Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak si přizpůsobit Unity, aby se dalo používat od A.S Pergill - Zda tlak na zavádění "komfortních" grafických prostředí, která...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2011 10:37

    A.S Pergill (neregistrovaný)

    Zda tlak na zavádění "komfortních" grafických prostředí, která jenom samoúčelně zatěžují procesor a zabírají místo v paměti i na disku, nesouvisí s tím, že počítače dělají v podstatě to, co uživatel potřebuje (od kancelářských programů přes brouzdání po netu až po video v DVD kvalitě) a "hrozil" by pokles prodeje nových, protože je reálně potřebují jen ti, kdo PC ještě nemají. Jediné, co by mohlo pohnout nároky na běžné PC, je video v blueray kvalitě, což řadu let ještě nehrozí (zejména ne uvolnění ovladačů pod svobodné OS).
    Může to být akcentováno i tím, že starší mainboardy i karty jsou kvalitnější, protože ještě obsahují olovnatou pájku na spojích, zatímco novější (podle nových norem EU) jsou šmejd, který se za pár let spontánně rozsype i v případě, pokud bude ležet za optimální teploty a vlhkosti ve skladu. Takže je jakýsi tlak na to, aby se starší a kvalitnější desky co nejrychleji dostaly z populace, aby potom, co se EUrošmejdy začnou sypat, už nebyla cesta zpět.

  • 5. 5. 2011 13:31

    DgBd

    Jo, je to celé spiknutí a konspirace výrobců počítačů, evropské unie, tvůrců Gnome, KDE a Microsoftu :-)