Hlavní navigace

Názor k článku Český phishing v akci! od --==[FReeZ]==-- - Prislo mi to take, IP adresa, na ktere...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2006 19:03

    --==[FReeZ]==-- (neregistrovaný)
    Prislo mi to take, IP adresa, na ktere byla provozovana falesna stranka servis24 bezela pres neci ADSLko. Z faktu, ze techto falesnych stranek bylo mnoho (na rozdilnych IP adresach) lze usoudit jen jedno -> zombie. Cili nekdo si napsal nejakou havet, kterou exploitoval mnoho windowsackych neaktualizovanych a nezabezpecenych stroju, z techto stroju pote byl rozesilan SPAM v anglickem jazyce, ve kterem byla fotka nejakeho chlapka, ktery psal v tom emailu, ze ma rakovinu a ze brzy zemre. Tento chlapek pry chce sve miliony prevest na charitu v ruznych zemich a pokud mu odpovim, tak mi sdeli potrebne udaje s tim, ze si mohu nechat nekolik % provizi.

    Samozrejme jsem si vygooglil podle predmetu toho emailu, ze se jedna o SPAM, takze timto zpusobem se mel pravdepodobne zajistit prevod ukradenych penez pomoci bilych koni na zadane cislo uctu.

    Ani ne tyden pote a prisel ten podvrzeny email jakoby z CS. IMO za vsechen tento SPAM mohou BFU, kteri nemaji dostatecne zabezpecen svuj PC a tak se od nich hromadne rozesila SPAM, dalsi problem jsou ADSLka chranene pomoci WEP, on totiz WEP lze cracknout za par sekund, maximalne minut a zde je dalsi kamen urazu. Dokud nekdo nezacne lidem (s nezabezpecenym PC slouzicimu pro odesilani vseho mozneho) davat pokuty, problem bude cim dal viditelnejsi.