Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ubuntu je pořád dobré, to Canonical dělá zlou krev, říká komunita od Jarda_P - Ubuntu je take strasne moderni distro pro moderni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2013 1:52

    Jarda_P

    Ubuntu je take strasne moderni distro pro moderni uzivatele. Tak moderni, ze po poslednim LTS uz vubec nemaji jadra bez pae. Takze to clovekna nektere stroje nainstaluje jen tehdy, kdyz si do instalace dotlaci vlastni jadro a pak prida repo s neoficialnimy jadry. Diky tomu uz jsem hledal na jeden stroj nahradu a zaujalo me Manjaro. Na prvni pohled se zda docela pekne (v komunitni verzi s LXDE) a dost mozna u nej skoncim tam, kam jsem drive cpal Bubuntu.

    Jinak nevim, proc hned prehanet a delat fork, kdyz by stacilo prihodit nejake repo k Debianu testing a tim do nej dotlacit to, co ma Bubuntu oproti Debianu navic. Mohlo by byt i instalacni CD s pratelstejsim instalatorem, nez je ten debiani, ktere by se o nastaveni repa postaralo. Navic tim, ze by to byl Debian testing, by to ziskalo na stabilite oproti Bubuntu, kter delaji z unstable nebo ceho.

  • 10. 12. 2013 10:57

    uranix (neregistrovaný)

    Linux Mint Debian Edition