Hlavní navigace

Fiasko 2k Demoparty

26. 7. 2000
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V srpnu se uskuteční již třetí ročník demoparty Fiasko.

Praha 25. července 2000 – Ve dnech 19. a 20. srpna 2000 se v Uherském Hradišti uskuteční třetí ročník Fiaska – setkání mladých lidí, kteří ve svém volném čase tvoří multimediální dílka pouze pro radost z tvorby a nezištně je šíří prostřednictvím Internetu. Na Fiasku i dalších setkáních prezentují svou tvorbu, která soutěží v nejrůznějších kategoriích, od hudby přes obrázky až po dema a animace. O vítězích rozhodují všichni přítomní svými hlasy, a proto výsledek může ovlivnit každý, kdo si zakoupí za 139,– Kč vstupenku.

Minulý rok se zůčastnilo více než 120 lidí, kteří přijeli z celé České republiky i ze Slovenska. Očekává se, že letos jich bude ještě více. Návštěvníci mají možnost přivézt si vlastní počítač a připojit se do lokální sítě, k dispozici bude i nějaká forma připojení na Internet.

ict ve školství 24

Podobná setkání se nazývají demoparty a konají se zejména na západ a na sever od našich hranic. Největších z nich se účastní až několik tisíc lidi a sponzorují je známé společnosti. Až v posledních letech se začínají objevovat i u nás (Fiasko) a na Slovensku (Demobit).

Veškeré podrobnosti o místě konání a podrobná pravidla všech kategorií jsou k dispozici na stránkách www.fiasko.cz, kde najdete i soutěžní příspěvky a fotografie z minulých ročníků.

Autor článku