Hlavní navigace

Galerie: parní stroje s Linuxem

19. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rok 2014 přinese celou řadu konzolí s herním systémem SteamOS, který staví na Linuxu. A firma Valve už oznámila, že v první vlně přijde minimálně čtrnáct zařízení. Budou malá, velká, pestrobarevná, decentní, výkonná a drahá, ale i méně výkonná a zato levnější. Zkrátka pro každého něco. Podívejte se sami.

Oblast herních konzolí vždy byly doménou několika málo zařízení, která se vyráběla v desetimiliónových várkách. Firma Valve, jak už je u ní zvykem, na to jde docela jinak. Chce poskytnou linuxový systém SteamOS se svou platformou Steam a zbytek nechat na výrobcích hardwaru. A těch už se přihlásila hromada. Letos by se na trh mělo dostat minimálně čtrnáct zařízení od čtrnácti různých výrobců. Ani nemluvě o tom, že většina z nich pravděpodobně bude dostupná v několika konfiguracích.

Zda tato strategie bude úspěšná, je ve hvězdách. Jisté však je, že takto pestrá nabídka herních strojů tu ještě nebyla. I cena tzv. Steam Machines bude velmi rozmanitá. Ty levnější pořídíte i za 500 dolarů, ale úplná špička vyjde klidně na dvojnásobek. Steam Machines se tak zatím jeví spíš jako zařízení pro herní fajnšmekry než standardní vybavení rodinného obýváku. Ale jak to bude ve skutečnosti, se dozvíme až za několik měsíců…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Bývalý redaktor serveru Root.cz, dnes produktový manažer a konzultant se zaměřením na Bitcoin a kryptoměny.