Hlavní navigace

Změna ve vedení společnosti SuSE CR

25. 1. 2002
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Praha, 25.1.2002 - Dne 23.1.2002 po vzájemné dohodě mezi společností SuSE Linux AG a dosavadními statutárními představiteli společnosti SuSE CR byli ze svých funkcí odvoláni jednatel společnosti SuSE CR Richard Jelínek a prokuristka společnosti Hana Kršová.

Rozhodnutím valné hromady společnosti SuSE CR byla novou jednatelkou společnosti jmenována a dočasným vedením pověřena paní Alena Hendrichová.

Richard Jelínek a Hana Kršová hráli klíčovou roli při zakládání českého zastoupení společnosti SuSE a prvních krocích na českém trhu. SuSE CR jim děkuje za vše dobré, čím společnosti přispěli.

O SuSE

Společnost SuSE Linux AG, se sídlem v Norimberku, je jedním z předních světových dodavatelů komplexních řešení na základě open source operačního systému Linux. Vedle operačního systému a aplikací pro soukromé osoby nabízí SuSE Linux AG softwarové řešení a komplexní systémy pro instalaci Linuxu v podnicích. Svým obchodním partnerům nabízí SuSE Linux AG širokou škálu kvalifikovaných poradenských a školících služeb včetně podpory na všech úrovních. Společnost zaměstnává celosvětově největší tým vývojářů pro řešení s otevřeným zdrojovým kódem, jejichž jedinečné projektové a instalační know-how zveřejnila v nejobsáhlejší linuxové databázi na Internetu. V současné době čítá SuSE Linux AG přes 500 zaměstnanců a má pobočky v šesti zemích světa.

CS24_early

V České republice je SuSE Linux AG zastoupena dceřinou společností SuSE CR, s.r.o., která nabízí komplexní linuxové řešení, konzultační služby, školení, vývoj, instalační podporu, distribuci produktů SuSE a dalších linuxových aplikací.

SuSE značně přispívá k linuxovým vývojovým projektům jako Linux kernel, glibc, XFree86[tm], KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) a USB (Universal Serial Bus).

Byl pro vás článek přínosný?