Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Úvod do frameworku Symfony: jednoduché formuláre od alfi . - Nevím, co bude v těch pokračováních, ale nějak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2019 9:41

    alfi .

    Nevím, co bude v těch pokračováních, ale nějak nechápu, proč skládat takhle "na koleně" celý formulář, na chyby ve validaci nebo csrf vracet podivné http status kódy, když to jde i výrazně lépe a jednodušeji?
    https://symfony.com/doc/current/forms.html

    Aneb formulář poskládám přes FormBuilder (nebo ještě lépe vlastní Type class), přidám validační pravidla, csrf se přidá i ověří automaticky (pokud nezakážu) a jako jednoduchá šablona, se stejným výsledkem jako v ukázce, stačí jen
    {{ form(form) }}

    Hlavní bonus je ten, že pokud odeslaný formulář neprojde validací nebo csrf, znovu se zobrazí stejný formulář, předvyplněný tím, co už jsem do něj složitě sepsal, a validace rovnou označí konkrétní inputy, které jsou špatně a proč. V tomhle případě musí chybu opravit uživatel = prohlížeč nějaké chybové status kódy vůbec nezajímají, technicky je i špatně vyplněná stránka ok.

    Jako výukový úvod možná, ale hned v další lekci si ukážeme, jak se to dělá pořádně a dnešní lekci potom můžete klidně zapomenout..? :-)

  • 25. 4. 2019 13:16

    null null (neregistrovaný)

    Ano zapomenout, pak to někdo nedočte a zkopíruje ... nic takového, zrovna pořádně ...