Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Dekáda s projektem KDE od Z - "Velká část uživatelů v té době [1998] preferovala...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2006 16:18

    Z (neregistrovaný)
    "Velká část uživatelů v té době [1998] preferovala GNOME před KDE." - Az tu zhruba za ten rok bude podobny clanek o GNOME, bude z nej jasne, ze tohle nemuze byt pravda. Obzvlast pokud vedle data vydani GNOME 1.0 budou zmineny i jeho problemy se stabilitou.

    Ale jinak moc hezky napsano, opravdu.
  • 18. 10. 2006 0:15

    hisaak (neregistrovaný)
    Nevim, kdy to presne bylo, ale pouzival jsem jeste kde-0.99 (nebo proste neco pred verzi 1). V te dobe to byl system se spoustou obrazku, tlacitek a okynek, za kterymi se vsak neukryvaly zadne hodnotne aplikace. :-) Vypadalo to ale nadejne. Tak od 1.1.2 se to dalo i pouzivat.

    Par let na to jsem pod vlivem FUDu "zkus gnome, je rychlejsi a zere mene pameti" vyzkousel gnome. Bylo to katastrofalni. Vetsina aplikaci padla po tak zakerne operaci jako je napsani e s hackem. ;-) Navic rychlost nebyla jina oproti KDE a pameti taky nepribyvalo. Tak jsem to zase rychle vzdal. Po par letech jsem dal gnome zase sanci. A dopadlo to podobne. Navic jsem se citil ne jako uzivatel ale jako tester, protoze gnome aplikace maji zhusta ve zvyku psat tuny hlasek jako "GPIX_R_BUFFER is not initialized", ktere prosteho uzivatele (jakym jsem ja) znervozni. I po letech jsem mel stale problemy s diakritikou v nekterych aplikacich. Treba jde o mou neschopnost, ale s KDE jsem tyhle problemy nemel.

    Jo a to se nechci rozepisovat o tom, jak vhodne je psat takove projekty v C. Mozna je to zase subjektivni, ale zkousel jsem neco psat v gtk, wxgtk a qt. gtk mi prislo jako silne masochisticky orientovany toolkit prehledny asi jako vietnamska krizovatka. :-)