Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ubuntu končí s 32bitovými instalačními obrazy pro desktop od Jarda_P - Na tom Marsu se tedy rozsoupnou, to bude...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2017 22:48

    Jarda_P

    Na tom Marsu se tedy rozsoupnou, to bude odvaz! Treba tech sutru na ktere se budou moci koukat.... A pokud se vrati domu, slunecnim vetrem budou krasne opaleni a vsichni jim budou zavidet.

  • 3. 10. 2017 15:35

    Jarda_P

    Jeste mi zcela vazne reknete, co byste tam chtel delat. Zit se tam neda, krajina je dost monotonni a nudna, tvrde zareni ze Slunce vas drive nebo pozdeji dostane.... Kdyby to byla obyvatelna planeta, tak nereknu.

    Vyhodou Marsu by bylo to, ze tam neni tolik blbcu, ktere clovek vsude potkava. Ale jina me nenapada.

    Existuje i projekt, ktery pocita s vyslanim lidi na Mars a nepocita s jejich navratem. Maji uz pry plne obsazeno dobrovolniky. Co tam ti lide hodlaji delat? Nemuzou spachat sebevrazdu nejakym levnejsim zpusobem? Treba provaz funguje uz po tisicileti a nikdy nebyl moc drahy. Skok pod vlak take funguje uz celkem dlouho, stejne jako skok z vysky.

  • 3. 10. 2017 18:40

    SGOrava

    skok pod vlak je skôr pomsta alebo posledný odkaz pre ostatných, pretože zastaví dopravu a všetko bude meškať a plno blbou sa rozčúli ....

  • 5. 10. 2017 17:21

    Karel (neregistrovaný)

    Tak si říkám, jestli kdysi taky nějaká opice říkala té druhé: hele neblbni, co bys lezla na sever? Dyť je tam zima a není tam co jíst. V létě možná fajn, ale v zimě tam zmrzneš! Tady v Africe je nám fajn.

    Podobnou blbost pak dělali lidi ještě když lezli do necek a doufali, že na druhé straně moře není jen nekonečný vodopád, kde moře mizí do nikam.

    A proč to dělali? Nebudeme si nalhávat nějaké báchorky o šíření pokroku a skocích pro lidstvo. Dělali to proto, že si mysleli, že tam bude něco, na čem vydělají. A nepleťte se, pro řadu lidí je obrovskou motivací "zapsat se do historie". Proto je ten seznam plný i když je zjevné, že ti lidé se nikdy nevrátí, takže si ani nepřivezou žádný poklad, co by si pak do smrti užívali. U těch, co je tam chtějí poslat, ale už jde o majetkové pohnutky - nové objevy, nové technologie. Třebas tam nějaké zdejší vzácné prvky leží v podzemí v obrovském množství a snadno sebratelné. Nebo se prostě něco vyplatí postavit tam a bude to k užitku i když to bude tam a daleko. To jsou otázky, které si tihle lidé kladou. A věří, že tam skutečně na něčem vydělají.

  • 5. 10. 2017 21:46

    Jarda_P

    Ta africka opice odesla na sever, protoze vzhledem k geologickym udalostem a naslednym suchum nic jineho nezbylo.

    Na druhou stranu clovek muze na Marsu ziskat jen trochu vedeni, ovsem za cenu strasnych nakladu, jejich uzitecnejsi vyuziti na Zemi by bylo mozne diskutovat. A toho vedeni asi nebude o moc vice, nez nam prinesly roboticke sondy. A za cenu toho, ze turisti na Marsu chcipnou, dost mozna uz v horizontu nekolika tydnu a to nedoje-li k nejake katastrofe cestou nebo pri pristani.

    Predstava nalezeni snadno sebratelnych vzacnych prvku je dost psinezni. Nejde je o to sebrat je, ale i o dopravu na Zem. Je otazka, ktery prvek stoji za to, abychom si raketovou turistikou na Zemi zpusobili dalsi ekologickou katastrofu (treba ozonova vrstva je jiz dostatecne zhuntovana) a vycerpani zdroju energie a surovin. Take si zkuste predstavit cenu takto ziskanych prvku. Nebo to, jak to tam ve skafandru se zbijeckou dolujete.

    Pokud pri pokusu s dobrovolniky-sebevrahy budou vymysleny nove technologie, tak ta nejzajimavejsi by byla teleportace, ktera asi vymyslena nebude.

    Pri soucasne urovni nasich technologii je vylet na Mars velky nesmysl, pri kterem tam akorat tech 100 nebo kolik dobrovolniku zarve. Vsechno mluvi proti. Naklady, neobyvatelnost Marsu, nevidim nic, cim by to bylo zajimave. Nehlede na to, ze Mars je tezce nudne misto, kde si ani na pivo nezajdete a pokud se "kolonizatori" nudit nebudou, tak jen proto, ze se budou zamestnani snahou nechcipnout jiz dnes, ale az za mesic. Kolonizace Marsu neni dobyvani divokeho zapadu, kde si clovek mohl na prstech spocita pro a proti a vyslo mu, ze to bude drsne, muze tam zarvat, ale ma i realnou sanci. Dobyvat dnes Mars je jako dobyvat kdysi divoky zapad bez toho, ze by napred byla vynalezena puska a zebrinak.

  • 6. 10. 2017 8:58

    null null (neregistrovaný)

    Není to k ničemu. Musí tím dojít k vývoji a hlavně praktickénu na sazení technologií. Na druhou stranu, což mě i v konečném důsledku trochu děsí, akorát pořád někdo trousí že takové cesty nechce nikdo platit, pořádně nemají v čem tam letět, tedy o nějakém vození surovin nemůže být ani řeč a zdá se, že všechny jenom trápí, aby posádka mohla pěstovat kachny .... Připadá mě to, asi jako kdyby se Columbus vydal na cestu v pramici s chlebníkem a 30 semínky nebo posílali přes moře obch. kontejnery po jednom na plachetnici ... Jo a co mě na tom děsí? Že to evidentně nikoho netrápí ...