Asus: Nové 22" LCD monitory

24. 10. 2006

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS) představil širokoúhlý 22" LCD monitor MW221U, který se vyznačuje velkým pozorovacím úhlem, technologií Trace Free pro zkrácení doby odezvy na 2 ms („grey-to-grey“) a vstupem DVI s podporou ochrany digitálního obsahu HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection). K dispozici je rovněž 20" širokoúhlé řešení MW201U pro uživatele, kteří mají oblibu v menších displejích.

"Širokoúhlý LCD monitor řady MW představuje logický krok po uvedení produktů s vestavěnou webovou kamerou a výkonnými subwoofery na začátku letošního roku,“ uvedl Vincent Chiou, ředitel sekce zobrazovacích jednotek ve společnosti ASUS. „V souvislosti s rostoucí poptávkou po širokoúhlém formátu uvede ASUS spolu s řadami MW další dvě nové širokoúhlé série, a to ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, aby poskytl kompletní portfolio monitorů pro různé potřeby uživatelů,“ dodal.

MW221U a MW201U – 2ms doba odezvy a technologie HDCP

Technologie Trace Free vyvinutá společností ASUS zkracuje dobu odezvy na 2 ms, uživatelé se proto již nemusí obávat „duchovitého“ a opožděného obrazu. Spolu s podporou HDCP pak navíc zajišťuje řada MW integritu videosignálu a vynikající kvalitu obrazu. Širokoúhlý 22" monitor MW221U dále poskytuje vysoké rozlišení 1 680×1 050 a velký pozorovací úhel. Zobrazovací plocha je o celých 27 % větší než u 19“ řešení, což umožňuje pracovat s dvěmi stranami A4 vedle sebe.

VW191 a VW192 – širokoúhlý 19" displej pro práci a zábavu

Širokoúhlé 19palcové řady VW191 a VW192 jsou vybaveny poměrem stran 16:10 a velkým pozorovacím úhlem, dále pak dobou odezvy 5 ms, jasem 330 nt (cd/m2) a maximálním kontrastem 800:1. ASUS monitory se zabudovaným stereoreproduktorem v představují řešení nejen s dobrým obrazem, ale i kvalitním zvukem. VW191 obsahuje dva D-sub vstupy a rovněž i DVI vstup, který podporuje funkci HDCP, čímž dochází k pokrytí široké škály multimediálních požadavků. Moderní tvar a možnost odpojení diamantově vybroušeného podstavce, pro snadnou montáž na zeď, předurčuje monitory jak do domácnosti tak i kanceláře různých velikostí.

MB19 a MB17 – standardní formát s rychlou odezvou

Kromě širokoúhlých monitorů uvedla společnost ASUS také 17" monitory MB17 s 5ms odezvou a 19" MB19 s 2ms odezvou. Řada monitorů MB disponuje velkými zobrazovacími úhly 160/160 stupňů (horizontálně/ver­tikálně), satelitními reproduktory a konektorem pro sluchátka na přední straně, stává se tak vynikajícím zobrazovacím řešením.

Technologie Splendid™ Video Intelligence

Technologie Splendid Video Intelligence, která je zabudována výhradně do řešení od společnosti ASUS, detekuje aktivaci a používání videoaplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu pro dosažení nejlepšího možného zobrazení. Kromě pěti režimů (standardní, hry, kino, scenérie a noc) umožňuje tato inovativní technologie volbu ze tří možností odstínu kůže pro zajištění vysoké kvality obrazu v různých videoaplikacích. Sledování videa z počítače na LCD monitorech, zejména se širokoúhlých displejem, je tak nyní stejně kvalitní jako na nejlepších televizorech.

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Horní cesty dýchací. Zkuste fytofarmaka

Horní cesty dýchací. Zkuste fytofarmaka

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: ČRa DVB-T2 ověřeno: Hisense a Sencor

ČRa DVB-T2 ověřeno: Hisense a Sencor

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Jak oddálit Alzheimera?

Jak oddálit Alzheimera?