Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak si přizpůsobit Unity, aby se dalo používat od Aldaran - Říkal jsem si, nepomlouvej co jsi nezkusil, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2011 9:41

    Aldaran (neregistrovaný)

    Říkal jsem si, nepomlouvej co jsi nezkusil, ale narazil jsem na dost zásadní problém. Používám dva monitory 22" nad sebou (1600x1050), tak že plocha je ve výsledku 1600x2100. U "clasic" jsem si obě lišty stáhnul dolů (podobně jako je u WIN), což se mi u unity nepovedlo, svéhlavě si trvá na tom, že jedna lišta musí být nahoře, jedna dole a to na obou monitorech. Ba dokonce aplikací nelze přejet na dolní monitor. Zarazí se o horní lištu dolního monitoru a dál už ani prd. Nenapadá někoho co s tím? V této konfigurací monitorů je unity naprosto nepoužitelná. (používám GTC8800 v nvidia panelu jsem zkoušel snad všechna nastavení)

  • 2. 5. 2011 10:45

    Jiří (neregistrovaný)

    Obvykle se to dá řešit tak, že nahlásíte bug. Ideálně se to dá řešit tak, že s bugem pošlete i patch. :-)

    Možným dočasným workaroundem by mohlo být použití klávesy Alt v kombinaci s levým tlačítkem myši. Tak se dají přesunout okna v jakémkoliv jejich bodě. Tak alespoň dostanete okna na jiný displej.

    S tím redundantním panelem a jeho pozicí to vyřeší pouze patch. Ale obávám se že patch, umožňující nastavit ten Unity panel ke spodní hraně obrazovky, nebude přijat. Ale zkusit to můžete.

  • 2. 5. 2011 11:04

    Aldaran (neregistrovaný)

    Asi jsem se nevyjádřil dostatečně jasně, nejde mi o boční panel, ale o lišty, které jsou standardně nahoře a dole (jsou tam hodiny, na tom druhém pak seznam spuštěných aplikací) U clasic je možné tyto lišty přesunout (což se mi ergonomicky osvědčilo) na spodní stranu dolního monitoru. Výhodou je, že roztáhnu-li si aplikaci na celou plochu, je rozdělená jen rámečkem monitorů v místě kde se dotýkají, ale neprudí tam další lišta. Chtěl jsem si tím dotazem jen ověřit, jestli se to takto poťouchle chová jen mě (a chyba je mezi klávesnicí a židlí), nebo je to bug. Úplně nejhorší varianta by byla, kdyby to nebyl BUG, ale vlastnost.

  • 2. 5. 2011 11:29

    Lovap (neregistrovaný)

    Ale Unity by práveže nemalo mať spodný panel, má len horný panel a launcher na boku, lebo zoznam spustených aplikácií nie je potreba - vidieť ich v launchery.

  • 2. 5. 2011 12:43

    Aldaran (neregistrovaný)

    To ano, jen nevím jestli to neumím, nebo nejde to co potřebuji pro variantu dvou mon. nad sebou.

    1. mít panel né nahoře, ale dole.
    2. aby byl panel jen jeden pro oba monitory, né jako teď, že je na každém monitoru jeden. Ať je nahoře, nebo dole, tak ten druhý rozdělí plochu na dvě části. Když už by na tom tvůrci trvali, tak ať je možná varianta že na horním monitoru bude nahoře a na dolním monitoru dole.

    Luncher vůbec neřeším, díky relativně flexibilnímu nastavení "schovávání" není tím hlavním problémem.