentem max prvnich 100dni, pak prebira kontrolu military-industrial komplex aka deep state....
    Na Trumpovi je to videt vic nez dobre, navic jeho zet' a syn jsou na stridacku u vyslechu 2x do tejdne, takze Trump by klidne podepsal ze je treba i Pana Orleanska....

  • 21. 1. 2018 10:54

    hugochavez

    'dle národních bezpečnostních agentur sdílí Huawei citlivá data s čínskou vládou.'

    Tak to me pobavilo:
    americky zlodej krici chyt'te cinskeho zlodeje!!
    :)

  • 21. 1. 2018 16:40

    D.A.Tiger

    [hugochavez]

    Komicke to sice je, ale nic prekvapiveho. Mezi zlodeji odjakziva panovala skryta a vrazedna rivalita :) Robin Hood a je jen pohadka pro lidi, kazdy si chce nakrast hlavne pro sebe.

  • 21. 1. 2018 11:09

    Fantux (neregistrovaný)

    Kde je komix? Trumpem to nespravíte. Ale zablokovat toho úchyla Braquelu, co je moc to je moc.

  • 21. 1. 2018 21:40

    D.A.Tiger

    Namalujes jej? Nebo znas nekoho, kdo by pro Roota mohl komixi delat? pokud jsi si nevsiml, tak Janka to zbalila a nahradnik se zatim zadny nenasel...

  • 21. 1. 2018 22:28

    MMN (neregistrovaný)

    A já bych třeba něco nakreslil, pokud nevadí, že neumím kreslit a mé komiksy by byly příliš pirátsko-zeleně-linuksácko-komunisticky zabarvené.

  • 22. 1. 2018 0:06

    D.A.Tiger

    Tak sup! Napis redakci, posli neco na ukazku a treba se domluvite. Co bude/nebude vadit se stejne ukaze az zacnou ty komixi zase vychazet :) Jen doufam, ze mas krapet "odolnejsi" povahu. Vsak vis - par komixu jsi tu urcite zazil :-D

  • 22. 1. 2018 7:04

    BobTheBuilder

    Přinejmenším autor titulku se zdá být rozhořčen, že Donald Trump není ministr zahraničí USA Henry Stimson, který v roce 1939 zrušil kryptoanalytické oddělení svého ministerstva s odůvodněním, že gentlemani nečtou cizí dopisy.
    Dost pochybuji, že bez toho podpisu by se svět stal lepším nebo alespoň bezpečnějším místem, spíš naopak.
    Ale klidně si pořiďte počítač s procesorem Elburs-8C, provozujte na tom ASPlinux a přejděte na nějaký mobil, třeba BLU, obsahující AdUps.
    Protože přece v Rusku je všechno v pořádku, jinak by byl nějaký ruský Snowden a Wikileaks o Rusku taky nic nemají.

  • 22. 1. 2018 15:16

    Jarda_P

    On neni problem v tom, ze NSA smiruje, od toho to take je NSA. Problem je v tom, ze smiruje stale vic a v podstate kazdeho, v mire, ktera je omezena jen technickymi moznostmi.

    A je verejnym tajemstvim, ze americkym soudruhum nelze duverovat, ze vysmirovane informace pouziji na cinnosti, jako je tenhleten boj proti teroristum, jejich vetsinu vytvorily prave USA. Oni je vyuziji k libovolnemu podrazu, jako jiz v minulosti, kdy napriklad za penize danoveho poplatnika tripismenkova agentura vysmirovala informace a Airbus pak nevyhral kontrakt na dodavku letadel, ten si odnesl Boeing. Takovych pripadu bylo vice.

    To hazi podivne svetlo na to, za co vlastne danovy poplatnik tripismenkace plati, kdyz se zretelne nejedna jen o bezpecnost statu, ale i prumyslovou spionaz, ze ktere pak danovy poplatnik moc nema, i kdyz tripismenkace v podstatne mire zivi.

  • 22. 1. 2018 15:24

    Miroslav Šilhavý

    A je verejnym tajemstvim, ze americkym soudruhum nelze duverovat, ze vysmirovane informace pouziji na cinnosti, jako je tenhleten boj proti teroristum, jejich vetsinu vytvorily prave USA.

    1. Každá mocnost bude vždy sledovat jak nejvíc to bude umět a na co bude mít prostředky.
    2. Pokud máte informace, nikdy nejde na 100 % zajistit, že nebudou nějakým způsobem využity, resp. zneužity. Kde je hranice mezi využitím a zneužitím získané informace je otázka spíš politická.
    3. Na rozdíl od jiných mocností, v USA je demokracie na tolik zakořeněná, že aspoň po nějaké době a zpětně dochází ke katarzi a k úpravě principů.

    V prvních dvou bodech jsou si veškeré mocnosti rovny. Ve třetím vyhrává USA. Aspoň tak to vidím já.
    Samozřejmě, nejlepší by bylo, kdyby nemusely nastávat body 1 a 2, ale to je utopie, o které není potřeba ve skutečnosti uvažovat.

  • 22. 1. 2018 19:11

    Jarda_P

    2. Tak ja to vidim tak, ze tripismenkove agentury danovy poplatnik zivi na to, aby zajistili bezpecnost statu, ne na to, aby davaly nebo mozna prodavaly za provizi inormace Boeingu a to jiz z toho duvodu, ze se jedna o poruseni principu utajeni. Kdyz se to proflakne, hned vsichni vedi, koho vseho soudruzi asi odposlouchavaji.

    Napriklad za valky Britove rozlouskli Enigmu, ale informace z desifrovanych zprav pouzili k obrane jen obcas, aby si Nemci nevsimli, ze existuje souvislost mezi vyslanou zpravou a potopenou ponorkou. Kdyby k utajeni pristupovali jako Americani, tak mozna dneska vladl Zemi Treti reich.

    3. No, demokracie v USA. Ta nejlepsi, jakou lze za penize koupit. Nevim, kde vidite nejake katarze a upravy, ja vidim erozi, ktera se silne akcelerovala s nastupem Dubyi. Dnes ta "demokracie" je jen divadlem v televizi, v podstate uz skoro demokratura a i na to dojde, jestli se volici nenauci cist a psat a neprobudi se, coz zatim viditelne nehrozi. Shora jim na hlavy hazeji vselijake Patriot Acts a davy jasaji. Lidi se tam dneska uz navzajem udavaji za odlisne nazory, protoze to je terorismus, ze jo. By me zajimalo, jestli uz tam zavedli ty domovnice, co u nas vsechny smirovaly a udavaly StB.