Blbost.
Spravny ITak (nebo alespon programator) do sebe leje kafe. Ono kakao moc nepomaha, kdyz do pres celou noc rannich hodin debugujete program, ktery je naprosto v poradku a presto trvrdosijne netvrdohlave produkuje pouze segfaulty...
Apropo, nekde jsem cetl clanek o programatorovy, ktery byl uz tak liny, ze i na objednavani kafe mel skript.
Buďte ale opatrný proti dihydrogen monoxidu byla již vytvořena petice, kterou podepisují lidé kvůli jeho údajné nebezpečnosti http://www.dhmo.org/ . Přes tento společenský tlak se nedaří přimět vlády k tomu, aby jej zakázaly. Dokonce v jednom městě zakázali i plastové kelímky jen proto, že se při jejich výrobě dihydrogen monoxid používá, ale z nějakého důvodu je zase povolili. takže opravdu velkého bacha.
https://technet.idnes.cz/nebezpecny-dihydrogen-monoxid-siri-hruzu-studenti-jej-chteji-zakazat-1ey-/sw_internet.aspx?c=A070221_171908_sw_internet_pka
Ale teraz vážne. Ono je lepšie si dať kvalitnú kávu raz za čas, než sa tým nalievať. Ešte nemáme tu dostatočnú kávovú kultúru. Káva je tu pre vačšinu ľudí hnedá žluklá voda, podla možnosti 2 deci prípadne ešte dokazená daľšími dvoma decami mlieka.
Keď niekomu na dopyt "espresso" prinesieš 0.3 dl espresso rwandu od rusty nails. Tak sa ta spýta, či je to pre trpaslíka. Alebo spravíš slabo praženú filtrovanú kávu s ovocnou chuťou cez hario filter, tak ti zasa vynadá, že je to kyslé. V každom prípade si ešte pridá do toho, mlieko cukor citrón a slaninu.
Ukazuje se, že i v čokoládě je nějaký něco, co pobízí mozek k činnosti. A ještě mu dělá chemické štěstí.
Já nevím, proč každý programátor do toho čučí do rána. Pokud na chybu nedojde do hodiny, pak je to už jen mrhání časem. Potom, i kdyby ho chyba fackovala, tak ji stejně nevidí.
Takže po každé hodině je dobré se zvednout, poklusem na pumpu do automatu na teplou čokoládu a pak zas se dá nad tím sedět další hodina (i do rána...no a potom od rána).