Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku XML - máte co jste chtěli od Petr Babiš - Pěkný článek. Zajímalo by mne, proč není u článků...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2001 10:26

    Petr Babiš (neregistrovaný)

    Pěkný článek.
    Zajímalo by mne, proč není u článků (bootN.xml) a stylů (boot.xsl, summary.xsl) hlavička XML (<?xml version=...) a dokonce ani u souboru summary.xml, který je generován! Nevadí to XSLT procesoru, případně SAXu?

    Ještě poznámka: u celkového výstupu (summary.xhtml) se používají styly pro název článku a autora (<h2 class="nazev">, <h3 class="autor">), které nejsou nikde definovány - předpokládá se pravděpodobně definice CSS stylu, který může být eliminován definicí konkrétního stylu zobrazení již v souboru summary.xsl.

  • 30. 5. 2001 10:51

    Beda Kosata (neregistrovaný)

    Pravda <?xml ...> tam neni. Pri zpracovani to nicemu nevadi (alespon u me ne), ale je to formalni chyba. V pripade, ze by existovalo xml verze 2 uz by to byl problem. Stejne tak by to bylo treba pokud by XML dokumenty nebyly v UTF ale v jinem kodovani.
    Jde tedy o chybu autora (tedy me), ktera je navic velmi "nepedagogicka" :). Sorry.
    Pokud jde o ty "class"y, napsal jsem je tam nejak ze zvyku a pak se o tom zapomel zminit. V rozsahlejsim HTML je lepsi si jednotlive elementy "oznacit" timto zpusobem, aby pak mohl clovek lepe pracovat se zobrazenim pomoci CSS. Kdyz to clovek nakonec nevyuzije tak to nevadi.

    BEDA