Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak si přizpůsobit Unity, aby se dalo používat od Jaromir - Drtiva vetsina uzivatelu uz mesice Canonical varuje, ze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2011 11:50

    Jaromir (neregistrovaný)

    Drtiva vetsina uzivatelu uz mesice Canonical varuje, ze toho ma plne zuby. V komentarich na Rootu se objevuji temer jen odmitava stanoviska. Jen Root kaze slovo Canonicalu.. Neni neco divne? Mam pocit,ze Linux byl a snad je stale komunitni system. Kdyz SCO a pozdeji Novell se zacal tvarit, ze ne. Tak nedopadli moc dobre. To uz zacina chapat i Oracle. I na spatnem aute se da obdivovat aspon zajimava barva i kdyz je jinak k nicemu. Proc dela Root advokata Canonicalu netusim. Unity je pokus udelat z Linux desktopu Android, spatny a nepouzitelny. Uzivatele nebudou obetovat sve nervy pro zbozne prani Canonicalu vytriskat penize z mizejiciho segmentu. A az ho zacnou opoustet velci komercni zakaznici, pochopi.

  • 2. 5. 2011 11:55

    Petr Krčmář

    Kde konkrétně "kážeme slovo Canonicalu" a "děláme mu advokáta"? Myslím, že k Unity i novému Ubuntu jsme byli i docela kritičtí. Doporučuji ty články přečíst.

    Pokud to byla narážka na tento článek o Unity, pak byla naprosto chybná. Článek přece nepíše "Unity je super! Canonical je nechybující úžasná firma!" ale naopak píše, jaké minimum je třeba udělat, aby se Unity dalo používat.

    Očividně je tu dost lidí, kterým ten koncept přijde příjemný, jen je ho třeba doladit. Pro ně je tento článek. Ostatní mají nainstalovanou špatnou distribuci nebo špatné prostředí. Jak už tu někdo psal, není to žádná tragédie. Stačí udělat třeba apt-get install kubuntu-desktop a je po problému.

  • 2. 5. 2011 12:00

    xhombre (neregistrovaný)

    Odvážim se s Vámi HRUBĚ nesouhlasit, je třeba udělat

    sudo apt-get xubuntu-desktop

    a je po problému :-)

  • 2. 5. 2011 12:05

    Ela (neregistrovaný)

    Ja vam doporucuji radeji nepouzivat tak "expresivni" vyrazy (ukazuje to jen na vase nizke EQ)... :-\
    A pokud uz jste "vulgarni zavislak", co tak zkusit krom 1. a posledniho pismene pouzit treba "*" ? ^^

    ...to vas asi na foru ...linuxmint.com jeste nepoucili (aneb tam si to nedovolite, ze ? ^^)

  • 2. 5. 2011 12:43

    xhombre (neregistrovaný)

    Pokud vím tak EQ se skládá z sebeuvědomování, sebeovládání, empatie a sociální dovednosti. Takže z výše uveřejněného příspěvku by se dalo vyčíst tak maximálně, v některých ohledech, snížené sebeovládání. Ostatní složky mohou být nadprůměrné. Takže posuzovat z toho něčí EQ to už chce mít sakra velké ego, nebo malé znalosti :-).

    Na Linux Mint forum nechodím a distro jsem doporučil jako alternativu (dobrou) k Debianu a Ubuntu.

    Ego sum, qui sum.

  • 2. 5. 2011 13:03

    Ela (neregistrovaný)

    EQ se nesklada, spis je (prubezne menici se) vysledek neceho (ceho? Vemte si to jako domaci ukol, uz jen to vyreseni vam muze byt napomocne ;-|)

    Jeden ucitel, na margo tech, co se ohani terminy 'sebeovladani', rekl (cituji):
    ...jen 'yntelygentny hlupak' se vymlouva na (ne)sebeovladani, protoze rozumny clovek nahrazuje spatne (chovani) dobrym...
    [pokud tomu nechapete: v cem se chcete ovladat - jste snad jako vztekle zvire a sve ... (doplnte si sam) se chcete ovladat aneb jste slusny clovek a v tom pripade, ve svem 'gentlemanstvi' se rozhodne ovladat nemusite :p]

    A k tem vasem 'znalostem' a nadprumernosti - pry Otakar Tomek mel take nadprumerne IQ, ale nelze rict, ze by byl gentleman, slusny clovek (a to nereaguji na nedokazane obvineni, pouze na to, co mu jiz bylo prokazano ;-|).

    Takze vysoke IQ jeste neznamena, ze jste rozumny a tohle forum /root.cz/ podle me (pro vas specialne budu pouzivat IMHO, at uz vymenite desku s 'ego' za jinou, uz je obehrana ;-)), nechce po vas nic tezkeho, jen psat k veci a alespon trochu na urovni, IMHO... ;-)

    [P. Krcmar, I'm sorry za trochu OT... ;-)]

  • 2. 5. 2011 14:03

    xhombre (neregistrovaný)

    Asi plně nechápete co jsou to emoce. Zjistěte si to. Protože emoce a jimi vyvolané chováni je třeba ovládat, protože jinak bychom skutečně byli jen zvířaty. Sebeovládání lidem obecně napomáhá k lepší mezilidské komunikaci a obecně soužití. Příklad: Když Vás někdo naštve svůj vztek ovládnete a danou věc pak řešíte s chladnou hlavou. Onomu prvotnímu naštvání se normálni člověk, vybavený emocemi nikoli sociopat, neubrání ovšem za pomoci sebeovládání věc vyřeší v klidu.

    Jinak nechápu proč do debaty o EQ taháte IQ, Tomka atd. Dále bych Vás poprosil o citaci textu ve kterém jsem psal něco o svoji nadprůměrnosti. Předem děkuji.

  • 2. 5. 2011 14:34

    Ela (neregistrovaný)

    Jelikoz jsou pro me root.cz crew i p. Krcmar VIP, nechci byt vice OT, tak jen velice strucne a naposled OT.

    Asi plně nechápete co jsou to emoce.
    >> Myslim si, ze chapu, ale mate pravo na nazor...

    ...to. Protože emoce a jimi vyvolané chováni je třeba ovládat, protože jinak bychom skutečně byli jen zvířaty.
    >> :)) Ovladat nebo jim porozumet ? Hamlete, porad... ;-)
    Ja rikam, spis jim porozumet a najit jejich pricinu (IMHO, timhle se lisime /jak kdo, ze :D/ od zvirat. Pochopite-li pricinu, muzete ji pak odstranit/nahradit (je-li spatna) a tim zmenite vse.
    Sebeovladani, IMHO, jsou jak analgetika pro boleni hlavy. Neni snad dulezitejsi, najit pricinu tech bolesti? ^^
    Vy chcete ovladnout bolest hlavy, ja take :) Ale jinak, nez Vy... ;-)

    Sebeovládání lidem obecně napomáhá k lepší mezilidské komunikaci...
    >>jako docasne reseni ano, treba prirovname-li /prenesene :)/ to k LTS :D, ale ja hraju na dlouhodobejsi projekty, nez LTS, jako Debian stable apod. :D

    Příklad: Když Vás někdo naštve svůj vztek ovládnete a danou věc pak řešíte s chladnou hlavou.
    >>to je jedno z moznych reseni. Druhe je treba to, nenechat se nastvat, ale spis lepe naslouchat druhemu a pochopit jej (tohle ma, IMHO, IMHO :), bliz k pochopeni EQ, nez Vase vyse zminena analyticka definice EQ... ^^)

    Onomu prvotnímu naštvání se normálni člověk, vybavený emocemi nikoli sociopat, neubrání ovšem za pomoci sebeovládání věc vyřeší v klidu.
    >>viz vys, jedno reseni vs. jine reseni ;-)
    A propo, jake normy mate na mysli? ^^ A kdo je ten, kdo ty normy urcuje, potazmo meni? Kdo je podla vas normalni a kdo uz ne? Vite, ze se v prubehu historie tzv. 'normalita' definovala ruzne? To co bylo, kdysi normalni je ted nenormalni a naopak? [berte to jako recnicke dotazy]

    Jinak nechápu proč do debaty o EQ taháte IQ, Tomka atd. Dále bych Vás poprosil o citaci textu ve kterém jsem psal něco o svoji nadprůměrnosti. Předem děkuji
    >>byla to pouze reakce na Vasi zminku -
    "...ostatni slozky mohou byt nadprumerne..."
    Nic osobne ;-) To 'vasi' bylo mysleno Vami zminovane... ;)

    A proc "taham" to IQ Otakara? Protoze pry byl nadprumerne inteligentni, jak psaly novinky.cz, ale nejak se mu to nepovedlo vhodnym zpusobem v zivote uplatnit, bohuzel... :-| (moudry ~ wise a inteligentni je rozdil, wisdom neni zavisle na IQ, IMHO :)

    Preji hezky slunecni den ;-)

  • 2. 5. 2011 15:06

    xhombre (neregistrovaný)

    Děkuji za vyčerpávající odpověď.

    Myslím, že v našem pojetí se tu střetávají dva názorové proudy. Věřím, že je možno pochopit proč mě některé věci těší nebo štvou. Ale nevěřím, že oním pochopením mě ty věci štvát, těšit přestanou. A už vůbec nevěřím, že k onomu poznání lze dojít bez sebeovládání.

    <Malé rýpnutí> ....mohou být... neznamená, že jsou :-)</Malé rýpnutí>

    Stále si stojím za tím, že zatažení IQ Tomka do debaty nebylo nutné a šlo jen o "vatu"

    Být inteligentní neznamená být moudrý. Ovšem být moudrý bez inteligence také nejde.

    Tímto náš OT končím. Hezký den.

  • 13. 5. 2011 5:38

    E. (neregistrovaný)

    Tenhle clanek je pro vas sity na miru a potvrzuje vse, co jsem jiz rikala, 'mistre'... ^^

    http://www.vitalia.cz/clanky/intelekt-spolecnost/#utm_medium=kolotoc&utm_source=zdrojak&utm_campaign=intelekt-spolecnost