Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zaostřeno na PHP od duf - tahle diskuze, to je docela hardcore... ale chci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2002 13:34

    duf (neregistrovaný)

    tahle diskuze, to je docela hardcore... ale chci rict neco uplne jinyho. vemte si to takhle. proc je php prasarna? proc je spatny kombinovat kod s html? dyt je to snad jeste porad volnej svet, nebo jsem si to vzdycky myslel. jestli je php spatny, proc na jeho zakladech stoji centrum, seznam a dalsi portaly? proc mate chut nekomu omlatit o hlavu to, co dela a jak to dela? neni vam to blby? nemyslim si, ze jsem buhvi jak dobry, ale napisu docela dost veci. webdesign mi sice dela potize, ale kod je pro me vcelku jednoduchy. ME to prijde efektni, ME se to libi... proc mi za to nadavate... :/ je php spatne? proc na nem stoji root???

  • 2. 10. 2002 16:04

    Wejn (neregistrovaný)

    PHP jako takove neni prasarna (sice cist zdrojaky 4ky je chutka, ale to je trosku mimo). Prasata jsou ti, co lepi kod dohromady bez nejake kultury a prasarna je pote to, co z nich vypadne.

    Proc je spatne kombinovat HTML a PHP?
    Rekneme, ze mate vyborneho grafika (ktery nevi nic o PHP) a vyborneho programatora (ktery nevi temer nic o designu) ... jak efektivni bude spoluprace takovych dvou (nebo jeste hure ... nekolika) lidi, pokud budou delat "koktejl", v kterem se ani jeden z nich celkove nevyzna?
    Nebo z jineho soudku - co kdyz si nechate napsat nejakou slozitou aplikaci a budete chtit po vasem webmasterovi, aby tam zmenil obrazek v zahlavi stranek napr. za vetsi ... myslite, ze se v tom vyzna? Ja bych rekl, ze mu to zabere netrivialni mnozstvi casu -- zbytecne. Kdyz bude mit kod separovany od designu (napr. pomoci Template), bude to pro nej minimalni problem, nebot Template je vetsinou jen obohacene HTML (nebo jeste lepe XML dokument).

    Proc na PHP jedou centrum,seznam a dalsi?
    Tezko rict ... treba protoze je to moderni? Nebo proto, ze je PHP relativne jednoduche, ze v nem portal dokaze ukuchtit temer kazdy? Pamatuju si jeste dobu CGIcek .. a musim rict: "diky bohu za mod_perl, mod_php, mod_python, mod_ruby, ...". Bez nich by asi dnesni internet vypadal o dost jinak (hur).

    Je PHP spatne? Vec nazoru - muj nazor? Ano:
    - je spatne navrzene
    - je naprosto nekonzistentni
    - ma velke mnozstvi chyb v jednotlivych releasech (nektere aji opakovane)
    - ma tendenci hrat si na neco, co neni
    - ma naprosto NECHUTNE zdrojove kody (alespon 4ka. pro srovnani - patch do 3.0.18 mi trval asi 5 minut, naprosto stejny patch do 4.0.12 vice nez 2 hodiny ...)
    ... atd.

    Proc na nem stoji root?
    Zeptejte se 'tok'a nebo 'mik'a :)