Hlavní navigace

Názory k článku DOC, XLS a jiná osidla Microsoftu…

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 1999 0:55

    xChaos (neregistrovaný)

    Jeden otevreny format pro kancelarska data
    uz existuje: jmenuje se HTML, a zvlada jak
    textove dokumenty, tak tabulky. Dokonce i
    Micrsoft ho ve sve Office 2000 hodla pouzit jako
    standartni datovy format, a uz dnes ho jeho
    programy jsou (v lepsi ci horsi kvalite) schopny
    produkovat - tak kde je problem ? Ja proste
    pisu vsem, kdo mi poslou .DOC, ze ho nepodporuju,
    at provedou export do HTML...


  • 28. 4. 1999 0:07

    Martin (neregistrovaný)

    V podstate souhlasim s prispevkem a vicemene i s xChaosem - hadejte, ktery format je nejrozsirenejsi? Napoveda - na i-netu je prakticky povinny... A pro ty uplne natvrdle - zkuste HyperTextMarkupLanguage.
    Na druhou stranu musim priznat, ze za prve je ponekud neusporny (snad nejaky CHTML - jako Compressed...) a za druhe jakykoliv standard prestava byt standardem v okamziku, kdy se jej chopi BillsGirls a standard se postupne zmeni v dalsi firemni paformat M$. Mimochodem - znate nekdo neco co by Makrosofti driv nebo pozdeji nezku...???? Aby to tak nedopadlo i s HTML, kdyz si z nej vlastne delaji svuj nosny format. Mel jsem tu cest testovat Off2k a musim prohlasit, ze se skutecnym HTML libovolne verze to ma prd spolecneho... 8-((

  • 12. 10. 2005 10:17

    Karolina Maresova (neregistrovaný)
    Pokud vsem pisete at Vam poslou .HTML dokument misto .DOC, tak tim automaticky snizujete zajem u zakazniku, protoze ne kazdy vi, co to vlastne to HTML je.
    Navic pokud se nejedna o dokumenty .doc s activX prvky apod. (stejne to malokdo umi pouzivat), doporucuji openoffice.org;)
    MS si vhodnou marketingovou i technologickou strategii vydobyl predni misto v kancelarskem prostredi a lide jeho produkty zacli pouzivat, protoze proste jine reseni neznali.
    Zde myslim neni chyba v lidech, ale v potencionalni konkurenci MS, ktera zareagovala opozdene.
    Nyni si MS bohuzel muze dovolit diktovat svoje uzavrene "standardy" a zajistovat si tim zavislost na sve platforme. S tim uz dnes pujde jen velice tezko neco delat:(