Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vlastimil Ott: konec časopisu LinuxEXPRES byl nevyhnutelný od anonym - Škoda, ale pokud byly hlavní ztráty v distribuci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2007 0:33

    bez přezdívky
    Škoda, ale pokud byly hlavní ztráty v distribuci, neuvažovali jste jen o předplatitelském časopise? Ikdyž to by byl asi až moc malý náklad, nemýlím li se? Případně na nějakou dobu zamrazit papírovou verzi a snažit se více prosadit PDF LE? Byla na to dostatečná čtenářská základna?
  • 17. 8. 2007 10:14

    Vrana Jan (neregistrovaný)
    Krasny den,

    domnivám se jestli se najde dostatecne schopna skupina ktera bude vytvaret casopis v PDF zdarma QCM jim klidne znacku LE propujci.

    Jiste jsou velke straty v distribuci casopisu ale zisk z prodeje vetsinou nezaplati ani tisk.
    Vetsinou je nejdrazsi prave vyroba casopisu.

    Vemte si jen malou redakci o trech lidech - dva redaktori a jeden grafik.
    Budou-li mit hrubou mzdu 20ticic.

    Mzdove naklady jsou tedy 81tisic + dejme tomu 20tisic na provoz redakce jako telefony, najmy a podobne.

    Takze jen vyrobu tech PDFek prijde na 100 000 mesicne.

    Staci tedy jen ty penize sehnad, nebo najit dobrovolniky kteri budou delat zadarmo a ne jen o tom vest dlouhosahle diskuze.

    S pozdravem Jan Vrana
  • 17. 8. 2007 13:12

    ksfj (neregistrovaný)
    LE se stal obeti pristupu. Az moc se u Linuxu a obecne Open/Free softu poukazuje ze je "zdarma". Zdarma ke stazeni, zdarma k uzivani.... a lide si pak neuvedomuji ze to preci nejde... nekdo neco nejak musi zaplatit. Sit neco stoji, cas, pocitace... a podobne je to u clanku a novin.

    Proc by meli pak platit za clanky/casopis ktere se mozna daji najit na netu?
    A podobne by to bylo u tech PDFek! Obavam se ze by to zaplatil za nej prvni
    a sup s nim na DC/p2p.

    KF.
  • 17. 8. 2007 15:49

    mys elf (neregistrovaný)
    Nevim, podle me je problem v necem jinem. Ja si koupim neco jenom v tom pripade, ze mi to neco prinese. Pokud hledam nejake relevantni informace, poohlednu se po Internetu nebo si sezenu knizku. Pokud si uz koupim papirovy casopis, tak je to proto, abych si ho mohl precist ve vlaku, vecer v kresle apod. - tedy je to spise odpocinkova zalezitost a nebudu ve volne chvilce cist neco, u ceho si neodpocinu. Muzu si koupit Tyden nebo treba Economist, ale pocitacovy magazin opravdu jenom vyjimecne.

    Zacatkem 90. let se prodavaly relativne kvalitni pocitacove casopisy pro odborniky a nadsence, ktere zajimalo vic nez jakou barvu skrine zvolit a kolik stoji blikajici vetracek. Literatury bylo malo, Internet pro nasince neexistoval a obsah na nem take jeste do znacne miry pokulhaval. Dnes je po pocitacovych magazinech pro odborniky asi podstatne mensi poptavka a to se odrazi i na pocitacovych casopisech, ktere se dnes takrka vyhradne orientuji na BFU. LE prakticky zadny typicky BFU necte a odbornik mel malo duvodu k nakupu podobneho casopisu. Zbyva pomerne uzka "seda zona", kterou oslovit a udrzet si byl asi dost tvrdy orisek.
  • 17. 8. 2007 15:13

    petr (neregistrovaný)
    Možná by bylo bývalo rozumnější vyprdnout se na papírový časopis a vydávat ho v PDF formátu na DVD, na kterém by bylo pokaždé nějaké distro linuxu jako přidaná hodnota.
  • 17. 8. 2007 15:32

    Vrana Jan (neregistrovaný)
    Krasny den,

    Pri tisicovem nakladu je vyrobni cena 1ks DVD 30kc rekneme ze to budete zasilat postou.
    tj. minimalne dalsich 20kc.

    Takze cena toho DVD bez zizku je 150kc. Jste si opravdu ochotnej predplatit si DVD kazdej mesic s jinou vice ci mene exotickou distribuci plus PDFko casopisu v cene 1800kc rocne?

    Honza Vrana
  • 17. 8. 2007 15:57

    petr (neregistrovaný)
    Dobrý den. Když jsem ochotný měsíc co měsíc koupit LINUX+ s DVD na kterých obvikle není distribuce která byla v předešlém čísle ohlášená a je nahrazená nějakou jinou a když jsem ochotný koupit mizerně přeložené články ve kterých je nevím proč spousta polských výrazů a někdy dokonce celých vět, tak nevidím důvod proč bych si nekoupil to DVD o kterém se bavíme.