Zo skúseností môžem konštatovať, že takto kritizujú tí, čo v živote nič nedokázali. Určite nevedia poskytnúť ani jeden odkaz na podobný článok alebo na video-návod (napr. na youtube), ktorý sami vytvorili a tým prispeli aspoň niečím pre ostatných čitateľov.
Keďže sú profíci, zabralo by im len pár minút upraviť fotku podľa svojich predstáv a zverejniť tu odkaz, nech môžme porovnať výsledky. Ale na to proste nemajú čas, lebo celé dni prechádzajú rôzne fóra a len kritizujú a kritizujú... :(
Ja autorovi ďakujem za návod, a keď budem potrebovať "prispôsobiť" si skutočnosť, tak si návod opäť prečítam.
"Já také děkuji za tento návod a klidně bych se přimlouval za více dílů. Zatím v GIMPu dělám jen úplně základní věci, ale rád bych se naučil více."
K tomu se připojuji.
A k těm kritikům: jestli vidíte, že by šlo udělat něco lépe, nebo někdo něco neví jak by mělo být, měl by to být jasný signál pro vás všeznalé, aby jste se zapojily a vysvětlili nám ostatním jak se mají věci správně dělat. Určitě se s redakcí domluvíte a my ostatní se budeme těšit na další "kvalitnější" články o práci s GIMPem (a pod). Jinak jsou podobné kritiky jen přihlouplé výkřiky do tmy.
Osobně mám tu zkušenost, že při vaření hraje hodně roli cit. Pojem "špetka koření" může znamenat naprosto cokoli, co dodá jídlu požadovanou chuť a je to čistě jen o citu kuchaře. Pokud se mu utrhne ruka s kořenkou může být jídlo naprosto nepoživatelné. A to i přes to, že třeba postupoval podle návodu profesionálního kuchaře.
Mohu si chtít stlouct malou dřevěnou truhličku, podle návodu profesionálního truhláře. Udělám chybu při měření a jednotlivé díly nebudou pasovat. je to chyba návodu?
Váš příměr se zkaženým vejcem je naprostá hovadina, při vší slušnosti ;)
Pěkně rozebíráte ta srovnání. Zkuste se ale místo toho soustředit na to, co jsem jimi chtěl vyjádřit.
1. Nemusím umět něco udělat lépe (ani to udělat vůbec), abych mohl prohlásit, že je daná věc udělaná mizerně.
2. I když neumím danou věc udělat lépe (nebo ji neumím vůbec), konstatování o mizerné kvalitě není výkřikem do tmy. Je to upozornění na pravý stav věci.
Keci v kleci.
V kontextu tohoto tématu není kritizován výsledek, ale postupy. V tomhle vlákně se vyslovujeme pro to, aby vycházely dál další návody na postupy v GIMPu. Jestliže kritici neznají lepší postupy, je to jen hlasité ňafání nul, které mají chorobnou potřebu se projevovat a upozorňovat na sebe na úrok druhých. Jestliže znají, ale omezí se pouze na výrok "tohle je k ničenu" má to pro mě - jako pro čtenáře, zase nulovou hodnotu, a budu více vděčný autorovy článku za jeho - jak říkáte špatné - návody, které povedou ke kýženým výsledkům, než za tyhle prázdné žvásty o hovně.
Navíc jak jsem psal jinde, jestliže někdo vidí, že někdo druhý někde něco říká, píše hůře, je to šance pro něj aby to napsal lépe.
Kuchař je odpovědný za svou svíčkovou, stejně jako autor tutorialu za svůj článek. Svíčková i výsledná fotka v tutorialu jsou výsledkem postupu. A to včetně výběru surovin, způsobu focení a výběru fotky. Podobně jako vás kuchař nemůže učit vařit svíčkovou ze špatného masa, nemůže vás ani grafik učit glamour na mizerné fotce.
Souhlas, nemá cenu dál v této diskuzi pokračovat.