To je trochu nestastna metafora. Clovek predsa vnima polievku pomocou zmyslov - cuch, chut a hmat (na ociach nech ma trebars satku). Navyse ich musi mat natrenovane predom.
Je preto uplne jedno z coho je polievka uvarena. Pokial vonia ako sosovica a chuti ako sosovica, nech je trebars aj z h*ven (vid. znamy kolobeh v Conkinovi).
Ak uzivatel zmyslami nedokaze rozlisit povahu sosovice, ide v podstate o ekonomicky aspekt - ci je lacnejsie varit sosovicu zo sosovice alebo z h*ven.
Snažím se maximálně používat primární suroviny a nekupovat polotovary, párky, salámy, vyhýbám se fastfoodům... Mám zahradu a rodinu co má slepice, králíky, nutrie, známé řezníky, pěstitele ovoce a zeleniny... Vím že to není stoprocentní, ale čočkovou vařím z čočky a ne z h*ven. Takže asi tak.