Hlavní navigace

Borland uvádí CLX, multiplatformní knihovnu komponent

28. 6. 2000
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Inprise/Borland uvádí Borland CLX: víceplatformovou knihovnu a sadu komponent nové generace.

NEW YORK, 27. června 2000 – Společnost Inprise/Borland dnes během výstavy PC Expo oznámila produkt Borland CLX (Component Library for Cross-platform), knihovnu komponent a systém nové generace pro snadný a rychlý vývoj nativních aplikací na platformách Linux a Windows a vývoj opakovaně použitelných komponent. Knihovna CLX zjednodušuje vývoj grafického uživatelského rozhraní (GUI), databázových a webových aplikací pomocí multiplatformní knihovny komponent navržené podle oceňované knihovny VCL pro Delphi a C++Builder.

CLX bude součástí nadcházející linuxové verze vývojových nástrojů Borland Delphi a C++Builder s kódovým označením Kylix. Projekt Kylix je prostředí pro přímou rychlou tvorbu aplikací (RAD) pro operační systém Linux. Knihovna CLX bude rovněž zahrnuta do následující verze produktu Delphi a C++Builder pro Windows.

„CLX je dalším úžasným krokem ve vývoji aplikací“ řekl Michael Swindell, produktový ředitel Inprise/Borland. „CLX a projekt Kylix spojují objektové programování, rychlou tvorbu aplikací, multiplatformní a plně nativní kód s rychlostí a spolehlivostí.“

Co je Borland CLX

  • Přímé knihovny komponent pro Windows a Linux pro špičkový výkon a nativní služby.
  • Objektově orientovaný komponentní systém pro tvorbu opakovaně použitelných komponent v Delphi nebo C++.
  • Zjednodušuje přenos desítek tisíc v současné době existujících aplikací vytvořených v Delphi a C++Builderu na platformu OS Linux.
  • Integrace s novou generací vizuálních nástrojů pro vývoj aplikací firmy Inprise/Borland pro platformy Windows a Linux.
  • Umožňuje vývojářům využít již získaných zkušeností s prostředím Delphi a Visual Basic.
  • Umožňuje vývoj aplikací komerčních, proprietárních (na zakázku) i aplikací šířených v rámci licence typu „open source“.

O projektu Kylix

Projekt Kylix je první vysoce výkonný přímý nástroj pro rychlý vývoj aplikací (RAD) pro operační systém Linux. Kylix je na komponentách založené prostředí pro dvoucestný vizuální vývoj grafického uživatelského rozhraní (GUI), aplikací pro Internet, a databázových a serverových aplikací. Kylix bude obsahovat nový ultrarychlý nativní kompilátor jazyka OP/C/C++ pro Linux a bude implementovat nativní (Linux) a multiplatformní verzi knihovny Borland VCL nazvanou CLX.

O společnosti Inprise/Borland

root_podpora

Inprise/Borland je vedoucím poskytovatelem infrastruktury pro přístup k Internetu a nástrojů pro vývoj aplikací pro klíčová operační prostředí včetně OS Linux, Solaris a Windows. Společnost byla založena v roce 1983 a sídlí v Silicon Valley, Kalifornie, USA. Více se dozvíte na adresách http://www.bor­land.com, http://communi­ty.borland.com či http://www.in­prise.cz.

http://www.in­prise.cz
Inprise/Borland
Malé náměstí 13, 110 00 Praha 1
tel.: +420 2 2161 2262, fax: +420 2 2161 2811
e-mail: info@inprise.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku