Hlavní navigace

Názory k článku Historie vývoje počítačových her (101. část – krize na trhu s videohrami v roce 1983)

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2013 10:05

    Mr. McFly

    Díky za pěkný článek! :) Jako dítko jsem doma měl napodobeninu Atari 2600 se zabudovanými hrami. V té době, kdy tu nic moc lepšího na trhu nebylo, to pro malé dítě nebylo tak hrozné, i když některé hry byly vážně pěkné sra*ky. Na pár titulů si ale vzpomenu dodnes, že mne bavily a rád jsem je hrál. Tu konzoli mám ještě někde doma, joysticky už ani nefungují a kdo ví, zda to ještě na TV půjde naladit. Asi už ani ne, což mi ale vůbec nevadí. Osobně považuju za dobrou herní konzolu minimálně NES (nebo napodobeniny s build-in hrami) nebo Sega MASTER SYSTEM, ten jsem měl fakt rád a dle mého byl LEPŠÍ než NES. O SEGA Megadrive ani nemluvě, to byl král (imho lepší než SNES). A dnes? Máme MAME!!! :)

  • 4. 11. 2013 17:10

    Pavel Tišnovský

    U tech napodobenin Atarka nekde z vychodu je zajimave, jak je to s licencemi tech her. Samo Atari (resp. jeho pohrobci) vydali Flashback, ale to bylo vzdy jen nekolik desitek vybranych her, na ktere meli licence, ale ty napodobeniny byly nacpane vsim moznym - zajimave (tady se to prodavalo na trznicich, jestli si dobre pamatuju).

  • 31. 10. 2013 17:31

    Mortal (neregistrovaný)

    tak ja jsem si na atari z te spousty her (myslim, ze jich tam bylo 128) nasel mensi cast, ktera me bavila. Ta mensi cast mi prisla porad dost velka. Muj prvni pocitac, takze i kdyz jsem u spousty her ani nezjistil jak se hrajou, tak jsem byl stejne nadsenej.

    To karete bylo fakt hrozny. Ale volejbal, myslim ze stejne kostickovanej jsem hral se strejdou docela dost, nez me zacal porazet vic nez jsem dokazal snest a prestalo me to bavit. Zvlaste hry pro dva byli nejlepsi, hokej tam byl bezvadnej. Skoro na konci bylo bludiste, kde se zavodilo kdo se z nej dostane driv, takova jednoduchost a kolik jsem u toho stavil casu.

  • 31. 10. 2013 17:39

    Xeotroid (neregistrovaný)

    Mám menší výtku ke Swordquestu. Hra samotná možná nebyla nějak dokonalá, ale k celé sérii byla soutěž o skutečný zlatý grál, korunu, kámen mudrců a medailon. Ze skutečného zlata podotýkám, vygooglete si to. Fungovalo to tak, že se ve hře sbíraly nápovědy, které jste poslali do Atari (ta čísla co jsou na screenshotech jsou jen rady, ty se neposílaly) a 50 nejlepších se sešlo ve vedení Atari, hráli tu hru na čas a výherce získal odměnu.

    Nakonec měla být poslední soutěž, a to že předchozí 4 výherci by hráli o velký meč. Videoherní krach to ale, řekněme, pokazil...