Hlavní navigace

Názory k článku Masivní protest v Googlu, USA bojují s Čínou o paměťové technologie

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2018 0:11

    P (neregistrovaný)

    "Zaměstnanci Googlu masivně protestují"

    U nás se na prvního máje taky masivně protestovávalo. Čekal bych, že se spíš ohradí proti vyhození jejich kolegy za vyjádření vlastního názoru.

  • 4. 11. 2018 11:35

    Googler (neregistrovaný)

    Nevite jak moc mate pravdu. Pred "protesty" na vsude letacky, pozadi pracovne plochy bylo uzivatelum zmeneno na pozvanku na protest a vsechny meetingy se museli prelozit, aby zamestnanci mohli jit protestovat.
    Nakonec manageri prochazeli prez budovu a ptali se kazdeho, kdo tam jeste sedel, jestli nechce jit protestovat.

  • 5. 11. 2018 3:35

    RP (neregistrovaný)

    Takhle funguje mediální matrix. Je to podobný případ, jako "spontánní demonstrace nespokojených občanů", kde při bližším rozboru materiálů z demonstrace 90% lidí tvoří zaměstnanci politických neziskovek. Bohužel novináři jsou jenom tupé, nemyslící automaty - vhoďte minci a já vám zazpívám na přání. Za třicet euro klidně zaprodají vlastní kulturu, Jidášové.

  • 4. 11. 2018 1:45

    Meh (neregistrovaný)

    Proti tomu budou protestovat pristi tyden. Podporu jiz prislibili zamestnanci FB a NSA. Akcie uradu prace reagovaly prudkym rustem.

  • 4. 11. 2018 7:07

    Trupik (neregistrovaný)

    Pustil si Google vši do kožuchu. Namiesto technicky zdatných zamestnancov sa bude naberať podľa kvót na pohlavie, rasu a sexuálne anomálie. Skvelý spôsob ako demoralizovať spoločnosť. Yuri Bezmenov o tom hovoril už pred štyridsiatimi rokmi.

  • 4. 11. 2018 8:44

    Filip Jirsák

    Je to přesně opačně. Ti zaměstnanci požadují, aby se přijímalo jen podle technické zdatnosti a nikdo nebyl upřednostňován (ani nevědomě nebo skrytě) proto, že je muž.

  • 4. 11. 2018 10:37

    LeX (neregistrovaný)

    Zkus se zeptat nejake holky, ktera se do Googlu hlasila na staz. Uvidis, jak moc se lisi kriteria pro kluky a holky.Holku prijmou, ale objektivne schopnejsim klukum se treba ani neozvou.
    Nechapu, ze jim jeste nikdo nedal pokutu za diskriminaci.

  • 4. 11. 2018 13:21

    Filip Jirsák

    Jenže chování společnosti se nedá popsat tak, že prohlásíte za pravdivé to, co tvrdí jednotlivé „kusy“. Používá se především statistika a zkoumá se především to, jak lidé opravdu jednají, ne to, co si myslí, že chcete slyšet. Takže řešit nějaké „kusy“je úplně mimo.

  • 4. 11. 2018 15:19

    null null (neregistrovaný)

    Jistě, ovšem pořád to je informace od insidera. Což nemá hodnotu 0 a je to určitý druh zdroje který se normálně uznává s omezeními jaké mu náleží. Ty neuvádíš nejen tu statistiku, ale ani toho insidera. Takže 1:0 pro něj.

  • 4. 11. 2018 16:28

    Filip Jirsák

    Statistiku máte třeba v článku, pod kterým diskutujete. A není to informace od insidera, je to údajný názor insidera tlumočený zde někým dalším.

  • 4. 11. 2018 17:15

    null null (neregistrovaný)

    Tak buď se smíříme s tím že je to nějaká zprostředkovaná informace od "insidera" a vezmeme to v potaz, nebo si ho předvoláme k podání vysvětlení a pokud nepřijde tak prohlásíme, že lže nebo ani neexistuje. Já volím možnost jedna.

    Já v článku žádnou statistiku nevidím. Jenom součet zaměstnanců kteří se za nějakých okolností zčastnili nějaké události ve firmě. O celkové situaci nevíme nic - např. jaké důsledky má se toho nezůčastnit ...

  • 4. 11. 2018 20:33

    Filip Jirsák

    Proč k tomu přistupujete různě? V případě té zprostředkované informace od insidera předpokládáte, že je to pravda, dokud se neprokáže opak. Ani neberete v úvahu, že lidé vše nějak interpretují, čímž se původní informace zkresluje – takže ani insider ani ten, kdo to tady zprostředkoval, nemusel vědomě lhát, ale i tak už se k nám dostala dvakrát přefiltrovaná informace. V případě toho protestu naopak pochybujete a dokonce vymýšlíte už dost šílené spekulace, že nezúčastnit se takového protestu by mohlo mít nějaké důsledky. Proč to nepíšete opačně? Že o insiderce nic nevíte a nevíte, jaké důsledky by pro ní mělo tvrdit něco jiného, než tvrdila?

  • 4. 11. 2018 21:02

    null null (neregistrovaný)

    Nemanipuluj. Výslovně píšu že k tomu přistupuji tak že je to prostě nějaká zpostředkovaná informace která má prostě váhu zprostedkované informace, ale od insidera, tedy trochu více než ne-insidera. Zatímco ty nějaké číslo o účasti v nějakém protestu nazýváš statistikou. Důsledky účasti si nevymýšlím, jenom upozorňuji že o okolnostech nevíme nic a uvedl jsem jeden příklad jedné z mnoha možných a zásadních okolnosti, která by se i dala očekávat ale pořád je to označeno jako např., nikoliv tvrzení.

  • 5. 11. 2018 16:58

    Unknown (neregistrovaný)

    " je to prostě nějaká zpostředkovaná informace která má prostě váhu zprostedkované informace, ale od insidera, tedy trochu více než ne-insidera"

    Kdyz anonymni nick v diskusi napise ze informace je od insidera, tak mu to bez debat sezerete? ;-)

  • 5. 11. 2018 20:19

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    Nevím co nechápeš na tom že zprostředkovaná informace má váhu zprostředkované informace. Stejně jako já nevím jestli je pravdivá tak to nevíš ani ty. To že někomu někdo něce "žere" je jenom z tvé hlavy, mě to nepodsouvej.

  • 5. 11. 2018 11:10

    jinej muf (neregistrovaný)

    Jenže tahle statistika vůbec nezohledňuje náročnost a kriteria přijímacího řízení, o kterých se tu bavíme.

    My se bavíme o tom, že kočky mají méně vší než psi, a vy uvádíte statistiku, že na světě je víc psů než koček. Hmmm...

  • 5. 11. 2018 20:21

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    Je. Otázka je jakou má váhu. To že tomu nějaký nazdárek umí přidat posměšný komentář o zdroji nic nevypovídá. Jenom o tom nazdárkovi.

  • 4. 11. 2018 21:00

    franko (neregistrovaný)

    staci si precitat ten clanok ktory komentujete o absurdnom proteste zamestnancov googlu a hned je jasne ze s google nie je cosi vporiadku. ta firma je moralne hnila as chora uz v zaklade. amikom zo sexual harasmentu a meetoo uz jebe na tolko ze raz vymru... a ich miesto vyplnia mexicania ktori sa budu mnozit jak kobylky.

  • 4. 11. 2018 12:03

    Googler (neregistrovaný)

    Kdyz se nekomu neozvali, tak je to treba resit s kontaktni osobou. Ozvat se musime vzdy i nejhorsimu kandidatovi.

  • 4. 11. 2018 11:06

    Ravise (neregistrovaný)

    K čemu pak potřebuješ šéfa pro diverzitu, když tě nezajímá, jaké je člověk rasy/sex. orientace/barvy vlasů..., protože tě nezajímá nic než technická zdatnost?

  • 4. 11. 2018 16:58

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Měli by zavést rozhodčí přes diverzitu. Aby černí nedávali víc gólů než bílí. Nebo naopak.

  • 4. 11. 2018 17:07

    hugochavez

    "Měli by zavést rozhodčí přes diverzitu. Aby černí nedávali víc gólů než bílí"

    Jak je to s vychovou deti k tomu "aby davaly goly" je uvaha v tom interview s Petersonem co linkuju nize, budes zasnout co se v USA a Kanade levicovym magorum dokaze vylihnout v hlave......

  • 5. 11. 2018 11:16

    jinej muf (neregistrovaný)

    Ale tady ten šéf má kontrolovat spíš sexualitu než rasu. Jeho hlavní pracovní náplní bude se každý den ptát všech žen, jestli je nějaký kolega nepozval na kafe a všech mužů, která žena se jim vyzývavě ukazovala v minisukni.

    Ale to je vlastně nekorektní vůči jiným orientacím, takže univerzální dotaz: "který kolega či kolegyně nebo které něco jiného vám dělal nemravné návrhy podržením dveří nebo pohledem do očí". A ještě je otázka, zda v rámci vyváženosti pohlaví je bude kontrolovat...

  • 5. 11. 2018 11:42

    null null (neregistrovaný)

    Celý víkend jsem přemýšlel jestli tyhle genderové a vůbec novomarxistické hovadiny nejsou taky nějaký druh civilizační psychycké nemoci, třeba jako deprese. Taky tím trpí ledaskdo, šíří se to, ale dá se to úspěšně léčit ...

  • 6. 11. 2018 9:25

    SB (neregistrovaný)

    Nehledejte v tom velké složitosti, Západ prostě z nadbytku degeneruje tak, jak se to stalo jiným velkým civilizacím. Ta ironie spočívá ve skutečnosti, že mezitím ještě před nějakými 15 lety nám byl vzorem a cílem, ke kterému jsme vzhlíželi, dnes je záhodno si od něj držet odstup. Další ironií je, že jako byl před Východem napřed ve vývoji, dnes je napřed i v oné degeneraci, která koneckonců přijít musí.
    Závěr: Nesnažme se dohánět Západ, už je na to pozdě, nenechejme se vtáhnout do jejich dekadence, využijme to dobré, co tu zbylo.

  • 6. 11. 2018 10:41

    Unknown (neregistrovaný)

    "ještě před nějakými 15 lety nám byl vzorem a cílem, ke kterému jsme vzhlíželi, dnes je záhodno si od něj držet odstup. Další ironií je, že jako byl před Východem napřed ve vývoji, dnes je napřed i v oné degeneraci"

    Zapad mel a ma ideje za kterymi se snazi jit, jejich Ideje se v case promenuji tak, jak se ji tamni spolecnosti k nim se priblizuji ci vzdaluji, pricemz se tam dost hledi na kontinuitu, nebot ideje maji byt a jsou transgeneracni.

    Muzete si o tech jejich idealech myslet co chcete, ale k zaniku speje prave ta spolecnost ktera idealy ztratila, coz se stalo nam. Nasim poslednim spolecne sdilenym idealem bylo Havlovo "Zpatky do Evropy" cehoz jsme "dosahli" v letech 1999 (NATO), 2004 (EU) resp. 2007 (Schengen). V soucasnosti spolecne sdilenou ideu nemame, postradame leadery kteri by ji formulovali a tlacili vpred. Nase soucasna politicka reprezentace neceho takoveho neni ani omylem schopna a soucasne kseftiky prezidentova okoli smerem na vychod by nemely nase geopoliticke nastaveni ovlivnit.

    Masarykovo "Staty se udrzuji temi idealy na nichz vznikly" je dnes, 100 let po vzniku statu, aktualnejsi nez kdy jindy.

  • 6. 11. 2018 10:46

    null null (neregistrovaný)

    Mít ideje nestačí. Musí být nějak smysluplné a je potřeba se k nim blížit. Né si navymýšlet hovadiny a pak konvergovat někam úplně jinam podle nějakých ... momentálních vějiček.

  • 6. 11. 2018 10:58

    Unknown (neregistrovaný)

    "Mít ideje nestačí. Musí být nějak smysluplné a je potřeba se k nim blížit."

    Mate pravdu, ale my nyni nemame zadne. Na lidi kteri se snazi nejake navrhy do verejne debaty prinaset se zhusta emocionalne plive, namisto vecne debaty o navrzich.

  • 6. 11. 2018 11:16

    null null (neregistrovaný)

    Namísto věcné debaty o idejích? :-D Myslím si že máme ideje. Máme ideje o našem státě, evropě, o mnezilidských vztazích* - ta poptávka i nabídka tu v tomto směru je. Jak jsem mohl zapomenout. Máme přece ideje o svobodě a hojnosti ... idejí máme hromadu. Pravdou je že je ta "debata" hodně vyhrocená. To je ale dle mne dobou. Doba je celá vyhrocená - a to zase spoustě lidí ukazuje že se mají sklidnit ... tak funguje život. Příčiny a následky, akce a reakce, vznik a zánik ... v podstatě Jing a Jang. Tyhle základní principy jsou neoddělitelné a existují ve všem - nemůžeš mít debatu která jde do základů podstaty (jednotlivých) lidí a jejich idejí či chápání aby následný proces poznání, střetu nebo i učení nebyl emotivní nebo nebyl vyhrocený ...

    * sice se toho sviňsky chopily sluníčka alias "všichni musí všechno spojovat"

  • 6. 11. 2018 11:34

    Unknown (neregistrovaný)

    " Máme ideje o našem státě, evropě,"

    A jake? jestli o nejakych vite, tak sem s nimi.

    "To je ale dle mne dobou. Doba je celá vyhrocená"

    "Dobu" delaji lidi. Vyhrocenost rozdeluje a to zkratka nekomu vyhovuje (rozdel a panuj).

    "Máme přece ideje o svobodě a hojnosti"

    O jak objevne ;-)

    Problem nastava kdyz si zacneme vysvetlovat co presne myslime svobodou, a jak (a na ukor ceho) mame dosahovat te hojnosti.

    "nemůžeš mít debatu která jde do základů podstaty (jednotlivých) lidí a jejich idejí či chápání aby následný proces poznání, střetu nebo i učení nebyl emotivní nebo nebyl vyhrocený"

    Psal jsem ze ma byt vecna a ne ze nema byt vyhrocena, je jen na nas zda tu debatu budeme hrotit ci klidnit. To vse pri vedomi ze existuji lide kteri si nepreji aby nejakeho noveho konsensu bylo dosazeno (bylo by to proti jejich zajmum) a kteri se tu debatu budou (treba jejim zbytecnym hrocenim) snazit torpedovat.

  • 6. 11. 2018 12:43

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    Jaké máme ideje? Přece je zjevné, že hlavní ideje o státě a evropě jsou o míře samostatnosti a svébytnosti ČR, o integraci či dezintegraci evropy, o prorůstání levicových levicových nápadů a obraně proti nim - jako novomarxismus ... ale toho je víc, nemám šanci to tu vyjmenovat, ani to nedokážu, otevři oči, nastraž uši ... je to všude kolem.
    Tak jasně že vyhrocenost dělají lidi, určitě na tom někdo těží a někomu to vyhovuje. Dost možná to i někdo podporuje a burcuje. To ale neznamená že to tak není, nebo že to vysekneš jako samotnou větu, oglosuješ a bude to jinak.
    Má zmínka o svobodě a hojnosti není a ani neměla být z mé strany nijak objevná. Ty jsi tvrdil že ideje nemáme, tedy pokud je to pro tebe novinka, nemusíš to sarkasticky přehazovat na mne. Mě nemusíš dokazovat že všechno umíš a víš. Evidentně se chceš bavit, tak se bavme, nemusíš za každou cenu vyhrávat, já nesoutěžím.
    To, že si vysvětlujeme různé věci a jak je chápeme - třeba tu svobodu a hojnost - to není problém, to je normální proces. Psal. A já se pozastavil nad tím, jestli debata o idejích může být vůbec věcná, resp. jak moc. Ty jsi psal že se na lidi zhusta emocionálně plive - což je vyhrocení - namísto oné věcné debaty, což je v podstatě postesk nad tím, že ta debata není jenom věcná, tedy že je i vyhrocená. A já ti píši, že to k tomu patří - husté emocionální plivání či vyhrocenost - právě protože že takové debaty jdou často až na dřeň, až k podstatě vnímání a pokud sáhneš do vnímání, tam to u lidského organismu nejde bez emocí.

    Každopádně nevím jestli je tento styl komunikace dobrý. Pokud si pouze pokaždé vybereš několik vět které je možno po vytržení z celkového kontextu významově pootočit a pak je napadat, věřím že účel moct se takto výřádit to splní, ovšem ono tě to pak nutí nesouvisle vytvářet další a další odbočené výlevy které už pak neodpovídají nějakým názorům, pouze nesouvislým poznámkám o něčem k něčemu, dohromady ale nic o ničem a k ničemu.
    Je to tu oblíbená technika některých manipulátorů jako Šilhavý nebo Jirsák, ovšem pak to tak taky vypadá a dopadá.
    Já na to klidně zase souvislým názorem zareagovat dokážu, můžu to brát jako jakousi formu cvičení hry s manipulátory, ale tebe to pak odvádí od skutečné podstaty a taková diskuze nemá konce či výsledku, protože škubat něčí názor na nesouvislé věty a pak je překrucovat lze do nekonečna.

  • 6. 11. 2018 13:33

    Niemand (neregistrovaný)

    @Nick
    Když ve svém příspěvku uvádíte příklady manipulátorů, chtěl bych jen podotknout, že Unknown je v demagogii o jeden nebo více řádů výše. Já osobně tady většího trolla neznám, ale to je jen můj názor a ani tím nechci nikoho urážet, je to poznámka směřovaná čistě Nickovi.

  • 6. 11. 2018 13:48

    null null (neregistrovaný)

    #onlyfor @Niemand

    Ano, souhlasím, ale nikdy jsem je nehodnotil co se intenzity výkonu týče. Ono se to totiž liší i v oblasti ve kterém se angažují, takže těžko měřit ...

  • 6. 11. 2018 15:27

    Unknown (neregistrovaný)

    "přece je zjevné, že hlavní ideje o státě a evropě jsou o míře samostatnosti a svébytnosti ČR, o integraci či dezintegraci evropy, o prorůstání levicových levicových nápadů a obraně proti nim - jako novomarxismus"

    No, konecne neco konkretniho k diskusi:

    - Samostatnost a svebytnost CR:

    To jsou pro me (ve vztahu ke statu) dost mlhave pojmy. Slovo samostatnost (svebytnost je temer totez) pouzivam ve vztahu k lidem, pricemz kdyz nekdo dobrovolne vstoupi do armady ci do klastera, tak neni o nic min samostatny nez ostatni lide. Pouze se dobrovolne omezil v moznosti delat urcita rozhodnuti a pokud tak ucinil po zrale uvaze, pak je to v poradku a je to spise projevem jeho samostatnosti nez jejim nedostatkem. Jako sdilena idea pro stat mi to ale nedava smysl, zkuste to prosim rozvest...

    - Integrace či dezintegraci evropy

    Ano, tohle je dulezita idea, ale nejdrive je treba abychom si v CR definovali jakou EU vlastne chceme.

    Prezident Macron letos zahajil tzv. Evropske obcanske konzultace, debaty s obcany o budoucnosti EU ve vsech clensky statech. U nas probehla zahajovaci konzultace 10. kvetna pricemz to UPLNE VSECHNA MEDIA IGNOROVALA, bez vyjimky, ackoliv tam byl nas predseda vlady a francouzska ministryne pro EU Nathalia Loiseau :-/
    Bures tam _NESKUTECNE_ blabolil (on blaboli normalne, ale tady to ve srovnani Loiseau dosahlo extremu) Slo z toho videt ze vubec neni zvykly na format otevrene debaty s obcany a ze je mu budoucnost EU uplne ukradena. Zajimaji ho z ni jen dotace a OLAF, jinak na to tema nema zadny nazor a kdyz se ho nekdo zepta, tak jen ucelove vari z vody. Hruby zaznam debaty zde (francoustina bez prekladu). https://www.youtube.com/watch?v=G1FKdy1A0no ale Buresuv projev je jen pro masochisty....
    Zeman o sobe sice hlasa ze je eurofederalista, ale kroky ktere cini jdou proti zajmum EU.

    A s takovym materialem, bez sebemensiho zajmu medii, mame vest VECNOU debatu o budoucnosti EU potazmo dalsi dez/integraci ? :-/

    Pokdu mate zajem, tak posledni ze serie konzultaci je zitra na VSE https://www.facebook.com/events/348096042666606/

    - Prorůstání levicových levicových nápadů a obrana proti nim

    Celospolecenska idea neni pravoleve orientovana. To ma byt smer cesty do budoucna k nemuz pujdeme bud pravicove-demokratickou nebo levicove-demokratickou cestou, podle momentalniho vysledku voleb. Ale vzhledem k tomu ze sdilena idea o budoucnosti je vec na nekolik desetileti dopredu, je nesmysl ji pravoleve polarizovat.

    "Evidentně se chceš bavit, tak se bavme, nemusíš za každou cenu vyhrávat, já nesoutěžím"

    Ja mam, jak uz jsem psal minule, zajem o neideologickou (to ovsem neznamena ideji prostou) debatu o smerovani CR a EU, ovsem stale nevim s jakym cilem, krome nalepkovani a podsouvani umyslu, tu debatu vedete vy a zda pri ni hodlate respektovat obecna pravidla. Taky si predem vyhrazuju pravo komentovat jen to, co mi prijde komentare hodne. Ja pred tim nez neco napisu docela premyslim a nehodlam tim travit cele dny jen proto ze nekdo vychrli dve normostrany textu. Zkuste se treba pred psanim zamyslet, zda by se to nedalo naformulovat strucneji. Ja se veci verejne zajimam celkem intenzivne tri dekady, a ledacos dokazu pochopit. A taky mozna trosku pokory (pred tematem, rozhodne ne prede mnou) by nevadilo..

  • 6. 11. 2018 16:07

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    To co jsem napsal bylo konkrétní dost, akorát to evidentně nebyl dostatečtě dlouhý text na rozškubání a následnou exbihici. Až do teď.

    Já na tuto tématiku svůj dlouho a pečlivě budovaný názor mám, téma dál sleduji a co si o tom myslíš mě ani tak nezajímá. Nějaké debaty bych se klidně zůčastnil, o nějaké zkratkovité vytrhávání částí textu a jeho opapouskovávání, o nějaké dosouvání úmyslů nemám zájem.

  • 6. 11. 2018 17:28

    Unknown (neregistrovaný)

    "co si o tom myslíš mě ani tak nezajímá. Nějaké debaty bych se klidně zůčastnil"

    Tohle myslim vypovida dostatecne....

  • 6. 11. 2018 19:04

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    Vypovídá. Zase jsi vyškubl kus odstavce a snažíš se nad tím stylizovat do role nějakého nezávislého moudra. Ovšem stačí se podívat o příspěvek výše a je vidět o čem, a s kým, je řeč.

  • 7. 11. 2018 1:24

    Unknown (neregistrovaný)

    "Zase jsi vyškubl kus odstavce a snažíš se nad tím stylizovat do role nějakého nezávislého moudra."

    Komentuju to co mi pripada zajimave, nemam zadnou povinnost komentovat vsechno co napisete. Vy taky vynechavate spoustu mych argumentu ktere se vam nehodi do kramu.

  • 7. 11. 2018 7:39

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    Výborně, další manipulace, hezky se na to podíváme, možná se i @Niemand pobaví. Takže:

    #1 Komentovat samozřejmě všechno co napíšu nikdo nemusí, ale úplně stejně mě nemusí zajímat i cizí názor nebo všechno co řekne - nad čímž ovšem ale cítil zde manipulátor rozhořčení tam nahoře a povýšeným komentem se snažil jaksi mě kvůli tomu naznačit za jaksi podřadnějšího diskutujícího ...

    #2 Samozřejmě že nějaké argumenty vynechám. Pokud někdo x řádků roztrhá do canců ke kterým pak přidá x odstavů rádoby dogmatických tvrzení a tak dále a tal dále, tak se to komentuje těžko (hlavně časová náročnost). Pravda, v rámci triku zahlcení oponenta hovadinama na které množství už nedokáže reagovat je to fajn, jinak v rímci normální diskuze je to samozřejmě obyčejný bullshit.
    (Ostatně kdo si všimne, tak výše jmenovaní manipulátoři to používají prakticky v každé při a nakonec to končí tím klasickým "co kdo vůbec na začátku řekl", což už je v podstatě jedno protože bylo vytvořeno další y odstavců názorů a pravd)

    #3 A není nic lepší takové cance a cancové odstavce ještě manipulativně označit za "vám se to nehodí do krámu" což je samozřejmě v překladu v kombinaci s #2 "mám pravdu".

    #4 Přestože byl takový manipulátor/škubač upozorněn na vyškubávání textu a tuto problematiku, copak se nám to objevilo znova? To totiž ze strany manipulátora není snaha o výměnu názorů, ale pocit nutnosti uvádět názory oponenta na pravou (tedy tu manipulátorovu pravou) míru, tedy jakousi korekci, normalizaci. Jelikož ale často svůj ucelený názor z toho jednotlivého opravování ani nemá, nezbývá mu než dál a dál škubat a škubat. Pokud je to potřeba, tak to podpořit ublíženým výlevem o "vám se to nehodí do krámu" viz. #3, "vy mi všechno nekomentujete" nebo "vy musíte , já ne" případně "když něco řeknu/opravím/ko­riguju, tak už vám to bylo vyvráceno" jak jsem se tu jednou dozvěděl ...

    Ale to není snad nějaký pláč, ani nepotřebuji aby se k tomu nějak kdokoliv vyjadřoval, jenom mi připadá vhodnější na takový komentář reagovat radši takto, než krmit agrasivního korektivitu odstavci, ze kterých si bude dělat škubánky.

  • 6. 11. 2018 18:46

    Niemand (neregistrovaný)

    @Unknown
    Někdo, kdo zásadně používá označení Bureš, chce druhým vykládat o neideologické debatě bez nálepkování, o respektování obecných pravidel a o pokoře? To už není ani vtipné. To už je demagogie na druhou. Než začnete druhým říkat jak se mají chovat, přesvědčte se, že neděláte přesně to, co kritizujete.

    Několikrát jsem s vámi diskutoval a moje osobní zkušenost je, že podle mého názoru nejste schopen objektivní diskuse bez ideologie a bez používání manipulačních technik. U vás naprosto zásadně cíl světí prostředky a pro dosažení svého cíle vám není žádný argumentační faul cizí.

  • 7. 11. 2018 0:31

    Unknown (neregistrovaný)

    "Několikrát jsem s vámi diskutoval a moje osobní zkušenost je, že podle mého názoru nejste schopen objektivní diskuse bez ideologie a bez používání manipulačních technik. "

    Cekam linky na me prispevky s upresnenim jakych argumentacnich faulu se tam dopoustim.

  • 7. 11. 2018 1:17

    Unknown (neregistrovaný)

    "Někdo, kdo zásadně používá označení Bureš, chce druhým vykládat o neideologické debatě bez nálepkování, o respektování obecných pravidel a o pokoře?"

    Bures je kryci jmeno agenta StB (s pristupem do konspiracniho bytu), jinak ing. Andreje Babise, toho casu predsedy vlady CR. Tento fakt byl definitivne prokazan nekolika stupni soudu Slovenske republiky, kam tento po rozdeleni federace mistne prislusi a neni proti tomu dalsi odvolani.
    Co je na tom prosim ideologickeho?

  • 8. 11. 2018 22:30

    Lael Ophir

    Jistě. ČR je skvělá společnost, ne jako ten hnusný zdegenerovaný západ, od kterého je potřeba si držet odstup. Jsme tak skvělí, že je v ČR ročně znásilněno 12 000 žen, 23% žen má zkušenosti s domácím násilím, podle 10.9% lidí je domácí násilí čistě věc rodiny a společnost by ho měla tolerovat, a podle 7.2% má muž právo manželku bít, když ho neposlouchá. Ženy u nás mají skoro o čtvrtinu nižší platy, a čtvrtina zažila v práci přes jasně vyjádřený nesouhlas sexuální obtěžování - od opakovaných pozvání domů nebo na skleničku a oslovování "kotě", až po osahávání, líbání nebo dokonce znásilnění šéfem na firemní akci. Za 100 let jsme u nás nikdy neměli ani jedinou ženu jako předsedkyni vlády nebo prezidentku, přitom ty už měli i v Turecku, Pákistánu, Bangladéši, Haiti nebo Mali, nemluvě o Francii, Argentině, Polsku nebo Litvě. Ale naštěstí my Češi nejsme tak "zdegenerovaní" a "dekadentní", abychom se podobnými blbostmi zabývali :(((

  • 8. 11. 2018 23:06

    Libtard Ophir (neregistrovaný)

    Tak to abys rychle utekl někam hodně daleko, když tady všem haraší(osobně bych si radši vybral lidi, co se zvou na skleničku nebo si říkají kotě, než asexuální psychopaty, co se tahají po soudech za pohled na nohu, ovšem proti gustu...) Poslední dobou lidé naopak utíkají sem, ale to vůbec neber v potaz a běž. Vracet se nemusíš. Šťastnou cestu.

  • 9. 11. 2018 0:01

    Lael Ophir

    Jste trochu primitiv, že? Fakt si myslíte, že když budeme trvat na tom aby šéfové na firemních akcích neosahávali asistentky a ženy neměly automaticky nižší plat, tak to implikuje, že z nás budou "asexuální psychopati"? :D

    Fakt se vám zdá, že lidé ze Západu utíkají do ČR? To se vám zdá úplně špatně. Celých 7% z populace narozené v ČR žije v jiných zemích EU, kdežto jen 2% populace ČR pochází z jiné země EU. Vezměme si jako příklad Německo. Celých 5.4% Čechů (540 000) se přesunulo do Německa, kdežto Němců se do ČR přesunulo jen 0.03% (20 000).

    Jinak jste vymyslel naprosto skvělé řešení. V ČR prostě budeme mlátit a znásilňovat ženy, protože tak je to správné a přirozené, a komu se to nelíbí, tak ať se odstěhuje! :)

  • 9. 11. 2018 0:29

    RP (neregistrovaný)

    V původním příspěvku bylo degenerací myšleno postupné prosazování zvrácených ideologií, popírajících lidskou přirozenoust, místo řešení opravdu závažných problémů, což vede zákonitě k úpadku. Proč na to argumentujete počty případů sexuálního obtěžování? Nezdá se vám, že to je tak trochu "jeden o koze, druhý o voze"?

  • 9. 11. 2018 1:50

    Lael Ophir

    Co konkrétně máte na mysli těmi zvrácenými teoriemi, které popírají lidskou přirozenost? Naše společnost má nějaké normy, které se vyvíjejí v čase. Například svého času byla žena majetkem muže, dneska to tak není. Co z toho je "přirozené"? Homosexualita byla zaznamenána u cca 200 živočišných druhů, včetně lidí, i když je pochopitelně menšinová. Je tedy přirozená, nebo se má naopak potírat, jak velí křesťanská tradice? Mám za to, že přirozenost je dost ošidné téma.

    Sexuální obtěžování v ČR jsem vytáhl, protože protest zaměstnanců Googlu se týkal sexuálního obtěžování a diskriminace. Požadovali mimo jiné zřízení funkčních mechanismů pro anonymní nahlašování případů sexuálního obtěžování. Vy jste v diskusi k tématu psal, že západ degeneruje a je dekadentní. Předpokládám že se to týkalo tohoto tématu. Chtěl jsem tedy upozornit, že problémy s rovnoprávností žen (ale i menšin) máme i v ČR, potřebujeme to řešit, a Západ nám v tom opravdu může být vzorem. Jsem snad nějak mimo kontext?

  • 9. 11. 2018 1:50

    RP (neregistrovaný)

    Teď se ale budu s přivřením obou očí chvíli tvářit, že neargumentujete naprosto mimo. V tom případě když uvádíte čísla, pak byste k nim měl uvést zdroj. Když řeknete A, měl byste říct i B. Takhle by si klidně někdo mohl myslet, že jste jenom obyčejný demagog. Po zevrubném průzkumu jsem došel k názoru, že údaje přebíráte od katedry genderových studií, která naznačuje, že reálný počet znásilnění je několikrát vyšší, než uvádějí policejní statistiky. V tom případě si dohledejte oficiální počty znásilnění v západních zemích a nezapomeňte je opět vynásobit. Když násobíte statistiky pouze z jedné země, tak se vám může snadno stát, že dojdete k mylným závěrům.

  • 9. 11. 2018 13:36

    Lael Ophir

    Bohužel v diskusích není zvykem uvádět zdroje, a sám je proto uvádím jen někdy. Nicméně když si o zdroj řeknete, tak já ho vždy dodám.

    Policie má hlášených cca 600 znásilnění ročně, ale to představuje jen 5% celkového počtu. Ta informace vychází z reprezentativního výzkumu sexuálního chování populace ČR prof. PhDr. Petra Weisse, Ph.D. a doc. MUDr. Jaroslava Zvěřiny, CSc. ze Sexuologického ústavu 1. LF UK a VFN. Konkrétně: "Celkem 11 % českých žen uvedlo, že byly někdy v životě přinuceny k pohlavnímu styku násilím, ale jen 5 % těchto činů bylo oznámeno policii." Druhý link se týká Itálie, tam ženy hlásily 7%. V dalších zemích to bylo, co jsem koukal, dost podobné. Řekněme 3-10%, výjimečně nad 10%.
    https://www.urologiepropraxi.cz/pdfs/uro/2009/03/02.pdf
    http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.513.6607&rep=rep1&type=pdf

    Data o znásilnění se špatně srovnávají kvůli odlišné definici znásilnění a odlišné ochotě žen znásilnění hlásit. Nicméně ČR zjevně má problém, stejně jako dlouhá řada dalších zemí. Rozhodně bych netvrdil, že se máme na problematiku žen (a menšin) vykašlat, protože je u nás všechno v pořádku, a jde o nějaký neomarxisty :) uměle vyrobený problém Západu, kteří chtějí zničit "tradiční civilizaci".

  • 9. 11. 2018 14:25

    Lael Ophir

    Ještě bych rád zopakoval svoji otázku. Co konkrétně máte na mysli těmi zvrácenými teoriemi, které popírají lidskou přirozenost?

  • 5. 11. 2018 21:35

    vagon (neregistrovaný)

    prave proto jsou potreba VZDY minimalne dva gender sefove: "zenska" a "muzsky" (at uz se uz pod tim predstavuje "cokoliv").
    protoze je prece nemyslitelne, aby "muzsky" proveroval "zenskou"!

    a navic, se to musi delat akzdy den zas a zas: co kdyby se nekdo rano vzbudil a zjistil, ze navzdory tomu, ze do vcera byl "muz" ("zena"), jak telesne a myslenim, tak i v dokladech, tak najednou je "zena" ("muz")?
    no to se stat muze, jak paxe ukazala.

    a to nemluve o stavu "to", kdyz dotycna osoba neni ani "muz", ani "zena" ... ale to jeste neni poradne vychytane.

  • 6. 11. 2018 7:08

    vagon (neregistrovaný)

    jak vidim, pro nektere je treba explicitne uvadet, ze jde o ironii a nadsazku, o prehaneni s cilem poukazat na nesmyslnost podobnych aktivit.

    ale druha moznost je, ze se to nelibi prave tem aktivistum - v tom pripade to zas jenom dobre, ze se jim to nelibi: to ukazuje, ze jeste nemaji v halve tak vymeteno, jak by se na prvni pohled mohlo zdat :-D

  • 6. 11. 2018 7:32

    null null (neregistrovaný)

    To mě fakt baví, jak někdo napíše nějakou <>čovinu a pak ještě začne ostatní obviňovat že nechápu tu jeho brilantí ironii a vtipnost ... :-D

  • 4. 11. 2018 13:16

    dietní lev (neregistrovaný)

    Jasně, a proto chtějí kvóty na ženy a osoby s jinou barvou pleti než bílá na všech levelech. Jirsáku, pokud to nechápeš, tak ve světě kvót přestává jít o to co umíš ale začíná jít o to kdo jsi.
    Pokud je na pozici kvota 50% mužů a 50% žen, nabereš nejlepší muže a nejlepší ženy ale mezi přijatými ženami mohou být horší pracovníci než mezi odmítnutými muži.
    Proč? Každé pohlaví soutěží samostatně a každé pohlaví má garantované místa.

  • 4. 11. 2018 13:35

    dietní lev (neregistrovaný)

    Tvl těch mínusů :D Buď máte velký problémy s logikou a tím pádem by se vám kvóty hodili a nebo se už tolik těšíte až budete odmítnuti protože jste bílí a ještě k tomu muži :D Fakt, vy jste banda trotlů. Na druhou stranu, neškodilo by to. Většina lidí v IT jsou od reality utržený princezny takže střet s realitou světa by mohl obohatit.

  • 4. 11. 2018 13:41

    Filip Jirsák

    až budete odmítnuti protože jste bílí a ještě k tomu muži
    Napsal jste to špatně. Ve skutečnosti je to: „Budete odmítnuti, protože to, že jste bílí a ještě k tomu muži, už nebude stačit, a předeženou vás jiní, schopnější.“

  • 4. 11. 2018 15:13

    Bystroushaak

    To by mě upřímně zajímalo, kdy a kde se něco takového stalo. Možná u přihlášky do Kuklux klanu? Který zaměstnavatel přijme radši neschopného bílého muže, schopnější než ženu, či minoritu? Za celý svůj profesní život jsem nikdy nic takového nepozoroval. Vždyť by ta firma šla sama proti sobě. A že by to dělali chlapi ze solidarity? Kdo chce pracovat v sausage party?

    Co musím uznat, že jsem (v jedné jediné firmě) viděl, je snaha nabírat muže před ženami s kalkulací ve stylu „je jí třicet, každou chvíli půjde na mateřskou a nás to stojí hrozné prachy kdy navíc nic nedělá, to si nemůžeme dovolit“. Kritérium tedy nebyly schopnosti, ale snaha vyhnout se ženské na mateřské.

  • 4. 11. 2018 15:25

    null null (neregistrovaný)

    @​ Bystroushaak

    Děje se to všude tam, kam se tito agresivní levičáci nedostanou. Čím jiným by to bylo?

  • 4. 11. 2018 16:41

    Filip Jirsák

    Děje se to prakticky neustále všude možně. Stačí si přečíst nějakou statistiku. Ono to samozřejmě v praxi nevypadá tak, že by si zaměstnavatel řekl „teď přijmu neschopného bílého muže“. Je to tak, že zaměstnavatel je nejspíš přesvědčený, že vybírá toho nejlepšího, ale když se na to pak zpětně podíváte statisticky, tak to nevychází – neodpovídá to rozdělení lidí ve společnosti. Což by byla náhoda v jednotlivých případech, ale nemůže to být náhoda, když se to děje celosvětově a spoustu let.

    Nedělají to chlapi ze solidarity, nedělají to totiž vůbec jen chlapi. Že to způsobují jen chlapi je přesně jeden z příznaků nepochopení problému.

    Je hezké, že nejdřív napíšete, že jste nic takového nepozoroval (jako kdyby z toho něco plynulo), a v druhém odstavci uvedete příklad, kdy jste to sám pozoroval.

  • 4. 11. 2018 17:03

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Nebo prostě černoši mají třeba v průměru nižší IQ než běloši a ti nižší IQ než Japonci.

  • 4. 11. 2018 20:35

    Filip Jirsák

    Nebo prostě černoši mají třeba v průměru nižší IQ než běloši a ti nižší IQ než Japonci.
    Nebo je Země placatá. Spíš bych ale doporučil vycházet z aktuálních vědeckých poznatků, pak byste nepsal takové hlouposti.

  • 5. 11. 2018 6:04

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    Děkuju za přínosný argument, ale já jsem to uvedl jenom jako příklad, byť to je zrovna tvrzení prokázané nejedním měřením.

  • 4. 11. 2018 19:43

    Bystroushaak

    „neodpovídá to rozdělení lidí ve společnosti“

    No, tak samozřejmě. Proč by mělo? Odkud se bere myšlenka, že by to tak bylo správně?

    Pokud hodnotíš lidi podle schopností vykonávat dané zaměstnání, tak přece definuješ kritéria tak, že to spoustu vrstev společnosti odřezává. Například děti. Důchodce, protože se nechytají s moderní technologií. Matky na mateřské, protože nemají čas to studovat. Hloupé lidi, protože na to prostě nemají (a že jich není podle Gaussova rozložení málo). Všechny lidi co měli historicky jiné zájmy, takže nemohli získat dostatečnou expertýzu. Nemocné lidi. Lidi neschopné se dlouhodobě soustředit na zadaný úkol. Lidi schopné dojíždět do té práce. Lidi schopné práce v týmu. Lidi co si nemohli dovolit získat formální vzdělání v relevantním oboru. Těch kritérií je mnoho.

    Kde bereš ten předpoklad, že po aplikaci všech filtrů požadavků na zaměstnance budeš mít pořád stejné rozložení, jako je zastoupení lidí ve společnosti? Nepřijde mi to ani náhodou očividné.

    Je hezké, že nejdřív napíšete, že jste nic takového nepozoroval (jako kdyby z toho něco plynulo), a v druhém odstavci uvedete příklad, kdy jste to sám pozoroval.

    Ve druhém odstavci jsem zcela jasně napsal, že jediné co jsem pozoroval vůbec nesouviselo se schopností. Doslova jsem to explicitně zdůraznil. Proč teda vedeme tuhle diskuzi? Ty to nečteš?

  • 4. 11. 2018 21:02

    Filip Jirsák

    No, tak samozřejmě. Proč by mělo?
    Protože platí zákon velkých čísel.

    Odkud se bere myšlenka, že by to tak bylo správně?
    Nejde o to, jak je to správně nebo špatně. Ono to tak prostě je, na základě statistických zákonů. To je jako kdybyste se ptal, odkud se bere myšlenka, že je správné, aby se při házení mincí při zvyšujícím se počtu hodů poměr padnutí obou stran blížil 1 : 1.

    Důchodce, protože se nechytají s moderní technologií.
    Nesmysl, je spousta důchodců, kteří si s moderními technologiemi poradí dobře.

    Matky na mateřské, protože nemají čas to studovat.
    Za prvé už to, že na mateřské jsou většinou matky, je diskriminace. A za druhé to, že lidi, kteří se starají o malé děti, často skoro vyloučíme ze společnosti a např. nemají čas a možnost se dál vzdělávat, je taky mínus celé společnosti a přicházíme tím o spoustu talentů. A opět jsou tím postiženy více ženy.

    Kde bereš ten předpoklad, že po aplikaci všech filtrů požadavků na zaměstnance budeš mít pořád stejné rozložení, jako je zastoupení lidí ve společnosti? Nepřijde mi to ani náhodou očividné.
    Je to velice jednoduché. Závisí některý z těch předpokladů na tom, v čem se ženy a muži liší? Jmenujte konkrétní požadavek, který závisí na tom, že má někdo penis, nebo který je v rozporu s tím, že někdo dokáže porodit dítě. Pokud takový neznáte, je dobré předpokládat, že takový požadavek neexistuje – stejně jako předpokládáte, že neexistuje požadavek závisející na barvě očí nebo křestním jménu matky.

    Ve druhém odstavci jsem zcela jasně napsal, že jediné co jsem pozoroval vůbec nesouviselo se schopností. Doslova jsem to explicitně zdůraznil. Proč teda vedeme tuhle diskuzi? Ty to nečteš?
    Ano, potvrdil jste, že jste pozoroval výběr zaměstnanců na základě něčeho jiného než jen jejich schopností. Diskutujeme tady o tom, že někteří se domnívají, že už dnes se lidé do zaměstnání dostávají čistě jen na základě svých schopností a to, že je na určitých místech systematický víc mužů a jinde pak logicky systematicky více žen přisuzují neuvěřitelné shodě náhod. Já tvrdím, že to tak není, že nerozhodují jen schopnosti – a váš příklad to potvrzuje.

  • 8. 11. 2018 23:12

    Lael Ophir

    Nechci v žádném případě popírat diskriminaci žen a další problémy, kterým ženy čelí. Nicméně je také dobré si říct, že muži a ženy se opravdu liší. Například muži mají větší rozptyl IQ, takže je víc mužů-idiotů i mužů-géniů. Ten samý efekt je vidět třeba na testech z matematiky, kde obě pohlaví mají v průměru stejné výsledky, ale chlapci mají větší rozptyl. Ženy skórují o něco výše v porozumění textu, a ještě výše v psaném i mluveném projevu. Muži skórují výše v mentální rotaci a orientaci v prostoru. A samozřejmě jsou muži v průměru těžší, a navíc větší procento jejich hmotnosti tvoří svalová hmota.

    To znamená že pokud hledáte například nejlepší matematiky, tak to budou spíše muži. Totéž platí i pro nejhorší. Pokud hledáte hasiče, tak muži budou v průměru lepší, protože jich větší procento bude schopné odnést z hořícího objektu dospělou osobu v bezvědomí. Pokud chcete psát PR články, v průměru to půjde lépe ženám. Na tom není nic sexistického, je to prostě dané našimi schopnostmi.

    Za mě není cílem, aby 50% hasičů a kopáčů byly ženy, a 50% zdravotních sester a kadeřníků byli muži. Je zásadní aby se ke každému přistupovalo rovně. Když chce být žena hasičem nebo řidičkou kamionu, tak má mít šanci jako kdokoliv jiný. Když se chce muž starat o děti v mateřské školce nebo navrhovat plavky, tak ať má šanci jako každý jiný. V tom je podstata svobody a nediskriminace.

    A proč to v USA vypadá tak jak to vypadá, tedy často poněkud přemrštěně? Uvědomte si, že tam ještě v šedesátých letech žena nemohla dostat kreditní kartu, pokud to nepodepsal i manžel. V UK si ženy do roku 1975 nemohly otevřít bankovní účet bez souhlasu manžela, a do roku 1967 neprovdaným ženám odmítali dávat hormonální antikoncepci (která tehdy byla už 6 let schválená a používaná); v US to bylo podobně. Univerzity Yale a Princeton d roku 1969 nepřijímaly ženské studentky, Harvard až do roku 1977. V US až do roku 1993 (minimálně v jednom státu) nebylo možné muže stíhat za znásilnění své manželky. Po stoletích takového příšerného zacházení se ženami se společnost pochopitelně snaží o nápravu stavu, a někdy je to prostě poněkud přes čáru zase na druhou stranu. Podobně to funguje s etnickými menšinami, LBGT atd.

  • 9. 11. 2018 11:06

    Yak (neregistrovaný)

    Hezké. Jenom bys na konci neměl snahu o nápravu zaměňovat s teroristickou sikanou zbytku společnosti ruznymi novomarxistickymi spolky lgbt, feministek apod. Třeba proto abys tady pak za 30 let nevypisoval že "v roce 2018 mohly ženy obvinit muže ze sahnuti na kolinko a je potreba naprava" ...

  • 9. 11. 2018 14:28

    Lael Ophir

    Nemarxismus je nálepka oblíbená, ale zcela bezobsažná.

    Pokud se spolky LBGT a feministek snaží o zrovnoprávnění svého postavení ve společnosti, tak nevidím problém. Fakt nevím čemu uškodí, když například gayové a lesby mohou uzavřít manželství, nebo když firmy mají mechanismus jak se vypořádat se sexuálním obtěžováním. Chápu že jsou lidé, kteří mohou vydávat osahávání kolegyně na team buildingu, přestože jasně řekne že nechce, za nějakou tradici hodnou ochrany, kterou se "neomarxisté" snaží zrušit. Ale zároveň doufám, že většina lidí podobně zvrácené názory nemá.

  • 9. 11. 2018 16:51

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    To přece není pravda. Práva mají všichni stejné, zaručené ústavami, navíc LGBT a pod mají v dnešní společnosti výsadní postavení. Je pravdou že legislativa potřebuje asi napravit třeba co se týče osvojování dětí (ČR), s tím ani většina problém nemá.Pojem manželství chce většina prostě zachovat a já taky. Zajímavé je, že při všem tom řevu o toleranci nedokáží tyto menšiny toto té většině tento jeden požadavek prostě tolerovat. To by totiž nebyl ten správný boj a usurpování na ostatních a tak se nám tu ze samé rovnoprávnosti pohybují minispolky které šikanují oplivávanou většinou. Nevím jestli se takto získává uznání nebo úcta, leda podle Marxe boje s tou správnou třídou - tentokráte heterosexuální.
    Ano, jsou lidé kteří považují za normální obtěžování kolegyně na teambuildingu. Ovšem stávají se i opačné případy, sám jsem několik zažil, ale nepřipadlo mi to nic hrozného, prostě jsem naznačil ne. Žiju, mé sebevědomí neutrpělo, i když momentálně to bylo trošku nepříjemné. Ale znám horší věci. Není pravda že by na toto měl někdo ochranu, tyto praktiky jsou trestné, prokazatelné a vymahatelné už dnes. Co je ale problém že v boji s "třídou" mužů je potřeba mít možnost je likvidovat na ukázání prstem té vyvolené, takže nám tu 30 let stará abvinění ruinují lidi, kteří páchali přestupek někdy v 25 letech za vlny drog a sexu.
    To těch novomarxistických praktikách jsem se dozvěděl od uznávaných lidí jako Milo, Ben Shapiro, Molyneux, Jordan Peterson apod. např. když nasbírali a pak ukazovali marxistické brožury a literaturu z feministického sjezdu. Poznat to jde ale hned - místo spojování a hledání konsenzu pro obě strany tyto spolky jenom řvou, bojují, napadají a vyhrožují - typické znaky. Přece feministky už dosáhly rovnoprávnosti žen a hle, boj díl pokračuje, protože muži stále žijí a mír zapoměli vyhlásit. Ostatně pokud si čistě ze zájmu najdeš pojem "kulturní marxismus" tak se ledasco dozvíš. Nepochybuji že to neuděláš a budeš mě tu dál ovlažovat frázemi o definitivním boji za spravedlnost.

    + dva zajímavé rozhovory pokud to někoho zajímá

    https://www.youtube.com/watch?v=cQsGiw9Svsg
    https://www.youtube.com/watch?v=DzZyKsLj4ao

    Ale ještě jednou pro jistotu: Náprava neznamená poprava, protože všeho moc škodí.

  • 9. 11. 2018 17:41

    ja. (neregistrovaný)

    Tieto spolky budu vzdy bojovat kvoli nejakej hluposti z dvoch dovodov:

    1) nikdy nedefinuju, akymi kriteriami hodnotia splnenie ciela svojej existencie. Kedy budu zeny rovnopravne? Keby budu LGBT rovnopravni? Ake ciele na to treba splnit? Ake meratelne ukazovatele naplnit? Zhodnu sa na nich vsetky tieto spolky? Co v pripade, ze by zacali "moving the goalpost"?

    2) pokial by dosiahli ciel z predosleho bodu, splnili svoj deklarovany zamer, stratili by zmysel svojej existencie. No ale ich boj je stedro dotovany rozlicnymi donormi, od statu, cez siet NGO po korporaty. Keby penazovody vyschli, bolo by si treba najst iny biznis, tak preco to robit. Takze deklarovane ciele nikdy nebudu dosiahnute, peniaze budu prudit dalej a vdaka tomu, ze neexistuju kriteria z bodu 1, nikto nebude mat ziadne otazky. A keby mal, tak je to len mysoginny fasisticky bigot, nenavidiaci progres.

  • 10. 11. 2018 17:31

    Lael Ophir

    Jaké "výsadní postavení" máte LGBT komunity máte na mysli? To že jsme ty lidi ještě před pár desítkami let zavírali do kriminálu, případně je mučili například elektrošoky a dávidly (říkali jsme tomu "léčba homosexuality")? Nebo máte na mysli to že ve více než půlce světa tihle lidé nemají možnost uzavřít žádnou formu sňatku (neuznávají se ani sňatky cizinců), takže když jednoho porazí auto, tak ten druhý k němu nemá žádný právní vztah a nedostane ani informace o zdravotním stavu? Nebo to že po sobě nemůžou dědit? To že ani v ČR si pár nemůže osvojit dítě jednoho z partnerů, takže ho sice technicky může léta vychovávat a být mu rodičem, ale nemůže ho ani vyzvednout ze školní družiny, natož se třeba dožadovat informací o jeho zdravotním stavu v případě nehody? Proč spousta zemí, včetně ČR, neumožňuje adopci dětí homosexuálními páry? Podle výzkumů takové rodiny fungují normálně. Někdo to může zpochybňovat, ale i pokud by tam snad nějaký malý rozdíl byl (jako že asi není), tak pro děti je skutečnou katastrofou vyrůstat v dětském domově, protože to u nich vede k těžkým doživotným následkům. A co třeba to že homosexuálové i v ČR zpravidla svoji orientaci raději tají, protože se bojí ústrku v pracovním i osobním životě? Jo, to je fakt skvělé "výsadní postavení". Skoro by jim člověk záviděl :)

    Pokud jde o pojem manželství, tak nevidím čemu uškodí, když ho mohou uzavřít i LBGT. Poškodí to snad nějak heterosexuála? Asi ne. A těm lidem to naopak pomůže, aby si připadali tak jako kdokoliv jiný.

    Zaměňujete pokus o kontakt s obtěžováním. Představte si, že vám šéfová na teambuildingu sahá na zadek a snaží se vás "žertem" políbit. Jasně jí jí řeknete že nechcete a ať to nedělá, ale ona to zkouší dál, většinou ještě agresivněji. To je obtěžování. Ženy se ho dopouštějí občas také, ale je to relativně vzácné. U mužů to naopak není nic vzácného, soudě podle toho, že se s tím v ČR setkala čtvrtina žen. Do toho se nepočítají sexistické vtipy a narážky.

    Pokud jde o #MeToo, tak jde o snahu řešit mimořádně závažný problém. Muži, kteří mají moc, se často chovají jako prasata. Dokonce (toho času prezident) Trump řekl: "Jsem jasně přitahovanej ke krásnejm ženám - prostě je začnu líbat. Je to jako magnet. Prostě je líbám. Na nic nečekám. Když seš hvězda, tak se nechaj. Můžeš dělat cokoliv. Třeba jim sáhnout na píču. Můžeš dělat cokoliv." Následně se přihlásilo větší množství žen, které Trumpa obvinily že je bez souhlasu líbal, osahával, lezl jim do šatny když se převlékaly (což Trump sám připustil slovy "Před šou jdu do zákulisí... A já tam můžu, protože tu šou vlastním. A vony tam jako stojí bez oblečení, a vidíš ty neskutečně krásný ženský. A mě jako tyhle věci procházej.") atd. On následně všechna obvinění prohlásil za kampaň proti němu, ty ženy jsou podle něj lhářky. Samozřejmě to není jen Trump, ale i velká spousta dalších mužů. Například jednu mojí ex-GF její profesor na zkoušce hladil po vlasech, a popisovala mi, že z toho měla chuť zvracet. Nebyla ani náznakem vyzývavá, nechtěla s tím profesorem nic mít. Co myslíte že udělala? Nic, protože kdyby cokoliv řekla, tak jí nikdo neuvěří. Je to tvrzení proti tvrzení. Byla by za lhářku, poslouchala by od okolí že si vymýšlí, že je tak ošklivá že by si o ní stejně nikdo ani neopřel kolo atd. Dotyčný by navíc určitě zajistil, aby nedokončila studia. Takže nakonec i když to bylo jasně přes čáru, tak to radši nechala být. To že někteří profesoři dělají ještě daleko horší věci, včetně zvaní studentek domů a podmínění zápočtu sexem, je veřejné tajemství.

    Ale vás se to osobně netýká, takže proč to řešit, že? Ženy v US to už zjevně přestalo bavit, a začaly proti takovému jednání vystupovat. Souhlas že je strašné, že neprokázané obvinění dokáže muže během pár hodin naprosto zničit. Mimochodem obdobně strašné je když někdo vyhrabe nahé fotky policistky nebo učitelky, a pak jí za to vyhodí z práce. Společnost je nemocná, a je to potřeba nějak řešit. Rozhodně ale ne tak, že budeme sedět se tvářit, že je to celé jenom "neomarxistické spiknutí".

    Pokud jde o tu údajnou rovnoprávnost žen: Celkem 11 % českých žen uvedlo, že byly někdy v životě přinuceny k pohlavnímu styku násilím. Jen 5% činů ohlásily policii. 23% žen zažilo domácí násilí. Pachateli jsou téměř výhradně muži. Ženy jako pachatelky a/nebo muži jsou oběti je velmi vzácná situace. Průměrný plat ženy je v ČR o čtvrtinu nižší než u muže. Za 100 let existence republiky jsme neměli ani jednu předsedkyni vlády, ani jednu prezidentku. V tom nás předstihlo třeba katolické Polsko, plus i řada muslimských a/nebo rozvojových zemí. Zastoupení žen v politice je vůbec velmi slabé, třeba v parlamentu mají jen 20%. Nechci navrhovat nějaké kvóty a podobné nesmysly. Chci ukázat, že i když jsou ženy na papíru rovnoprávné, tak je tu ve skutečnosti spousta věcí k řešení.

  • 10. 11. 2018 18:34

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    Pokud sis nevšiml, tak "před desítkami let" není "nyní". Mimochodem pokud to nevíš, tak homosexuality jsou stovky druhů a vrozené jsou jen některé. To jsou moderní poznatky. No doubt.

    Na polovině světa sice mají jinosexuálnové smůlu, ale tady na západě, kde se tak zuřivě "perou o práva" mají práva jako každý jiný. Takže nemanipuluj. Nemají možnost po sobě např. dědit, ale to bude napraveno, nikdo s tím nemá problém a to není ani záležitost neustálého boje SJW's. S tímto problém není a nikdy nebyl, stačilo si říct. Řekli si a budou to mít.
    Pokud jde o adopci, tak kromě toho co tvrdila paní ze ČSSZ veřejně v TV, tedy že mezi takovými páry ani není zájem, tak neexituje studie na to, že by ty páry byly kvalitativně nějak lepší nebo horší než jiné. Jsou to taky lidé, čím víc jich a adopcí bude, tím spíš bude rozložení problémů odpovídat zbylé většině ať už je jakákoliv. Jestli má takové rodičovství vliv na dítě nevím, přou se o tom i psychologové, podle mě osobně, prostě v takovém vztahu musí jedna složka (muž nebo žena) chybět - co z toho nevím, ale kvůli řevu SJW oslíků to vypadá, že normální plnohodnotný výzkum a diskuze opět nebude a ustoupí se nějakým chymérám hlasitého spolku. Děkujeme.
    Manželství je vymezený pojem pro svazek muže a ženy. Ať si vymyslí svůj vlastní. Kdyby se nechodili promenádovat po úchylných průvodech, mělo by vážnost i Registrované partnerství - takto z toho dělají akorát **** a každý se jim, i těm normálním jinosexuálům, směje. Ostatně z toho taky nemají moc radost.

    No, nevím odkud vycházíš z toho že obtěžování ženami je vzácné, protože míra obtěžování je velmi rozdílná - někde je obtěžování i mrknutí, jinde je v pořádku i šáhnutí na kolínko - a ještě ke všemu jak pro koho, muži v ČR na stavbě budou asi mrknutí do šéfky posuzovat jinak než ze všeho afektované voličky Clintonové, prot které je obtěžování i nabídnutí kávy. Takže opatrně s těmi "statistikami".
    Víš, první problém tvé ex-GF je že to nehlásila. To, co tedy uvádí se jinak než věšteckou policií potom odhalit nedá. Kdyby to nahlásila ona, určitě by se našla i jiná a policie by si velmi obratně poradila, při výsleších jsou na to psychologické metody i posudky a vyšetření. Takto se nic neděje, obtěžuje dál další a pro všechny ostatní pod tímto důvodem bude za chvíli trestné vůbec se na někoho podívat. Bude potřeba aby s tím zatočily sami ženy - vybíjet si to na ostatích mužích jako celku v rámci agresivních spolků není řešešení. Prostě není. A tyto pokusy o skupinové linče celé skupiny za všechny mají z toho novomarxismu - to není svádění na tento směr, na to jsou studie a ti lidi se tím ani netají, není to moc znímé ale není to tajemství - a pak to tak dopadá, přesně podle té doktríny, že místo shody, řešení a pochopení je tu boj proti skupině obyvatel - tentokráte mužům, ale co spolek, to skupinový terč - kuřáci, zemanovi důchodci, heterosexuálové, ...
    Chci abys nelhal. Domácí násilí není výhradně doménou mužů. Muži sice používají častěji přímější, řekněme fyzické způsoby, ale šikana, která je stejně závažná je doménou obou pohlaví. Zjisti si o tom něco a neopakuj tu takové hloupé klišé. Dále o těch číslech nevíme jaké byly podmínky, jaké byly v testu otázky a co to bylo za výzkum. Souhlasím že je to problém, ale to šílené běsnění feministek jenom likviduje možnost skutečného řešení.

    Ovšem nevím jaké by to řešení mělo být. Na rovinu, to co píšeš si myslím že jsou blbosti a nikdy ne v tomto směru nepřesvědčíš že to co píšeš je zdravý přístup k věci, ale místo vypisování blbostí bys mi mohl odpvědět na toto:

    Q: Jaké je tedy řešešní, zeď? Dokonce ani ty hadry přes hlavu jako mají následovnice toho pedofila z 6. stol nezbrání jejich sexuálnímu napadení. Naopak je to tam ještě horší. Opravdu pomůže zakázat mužům existovat nebo chodit kanálama? Jak teda vypadáá vítěyství tohoto tažení na muže?

    Q: A co je tu teda špatně? V politice máme spoustu žen a na premiérku se žádná nežene, nevšímám si že by jim to zakazovali, dokonce jsme měli kandidátku na prezidentku ale byla to blbka (Bobošíková), velvyslankyňí máme spoustu a skvělých, kdo kdy vymyslel že ženu prostě někde za každou cenu musíme mít? To je závod kdo bude mít jako první premiérku, prezidentku? A pokud nebudeme, jsou snad ženy, pokud aspoň jedna nebude premiérkou, nějak méně cenné*? A když už jednou bude nějaká premiérka, jak často musí být další, aby to bylo v pořádku?

    Q:Co když to není jenom o funkcích, ale o tom jak jsou ženy samy se sebou spokojeny vnitřně?

  • 11. 11. 2018 0:29

    Lael Ophir

    Ano, dneska v západním světě naštěstí LBGT jedince nevězníme ani nemučíme "léčbou". Ohledně těch stovek druhů homosexuality, ze kterých některé nejsou vrozené: máte k tomu nějaké podklady, nejlépe studii? Já vím o tom, že lidé mohou mít sex s osobami stejného pohlaví jako náhražkovou aktivitu, například ve vězení. To je ale aktivita (stejně jako soulož s nafukovací pannou, velká většina sexuálního zneužití dětí apod.), ne sexuální orientace.

    Tvrdíte že LBGT mají práva jako každý jiný, a přitom o dvě věty dál potvrzujete, že nemají možnost dědit, o něco dál že nemají možnost (osvojovat a) adoptovat děti. LBGT páry prostě ještě nemají stejná práva, jako heterosexuální páry.

    Nevím která paní co tvrdila, ale studie o adopcích dětí LBGT páry existují. A kdybyste se s LBGT páry zkusil bavit, tak zjistíte, že v nich existuje dominantní a subdominantní role, stejně jako u heterosexuálních párů. Typicky vidíte třeba lesbický pár, kde jedna má krátké vlasy, kratší prsty, hlubší hlas, většinou bývá z páru fyzicky vyšší, pohybuje se "úsporně", nemá šperky ani ozdoby. Vedle ní je drobnější holč s hromadou šperků a třásní, s dlouhými vlasy, která skoro tančí, při chůzi daleko víc vrtí zadečkem a je víc emotivní. Hádejte kdo z nich má ve vztahu dominantní roli ;)
    http://people.virginia.edu/~cjp/articles/ffp10b.pdf

    Manželství je mimo jiné svazek jednoho muže a více žen (Senegal a větší část západní Afriky, Mormoni, Tibeťané, Nigérie, Keňa, řada muslimských zemí), více žen a jednoho muže (Masajové, kmeny severní Nigérie, Inuité, tibetští Šerpové, klasická Sparta...), případně kolektivní manželství (to je vzácné, vím jen o jednom brazilském kmeni). Polygamní svazky jsou i v ČR, ze známějších lidí například Karel Janeček a David Rath (ne ti dva spolu :) - každý z nich má více partnerek). Ovšem kvůli hloupému zákonu jejich druhé partnerky nemůžou být manželky. Nevidím jediný dobrý důvod, proč manželství omezovat na jednoho muže a jednu ženu. Za mě ať uzavřou manželství klidně třeba dva muži, pes a židle :)

    Proč by někoho měla pobuřovat gay pride? Že je to šaškárna? A viděl jste někdy nějaký karneval? Nemusí to být zrovna Rio :)
    https://www.youtube.com/watch?v=9BolgFcbYlY
    Ptal jsem se jednoho gaye, co si o tom myslí. Řekl mi cca něco takového: "Vždycky jsem si říkal, že je to zbytečná šaškárna, ale BF mě minule překecal, ať tam jdu. Chvíli to bylo zvláštní, ale pak to zafungovalo. Poprvé jsem vzal BF za ruku na veřejnosti. Najednou jsem měl pocit, že se nemusím za nic stydět, že nejsem nějaká špinavá buzna která to musí ukrývat, a že jsem prostě jeden z mnoha, normální, bez stigmatu. Bylo to osvobozující." Já bych jim to přál, ať klidně mají svůj karneval.

    Pozvání na kávu ani mrknutí není obtěžování, a nevím o nikom, kdo by to tak bral. Pokud dotyčná nechce, řekne to, a přesto jí dotyčný láme ať s ním jde na kávu, k němu domů vyzkoušet postel, a ještě jí u toho osahává, tak je to zjevně obtěžování.

    Moje ex by nahlášením problému - zvláště tehdy - působila jenom to že by jí nikdo nevěřil, žádnou další zkoušku by už nedala, a vyhodili by jí ze školy. Policie samozřejmě nic neprokáže, protože dotyčnému stačí trvat na tom, že nic neudělal. Znám mi starší případ, kdy došlo ke zjevnému znásilnění ze strany profesora, a pochopitelně se vůbec nic nevyšetřilo, dokonce se ztratil klíčový důkaz. Pánové nenechají kolegu padnout :(
    S tím domácím násilím si prosím nedělejte srandu. Vezměme data z USA, ke kterým se vztahuje celý zbytek odstavce. Muži tam ročně zavraždí okolo 11500 žen. V 67% případů vrahem ženy její intimní partner, ve 25% rodinný příslušník, v 10% známý, a jen v 8% osoba kterou neznala. Ženu je tedy spíš zavraždí vlastní partner, než všechny ostatní typy útočníků dohromady! Jde o 7700 žen ročně! Pro srovnání ženy tam zavraždí ročně 1224 mužů (nejspíš i protože jsou tam snadno dostupné zbraně), z toho 238 jsou intimní partneři. Muži tedy vraždí své partnerky 32x častěji než naopak. Útoky na WTC měly okolo 3000 obětí, a "šílení střelci" loni (více než 5 oběti střelby) zabili 139 lidí. Muži zabijí ročně daleko víc partnerek, než kolik lidí zabijí teroristé celkem. O každém teroristickém útoku ještě týden informují média po celém světě, kdežto ty mrtvé ženy jaksi nikoho moc nezajímají. Chcete mi tvrdit, že problém násilí mužů na ženách, který ročně zabije více než dvojnásobek lidí než útoky na WTC, je vlastně neomarxistický výmysl? Nebo vážně chcete srovnávat šikanu s vraždami?
    https://www.liebertpub.com/doi/full/10.1089/vio.2017.0016
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

    Nevšiml jsem si žádných "skupinových lynčů" bílých heterosexuálů. Všiml jsem si obvinění ze sexuálního obtěžování od konkrétních jedinců, které dotyční zpravidla prostě popřeli, a nic se nestalo. Výjimkou je #MeToo, kde to pár lidí odskákalo. Mezi prvními Harvey Weinstein, o jehož chování si léta vyprávěli i jeho kolegové, a nikdo nic neudělal. Přes 80 žen ho obvinilo z obtěžování, sexuálního útoku nebo dokonce znásilnění (13 případů). Když se ty obtěžované obrátily na HR oddělení nebo senior managery, bylo to zpravidla bez výsledku. Takových případů je ale daleko víc. Divíte se, že situace vyvřela, a ženy začaly hromadně vystupovat na veřejnosti se svými zkušenostmi? Opravdu si myslíte že jsou to neomarxistky, trápí je že je někdo pozval na kafe nebo na ně mrknul, chtějí lynčovat všechny bílé muže apod.? Nebo je prostě trápí a pobuřují konkrétní případy sexuálního obtěžování a násilí? A proč si mimochodem myslíte, že třeba ženy v ČR hlásí jen 5% znásilnění policii?

    K vašim otázkám:
    1. Nevím proč by muži měli chodit kanálama. Za mě bude stačit, když nebudou ženy obtěžovat, znásilňovat a vraždit. A myslím že by s tím takhle byly šťastné i ženy. Zatím muži začínají zjišťovat, že jim neprojde úplně všechno, a společensky se znemožní. Je to špatně, protože na to nejsou potřeba důkazy. Za mě je potřeba aby firmy měly fungující mechanismy pro řešení sexuálního obtěžování, aby se ta obrovská spousta násilí na ženách výrazně více veřejně řešila, a aby se násilí důsledně a přísně vyšetřovalo. Vím že to není dost, ale víc mě nenapadá.

    2. ČSR-ČSSR-ČR měla za 100 let 13 prezidentů a 35 předsedů vlády. Z toho ani jedna žena. Chcete mi tvrdit, že ze 48 vrcholných představitelů nebyla ani jedna žena prostě protože o to ženy nestojí? :) Nebo je to protože je vrcholová politika pánský klub, kam muži ženy prostě nepustí? Asi by bylo dobré nějak podpořit zapojení žen do politiky.

    3. U té třetí otázky mi není jasné, na to se vlastně ptáte. Krátká odpověď je "nemyslím si to".

    A teď bych s dovolením zopakoval svoji otázku, na kterou jste neodpověděl.

    4. V čem konkrétně podle vás spočítá to "výsadní postavení" LGBT komunity?

  • 11. 11. 2018 9:19

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    To je šílené co za lži dokážeš vyprodukovat. Čím více s tím prodírám, tím víc žasnu, jak dokážeš věci manipulovat, zkreslovat a posouvat do nesouvisejících rovin. Neuvěřitelné.

    Takže už jsme si vysvětlili, že žijeme v jiném století. Výborně. A zase lžeš. Nikdo netvrdí že má něco proti jejich sňatkům, jenom většina, ještě jednou pro tebu většina, nechce, aby si k tomu pokroutili pojem "manželštví" ale vytvořili si vlastní (Dokonce jsem to tam výslovně napsal ale jaksi jsi to přeskočil, asi že se to nehodí do představy zamidrákovaného tupého odpůrce všeho) Lidem se to nelíbí třeba z důvodu víry - což je pro LGBT aktivisty směšné, dokud se nejedná třeba o islám, tam je potřeba náboženství bránit - prostě jenom sviňsky využívají labosti oponentů ze západného světa.
    Jinosexuality je spousta druhů, dokonce i výchovou. Pak se nediv že se i spousta odborníků brání adopcím těmito páry. Sám nevím. Jediné co je zatím jisté je to, že díky LGBT řevu se bude muset ustoupit ideologii místo faktické diskuze :facepalm ale to už jsem psal.
    No, takže tvá přítelkyně to neřešila, ty jsi to neřešil, omluvou proto je že BY TO URČITĚ NEDOPADLO a tak tady méme agrasivní hnutí které se mstí na každém, kde to může nějak dopadnout. Paráda. Takže jít na policii nebo si to s ním vyřídit jste oba měkcí, ale vydat se do boje s agresivními hnutími, na to jste hrdinové oba. Kdo by to měl proboha řešit víc než obět? Jak jsem ti napsal, možností je spousta, ale to jsi zase slepě přeskočil, opět se nehodí do obrazu utlačované skupiny obětí proti skupině utlačovatelé. Kamaráde, v Pakistánu nebo SAE, tam si nemůže stěžovat. Tady může všechno.
    Já vraždy a šikanu nesrovnával, jenom jsem tě upozornil že smrsknou téma domácího násilí na vraždy manželek je v lepším případě hloupost, v tom normálním debilita. Opět to ale jenom vypovídá, že absolutně nejsi schopen stavět proti sobě argumenty v jejich váhách a absolutně nevidíš, kde končí význam nějaké ad-hoc statistiky (i správné) a kde začíná život v jeho šíri a souvislostech. Každopádně přestože je podle tebou linkovaného dokumentu počet vražd v domácnosti spáchaný muži dvakrát vyšší než naopak, tak je to zlomek oproti zbytku vražd. Ale abys to pochopil: Statistika počtu vražd je statistika počtu vražd, ne že se nic jiného neděje.
    Ty jsi nevšiml honu na bílé heterosexuály? Tak to evidentně dění nesleduješ. Dokonce v bou odkazech které jsem ti dal se o tom mluví i jako o veřejné věci - takže to jenom ukazuje na můj správný předpoklad - ani jsi ty zdroje nepustil. Hlavně že máš pnou hubu heců - typický trolll.
    A jak ty víš že je to 5%, když to nehlásí? Prostě někdo udělal nějaké průměrné číslo založené na tom, jaká část mu prošla pod rukama a přidal kvalifikovaný odhad. A jsme zase, zase a opět u toho. Nikdo nic nehlásí a místo aby se to řešilo, tak se udělá kampaň a "někdo" to schytá - jestli tohle není lynč tak už nevím - ubohé, tupé a hloupé, dokonce dehonestují pro samotné ženy protože to z nich dělá blbky. A místo řešení to zase jenom vráží klín mezi muže a ženy - to zase jednou boj panečku.
    + Po třetí a naposledy ti píšu, že marxismus toho tahají samy feministky a je prokázané že tyto hnutí vznikají na jeho základě.K čemu ti je když to ignoruješ? Zmizí to?
    Hlavně se zase nepodívej: https://www.youtube.com/watch?v=mWgkYv-JOGA

    Příště už se vyjádřám maximálně k otázkám. znova jsem ti ukázal že to co předkládáš jako tvrzení jsou účelové manipalce s fakty, v lepší případě neúplné pohledy.

    Q&A:
    1) A zase ten bullshit. Zase není pravda že obtěžují z pozice síly jenom muži ženy. A zase to ignoruješ. Nástroje máme už dnes, bez zapojení žen aby to nahlásily, ne pak nějakého náhodného boháče ušikanovaly v davu to nepůjde. Ale já se tě ptal na výsledek. Tvrdíš že je potřeba to napravit, tak se tě ptám jak, kam?

    2) A kde je napsáno že že musí musí musí být aspoń jednou (nebo jaký by to byla norma) být v takové pozici žena do kdy? Je nějaký limit? Třeba do 2020 jinak jsme hovada? Kdo dal takový limit? Kdo zjistí jestli přestože žena chce, tak zrovna má předpoklady? Jinými slovy tvrdíš že volby v ČR nejsou svobodné?

    3) No ptám se na to, čím to je, že aby ženy mohly být v očích některých rovnoprávné, tak evidentně musí být aspoň jedna nebo více premiérkou ... Tak se ptám, jestli ta spokojenost sama se sebou pro ženy jako lidi je skutečně podmíněna tímto, nebo jestli dokud nebudeme mít premi=rku alespoň jednou, tak se všechny budou cítit zle? Pátrám po tom, proč MUSÍME mít za každou cenu hned premiérku?

    A:
    4) V čem? Mohu snad já začít hulákat když mě někam nevezmou, nebo ně z někama vyrazí že, je to kvůli sexualitě? Mohu snad já atakovat, s pomocí agresivních spolků, třeba šéfa protože je určitě proti mě? Ne, já jako býloí muž jsem ten kdo utlačuje ženy, LGBT,... všechny, já jsem ten kdo může za to že jim se něco nepovede. Zde už bych ale souhlasil s tím že to není ani tak záležitost odlišnosti ale prachobyčejné debility, jenom je k tomu odlišnost využita - a to je to čeho se já jako ten utlačovatel bojím. Se podívej jak mohou člověka zruinovat jenom blbými keci - to je socáloní lynč, v podstatě LGBT už tu řádí jako sociální KKK. Fakt si o tom něco zjisti - ale argumentace, debaty s oponenty. Papouškovat manifesty je málo. Ale opět i jména i linky jsi dostal. Kašleš na to.

  • 11. 11. 2018 13:05

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    Tato debata nemá smysl. Vysvětlím. Dál se takto bavit nemá smysl. Valíš sice možná pravdivá data, ale používáš je špatně a ve špatném kontextu. Vezmeš nějakou část života, oddělíš ji od jiných, z této části vybereš nějaké proměné, vezmeš k nim statistiku a na základě jejích výsledků to prohlásíš za obraz skutečnosti nad původní, nezredukovanou, částí života.
    V souladu s agresivní marxistickou doktrínou pak podle výsledku vybereš toho kdo je na tom nějak hůř, méně či později, prohlásíš ho za oběť a vyhlásíš boj tomu zbytku. Naprosto zcestné. Přesně to jsi udělal s těmi vraždami v manželství:
    Oddělil jsi to že je to zlomek vražd vůbec, nezapočítal jsi příčiny, vůbec ses nezabýváš tím jaké je to číslo vůči celkovému počtu manželství, vůbec nebereš v úvahu další problémy v manželství k ccelkovému obrazu, ale protože přímo v tomto jednom miniimálním extrémním aspektu této problematiky muži* zavraždí více než ženy, tak tím zkoušíš ukázat že muži nějak utlačují ženy. Zcestné, hloupé, nemám pro to slov, poromiň, ale už jenom z pohledu prezentace statistických dat je to debilita. Je to další vytváření konfliktů mezi skupinami kde nejsou.
    Prostě si neuvědomuješ, že tato ideologie rovnosti, sociální zpravednosti je zcestná - vyváženost, rovnováha neznamená v žádném prípadě rovnost. Nikdy neznamenala a nikdy nebude.
    Úplně stejně hloupě ideologicky postupuješ v hodnocení ostatních témat. Např. ženy premiérky. Jsi normálně schopný prohlísit to, že ještě nebyla žena premiérkou za symbol toho že je tu nějaký problém a absolutně nehledíš na nic jiného než tento jeden symbol. Teoreticky, i kdyby ženy nemuseli nic dělat, měly všechno, nic se jim nedělo ale nebyla žádná premiérkou, tak paka jako ty by potom mysleli že je tu nějaký problém pro ženy - to je jenom ukázka toho, jak je tento jeden argument nedostatečný k hodnocení situace.

    Nezlob se na mě, tyto psoudoteorie oběti a viníka na základě jedné vybrané a vyhovující skutěčnosti je debilita. Přesně to odráží to, že se nikdo nezabývá tím, proč třeba popeláři jsou hlavně muži - protože použitím stejné debilní logiky by se jim ty jejich teorie zbouraly během prvních vět. Takže radši nic ...

    * muži už z podstaty používají více násilí

  • 11. 11. 2018 13:11

    null null (neregistrovaný)

    PS: Tyto pózy obětí vs. jejich utlačovatelů je přesně to co dělá novomarxismus. Ten starý to udělal s dělnickou třídou, moderní používá sociální skupiny.
    Každou záležitost postaví do pozice oběť vs. utlačovatel a vyhlásí boj. Ne diskuzi, boj, boj tak daleko, že ani pak nejsou schopní odpovědět co vlastně má být tím cílem (jako ty nahoře), protože utlačovatel musí být odstraněn, ale to se jim příčí narovinu říct, i když k tomu tím bojem směřují ...

  • 11. 11. 2018 20:15

    Lael Ophir

    Na prvním místě k tomu manipulování, zkreslování, "kecům" apod. Jsme tu sami dva, nikdo jiný už to asi nečte, tak si o tom pojďme promluvit. Naprostá většina lidí - včetně mě - nemá snahu být nějak zlá. Lidé mají k dispozici nějaká fakta, a na jejich základě vytvářejí interpretace. Je vždycky dobré si uvědomit, že interpretace bývají subjektivní, a snažit se na věc podívat z úhlu toho druhého. Tak můžete porozumět třeba radikálním feministkám - motivům proč něco tvrdí a dělají. Neznamená to že člověk musí souhlasit se vším, u čeho chápe motivy. Ale mělo by to člověka zbavit toho pocitu, že druhá strana je prostě zlá a snaží se škodit.

    Pokud jde o LGBT, tak prostě ani v západním světě nemají stejná práva, a doufám že se shodneme, že je to prostý fakt. Prostě je to potřeba narovnat, pro dobro těch lidí. Bohužel lidé jsou často omezení, a co je nepálí, to nehasí. Argument "mě se to netýká, oni jsou jiní a nevidím důvod se za ně brát" byl hojně uplatňovaný v době společenské diskuse o otroctví, rasismu, nacismu, a stejně tak u LBGT. Tím neříkám že jde o stejnou problematiku. Jde ale o stejný nezájem lidí brát se o práva někoho, koho považují za "ty druhé".
    Poukd jde o manželství. Žádného heterosexuála přece nemůže nijak poškodit, když homosexuální pár uzavře manželství. Nechápu tedy, proč jim to tedy nepovolit. Zvláště když jsem ukazoval, že manželství není nijak omezené na jednoho muže a jednu ženu. To že to v některých zemích většina voličů nechce je na prvním místě hodně smutné, a na druhém místě to vzbuzuje otázku, jestli to nevede pouze k tyranii většiny. To je taková ta situace, kdy se většina rozhodne například vyvlastnit židy (nebo klidně blonďáky), a práva menšiny tu většinu vůbec nezajímají.

    U homosexuality (nebo jak píšete jinosexuality) sem u vás poptával nějaká fakta - statistiky, studie. Neviděl jsem jediný hodnověrný zdroj, který by tvrdil, že sexuální orientace je získaná, nebo že ji lze změnit.

    Moje ex problém neřešila, protože se toho až tolik nestalo, a věděla že by se nic nevyřešilo. Vím o případu, kdy profesor studentky vícekrát omámil a znásilnil. Dokonce si to fotil, tehdy na film. Půlka fakulty si o něm povídala. Kamarádova přítelkyně byla jednou z obětí, a také to nechtěla řešit. On zavrhnul úvahu toho člověka zabít, a při příštím incidentu ho odchytili s omámenou holkou. Měl tam stativ s foťákem a s filmem v něm. Film si převzaly autority vyvolaly ho. Profesor všechno popíral, holka se prý jenom opila a on jí chtěl nechat aby se z toho vyspala. A světe div se, na tom filmu byly jenom fotky z chalupy pana profesora! To samozřejmě znamená, že film někdo vyměnil. Profesor zřejmě dostal důrazné varování od nadřízených, a jinak se mu nic nestalo. Obětí byly nejspíš desítky. Takhle to funguje, vždycky znovu a znovu. Jako u těch holek, které obtěžoval nebo dokonce znásilnil Harvey Weinstein, které když se ozvaly, tak se buď nic nestalo, nebo je vyhodili (a ano, několik z nich dostalo i odškodné vázané na závazek o věci nemluvit, s šílenou pokutou pokud mluvit budou). Stejně jako v dlouhé řadě dalších případů. Vám se to lehko mluví. Ale představte si holku, která ví, že ten člověk má moc a může ji snadno nechat vyhodit ze školy nebo z práce, nikdo jí nebude věřit, budou jí nadávat a vláčet bahnem, dost možná jí vyhrožovat, a ještě bude muset traumatický zážitek důkladně rozebírat před cizími lidmi (typicky skupinou mužů), kteří se budou ptát stylem "měla jste minisukni? jak moc pijete alkohol? kolik jste měla sexuálních partnerů?" apod., a nakonec to stejně bude jen a pouze vaše slovo proti slovu mocného muže. To si pak hodně rozmyslíte.

    U toho počtu vražd jsem měl chybu, omlouvám se. V USA je 17250 vražd ročně (NP/UNSDC/CTS 2016), z toho 2128x muž zavražil intimní partnerku, a 238x žena zavraždila intimního partnera. Pořád jsou to hrozivá čísla, a pořád platí, že ženu spíš zavraždí vlastní partner, než všechny ostatní typy útočníků dohromady (na škále intimní partner, rodinný příslušník, známý, cizinec). Navíc jsou muži odpovědní za 98.9% znásilnění, 87.9% loupeží, 85.0% vloupání (data z USA), a 96% vražd (celosvětově). K tomu přičtěte jako argument to že 25% žen v ČR zažilo domácí násilí. To jsou prostě fakta, a jsou to hrozivá fakta. Když pak slyším nějakou radikální feministku, jak říká že muži jsou jenom škodná která ženy zabíjí, týká, znásilňuje a vraždí, tak přinejmenším rozumím proč to říká. Vidím takový názor jako velmi extrémní a jen částečně podložený, protože muži zabíjejí primárně muže - a jako mužské potenciální oběti se mi to nelíbí stejně jako se to nelíbí ženské potenciální oběti. Ale chápu, z čeho ten extremismus pramení. Pokud ženám budete tvrdit, že je vlastně všechno v pořádku, ať "neničí tradice", že jde o "minimální extrémní aspekt problematiky" a "vytváření konfliktů mezi skupinami kde nejsou", tak naprosto dokážu pochopit, kam vás s tím pošlou. Problém to není PRO VÁS, protože se vás to přímo nedotýká.
    Nevím co máte na mysli tím životem v jeho šíři a souvislostech. Ženy jsou prostě často cílem násilí mužů. Svého času se považovalo za normální (můžeme mluvit o tradici), že když žena nedělala co muž řekl, tak dostala nafackováno nebo i hůře. Dnes se ženy bouří. Není to žádný neomarxismus, ty ženy mají skutečný problém.

    Ohledně toho že ženy hlásí jen 5% znásilnění: Ta informace vychází z reprezentativního výzkumu sexuálního chování populace ČR prof. PhDr. Petra Weisse, Ph.D. a doc. MUDr. Jaroslava Zvěřiny, CSc. ze Sexuologického ústavu 1. LF UK a VFN. Konkrétně: "Celkem 11 % českých žen uvedlo, že byly někdy v životě přinuceny k pohlavnímu styku násilím, ale jen 5 % těchto činů bylo oznámeno policii." Druhý link se týká Itálie, tam ženy hlásily 7%. V dalších zemích to bylo, co jsem koukal, dost podobné. Řekněme 3-10%, výjimečně nad 10%. Připadá vám to neuvěřitelné? Ženy nad tím nemůžou mávnout rukou, ony v tom žijí. Mám více kamarádek, které si prošly peklem, a na několika z nich to nechalo dost ošklivé celoživotní psychické následky.
    https://www.urologiepropraxi.cz/pdfs/uro/2009/03/02.pdf
    http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.513.6607&rep=rep1&type=pdf

    Pokud říkáte, že někdo vráží klín mezi muže a ženy (plus třeba mezi bílé a barevné), tak jsou to hlavně ti, kdo ženy obtěžují, týrají, znásilňují a zabíjejí. Když žena sesbírá odvahu a veřejně řekně "tamten mě po jednání zval na pokoj, osahával a líbal, i když jsem jasně říkala ne", tak je podle vás problém na straně té ženy? S tím mají ženy bohužel dlouhé generace zkušeností: z oběti se dělá útočník. Že s tím ta žena neudělala nic už tehdy? A co by s tím jako mohla udělat? Bylo by to tvrzení proti tvrzení, a zase by špatně dopadla. "Vždyť se vlastně nic nestalo", nařčení ze lži, dehonesace, výhrůžky, vyhození z práce nebo ze školy...

    Ne, žádného honu na bílé heterosexuály jsem si fakt nevšiml. Viděl jsem malý kousek toho českého videa, které jste linkoval, cca třetinu toho anglického, a celé to které jste linkoval naposledy (které podle mě nemá s diskutovanou problematikou žádný vztah). Sorry, ale fakt nemůžu tomu dát 90+ minut času tomu že budu koukat jak někdo vypráví svoje dojmy bez toho aby je podložil daty. Zkuste nějakou hutnější sdělení, ideálně tvrdá data.

    Označovat jakoukoliv snahu o společenský pokrok za "marxismus", "neomarxismus" nebo "kulturní marxismus" je za mě laciná technika ultra-konzarvativců, kteří se snaží najít nějakou nálepku pro oponenty. Feministická sdružení jsou různého typu, mají různé cíle i prostředky, a upřímně s velkou většinou z nich nesouhlasím, i když mohu chápat některé jejich motivy.

    Pojďme na Q&A.
    1. Ano, nejsou to jen muži, kdo obtěžují, týrají partnerky, znásilňují nebo vraždí. Nicméně většinou pachatelů jsou muži, zvláště u znásilnění a vražd. Funkční mechanismy NEMÁME, protože je to často tvrzení proti tvrzení. Představte si, že žena přijde s tím, že se na ní šéf v kanceláři vrhnul, líbal jí a snažil se jí vyprstit. Jak to asi tak dokáže? Pokud neexistuje záznam a dotyčný všechno popře, tak to dokázat nelze. Je prakticky nemožné vyhrát, zato je možné velmi hodně ztratit. Mimochodem pokud jde o znásilnění, tak muži se často znásilněných žen štítí nebo je litují - o to ony nestojí.
    2. Pokud ženy tvoří okolo 50% populace, ale mají 0% ve vrcholných ústavních funkcích, tak je to velmi podezřelé. Zvlášť ve společnosti, kde je "tradicí" ženy proplesknout když nedělají co partner chce, a dodnes má čtvrtina žen zkušenost s domácím násilím.
    3. Nemusíme mít za každou cenu prezidentku nebo premiérku. Ale pokud za 100 let není ani jedna prezidentka a ani jedna premiérka, tak byste se možná mohl spíš ptát, jestli musíme mít za každou cenu každého prezidenta a premiéra muže.
    4. Můžete hulákat jak uznáte za vhodné. Nejspíš to pro vás dopadne stejně mizerně, jako pro ženu, když huláká že jí kolega nebo šéf sexuálně obtěžuje. Nebudou vám věřit, protáhnou vás špínou a nic se nevyřeší. Asi právě proto moc hulákat nebudete. Je to samozřejmě problém, pro vás stejně jako pro ženy.

  • 11. 11. 2018 20:39

    Lael Ophir

    K té rovnosti jsem už na začátku napsal tohle: "Za mě není cílem, aby 50% hasičů a kopáčů byly ženy, a 50% zdravotních sester a kadeřníků byli muži. Je zásadní aby se ke každému přistupovalo rovně. Když chce být žena hasičem nebo řidičkou kamionu, tak má mít šanci jako kdokoliv jiný. Když se chce muž starat o děti v mateřské školce nebo navrhovat plavky, tak ať má šanci jako každý jiný. V tom je podstata svobody a nediskriminace." Podotýkám že v konzervativních společnostech, včetně velké části USA, to vůbec není automatické. Když rodiče vidí že si jejich dcerka hraje víc s autíčky než s panenkami, tak dospějí k názoru že je nějaká defektní, a jsou s ní k lékaři, aby to "vyléčil". Když si synek hraje s panenkami a vyšívá, tak je to podobné. Oběma pak opovrhují, protože nezapadají do role, kterou si pro své děti představují. A to je velmi špatné. Nemluvě o exotech, kteří když je dítě těžce nemocné, tak se modlí za jeho uzdravení, místo aby ho vzali k lékaři, a dítě pak zemře. To je ještě úplně samostatná kategorie :/

    Ještě k těm obětem a ne-obětem. Překvapuje mě, jak moc trváte na tom, že vlastně s muži není žádný problém. Jsou odpovědní za 98.9% znásilnění, 87.9% loupeží, 85.0% vloupání (data z USA), a 96% vražd (celosvětově). V ČR 25% žen zažilo (minimálně jednou) domácí násilí a 11% zažilo (minimálně jednou) znásilnění, v ostatních západních zemích to bude zřejmě podobné. A když se ženy bouří, tak podle vás jde o "pózy obětí vs. jejich utlačovatelů", "neomarxismus", "snaha o destrukci tradiční společnosti" a "vytváření konfliktů mezi skupinami kde nejsou". To fakt myslíte vážně? Zkuste se nad tím trochu zamyslet.

    Pokud hovoříte o tom, že to nejsou ta správná data, tak se rád podívám na nějaká která podporují vaše teze. Prostě ta data uveďte.

    Ohledně toho *-marxismu. Osobně se považuji za pravičáka. Uznávám princip volného trhu, vím že regulace velmi často neplní účel a víc škodí než prospívají (čímž netvrdím že žádná regulace nikdy nemá smysl), velmi si vážím lidské svobody a svobody projevu (což pro mě ale neznamená že 1+1=3 je názor jako každý jiný). Komunisty považuji za nebezpečné šílence, socialisty v lepším případě za nebezpečné nepoučitelné snílky. Ale být pravičák pro mě neznamená to že musím nenávidět homosexuály, cítit se ohrožený tím že ženy nechtějí být osahávané, fackované a znásilňované, a nemusím ani nenávidět lidi jiné víry nebo barvy pokožky jen protože mají jinou víru nebo barvu pokožky. Chtělo by to na tomhle světě trochu rozumu, formování názorů na základě fakt a porozumění faktům, a ne podle dojmů, novinových titulků a lží a konspiračních webů.

    Mimochodem rád bych se připomněl s tou získanou homosexualitou. Máte nějaký hodnověrný pramen, nejlépe studii, na téma získané homosexuality, změny sexuální orientace atd.? Týká se to vašeho výroku "...homosexuality jsou stovky druhů a vrozené jsou jen některé. To jsou moderní poznatky. No doubt.". Rád bych ty poznatky viděl. Samozřejmě jestli chcete zdroje k něčemu co já píšu jako fakt, tak je poptejte.

  • 11. 11. 2018 21:12

    Lael Ophir

    A když jsem u toho, tak ještě jedna věc. Psal jste, že "muži už z podstaty používají více násilí". To je bohužel pravda, ale nijak je to neomlouvá. Ona většina živočišných druhů má nějaké zábrany páchat násilí. Například vlci se servou, a kdo prohraje, ten nabídne vítězi krk - kousnutí do krku je okamžitý konec. Vítěz na to reaguje tak, že poražený uznal porážku, a nechá ho být. Tyhle mechanismy se zdají být tím silnější, čím snáz může daný druh zabíjet. Různé druhy opic, bez nebezpečných drápů, s vrstvou měkké srsti atd. do sebe mohou mlátit jako o život, a protože si moc neublíží. Člověk je jednou z těch opic. Jenže jsme vymysleli pazourek, kopí, šípy, střelné zbraně a jaderné zbraně. Problém je v tom, že nemáme evolučně zabudovanou brzdu, která by nám bránila konflikt dovést do důsledného zničení nepřítele. Jsou lidé, kteří to považují za největší problém lidstva.

    Dále pokud jde o muže, tak ti jsou evolučně optimalizovaní jako lovci. Ne všichni a ne dokonale. Ale značná část mužů kteří dneska končí jako bezdomovci nebo vězni by svého času byla lovci, vojáky, prospektory, mořeplavci, zlatokopy atd., podstupovali by veliká rizika, posouvali hranice možného a u toho umírali. Jenže dnešní společnost vyžaduje úplně jiné schopnosti: kooperaci, diskusi, "údržbu a rozvoj". To není až taková novinka, ten posun začal už v době lovců-sběračů :), jen je to dneska ještě komplikovanější a náročnější.
    https://www.youtube.com/watch?v=b56eAUCTLok

  • 12. 11. 2018 10:55

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    Základní problém je že i po upozornění používáš jenom selektivně vybrané části nějakých statistik a výzkumů, které podporují tvou ideologii, ale nic nevypovídají o skutečném stavu. A to i přes mé upozornění.

    Např. podle studie UN někdy z roku 2007 uvádí že jsou poroblémy které mají ženy ve společnosti rozděleny do vůbec asi 5 kategorií (sociální, fyzické, mentální, ....) a každá má několik různých dalších parametrů jako alkohol, příjmy, sebevědomí, sociální status, .... a ty vysekneš jenom to že muži vraždí manželky 2x více než naopak, ani nepřidáš údaj kolik je celkově manželstvní, jestli se např. nejedná a 3 případy z 20 mil. a začneš to vydávat jako nějaký důkaz o utlačování žen muži. Pak, naprosto nesmyslně je toto používáno jako argument o útlaku žen v mužské společnosti protože v IT oboru není rozložení mužů a žen jako ve společnosti 50:50, ale najednou pokud jde o jiné obory, řekněme méně lukrativní, tak už to není potřeba. Zajímavé. To ani nezmiňuji fakt, že průměrně jsou muži na IQ hloupější, mají nebezpečnější a fyzicky náročnější práce, více umírají ve válkách, dožívají se menšího věku a pod. - to moc nevypadá na nějaké privilegia.
    Rozložení schopností mužů a žen se liší, tak se liší i projevy ve společnosti (viz. Skandinávie) - mohou se doplňovat, tolerovat a spolupracovat, nebo se mohou na základě ideologicých štvanic podpořených účelově selektovanými parciálními obrazy statistik uštvat k smrti společnosti.
    My ani nevíme jestli je něco odchylka od normálu, řekněme nespravedlnost. Víme jen, že existuje ideologická poptávka a tak se různě formuje nějaký obraz na základě polo-dat a je prezentován jako dogma.Už jenom snahy kvóty jsou toho důkazem. Nutnost mít hned hned najekou premiérku aby jsme nevypadali (jak a podle koho?) je toho důkazem. Místo napravení rozdělení jde o překroucení podle ideologického záměru.
    Je potřeba něco řešit. Ok, ale ne na základě ideologie podpořené polovylhanými argumenty. Jako to tu prezentuješ (viz. vraždy v manželství).

    K těm tématům jsem ti toho napsal hodně, nepotřebuji se opakovat. Účelově vytahané jednotlivé střípky obrazu nemají větší hodnotu než takové střípky. To je celý problém tebe, což pozoruji delší dobu, ale i spousty manažerů a pod. Takže: Statistika ukazuje poměry a mezi jednotlivými sadami statistických dat - nikoliv skutečný celý a jasný obraz dané oblasti. To si uvědom na začátek. Např. pokud tvrdíš že zločinnost je vyšší u mužů, tak to má samozřejmě ještě okolní jevy - kdo je "živitel rodiny"? Kdo hůře shání práci? Jak by to vypadalo kdyby byly dominantnější ženy? Mají z trestné oné trestné činnosti mužů i nepřímý prospěch i ženy, takže nemusí přímo tolik páchat? atd. atd.
    Neeee, ty prostě vezmeš toto číslo, ženy mají menší součet tak jsou oběti mužské společnosti a hurá do boje . Máme oběť, máme tlačovatele a jedem .............. O tomto je celá naše debata. Ten zbytek už je jenom podružnost - už pak ani nezáleží jestli takto přemýšlíš nad zločinností nebo zamestnaností - je to špatná metodika + neúplné údaje.

  • 13. 11. 2018 3:17

    Lael Ophir

    Vy sice píšete o tom že je potřeba si udělat celkový obrázek, ale sám žádný nenabízíte. Napíšete "...homosexuality jsou stovky druhů a vrozené jsou jen některé. To jsou moderní poznatky. No doubt.", ale na opakovanou žádost nedodáte žádné zdroje. Tvrdíte že čísla která ukazují to jak muži ženy obtěžují, týrají, znásilňují a zabíjejí je jen střípek v celém obrázku, ale nepřijdete s lepšími čísly.

    Píšete o "útlaku žen v mužské společnosti protože v IT oboru není rozložení mužů a žen jako ve společnosti 50:50", i když jsem jasně psal "Za mě není cílem, aby 50% hasičů a kopáčů byly ženy, a 50% zdravotních sester a kadeřníků byli muži. ...". Ano, rozložení schopností mužů a žen se liší, na tom se shodneme.
    Píšete o doplňování a spolupráci oboou pohlaví, a jestli to správně chápu, uvádíte jako příklad Skandinávii, kde minimálně Finsko, Švédsko a Norsko mají (měly?) kvóty na zastoupení žen v politice a/nebo ve firmách, což mi přijde jako velmi kontroverzní praktika.

    Ta kriminalita mužů je šokující fakt. Za okrajovou drobnost to můžete považovat jako muž, kterého se to netýká, a možná se to shodou okolností netýká ani žádné ženy, která je vám blízká. Neopakujte že muži vraždí partnerky 2x více než naopak, když je to 9x - projděte si ta čísla pořádně. Živitelem rodiny jsou dneska většinou oba partneři, i když muži více. Z trestné činnosti mužů mohou mít prospěch i jiní muži, ženy, děti... Pokud jde o hledání práce, tak to mají nejtěžší ženy na mateřské nebo po mateřské (pokud v jejich zemi nějakou mají). A to všechno je jistě zajímavé, ale odvádí to od zásadní otázky: Opravňuje podle vás cokoliv z toho to aby muži ženy týrali (24% žen), znásilňovali (11% žen), nebo dokonce zabíjeli v míře řádově vyšší, než se děje naopak? Pokud ne (v to chci doufat), tak nic z toho o čem jste psal přece není v kontextu důležité. Vždyť argumentujete stylem "svoji přítelkyni často fackuji a párkrát jsem ji znásilnil když jsem zrovna měl chuť a ona ne, ale zase ji občas podržím dveře, kupuji večeři častěji než ona, a navíc kdo ví jak by to bylo, kdyby ona byla silnější a agresivnější než já". V takovém případě je úplně jedno jestli jí držíte dveře nebo kupujete večeři častěji než ona - prostě je špatné ji fackovat a znásilňovat. Nemá smysl se vymlouvat stylem "OK, ale to fackování a znásilňování není celá realita, a proč se proti tomu vůbec ohrazuje a vráží tak klín do jinak fungujícího vztahu?". Argument "celou realitou" prostě nemůže zakrývat to, že něco silně špatně.

    Pokud ženy hlasitě protestují proti různým formám obtěžování a násilí, které na nich muži páchají, tak je přece nesmysl to interpretovat jako hon na muže. Co byste čekal, že budou dělat? Mají být prostě potichu, nedělat problémy, nebourat tradice a "nevrážet klín"? Pokud se shodneme, že je potřeba věci změnit, protože nejsou v pořádku (a o tom řada žen nemá pochybnosti), tak se vás ptám: myslíte že se věci zlepší samy od sebe, bez toho aby se ženy ozvaly? Za mě je odpověď ne, určitě se samo od sebe nic nezlepší.

    A že ta snada o změnu má občas absurdní formy? To není nic nového. Před 50 lety, když si ženy nemohly bez manžela ani otevřít bankovní účet, měly zakázáno studium na špičkových univerzitách, neprovdaným v lékárně neprodali antikoncepci, a v některých západních zemích neměly ani volební právo (Švýcarsko, Portugalsko, Lichtenštejnsko), protestovaly mimo jiné likvidací kosmetiky a pálením podprsenek. Z dnešního hlediska úsměvné. Dneska v jihoamerických machistických a velmi násilných společnostech oslavují svojí menstruaci a mluví u toho o síle ženskosti. Je to úplně stejně úsměvné. Ale nepleťme si tyhle absurdní projevy s podstatou věci.

  • 13. 11. 2018 8:19

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    Nelži. Nemanipuluj. Netvrdím že mám řešení, pokud je vůbec potřeba, protože potřebu řešení dokazuješ hrubě núplným popisem situace. Ani netvrdím že kriminalita mužů nic není, nota bene protože jsem muž. To je účlová lež nad tím co jsem napsal.
    Výslovně jsem tě upozornil na to, že je kriticky důležité znát i celkové a jednotlivé počty a opět to ignoruješ, opět předhazuješ jenom poměr z neznámé sumy který nemůže a nevypovídá o závažnosti - zdali se nejedná o čísla třeba pod statistickou chybou - které ale používáš jako nějakýý důkaz něčeho. Další manipulce.
    Já ti tvrdím a názorně jsem ti ukázal, že tvé ideologické cance které tu třepeš jsou založené na neúplných datech, ještě ke všemu jejich manipulativní interpretaci a vykládáš to jako úplný obraz skutečnosti. Tedy závěry ke kterým docházíš nad takovými neúplnými a ještě manipulovanými daty nemá cenu diskutovat, protože nejde o faktický stav.

    Pro zábavu ale rozmotejme toto ideologické klubíčko. Jak už jsem tě dvakrát upozornil, a ty jsi to vesele ignoroval, že počet vražd v poměru muži:ženy 2:1 může být klidně i dvě a jedna vražda na 5 mil., což by dokonce bylo ještě úžasné číslo, zatímco ty to můžeš ideologicky vykládat jako důkaz nějakého útlaku. Tedy, první otázka je, kolik je tedy celkově maželských a partnerských svazků a kolik končí vraždou? O jakých číslech se bavíme?
    A druhá otázka je, proč používáš jenom tento jeden jediný samotný poměrný fakt ze všech aspektů problematiky partnerství?

  • 13. 11. 2018 8:39

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    Zapoměl jsem na tohle:

    ""svoji přítelkyni často fackuji a párkrát jsem ji znásilnil když jsem zrovna měl chuť a ona ne, ale zase ji občas podržím dveře, kupuji večeři častěji než ona, a navíc kdo ví jak by to bylo, kdyby ona byla silnější a agresivnější než já"."

    Je nechutné někoho takto zkoušet urážet. Taky své příklady neuvádím s použitím toho, tak pícháš malé děti a mohl bys dělat i něco jiného. Tak si to laskavě strč do análu, aby se to dostalo hned k hlavě.

    Jak malé děcko. Myslíš si že když mě začneš takto nechutně urážet, že najednou vezmu tvá hrubě núplná data, jejich debilní interpretaci a ještě ti pogratuluji jaký jsi myslitel? To možná funguje v tom vašem novomarxistickém spolku s @Unknown nebo na slaboduché jedince, na mě ne.

  • 14. 11. 2018 5:05

    Lael Ophir

    Začnu od konce. Co vás uráží na tom "svoji přítelkyni často fackuji a párkrát jsem ji znásilnil..."? Je to hypotetický argument, který přirovnávám k vaší argumentaci. Čtete to snad tak, že vás obviňuji z takového jednání, nebo že vás to má urazit? Tak to asi čtete dost špatně. Jde o techniku zvanou reductio ad absurdum, tedy dovedení argumentu do extrému, kde se ukáže jeho neplatnost nebo absurdita. Jde o široce používanou techniku. Příklady by byly například "Země nemůže být placatá, protože by lidé padali z okraje" nebo "nemůže existovat nejmenší kladné racionální číslo, protože kdyby existovalo, tak bychom ho vydělili dvěma, a dostali bychom menší racionální číslo".

    A když jste narazil na to píchání malých dětí, tak si představte kněze, který říká: "Ano, kněží prznili děti a jejich nadřízení to dlouhá léta kryli, ale víte kolik toho církev udělala dobrého? Mimo jiné poskytuje věřícím zpověď, což je pro ně důležité, a také provozuje hospic. Proč chcete protestovat kvůli takové drobnosti jako je prznění dětí, která nezachycuje celou bohatou škálu aktivit naší církve? Vždyť je to hon na kněze! Zanášíte rozkol, stavíte veřejnost proti církvi!" Vůbec nevylučuji, že by církev mohla vyjma prznění dětí a krytí takové aktivity udělat i něco dobrého. Jenže lidé protestují kvůli prznění dětí, což je prostě hrubě špatně, a je potřeba s tím něco dělat. Opět je to paralela k vaší argumentaci, která je v podstatě "OK, muži dělají to a to, ale dělají i spoustu jiných věcí, které jsou dobré". Fajn, ale to nic nemění na tom, že je tu problém se sexuálním obtěžováním, týráním, znásilňováním i vraždami, přičemž minimálně u těch prvních tří kategorií jsou pachatelé často beztrestní. Opravdu nevidím, proč byste protest proti takovému svinstvu viděl jako hon na muže, neomarxistické běsnění apod. Prostě je tu problém, ženy se právem ozývají, a je zcela na místě to řešit.

    A teď na začátek. Už jsem uváděl, že v ČR 23% žen zažilo domácí násilí, a 11% žen bylo znásilněno. V USA je ročně 17250 vražd ročně, 5.35 vraždy na 100 000 obyvatel a rok, a statistická chyba tu nehraje roli (jde o data sbíraná centrálně z policejních hlášení). Také jsem uváděl, že muži vraždí partnerky 9x častěji než ženy partnery, atd. atd. - dokonce jsem ta čísla linkoval. Jestli chcete nějaká lepší čísla, tak sem s nimi. Máte přece k dispozici DB Eurostatu, United States Census Bureau, OECD, United Nations Statistics Division, Gapminder Foundation a řadu dalších zdrojů, všechno na pár kliků myší. A když jsme u toho, tak bych vás rád znovu požádal o dodání nějakých podkladů k tvrzení "...homosexuality jsou stovky druhů a vrozené jsou jen některé. To jsou moderní poznatky. No doubt." OK, fakta, data vědecké poznatky - sem s nimi prosím. Přece se tu nebudeme provozovat nějakou dojmologii, nejsme jako absolventi katedry filosofie, nebo dokonce genderových studií ;)

    K otázkám:
    1. Kolik je celkově manželských a partnerských svazků - Pokud chcete vystavět argument, tak dodejte čísla. Všimněte si, že já je ke svým argumentům dodávám.
    2. proč používáš jenom tento jeden jediný samotný poměrný fakt ze všech aspektů problematiky partnerství - Uváděl jsem minimálně sexuální obtěžování, domácí násilí, znásilnění a vraždy žen, plus ještě procento loupeží, znásilnění, vloupání a vražd spáchané muži. Vražda partnerky je prostě jen nejextrémnější scénář toho, jak mohou věci mezi muži a ženami dojít tam kam nemají.

    Když to shrnu, tak bych čekal, že postavíte argument, a podložíte ho nějakými tvrdými daty. Možná se vám povede vystavět argument "vraždy partnerek jsou relativně malý problém, protože jen malé procento vztahů končí vraždou". Na to se dá opáčit, že třeba terorismus v Evropě je v číslech také relativně malý problém, ale je zatraceně palčivý. Navíc nejde jen o vraždy partnerek, ale také o řadu dalších problémů (uvedených v odpovědi na otázku 2), které jsou daleko častější.

  • 14. 11. 2018 8:50

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    1) Uráží. Vyhni se sviňskému konstruování argumentů "To je jako Vy byste ... [nějaká nechutnost]". Oba moc dobře proč takto laděné příklady "inteligenti" jako ty nebo např. @Unknown uvádějí. Žádná náhoda, žádný naivita. Prostě jdi s tímto způsobem tlaku na oponenta do prdele.

    Tím to pro mě končí.

    2) Argument o počtu homosexualit jsem uvedl tak jak se ke mě dostal. Shodlo se na tom někoik psychologů v TV debatě - a to jsem tam taky poctivě uvedl kdyby sis to přečetl. Akorát na rozdíl od tebe ti netvrdím že je to obraz společnosti a musí se někomu vyhlásit boj. Klidně tomu nevěř, co já s tím?

    Tím to pro mě končí.

    3) Ty jsi ten který tady pořád dělá závěry nad stavem společnosti na základě několika vybraných dat. Nedokážeš odpovědět ani na jednoduchou otázku, kolik je tada vůbec maželství a partnerství celkem a kolik z nich vůbec končí vraždou, když už toto kritérium má podporovat úchylné teorie o dominanci mužů nad ženami. O sociálních aspektech jsi ani nemukl dokud jsem ti to v souvislosti se správou UN nenapověděl a už jsem tě upozornil že co se týče další agresivity ve vztazích tak není pouze doménou mužů. Často bývají pohotovější ženy. To je jedno. Buď dodej data která vykreslí celkový stav společnosti nebo přestaň na základě několik statistik tvrdit závěry o celkovém stavu.

    Si myslíš že ti ten pokus to přehodi na mě sežeru? Tvrdíš to s neúplnými daty ty, já tě vyzývám abys je doplnil. Proč sem ti napsal. Jasně že to nedoplníš, taková data nejsou jen tak k dospozici, protože to jen tak shrnout nejde. A to dělá z té tvé hry na "Male supremacy" ještě debilnější frašku. Neexsitují čísla která by dokazovala nadvládu mužů - pokud tedy nevezměeš jeden poměr z mnoha a ostatní jaksi nezopomeneš. Což jak vidím není zas takový problém.

    Není nic jednoduššího. Dolož kolik manželství vůbec existuje, dolož kolik z nich končí vraždou (ty jsi s tím přilezl) a dolož kolik mužů je týráno ve vztahu, dolož kolik mužů bylo znásilněno - na to ani není zstatistika a co je znásilnění se liší země od země - ale počítal bych že si vybereš nějakou západní kde znásilnění není i podržení dveří. Hurá do toho. Nemůsíš omýlat ty cance, prostě to těda dolož a nebo ne, ale netvrď že jsou na to data - pak s tebou budu "jenom klidně nesouhalsit"

    Nazdar.

  • 17. 11. 2018 7:10

    Lael Ophir

    1) Pokud vás uráží dovedení vašeho argumentu do důsledku, a musíte mě proto posílat do prdele, tak s takovým stylem diskuse vy jděte do prdele. Faktem je, že váš argument prostě nefunguje, a to jsem myslím celkem dobře ukázal. To že muž ženě podrží dveře, nebo častěji než ona koupí večeři, nijak neomlouvá sexuální obtěžování, týrání, znásilnění nebo dokonce vraždu, jak jste se tu snažil naznačovat. To jsem se vám snažil vysvětlit, a bohužel zřejmě marně.

    2) K argumentu o počtu homosexualit jste nedodal vůbec nic, přestože jsem vás o to opakovaně žádal. Pokud jsem něco přehlédl, tak mi to prosím ocitujte. TV diskuse je mimochodem zdroj na nic.

    Pro mě tento bod prozatím končí tak, že nedokážete dokládat tvá tvrzení.

    3) Argumentuji že velké procento žen má zkušenost se sexuálním obtěžováním, domácím násilím, znásilněním, a pro ženu je pravděpodobnější že ji zabije intimní partner, než všechny ostatní druhy útočníků dohromady, a muži výrazně častěji páchají násilnou kriminalitu z konkrétních kategorií. To jsem myslím velmi dobře doložil. Vy argumentujete že to není tak špatné, protože ženy mohou muže šikanovat, mohou těžit z jejich trestné činnost, muži živí rodinu atd. Je to váš argument, takže je na vás dohledat čísla. Nebo čekáte že v diskusi předložíte nepodložený argument, a druhá strana vám bude shánět data? Ne, takhle to opravdu nefunguje :)

    4) Nehraju žádnou hru na "male supremacy". Říkám že ženy jsou oprávněně naštvané, když jsou ve velkém sexuálně obtěžované, týrané a znásilňované. Za mě jsou i asymetricky často zabíjeny svými partnery, a muži navíc páchají většinu násilné kriminality. To jsou prostě fakta, a jsou to věci k řešení. Pokud ženy muže často šikanují, nebo existuje jiný problém, tak je to také potřeba řešit, a klidně se o tom pojďme bavit. Stačí když nějaký problém doložíte. Jenže k tomu se nemáte.

    5) Opakuji že mám nějaký argument, a podkládám to daty. Vy máte nějaký argument, tak to vy podložte daty. Pokud to neumíte, tak - vašimi slovy - "nazdar".

  • 17. 11. 2018 9:30

    null null (neregistrovaný)

    @Lael Ophir

    1) Nelži prolhanče. Argumemty typu "Vy + nějaká sviňárna" slouží k implicitnímu špinění na oponenta, nikoliv pouze jako dovedení do důsledku. Takže znova: Strč si takovou argumentaci do prdele - to slovo je naprosto adekvátní stylu jakým argumentuješ.
    Ano, TV není nijak skvělý argument, ale netvrdím že je nějak závratný, přesto to tam padlo od špipček v oboru. Mě osobně stačí - a taky nikde netvrdím že něco omlouvá nějaké násilí nebo zločiny. Kde, kde to tvrdím?

    Celý tento tvůj kontstrukt o mém omlouvání násilí, uvádění nechutných příkladů kde figuruji já, neustálé odkazování abych dodával čísla k věcem na kterých stavíš ty (např. utlačování žen společností) tu máme jenom proto, protože nejsi schopný své tvrzení se kterými jsi přilez podložit jakýmikoiv daty. A tak tu máme 1) 2) ... 5) .. .20) .... další odstavce bullshitu různých doměnek, podsouvání a vytváření nových pololží a přitom jsi byl tázán na naprosto jednoduchou věc, na kterou nejsi schopen odpovědět:

    Když chceš statistikou o počtu vražd v domácnosti dokazovat útlak žen, tak kolik existuje vůbec manžeství nebo párů a kolik z nich končí vraždou?

    Ani na takovoiu základní otázku vůbec o rozsáhlosti dat nad kterými chrlíš závěry nejsi schopen odpovědět ! To že si vytáhneš z celé jedné problematiky soužití muže a ženy 2 statistiky z tuny dalších a začneš na základě nich něco tvrdit není podkládání fakty, ale přehlídka debility. To se ani nebavím o tom že na všechny aspekty nemáme statistiky.

    Nechci po tobě nic jiiného, než abys své tvrzení podložil daty, ale vidím že to je problém nad poroblémy a tak tu máme urážky a zaručené výroky o postytnutých datech které samozřejmě nechápu a blá blá blá ... Možná že takový brekot po prezentaci v majkrisoftu smaže ten debakl takových zprzněných zívěrů nad debilní metodikou, mě to ale nestčí. takže znova.

    Kolik manželství a vztahů vůbec končí vraždou?

    Ale chápu že z tvého pohledu který tvrdí blbosti je doptávání se na ty jeho neúplné zdroje omlouvání násilí a kdoví co ještě. Ano, ubohé a laciné, nikolikv ojedinělé ...

  • 17. 11. 2018 19:09

    Lael Ophir

    1. Dejte si studený obklad. Jasně jsem vysvětlil, proč jsem takový argument použil. Není moje chyba, že jste snowflake a považujete za osobní urážku div ne i předpověď počasí :)
    1.1 Takže blíže nespecifikovaná TV debata, kde údajně vystupovaly špičky v oboru. Nevím ani jestli taková debata proběhla, nedodal jste zdroj - za mě jde prostě o nepodložené tvrzení.
    1.2 Co jiného než neumělé omlouvání zločinů je to když na argument "na ženách jsou páchány ty a ty zločiny" vytahujete argumenty ve stylu "ale to není celá pravda, muži třeba živí rodiny, ženy svými protesty uměle vrážejí klín mezi obě pohlaví" atp.? Prostě existuje problém, a vy místo abyste rozumně řekl "OK, to je problém", tak vymýšlíte nesmysly o "honu na bílé heterosexuály", "výsadním postavení LBGT" atd.

    2) Problémy žen dokládám více čísly. Procentem žen které zažilo sexuální obtěžování, procentem žen které zažily domácí násilí, procentem žen které byly znásilněny, a čísly ohledně vražd. Pokud je váš argument "ženy nejsou utlačovány, protože sice muži zabíjejí partnerky mnohem víc než ženy partnery, ale vražda v vztahu je poměrně vzácná událost, takže se to nepočítá", tak je to zjevně argument neplatný. Proč? Minimálně protože i kdybychom ty vraždy úplně zanedbali (ano, je jich poměrně málo protože jde o extrém), tak dále stojí ostatní uvedená fakta, která sama o sobě ty problémy žen dokládají více než dobře. Jasné?

    Dostal jste argumenty a data. Vy jste přišel s argumenty, které daty podložit neumíte - jako zdroje jste dodal tuším tři linky na youtube videa, ve kterých se řešily dojmy a nikoliv fakta. Místo toho si od vás můžu přečíst zjevné osobní útoky: jsem prý prolhanec, moje argumenty jsou bullshit, přehlídka debility, brekot, ubohé, laciné... Tenhle thread nezačal úplně špatně, byla to civilizovaná výměna názorů, a po některých vašich výlevech v jiných diskusích mě to příjemně překvapilo. Bohužel když se dostanete do argumentační nouze, začínáte soptit vulgaritou. Proto další diskuse postrádá smysl. Fakta jsou fakta, I rest my case.

  • 18. 11. 2018 1:56

    null null (neregistrovaný)

    @ Lael Ophir

    1. Když jsi tak cool, tak by tě nemělo pobuřuovat když tě s takovou nechutnou argumentací pošlu do prdele přez všechny ty tvoje kecy okolo. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
    1.1 Ovšem já to tu neprohlašuji za věděcká podložená fakta. Píšu ti to už tak po sedmé a pořád to opakuješ jak nějaký retard.
    1.2 Nelži. Nic takového jsem nikde netvrdil k nějakému násilí, ale že za statistikou o tom že víc kradou muži se může ze sociálního hlediska skrývat víc tvoje jedno debilní číslo. Třeba kdo páchá a kdo z toho má taky profit, takže nemusí tolik páchat - ne víme, protože jenom chrlíš čísla a aniž by ses zajímal co je za nimi to tupě prohlašuješ za obraz skutečnosti. A stejná jako tato byla to hned další věta - kterou jsi jaksi přehlédl. Je až směšné jak jste si s "intelektuálem" @Unknown podobní. Nějdřív vzletné ideologické moudra, ale jakmile se začně někdo pídit po něčem konkrétním tak už to jede - účelové vybírání vět z kontextu, selektivní slepota, urážky, konstrukty, podsouvání ... Ano, používám slova jaká používám - jenže já si tu nehraju na intelektuála - já jsem ten hňup který po tobě jenom chce vědět pár fakt - což je zjevně problém ...

    Klín mezi obě pohlaví vráží pitomci jako jsi ty. Abys podpořil ideologickou sračku zalloženou na ničem že musí být víc žen v IT tak sis musel vymyslet že existuje nějaký útlak žen muži a snažíš se to hloupě dokládat tím kdo fakticky víc krade a tím že nějaká malá část vražd jsou vraždy v manželství a muži je páchají častěji. Kdyby sis vyndal hlavu z prdele tak bys z toho tvého PDF se satistikami kriminality vyčetl, že nejvíce zločinů spáchají muži na mužích a tedy nejšikanovanější a nejvíce ohoroženou skupinou jsou muži. Jenomže to by nedpořilo tvé debilní výplody o utalčování žen muži a potřebě boje za sociální spravedlnost - hned mět premiérku a podobné exkrementy. Proč né prvného popeláře? A protože nejsi schopný odpovědět ani na normální otázku: Když tedy větší počet vražd v manželství padá na muže, kolik manželství vůbec končí vraždami? tak musíš neustále dokola lhát a urážet. Pravý SJW NPC.
    A to se ani nebavím o tom, že ty tvoje vraždy v manželství nejsou primárně způsobeny tím že jsou to ženy, ale protože dochází dlouhodobě k hádkám a jeden z partnerů to neunese - častěji muži - kvůli pohlaví to není. Viděls osle někdy případ že by manžel zabil manželku protože je žena? Kdyby v tom vztahu a hádkách byl slabší muž místo ženy, tak dopadne stejně. Samozřejmě že je to špatně, ale jde o lidi, Lidi. Ne muži proti ženám jak tě nutí plácat ta debilně úchylná novomarxistická idelogie o útlaku žen muži.

    2) Dokládáš leda kulové. Ani není stanovené co přesně obtěžování tom tvém díle je, jaký je vzorek, kde (SAE nebo Švédsko) a není vůbec k poměru dané kolikrát obtěžována byla a kolikrát ne. Např. pokud žije žena 70 let a byla nějakýma řečma obtěěžována 2x, tak to se nám fakt hroutí civilizace. OMFG Jenom těch tvých debilních keců už tady bylo k urážce zdravého rozumu nakydána daleko větší hromada. Ale pro natvrdlé: Netvrdím že obtěžování je v pořádku, jenom se zamýšlím nad tím, že nějaké z prdele vytažené číslo absolutně neukazuje jak moc velký je to problém, nebo jestli vůbec.

    "Místo toho si od vás můžu přečíst zjevné osobní útoky: jsem prý prolhanec, moje argumenty jsou bullshit, přehlídka debility, brekot, ubohé, lacin"

    Já jsem myslel jak jsi v klidu "Není moje chyba, že jste snowflake a považujete za osobní urážku div ne i předpověď počasí :)" mudrlante ...

    Jaká jsi dodal data? Stále ten samý bullshit. 2 nějaké statistiky které se stěží vyjadřují k tomu co tvrdíš, naopak dokládají něco jiného (viz výše zabití muži) a nejsi ani schopný odpovědět na jednoduchou otázku kolik je celkový počet a kolik z toho padlo tedy do statisky. Naprostý základ. Jednoduchá otázka. Místo toho tady máme neustálé obviňování jaký jsem násilník, různé eseje o zklamání a další hromady bullshitu ... Stále můžeš na tu otázku odpovědět.

    Ty tu sypeš defektní data, ty tvrdíš že to máš podloženo, tak snad není nic jednoduššího než mi z těch tvých jasných dat odpovědět, ne? Pár řádků - nemusíš sepisovat číslované odstavce, mě tím neohromíš a stejně je v nich pořád dokola to samé prd. Si myslíš jako že když to ještě pětkrát zopakuješ tak ty neúplné a zavádějící "data" vezmu a řeknu si "teď je to správně""? Jistě ...

  • 18. 11. 2018 13:29

    Lael Ophir

    K vašemu stylu vedení diskuse jen zopakuji, že nejste schopný svoje tvrzení podkládat daty. Když *vy* máte nějaký argument, tak je *váš* problém ho podložit daty. To jste zatím ani jednou neudělal. Ani v případě "homosexuality jsou stovky druhů a vrozené jsou jen některé. To jsou moderní poznatky. No doubt", kde si jako zdroj představujete "TV debatu, kde vystupovali experti" :). Práci se zdroji vás měli naučit už ve škole. V diskusi na rootu nemusíte uvádět zdroje zrovna podle CMoS, ale minimálně byste měl vědět, že když ani na vyžádání neuvedete důvěryhodný zdroj, tak jenom plácáte.

    OMG. To že muži vraždí své partnerky daleko více než naopak podle vás nemá s pohlavím nic společného. No jistě, jak by taky mohlo? :D. Na tohle už fakt nemám. Jasně, máte 100% pravdu. Sexuální obtěžování, domácí násilí, znásilňování ani vraždy partnerek samozřejmě nejsou žádný problém, je to jenom odporná neomarxistická konspirace, a kdo na takové věci upozorňuje, tak jenom zbytečně vráží klín mezi obě pohlaví. Nezapomněl jsem ještě napsat, že LBGT je dneska nadřazená třída? A to že probíhá hon na bílé heterosexuály, kteří jsou tou opravdovou obětí? :D

    Klidně si žijte se svým úchylným světonázorem, je to vaše plné právo. Podotýkám že pokud někdy budete mít nějakou ženu která by vám byla blízká, a bude nešťastná z toho kolikrát se setkala ve svém okolí se sexuálním obtěžováním, domácím násilím nebo znásilněním, tak jí radši neříkejte "nehledej problém kde žádný není", "je to neomarxistické spiknutí", "ženy dneska považují za znásilnění i když jim muž podrží dveře" a "nevrážej zbytečně klín mezi pohlaví". Mohl byste mít o jednu blízkou ženu méně, a možná byste dokonce zjistil, že i žena umí dát pořádnou facku :)

  • 18. 11. 2018 15:35

    null null (neregistrovaný)

    @ Lael Ophir

    Styl diskuze? Když mě křivě a lživě označuješ jako nějakého hňupa který obhajuje násilí na ženách, tak se nediv že se s tebou bavím jako s podlou sviní.

    A to, že se i stávají zločiny kterých jsou obětí ženy automaticky neznamená, že společnost nějak diskriminuje že - to je jenom tvůj úchylný sociální konstrukt.

    Nic netvrdím, pouze tě upozorňuji že data která jsi dodal k tomu co tvrdíš jsou nedostatečná, zavádějící a na několikáté požádání nejsi schopný dodat ani základní počet o kterém se ty tvoje data mají vyslovovat. To není ani na 5, to je na vyhazov za stupiditu.

    Přestaň mi podsouvat že se zastávám nějakého násilí ty ubožáku, jenom nežeru ty tvoje kecy o utlačování žen společností. Někokrát jsem ti lehce prokázal že tvá data vůbec nevypovídají o tom co tvrdíš, dokonce z nich plyne něco jiného a tak tu máme urážky a různé nechutné nařčení - holt kde chybí fakta, nastupují urážky.. Ok, taky to umím. Já se několilkrát fyzicky v konfrontaci cizí ženy zastal a riskoval jsem, ty ses nedokázal zastat ani té tvé přítelkyně a místo toho tady všechny krmíš nějakými obecnými ideologickými sračkami. Vsadím se že jsi jí posraný strachy opakoval ty samé sračky a teď se toho nemůžeš pustit, protože by sis to musel přiznat. Příjemné ? Užij si své vlastní nechutné medicíny, úchyle.

    Pořád ale můžeš prokázat jak tvé PDF, kde se píše že nejvíce je zabito můžů muži vyslovuje k útlaku žen společností, ty zdroju dodaný.

  • 18. 11. 2018 18:25

    Filip Jirsák

    Nick Sekáč Magor: Lael Ophir vás tak ale neoznačuje křivě a lživě, ale pravdivě – na základě toho, co tady v diskusi předvádíte.

  • 18. 11. 2018 18:52

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Mimochodem první kdo se dopustil jakékoliv úrážky byl @Leal Ophir který uvedl v nechutném příkladu mě osobně v souvislosti s násilím na ženách. I po upozornění v tom pokračoval. Do té doby jsem se s ním bavil slušně, jako nyní s tebou. Takže tam si stěžuj. Jak už jsem ti napsal kdysi: To že někdo nepoužívá sprostá slova ještě neznamená že někoho úmyslně neuráží. Ale to víme dobe všichni. Akorát ja na to nehraju.

  • 19. 11. 2018 19:32

    Lael Ophir

    Ano, styl diskuse. Projděme si to ještě jednou ten argument, který vás dráždí. Vždyť argumentujete stylem "svoji přítelkyni často fackuji a párkrát jsem ji znásilnil když jsem zrovna měl chuť a ona ne, ale zase ji občas podržím dveře, kupuji večeři častěji než ona, a navíc kdo ví jak by to bylo, kdyby ona byla silnější a agresivnější než já". V takovém případě je úplně jedno jestli jí držíte dveře nebo kupujete večeři častěji než ona - prostě je špatné ji fackovat a znásilňovat. Nemá smysl se vymlouvat stylem "OK, ale to fackování a znásilňování není celá realita, a proč se proti tomu vůbec ohrazuje a vráží tak klín do jinak fungujícího vztahu?". Argument "celou realitou" prostě nemůže zakrývat to, že něco silně špatně. Mělo by vám dojít, že to není obvinění že zneužíváte přítelkyni, ani snaha vás urážet. Je to paralela k vaší argumentaci, které ukazuje její zjevnou nesmyslnost. Měl byste přemýšlet nad podstatou argumentu, a ne nesmyslně skákat jako čertík z krabičky, že vás to uráží. Jestli tohle nedokážete pochopit, tak je problém na vašem přijímači. A hlavně: to že muži obtěžují ženy a dopouštějí se na nich násilí nelze omluvit tím že to "není celá realita", ani dlouhou řadou vašich podobných pseudo-argumentů.

    Problém není v tom, že obětí zločinů jsou i ženy. Problém je v tom, že veliké procento žen je obětí obtěžování a násilí ze strany mužů. Ženy na to pak plným právem upozorňují.

    Nevím kde jste se učil diskutovat, ale nějak jste to nedal. Zkusíme projít jeden ze základních principů. Když vy máte nějaký argument, tak je váš problém ho podložit daty. Například pokud osoba A tvrdí "dopravní nehody zabíjí spoustu lidí, je to X ročně" a dodá zdroj, tak můžete argumentovat třeba "ale ve srovnání s celkovým počtem úmrtí, vražd a zranění s následkem smrti je to málo", a dodat k tomu data. Pokud se vztekáte jako děcko a trváte na tom, aby data pro váš argument dodala protistrana, tak jste opravdu dost mimo. Takže otázka: je vám ten princip jasný? Pokud ano, tak proč se ho nedržíte?

    Muži páchají přes 90% všech vražd, vraždí partnerky 9x častěji než naopak, ženu spíš zavraždí vlastní partner než všechny ostatní typy útočníků dohromady - ale pro vás to není argument, protože nevíte kolik partnerských vztahů končí vraždou, nejste to schopný dohledat, a nedochází vám, že svoje argumenty máte podkládat čísly vy. Ženy jsou sice zjevně daleko častěji obětí než pachatelem, ale rozhodně by proti tomu podle vás neměly protestovat, aby "nevrážely klín" :D. Když v ČR má 23% žen zkušenost s domácím násilím a 11% žen zažilo znásilnění, tak to podle vás také není problém, a ženy by měly být pěkně zticha, neprotestovat, protože to by bylo "neomarxistické" a opět by to "vráželo klín". To jak hodnotíte čísla o násilí na ženách a zneužívání žen je pro mě, a stejně tak i pro většinu civilizované společnosti, naprosto příšerné. Podle mě jediný důvod, proč odmítáte problémy žen reflektovat, je to že se vás přímo netýkají, a projevujete nějakou stádní solidaritu s pachateli.

  • 19. 11. 2018 21:45

    null null (neregistrovaný)

    Hromada vzletných keců, ale co se skrývá za tím? Argumentace neznamená zatahnout to do osobní roviny a připodobňovat oponenta k situacím s násilím na ženách. Je úplně jedno co si o tom myslíš - je to nechutné - byl jsi na to upozorněn a vůbec to nemá nic společného s nepochopením jak se snažíš na konci odstavečku pěkně nenápadně podsunout. To že někomu připadne něco urážlivého neznamená že to nechápe. Spíš právě naopak.
    Považuji se za slušného a zásadového člověka a proto mě jakékoliv spojení i když hypotetické s něčím takovým dost uráží. Otázka je proč tebe ne? Možná protože ti to nepřipadně nic hrozného ... mě ano.

    Chceš se bavit o stylu argumentace? Tak takto vypadá:
    Já: Kočky mají rády teplo.
    TY: Takže tvrdíte tvrdíte že kočky vetšinově podporují Globální oteplování...
    Je to skuktečně hloupé a úplně stejně hloupš jsi přišel k tomu že něco relativizuji nebo obhajuji nějaké násilí.

    !!!! Nepopírám že ženy zažívají násilí a že jsou slabší, nepopírám že dochází k domácímu násilí a že je potřeba to řešit. Ani nikdy nikde netvrdím a nevtdil jsem že se proti tomu nemá bojovat ale :
    je rozdíl mezi bojovat proti násilí na ženách (nebo na to upozorňovat) a mezi prohlašováním že společnost je nastavená a slepá k utlačování žen a mohou za to muži, nota bene na základě dvou statistik které zohledňují pouze pár aspektů celé společnosti. A já rozporuji to druhé. Píšu ti to asi po po sté zatímco to vesele ignoruješ.

    Máváš statistikami za kterými nevíme jaké okolnosti vůbec stojí, jenom nějaké výsledné čísla, ale jakmile se pokusím nějak argumentovat, tak to proti mě okamžitě otočíš jako že jsem nějaký násilník a s tím nemá smysl se o tom bavit. Připadně ti to tvoje "umět diskutovat" když na faktické poznámky k datům reaguješ "ty jsi násilník a obhajuješ napadání žen"? Připadne ti to mentálně zdravá argumentace?
    A znova opět asi po sté se ptám, co bych měl dokládat? Od začátku něco tvrdíš, dal jsi k tomu nějaké data a já se k těm datům ptám na jednoduchou otázku asi už po sedmé a neustále nejsi schopen dopovědět. K čemu mám dodat podklady když nic netvrdím, jenom se tě ptám na ta tvá "data"?

    Taky je zvláštní to tvé dělení na muže a ženy. Přece jsme všichni lidi . Pokud jde o spáchané násilí přece nejde o pohlaví, ale o to že je to špatně - jenomže to by se pak těžko žonglovalo se soc. skupinami a napětím mezi nimi ... Víš kdo naposledy dělil lidi na skupiny a žongloval s jejich právy na cokoliv?
    K těm datům mám faktické poznámky, netvrdím že jsou matematicky špatně nebo lživé, ale podle mě jsou příliš generalizované a tím tak jak je vykládáš zavádějící. Jemomže na každou otázku na data odpovídáš tím že jsem nějaký úchylný násilník. To pak nejde diskutovat - no hlavně že si připadáš jako diskuzní hvězda.

    Ale znova, abys to pochopil, už je text dost dlouhý (dej si na čas, přečti si to i dvakrát abys to pobral):
    Já netvrdím že proti násilí se nemá bojovat, já tvrdím že ty násilné činy na ženách kterými argumentuješ nedokládají konspiraci o globálním spiknutí mužů - což je to s čím jsi přišel abys podpořil boj za kvóty na lukrativní místečka. Můžeme se bavit jestli je někde potřeba víc žen a tak vůbec, ale říkat (ve zkratce) že někde je málo žen protože muži vraždí ve vztahu 9x více je totální non-sense.

  • 20. 11. 2018 7:41

    Filip Jirsák

    Považuji se za slušného a zásadového člověka a proto mě jakékoliv spojení i když hypotetické s něčím takovým dost uráží.
    Proč se s tím tedy sám spojujete? Například tím, že to násilí zlehčujete, zpochybňujete výzkumy ničím nedoloženými tvrzeními.

    je rozdíl mezi bojovat proti násilí na ženách (nebo na to upozorňovat) a mezi prohlašováním že společnost je nastavená a slepá k utlačování žen
    Jaký je v tom rozdíl? Bez toho nastavení společnosti a slepoty by k násilí na ženách nemohlo docházet v takové míře.

    mohou za to muži
    To tvrdí kdo? Rozdělování, že za něco mohou muži a za něco ženy je obvyklý argument těch, kteří diskriminaci popírají. Ti, kteří považují diskriminaci za problém, jsou v drtivé většině případů proti škatulkování lidí podle pohlaví, takže větu „mohou za to muži“ by nikdy nevypustili z úst.

    nota bene na základě dvou statistik které zohledňují pouze pár aspektů celé společnosti
    Jak může statistika zohledňovat jen pár aspektů? Statistika se používá právě proto, že zahrnuje automaticky všechny aspekty, i ty, které neznáte.

    Máváš statistikami za kterými nevíme jaké okolnosti vůbec stojí, jenom nějaké výsledné čísla
    Ale ta výsledná čísla ukazují, že je něco hodně špatně. Můžeme se snažit zjistit ty okolnosti, ale hlavně se musíme snažit opravit to špatné.

    Pokud jde o spáchané násilí přece nejde o pohlaví, ale o to že je to špatně
    Jenomže tady je pácháno systematicky násilí převážně na lidech jednoho pohlaví a právě kvůli pohlaví. Takže to vnímání pohlaví zcela jistě patří mezi příčiny, takže se s tím musí něco dělat. Vaše tvrzení má stejnou logiku, jako kdybyste tvrdil, že není možné zasahovat proti otrokářům nebo osvobozovat otroky, protože vy přece nerozlišujete, kdo je otrokář a kdo otrok.

    Víš kdo naposledy dělil lidi na skupiny a žongloval s jejich právy na cokoliv?
    Dnes a denně to dělá spousta lidí, Zeman, Okamura, „Slušní lidé“, vy…

    Já netvrdím že proti násilí se nemá bojovat, já tvrdím že ty násilné činy na ženách kterými argumentuješ nedokládají konspiraci o globálním spiknutí mužů
    O globálním spiknutí mužů píšete jen vy. Násilí na ženách není problém mužů, ale celé společnosti. Sám jste to citoval. A sice to pro vás bude překvapením, ale společnost tvoří nejen muži, ale také ženy – a dokonce jich je o něco více, než mužů.

  • 21. 11. 2018 20:10

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Jaké přesně zlehčuji výzkumy? Ophir dodal několik statistik které měří několik parametrů a nejenom že to prezentuje jako kompletní obraz skutečnosti, ale ještě na základě těchto hrubě neúplných dat chce nějak měnit nastavení společnosti. To je dost nebezpečné, protože na základě mála dat a jejich obecného vykládání by se to taky mohlo změnit k horšímu. Tak pokud jsi tak chytrý jak se prezentuješ tak ti přece nemusím vysvětlovat, že když někdo přileze s tím že muži ve vztahu vraždí 9x více než ženy (což nerozporuji) tak to není důkaz útlaku společností, nota bene když nedodá celkové počty. Přece pokud končí vraždou v tom poměru 5 manželství z 10 tak má společnost úplně jiný problém, nežk dyž stejně zle končí 5.10-12 z 10. Vždyť to přece je úplně jiná závažnost k tomu abysme dramaticky měnili nastavení společnosti jako celku. To se ani nebavím o tom, že to co doložil dokazuje akorát že nejvíce vraždění celkem jsou muži jinými muži. Takže jaký útlak žen společností? Vůči mužům je to daleko podle jeho vlastních dat závažnější. To se ani nebavím o tom že každá vražda je zlo, ne jenom ty na ženách a už vůbec se nabavím o tom že toto může někdo použít jako argument že ženy jsou utlačované a mělo by jich IT být víc. Ale, společnost a zákony (západ) snad dovoluje násilí na ženách? Ne. Takže jsou to individuální případy. Což neznamená že není potřeba proti tomu bojovat, ale jaké přesně nastavení společnosti připouští násilí na ženách?
    Aha, oni by to nikdy nevypustili z huby? Tak proč si myslíš že Lael přišel s tím kdo vraždí v manželství víc? Protože záleží na každém životu stejně? Kvóty na ženy jsou propagovány protože nezáleží na tom jeslti jsou to ženy? To mi budeš muset vysvětlit.
    Je tu otázka jak může statistika zohledňovat jenom pár aspektů - zde se jen nechápeme, resp. nečteš přesně to co píšu. Jde o to že pokud aplikuješ statisktiku z dejme tomu dvou aspeků (poměr muži/ženy - vraždy - jako Lael) a pak tyto výsledky prezentuješ jako stav veškerých vztahů v problematice muži-ženy ve společnosti která má aspektů desítky abys tím omluvil různé kvóty, tak je to nedostatečné.
    Opět, já souhlasím že násilí - jakékoliv - je špatně, jenže abychom věděli co změnit a jestli se s tím vůbec dá něco dělat - jakože třeba nějaké ty vraždy vždycky budou - tak nemůžeme jen tak vzít nějaké číslo a na někoho to hodit - riskuji že z toho zase uděláte frašku a totální misinterpretaci ale předvedu ti to na příkladu z reálného života a Lealově "Kdo víc vraždí v manželství":
    V mém okolí se stal případ vraždy ve vztahu. Infomace mám od několika velmi přímých svědků. Žena a muž měli problémy dlouho, ona se bránila a zabila manžela. Odseděla si to. Chápeš co se stalo vůči té vaší statistice muž-žena-slunce-a-z-ničeho-nic-vražda? Ona se bránila, podle soudu neúměrně, ale v té vaší statistice je z ní čistý vrah a klidně byste podle takové statistiky měnili společnosti. A já se ptám: Kolik takových případů je "na obou stranách" a kolik různých jiných podivností tam je? Nevím, ta statistika je moc obecná/povrchní, jenže já se ptám, zatímco pro vás jsem násilník a vy hodláte podle toho přenastavovat společnost ... Jasně že každá vražda je špatně, ale abychom věděli přesně kde, co a jak změnit, nestačí obecné statistiky na jedno téma. Já bych třeba mohl začít tvrdit, že ve válkách umírá neúměrně mnoho mužů a to je příkladem jak společnost zneužívá muže zatímco ženy sedí vychytrale doma - to je přece úplná blbost, přestože statistika na to existuje a čísla jsou správná.
    Jaké násilíí na jednom pohlaví je pácháno systematicky? Myslíš si že mažel zabije manželku protože je žena? ty důvody jsou přece úplně jiné a jak tomu pomáhá systém když je to systematické?

    Naposledy žonglovali se spravedlností pro sociální skupiny komunisti od Ruska, přes maovu Čínu až po Venezuelu ...

    Jo, násilí na ženách ... Nahoře tvrdíš že by to z huby nikdy nevypustili a přitom tu Lael celou dobu mával tím že muži 9x víc a podobně .... a teď ty s tím "násilí na ženách .. " Předpokládáš snad že problém společnosti s násilím na ženách způsobují i ženy? Kolikrát ut od vás hoši padlo násilí ženy na ženách když to není o mužích?
    Souhlasím že je to problém celé společnosti, proč pak ale musím odpovídat na muží více než ženy? Vražda je přece vražda ....

    Společnost má spoustu problémů a můžeme se o nich bavit, řešit je, ale ne na základě několika hausnumer v ideologickém boji. Z toh nic dobrého nebude. To ale neznamená že jsem nějaký násilník, to je podpás ....

  • 22. 11. 2018 7:26

    Filip Jirsák

    Motáte páté přes deváté. Kvóty se řeší např. ve vedení firem nebo v politice (zastoupení v parlamentu, zastupitelstvech obcí apod.). Tam se řeší statistiky zastoupení ve vedení firem nebo v politice, nic jiného k tomu nepotřebujete. Když víte, že nejsou žádné biologické důvody, proč by ve vedení firem mělo být méně žen, zároveň jsou to pozice, které více ovlivňují ostatní, a ze statistiky vám vyjde, že je podíl žen výrazně menší, než odpovídá rozložení ve společnosti, plyne z toho, že je zde nějaká diskriminace. Kvóty jsou přitom jedním ze způsobů, jak ten problém řešit (zdůrazňuji, že jsou řešením problému, ne trvalým řešením), navíc s velmi dobrým poměrem ceny a výsledků.

    V případě násilí na ženách se bohužel nejedná čistě o individuální případy, které vybočují tu na jednu stranu a tu na druhou, ale společnost je celkově nastavená správně. To by se nestávaly případy jako tohle: Sexy kalhotky nezletilé jako důkaz, že to chtěla? Kauza údajného znásilnění v Irsku vyvolala globální kritiku. To není úlet jednoho člověka, to nejprve musel vymyslet nějaký advokát a předpokládal, že by to mohlo fungovat, a v porotě pak sedělo dvanáct lidí a rozhodli jednomyslně. Podobný případ u soudu byl v Itálii. V ČR si více než polovina lidí myslí, že za znásilnění si žena může trochu sama. To nejsou individuální případy, to je systémový problém.

  • 23. 11. 2018 16:53

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    No, nemotám,už po sedmé ti plšu že to do toho zatahl Lael, protože neměl jinou odpověď na otázku proč je potřeba najednou začít všude cpát ženy, tak začal papouškovat hloupou teorii o utlačování žen společností a blá blá.
    Nicméně já osobně nevidím nutnou korelaci mezi rozložením společnosti podle pohlaví a rozložením společnosti podle schopností nebo např. zájmů ... či vůbec ochoty něco dělat.
    V tom je ten spor o kterém je zprávička. Ty a další jiní si myslí že když je rozložení podle pohlaví ~50:50, tak úplně stenjný bude zájem obou pohlaví i o politiku nebo vylévání hoven z kanistrů. No já si to nemyslím a proto bych hledal údaje jinde než je rozložení podle pohlaví a svaloval vinu na diskriminaci. Ostatně když vezmu třeba zrovna ty ženy v IT, tak si nejsem vědom toho že by se ženami s IT vzděláním zaplňovaly pracáky a nikdo je nechtěl - případně dodej takovou statistiku a já budu muset uznat že nějaká ta diskriminace tu skutečně bude ... Chci tím pouze říct ne že tvrdím že tu nutně a jistě není diskriminace, ale že podle pouhého rozložení podle pohlaví se to nedá objektivně měřit - i když jako popud k začátku zkutečného výzkumu uby to statčit mohlo - tedy nastolit tu otázku ....
    Druhá strana mince je to, co s tím. Budeš nařizovat soukromníkům koho mají přijmout? I volba radši zaměstnat muže má své nevýhody a nař. u nás máme kolegu, který s tím pověstným dítěm na krku létá po doktorech protože maželka nemůže - takže pokud by ho přednostnili před ženou, tak prohráli ... co pak?

    No, nevím, rozhodně až na zjevná přepadení bych si netroufal soudit jak co skutečně bylo, u dodatečných obvinění kvůli práci nebo penězům už vůbec ne. Z osobní zkušenosti znám třeba chování, kdy je žena po několika panácích schopná se plazit po kdejakém hezounovi ale jakmile ji obejmě najaký škareda, tak je najednou obtěžována. Dokonce už jsem párkrát takovou slečnu zachraňovat alá "Hraj mého přítele chvíli ať zmizne... ". Sám dokládáš nějaké případy takové, já zase mohu "pro úplnost" předložit jiné, taky tu budou další a další možnosti. Jenom se tím snažím říct, že opět je to co Lael uváděl jako nějaký důkaz je hrozně málo a příliš obecné. Statistika třeba o obtěžování je pouze statistika o výsledcích, nikoliv o příčinách které chceme teda léčit. Já to nehážu na ženy, jenom tím chci říct že vztahy mezi muži a ženami jsou daleko složitější než 2 - 3 obecné statisktiky o výsledcích abysme podle toho dělali závěry a přesná nastavení.
    Podívej třeba na tu statistiku o obtěžování. Nevíme ani co přesně je jako obtěžování pro účely té statistiky definováno, posouzení je už tak dost individuální a vůbec nevíme jaký byl vzorek. Nevíme na co přesně se ptali. A do protikladu, kde je třeba statistika obtěžování mužů ženami, když teda popisujeme nějaký systém - zde vztahy žen a mužů a můžů a žen - společnosti? Mě taky pákrát ženy obtěžovaly a třeba mi to žádnou újmu nezpůsobilo - zeptal se i na toto těch obtěžovaných žen než je dal do statistiky? Víme? Nevíme?
    Ale mohu ti třeba popsat konkrétní problém o kterém ani jeden z Vás nemluvil ale jsou to např. po pár letech propuštění násilníci a recidivisté - v TV ukazovali případ muže který byl 2x odsouzen za brutální znásilnění a když ho pustili tak hned vletěl na další a málem ji zabil. Normálně si ti tu přiznám že tehdy, ale i teď když to píšu tak mám na krajíčku po tom když jenom pomyslím co ty ženy potkalo a nechápu jak mohl znova dostat jenom osm let. Toto je kur*a skutečný problém který společnost má a ne nějaké obtěžování na pracovišti. Toto ale vůbec nesouvisí se vztahy mužů a žen v normální společnosti. Ale hlavně že musíme řešit, že nějakou blbku někam nevezmou. Víš kolikrát mě někam nevzali?

    Já určitě nevím za kolik znásilnění si mohou ženy samy, ale: "Nechoď sama z diskotéky"., "Nejezdi stopem", "Nechoď v noci sama tím parkem ...", "Pojď s nama už domů, divně na tebe tamten hledí ..." a pak tu máme třeba vyzývavé chování které když si blbě vyložíš, tak jsi šupem v té Laelově statistice o obtěžování jenom za třeba za blbé přiopilé opření o rameno. Co si budem vykládat, často, třeba na diskotékách se ženy schválně chovají vyzývavě ....
    Výkřik "ženy si za to mohou samy neuznávám" rozhodně nesdílím !!! i kdyby se stalo to vyjmenované pořád to není důvod aby byly napadeny, na druhou stranu bych si netroufl jen tak tvrdit , a už vůbec ne paušálně, jak to teda je .... určitě ne na základě jedné povrchní statistiky. A zase, jako protipól, víme jak se na to dívají samy ženy? Já od nejedné mnohokrát slyšel "Když je blbá a leze do cizího auta ..." a pod.

    Ale abys mě zase špatně neiterpretoval, jenom se zamýšlím nad tím, co za těmi několika "frázemi" je ve skutečné rozmanitosti života. Násilí je špatné tak jako tak a násilí na ženách není jedinou nechutnou kategorí, ovšem všechny jsou trestné a naše debata je delme tomu i důkazem že společnost to taky nijak nepodporuje, nicméně špatné věci se v lidské interakci stávají a budou a zaklánat se nějakou bájnou zemí bez problému asi není správný pohledem.

  • 23. 11. 2018 19:48

    Filip Jirsák

    Diskriminace žen, která je společenskou normou, není hloupá teorie, nýbrž fakt. Že vy nevidíte nutnou korelaci je váš problém, současná věda si je poměrně jistá tím, že neexistuje biologicky daná závislost na pohlaví schopností, zájmů nebo ochoty něco dělat, s výjimkou toho, co přímo souvisí s těhotenstvím a porodem dítěte a kojením. A protože ze statistik vychází, že korelace mezi pohlavím a např. druhem zaměstnání, platem, účastí v politice atd. s vysokou pravděpodobností existuje, je pro to jediné možné vysvětlení – že ty tlaky na ženy i na muže, které je nutí zvolit si např. nějaké povolání nebo to, kdo z manželů bude doma s dítětem, nejsou dané biologicky, ale společensky/kul­turně. Že tudíž ta společnost není až tak otevřená, jak se snaží tvářit, a že lidi nutí k něčemu, co by si sami svobodně nevybrali.

    No já si to nemyslím
    To je ale čistě váš osobní problém. Klidně si to nemyslete, klidně si taky nemyslete, že je Země kulatá. To, co vy si myslíte nebo nemyslíte, nemá na fakta vliv.

    že podle pouhého rozložení podle pohlaví se to nedá objektivně měřit
    Samozřejmě, že se to změřit dá. Pomocí statistiky normálně spočítáte pravděpodobnost, s jakou jsou na sobě ty dva jevy (např. pohlaví a zaměstnání) nezávislé.No a buď prohlásíte, že ta pravděpodobnost je úplně normálka, stejnou pravděpodobnost má výhra ve sportce a vy přece taky vyhráváte každý den, a nebo dospějete k tomu, že je to opravdu nízká pravděpodobnost, a že tedy spíš budete věřit tomu, že ty jevy na sobě závislé jsou, přestože by být neměly.

    No, nevím, rozhodně až na zjevná přepadení bych si netroufal soudit jak co skutečně bylo
    Naštěstí to po vás nikdo nechce.

    Já určitě nevím za kolik znásilnění si mohou ženy samy, ale:
    „Nejsem rasista, ale…“ Já to určitě vím – za žádné. Mimochodem, právě jste předvedl důkaz, že naše společnost k tomu nepřistupuje normálně. Protože kdyby přistupovala, ten nesmysl, co jste napsal, by vás nemohl ani napadnout.

    Co si budem vykládat, často, třeba na diskotékách se ženy schválně chovají vyzývavě ....
    No a co? To nikoho k ničemu neopravňuje. Vaše chování by si taky mohl nějaký homosexuál vyložit jako vyzývavé, přestože byste to tak vůbec nemyslel. Chtěl bych vás vidět, jak byste pak přijímal, když vám okolí tvrdilo, že jste se ale přece taky choval vyzývavě a že si za to znásilnění tak trochu vlastně můžete sám.

    určitě ne na základě jedné povrchní statistiky
    On to taky nikdo netvrdí na základě jedné povrchní statistiky. Je na to spousta výzkumů, které se provádějí už desítky let.

    A zase, jako protipól, víme jak se na to dívají samy ženy?
    Jaké „samy ženy“? Vy víte, jak se na to dívají sami muži? Nijak, že, protože každý muž uvažuje jinak. Vím, že vás to překvapí, ale u žen je to naprosto stejné. Ženy jsou stejný biologický druh, jako muži. Když vám něco řekne jedna žena, neznamená to, že mluví za všechny ženy.

    naše debata je delme tomu i důkazem že společnost to taky nijak nepodporuje
    Oficiálně podle zákonů naše společnost samozřejmě uznává rovnost (i když někde ani to ne). Jenže realita je jiná. Což dokazuje i naše debata, ve které vypouštíte z úst takové nesmysly jako „nevím, za kolik znásilnění si ženy mohou samy“, „schválně se chovají vyzývavě“, „jak se na to dívají samy ženy“ nebo „já od nejedné [ženy] mnohokrát slyšel“.

    Nikdo se nezaklíná bájnou zemí bez problémů, akorát mne vadí vaše středověké názory.

  • 25. 11. 2018 10:50

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Aha, když přehlídnu "poměrně jistá" či "s vysokou pravděpodobností", já si myslím že existuje závislost mezi pohlavími a schopnostmi, už jenom např. míra empatie která je u žen prostě větší, také přirozená intuice. Ženy mají také menší rozptyl IQ, tedy největší IQ světa byly mezi muži, nicméně i ty nejhorší. Z toho nutně plyne že rozložení zájmů a schopností bude jiné. Problém je v tom že pro tebe je to problém. Všichni ostatní kteří se smířili se svým pohlavím, jeho charakteristikami a naučili se využívat své schopnosti podobné ideologické blbiny neřeší.
    Ovšem i kdyby to nakrásně bylo jak píšeš a pohlaví schopnosti a um nezávisely na pohlaví, tak to stejně jenom prokazuje to, že ordinovat pracovní rozložení podle pohlaví a používat k tomu poměr rozložení podle pohlaví ve společnosti je blbost. Ale abys to pochopil: Když to na tom nezáleží, tak to asi těžko můžeš podle toho normovat.

    Chtěl jsem o dodaných faktech diskutovat, ale vidím že umíš jenom histericky jak maléí děcko "oglosovat" něco co se dá vyškubnout z kontextu. Víš Filípku, fakta se nestarají o tvé pocity.
    Já si mohu nemyslet co chci, na rozdíl od Vás dvou to nevydávám za fakta. Sám jsi žádné nedodal, ale názor mi vyčítáš. V pořádku, takových lidí je, nicméně od někoho kdo si hraje na takového inteligenta bych čekal metodičtější přístup místo kňourání.

    Umíš jenom uraženě komentovat vybrané kousky ke kterým radši ani neuvedeš celou citaci nebo máš i nějaký názor?

  • 25. 11. 2018 11:02

    null null (neregistrovaný)

    @FIlip Jirsák

    Metodika komentářů Filipa Jirsáka:

    Výrok: "Je to A, možná s tím souvisí B případně i C, ale taky to může být D."

    Filip Jirsák:
    1) Takže vy tvrdíte že je to A a přitom si protiřečíte tvrzením že je to C.
    2) Nahoře jste tvrdil B.
    3) Máte středověké názory když tvrdíte C.

    Třikrát sláva.

  • 25. 11. 2018 13:07

    Filip Jirsák

    Tak holt funguje věda – nikdy si není ničím jistá stoprocentně. Nicméně mne neustále fascinuje, jak svůj ničím nepodložený názor klidně postavíte nad vědecké poznání. Vy si myslíte, že ženy mají biologicky danou větší míru empatie, tak to tak prostě je – co na tom, že věda to vyvrací.

    To, že lidi nutíme dělat něco, co by si jinak sami nevybrali, problém je. Nic na tom nezmění vaše ničím nepodložená víra v jiné rozložení zájmů a schopností, která je v rozporu s vědeckým poznáním.

    Když vám někde vyjde korelace, která by tam být neměla, je blbost to hodit za hlavu a tvářit se, že se nic neděje. Když vám při házení kostkou bude pořád padat jednička, přestože podle rozložené pravděpodobnosti by měly padat všechna čísla přibližně stejně, asi pojmete podezření, že ta kostka je špatná a nebude s ní chtít hrát. A to je jen hloupá hra – přitom my se tady nebavíme o hře, ale o lidských životech.

    Je fajn, že chcete o daných faktech diskutovat – bylo by dobré začít tím, že ta fakta vezmete na vědomí a nebudete své ničím nepodložené pocity stavět nad vědu. Nepsal jsem nic ani hystericky, ani jsem nic nevytrhl z kontextu. A netuším, od kdy mne oslovujete Filípku – možná byste měl zkoumat hysterické reakce spíš na své straně.

    Ta vaše poslední věta je kvintesence hlouposti. Fakta nazýváte kňouráním, glosováním a hysterií. Fakta vás nezajímají, důležité jsou jen názory. Když máte názor, že Země je placatá, tak prostě máte názor, a nějakými fakty se nenecháte rozptylovat.

  • 25. 11. 2018 15:56

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Jedna věc je jak funguje věda a druhá věc je jak někdo prezentuje její závěry. Tím že si něco myslím netvrdím že to tak za každou cenu musí být podle vědy - to je rozdíl mezi námi. To že mají obecně ženy více empatie jsem slyšel v rozhovoru s klinickým psychologem. Pokud je to jinak a ty to víš správně, tak to přece na základě něčeho musí být - tak pak není nic jednoduššího než mi to prokázat.
    Kde nutíme lidi dělat něco co nechtějí? Neustále to opakuješ a nijak to nedokládáš, ty vědo ... pořád máš plnou hubu faktů tak to dolož a je to. A úplně stejně s tím ostatním. K čemu jsou nám nesouvisející příklady s kostkami? Tak prostě jednoznačně vysvětli proč musí rozložení společnosti dle pohlaví odpovídat rozložení společnosti podle zájmů a je to. Pořád jenom tvrdíš něco o nějaké vědě a pořád tu máme jenom kupu tvých názorů.

    Prostě jsi mě začal chytat za slovíčko (viz. výše "Jirsákova metodika komentářů") a titulovat jako nějakého nekňubu se středověkými způsoby - takže těslovuju tě tak jak se chováš, tak pak nediv že tě oslovuju Filípku. Já s tím nezačal. Podívej se výše jak komentuješ a jak mě označuješ - do té chvíle jsem byl slušný. Je to jenom na tobě. Ale kdybys to pořád nechápal. tak "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá".

    Ty osobně jsi žádná fakta nedodal, k těm Laelovým jsem dal několik konkrétních dotazů k jejich úplnosti - to jsi vesele přeskočil a vybral sis jenom několik úseků které se dají oglosovat jako buranství. Takže znova, tuším po dvanácté - já pouze tvrdím že fakta které dodal Lael nejsou na taková tvrzení dostatečná a dal jsem konkrétní otázky a za ty týdny se jim oba za pomocí urážek, nářků a emotivníích výstupů vyhýbáte, máme tu pořád definice vědy, statistik a kdoví čeho ... ale na nic konkrétního nejste schopni odpovědět ani jeden. Jaká fakta jsi dodal?

  • 25. 11. 2018 16:48

    Filip Jirsák

    Já neprezentuju jako závěry vědy svoje ničím nepodložené názory, ale závěry vědy. To, že jste něco slyšel od klinického psychologa, neznamená, že je to současný stav vědeckého poznání. Já bych vám klidně něco prokázal, ale ono jaksi zatím není co, protože vy jste zatím žádný důkaz neuvedl. Zatím jste argumentoval akorát vlastním názorem, a urazil jste se, když jsem zpochybnil to, že váš názor je důležitější, než vědecké poznání.

    Možná je problém v tom, že nechápete, jak funguje věda. Základní axiom, na kterém stojí celá věda, je ten, že v celém vesmíru platí stejné zákonitosti. A pokud má věda uznat, že platí nějaká výjimka, musí se to nejprve prokázat. Takže pokud budete tvrdit, že u Kolína neplatí gravitační zákony, nemusí tam nastoupit parta vědců a dokazovat tam, že i u Kolína platí stejné gravitační zákony, jako všude jinde. Naopak bude na vás, abyste prokázal, že tam je něco jinak, a dokud to neprokážete, budou vaše tvrzení považována za bláboly. A úplně stejně platí, že se muži a ženy považují za stejné, dokud se nepodaří prokázat opak. Přičemž o dokázání opaku už se pokoušela spousta lidí, ale jediné, co se podařilo spolehlivě prokázat, jsou biologické rozdíly přímo související s reprodukcí a rozdíly v mohutnosti těla. Dříve se mělo za to, že byly prokázány i jiné rozdíly, ale pak se zjistilo, že tam byly chyby v metodice a dané rozdíly mohou být dané kulturně, a když se to zkoumalo znovu, žádné rozdíly se prokázat nepodařilo. Pokud vy o výzkumech, které by rozdíly dokázaly, víte, sem s nimi – ale zatím jste nenapsal o žádném.

    Lidi nutíme dělat něco, co by si sami nevybrali, když ze statistiky plyne, že je ve výběru povolání korelace na základě pohlaví, která ovšem nemá nic společného s biologickými rozdíly. Aby takový statisticky významný rozdíl mohl vniknout, musí mezi lidmi být takoví, kteří mají povolání na základě toho, jaké mají pohlaví, ale sami by si zvolili jiné.

    Tak prostě jednoznačně vysvětli proč musí rozložení společnosti dle pohlaví odpovídat rozložení společnosti podle zájmů a je to.
    To už jsem vám vysvětloval opakovaně. Pokud neznáme závislost dvou jevů, považujeme je za nezávislé. Takže stejně, jako neznáme žádný mechanismus, kterým by zdánlivé postavení planet na obloze v okamžiku narození člověka ovlivňovalo jeho život, a proto považujeme astrologii za nesmysl, neznámé žádné biologické důvody, proč by mělo být méně žen v IT, na manažerských postech nebo v politice. Podle statistiky tam ale závislost na pohlaví je.

    Prostě jsi mě začal chytat za slovíčko
    Kde konkrétně?

    titulovat jako nějakého nekňubu se středověkými způsoby
    Vždyť se tak chováte. „Na znásilnění má podíl i znásilněný“ (nebo možná jen v případě, že je to žena – to jste nespecifikoval), „řeklo mi to několik žen, takže si to myslí všechny ženy“ – to jsou středověké způsoby. Slušný jste nebyl, a to, že si neuvědomujete, jak moc je neslušné to, co jsem v předchozí větě parafrázoval, jenom svědčí o vašich středověkých způsobech.

    Fakta jsem dodal, nevím, proč vám to musím pořád opakovat. Například to, že mezi muži a ženami nejsou jiné biologické rozdíly, než ty, které přímo souvisí s reprodukcí, primární a sekundární pohlavní znaky a mohutnost těla. O ty rozdíly pokud vím nebyl spor, takže je snad dokládat nemusím. Tohle je úplně základní poznání, které staví na axiomu, na kterém stojí celá věda. Pokud uznáváte vědu jako nejlepší nástroj poznání, nemáte možnost to zpochybňovat jenom proto, že se vám to nelíbí. Jediná možnost, jak to vědecky zpochybnit, je dokázat, že s vysokou pravděpodobností takové rozdíly existují. Úplně stejně, jako nemůžete zpochybňovat platnost gravitačních zákonů u Kolína jenom tím, že se vám to nezdá dostatečné.

  • 26. 11. 2018 19:22

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Po čtvrté se ptám, co ti mám prokazovat? Jenom mám doplňující otázky k datům které dodala Lael na podporu svých tvrzení na které jsi ty navázal. Neodpověděl jsi ani na jednu. Zatímco ty jsi žádná data nedodal, jenom pořád tvrdíš něco o nějakém útlaku a středověkých manýrech. Co že to teda tvrdím?

    No niic, vidím že s to s tebou budu muset rozebrat jako s malým dítětem. Takže vynechám zcestné informování o tom co že to má být věda kterým se jaksi pokoušíš navodit stav že jsem pitomec a přejdeme k hned prvnímu výroku který se skutečně váže jakkoliv k tématu na kterém si předvedeme jak se sám nedržíš svých rad a trousíš nepodložená tvrzení:

    "Lidi nutíme dělat něco, co by si sami nevybrali, když ze statistiky plyne, že je ve výběru povolání korelace na základě pohlaví, která ovšem nemá nic společného s biologickými rozdíly. Aby takový statisticky významný rozdíl mohl vniknout, musí mezi lidmi být takoví, kteří mají povolání na základě toho, jaké mají pohlaví, ale sami by si zvolili jiné."

    Ok, přeskočím absurdní konstrukt že výběr povolání koreluje s pohlavím které ale není biologický rozdí.Řekl bych že pohlaví je setsakra biologický rozdíl. Nebudu po tobě žádat tu statistiku přestože pořád tvrdíš jak dodáváš fakta a nic jen tak netvrdíš a mohu tě ujistit že s tím souhlasím. Prostě lidi si vybírají povolání i podle pohlaví, některá povolání jsou specifická pro určitá pohlaví a ne všichni mohou dělat to co chtějí. To není nic než co tvrdím celou dobu. Jak to teda prokazuje to co jsi tvrdil nahoře, že rozložení společnosti podle pohlaví musí korelovat podle rozložení pohlaví v jednotlivých profesích? Vždyť ten odstavec říká pravý opak?

    No, a teď tu máme zase nějaké chytání za slovíčko ...

    Já taky nevidím důvod proč by muselo být méně žen v politice kromě toho že mají víc rozumu a tolik se tam netlačí. Pořád mě ale zajímá ta statistika která dokazuje že rozložení v oborech podle pohlaví musí být stejnéí jako rozložení společnosti podle pohlaví. Opět to tvrdíš, opět jsi nedodal zdroj - opět máme jenom tvůj názor. Já ti ho neberu, mám jiný, ale pak to není fakt, jenom tvůj názor.
    Konkrétně je chytání za slovíčko tvé vykopírovávání výroků z kontextu, viz "Jirsákova metodika" výše a následné obviňování z kdoví čeho co se hodí když stále a stále čekáme na ta fakta - třeba ona korelace podle pohlaví. No a zrovna to další, ty výroky vkládané do úst „Na znásilnění má podíl i znásilněný“ to je zrovna i praktická ukázka. Toto bylo součástí odstavce a toto tam bylo popsáno úplně jinak - že prostě ženy někdy svým nezodpovědným chováním samy sebne vystavují zbytečnému nebezpečí. Varuje je před tím i policie a přesto to porušují. Promiň, ale jenom idiot z toho může udělat co ty.

    A tedy rozeberme si to jak pracuje ideologický zmetek Filípek: Takže: Máme tu údajně výrok „Na znásilnění má podíl i znásilněný“:

    Co naplat že nic takového nepadlo, co naplat že v odstavci jsou prostě jenom uvedeny příklady kdy svou neopatrností se člověk dostatane do problémů, co naplat že je tam i
    "Výkřik "ženy si za to mohou samy neuznávám" rozhodně nesdílím !!! i kdyby se stalo to vyjmenované pořád to není důvod aby byly napadeny ... " prostě Filípek neumí diskutovat tak bude prostě špinit, lhát, převracet, taky pomlouvat hodně udělá, že?
    Nebo kde jsem tvrdil že to co jsem slyšel od několika, tak tvrdí všechny? Toto je přímá lež. Zajímavé že se takto chová člověk který tu káže o jakési morálce rovnosti nebo co ... typické.

    O tom je spor. Své tvrzení bys měl tedy prokázat. No co, tvrdíš to, zajisté to máš jak pořád opakuješ vědou podložené, takže to pro tebe nebude problém. Spíš se ale něco dozvíš. Já si myslím na základě informací které jsem někdy někde viděl, že mezi muži a ženami jsou i jiné rozdíly - což neznamná nevýhody nebo méněcenost či nadřazenost. Prostě jsou v mnoha věcech jiní, viz třeba to že nejchytřejší a nejhloupější lidé jsou muži, ženy jsou zase ve většine více než muži průměrně dobře chytré všechny. Za nevýhodu nebo nějakou agresi to považuješ ty, já to beru jako romanitost. Sám nevím co je lepší jestli patřit do skupiny těch kde se vyskytuje nejvyšší IQ nebo do té kde je sice menších ale průměrně vyšších více. Ani na to nepotřebuju odpověď. Každý je nějaký. Evidentně se mnou nesouhlasíš tak můžeš klidně dokázat že lžu, nebo že ty máš se svým výrokem pravdu. Ani jedno jsi zatím přes všechny proklamace neudělal.

    Nemůžu zpochybňovat pouze to co někdo prokázal. To o gravitacijsem se učil ve škole jako důkaz mi to stačí. To co tady tvrdíš ty jsem žádný důkaz neviděl, jenom pořád slyším o tom že je to věda a je to tak protože to tvrdíš. Taky něco tvrdím ale neprohlašuju to za vědecky prokázané fakta, i když to mám ze zdrojů - skutečně vědecky jsem to neověřoval. Ok, pokud je to tak jasná věda, pokud to tak jasně víš a pokud tvůj názor tak jasně stojí na vědeckém poznání, tak pak nebudeš mít problém sem jednodušše dodat fakta. Žádám že o to v každém příspěvku a pořád tu máme jenom obecné kecy tu o tom co je věda, tu o tom co je hod kostkami či co je axiom, dále zase jak máš na všechno vědu ale po odmašlení té podivné hromádky stále zbývá jenom několik tvrzení Filipa Jirsáka. Ano a taky několik urážek na základě účelově neúplných citací - to už vůbec nevypadá jako věda. Takže kolik příspěvků budeme ještě poslouchat moudra o vědě místo těch fakt?

  • 26. 11. 2018 22:41

    Filip Jirsák

    Proč se ptáte na něco, na co jste už odpověď dostal? Já vám jí klidně zopakuju: „Pokud vy o výzkumech, které by rozdíly dokázaly, víte, sem s nimi – ale zatím jste nenapsal o žádném.“

    Zkuste být konkrétnější v čem je zcestný můj popis toho, co je věda. Já vaše tvrzení také nejprve alespoň třikrát vyvrátím, neodbudu je hned napoprvé jen konstatováním, že jsou zcestná.

    Ok, přeskočím absurdní konstrukt že výběr povolání koreluje s pohlavím které ale není biologický rozdí“
    Že vykonávané povolání koreluje s pohlavím není konstrukt, je to výsledek mnoha statistických výzkumů. Že pohlaví neznamená žádné biologické rozdíly jsem já nikdy nenapsal.

    Prostě lidi si vybírají povolání i podle pohlaví, některá povolání jsou specifická pro určitá pohlaví a ne všichni mohou dělat to co chtějí.
    Problém je v tom, že k tomu výběru lidi často nutíme, protože si určité povolání častěji vybírají muži nebo častěji ženy, přestože k tomu žádné biologické opodstatnění není. O čemž svědčí například i to, že se to liší v místě nebo čase. Například muži ani ženy nejsou nijak biologicky predisponováni k tomu, aby pracovali v IT – přesto v tomto oboru pracuje více mužů. A třeba ČR je na tom hůř, než některé západní státy – a nebudete mi doufám tvrdit, že české ženy jsou jiný biologický druh, než ženy ve Švédsku. Podobně, akorát s opačnými znaménky, je to třeba ve školství. Přitom před sto lety byla ve školství naopak většina mužů – a doufám, že mne nebudete přesvědčovat, že se za těch sto let nějak změnily biologické rozdíly mezi muži a ženami.

    Pořád mě ale zajímá ta statistika která dokazuje že rozložení v oborech podle pohlaví musí být stejnéí jako rozložení společnosti podle pohlaví. Opět to tvrdíš, opět jsi nedodal zdroj
    Nedokazuje to žádná statistika, dokazují to věty o rozdělení náhodných veličin. Už jsem to psal pro blbé a pro dementní, zjevně se mi ale stále nepodařilo napsat to tak, abyste to pochopil i vy. „Rozdělení náhodné veličiny“ asi do Googlu zadat neumíte, učebnice statistiky pro mateřské školy zatím bohužel nevyšla.

    Konkrétně je chytání za slovíčko tvé vykopírovávání výroků z kontextu
    Vykopírování textu není chytání za slovíčko. Já pak reaguju na celý kontext. Připadá mi zbytečné kopírovat celý odstavec textu, snad si pamatujete, co jste napsal. Pokud ne, můžete si to přečíst ve svém komentáři.

    No a zrovna to další, ty výroky vkládané do úst „Na znásilnění má podíl i znásilněný“ to je zrovna i praktická ukázka. Toto bylo součástí odstavce a toto tam bylo popsáno úplně jinak - že prostě ženy někdy svým nezodpovědným chováním samy sebne vystavují zbytečnému nebezpečí. Varuje je před tím i policie a přesto to porušují. Promiň, ale jenom idiot z toho může udělat co ty.
    Ale to, co jste napsal, znamená „na znásilnění má podíl i znásilněný“. „že prostě ženy někdy svým nezodpovědným chováním samy sebne vystavují zbytečnému nebezpečí“ = „na znásilnění mají podíl i znásilněné“. To nijak neokecáte, pokud někdo na něčem nemá žádný podíl, nemůže to změna jeho chování nijak ovlivnit. Zajímavé je, že mužů se to podle vás asi netýká. Že před tím varuje i policie je špatně, a kdybyste o tom aspoň něco tušil, věděl byste, že takovéto varování je považováno za jeden z příznaků diskriminace. Co vy sám děláte pro to, abyste svým nezodpovědným chováním sám sebe nevystavoval nebezpečí znásilnění? Přemýšlíte, co si vzít na sebe, kdy a kam můžete jít, jestli můžete pít alkohol? Pokud podle vás neexistuje žádná diskriminace, měl byste se v tom přece chovat úplně stejně, jako to vyžadujete po ženách.

    Co naplat že nic takového nepadlo, co naplat že v odstavci jsou prostě jenom uvedeny příklady kdy svou neopatrností se člověk dostatane do problémů
    Co podle vás znamená „svou neopatrností se dostane do problémů“ jiného, než „má na tom podíl“? Napíšete, že nic takového nepadlo, a pak napíšete přesně to samé, jenom malinko jinými slovy.

    prostě Filípek neumí diskutovat tak bude prostě špinit, lhát, převracet, taky pomlouvat hodně udělá, že?
    Jediný, kdo tady špiní, lže a pomlouvá, jste vy. Na argumenty se nezmůžete, tak jen urážíte.

    Své tvrzení bys měl tedy prokázat.
    Já jsem svá tvrzení odůvodnil, což se o vašich tvrzeních napsat nedá.

    To co tady tvrdíš ty jsem žádný důkaz neviděl, jenom pořád slyším o tom že je to vědaJá jsem to ve svých komentářích doložil, opakovaně. Vy jste na to ovšem nikdy nereagoval. Věřím vám, že jste to neviděl, ale já pro to víc udělat nemůžu, než že to napíšu – se čtením už vám nepomůžu.

    je to tak protože to tvrdíš.
    To je lež, nic takového jsem nikdy nenapsal.

    Takže kolik příspěvků budeme ještě poslouchat moudra o vědě místo těch fakt?
    Už žádné. Evidentně jste hloupý, nerozumíte ani jednoduchému textu a zmůžete se akorát na urážky a překrucování. Já jsem v tomto komentáři klesl na vaši úroveň a bohatě mi to stačilo, nehodlám v tom pokračovat.

  • 28. 11. 2018 20:16

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    "Proč se ptáte na něco, na co jste už odpověď dostal? Já vám jí klidně zopakuju: „Pokud vy o výzkumech, které by rozdíly dokázaly, víte, sem s nimi – ale zatím jste nenapsal o žádném.“

    Nikdy jsem netvrdil že mé názory jsou ověřené vědecké závěry a ty je musíš přijmout - na rozdíl od tebe. Naopak jsem několikrát výslovně uvedl že informaci věřím a na rovinu přiznal nic moc zdroj (např. prohlášení odborníka v TV). Nikdy jsem nikoho nenutil tomu věřit a nikdy jsem to neprohlašoval za vědecké závěry - opět na rozdíl od tebe.

    A pokud zpochybňuješ mé názory plácáním o vědeckch závšrech, tak závěry dodej:

    "Já neprezentuju jako závěry vědy svoje ničím nepodložené názory, ale závěry vědy." [Filip Jirsák 100 25. 11. 2018 16:48]

    "Diskriminace žen, která je společenskou normou, není hloupá teorie, nýbrž fakt." [
    Filip Jirsák 100 23. 11. 2018 19:48]

    A navíc ještě drze přidáváš že argumentuji vlastním názorem a publikuješ sprostou lež že stavím svůj názor nad vědecké poznání* - zatímco po tobě jenom chci ty tvoje údajné závěry vědy (viz.výše.) zde:

    "Zatím jste argumentoval akorát vlastním názorem, a urazil jste se, když jsem zpochybnil to, že váš názor je důležitější, než vědecké poznání." [Filip Jirsák 100 25. 11. 2018 16:48]

    * Ale klidně můžeš zapátrat a dokázat kde že to stavím vlastní názor nad který závěr vědy.

    .... A zbytek už je jenom obvyklé chytání za slovíčko realizované zcestnými komentáři k domělým výrokům které vznikly použitím neúplných citací. Skutečná práce akademika - i když po té show se "závěry vědy" se není čemu divit.
    A to bychom si pak měli ještě vysvětlit že mohu mít svůj názor a držet se ho dokud někoho nenutím ho přijmout vydáváním ho za vědu, ale to bys nejprve musel zvládnout základy logického myšlení a komunikace vůbec.

    No, každopádně se nehneme dál dokud si neuvědomíš že to co tě napadne nebo i někde vypustíš z huby nejsou závěry vědeckého poznání:
    Nejspíš proto taky tvrdíš že stavím názory nad vědu - prostě ti nedochází že každý není jako ty aby svoje názory považoval za vědecké důkazy.
    To tvoje lhaní a záměrné desinterpretace už pak jsou odhaduji jenom z části ubohou snahou zakrýt neeistenci dat kterými se oháníš a z části jenom prachobyčejné křiváctví. Obrázek je to ale skutečně nehezký.

    A pořád jsme u toho samého. Tvtdíš že můj vlastní názor je špatný. Prokaž to nebo nestav svůj nad můj prohlašováním ho za závěry vědy když to nechceš prokázat.

  • 23. 12. 2018 10:08

    null null (neregistrovaný)

    Pro každého koho by po tomto nechutném výstupu gendrových aktivistů zajímalo co si o tom myslí feministka která natočila dokument o mužských hnutích

    https://www.youtube.com/watch?v=3WMuzhQXJoY

  • 4. 11. 2018 20:42

    Ravise (neregistrovaný)

    Děje se to prakticky neustále všude možně. Stačí si přečíst nějakou statistiku.

    Jsem sám, kdo vidí paralelu s antivakcinace­tentonc?

    Přijímání lidí bez ohledu na pohlaví = rovnost pohlaví. Přijímání lidí na základě pohlaví = diskriminace. A je úplně jedno, jestli to děláš, abys přijal bílýho heterosexuálního muže nebo fialové kdovíco.

  • 5. 11. 2018 13:26

    Karel (neregistrovaný)

    Tady je ohromný prostor pro výběr "správné" statistiky. Vy jste se rozhodl použít "rozdělení lidí ve společnosti". Někdo jiný se může rozhodnout pro "rozdělení lidí co poslali životopis".

    To je vám totiž taková legrace, že žen je ve společnosti o chlup více než mužů. V Evropě je dokonce i více vysokoškolsky vzdělaných žen než mužů. Jenže navzdory tomu všemu vám na vypsanou pozici "Business Analyst" přijde 10 životopisů od mužů a od žen jen 2. Na pozici "Database Engineer" se vám pak žena obvykle nehlásí žádná.

    Takže konečný stav, kdy z 80 IT pozic ve firmě je 12 obsazeno ženami, je statisticky vlastně docela dobrý výsledek. Když si vzpomenu, že v prvním ročníku na ČVUT FEL nás bylo cca 1200 kluků a 4 holky, tak je to vlastně až úžasný výsledek!

  • 5. 11. 2018 13:40

    Filip Jirsák

    Karel: Ano, to popisujete problém diskriminace podle pohlaví. Ten problém samozřejmě není vyřešen tím, když ukážete, že vzniká dřív, než jste si myslel. Vyřešen bude teprve tehdy, až ten problém, vůbec vznikat nebude a rozdělení bude odpovídat rozdělení ve společnosti.

  • 5. 11. 2018 13:50

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Jakému rozdělení ve společnosti musí odpovídat pracovní rozdělení ve společenosti? A proč, kdo to určil?

  • 4. 11. 2018 23:48

    Trident (neregistrovaný)

    Budes se divit ale podobne se uvazuje taky o chlapech. Brzy pujde na rodicovskou atd. atd. Ve vyspelejsich statech neni zakoreneno ze jen zenska se stara o decko. Uz ma manzelku atd. Je znacne dementni ze zamestnavatel se to holt v nasem bananistanu z danovych duvodu dozvedet musi:-(

  • 5. 11. 2018 8:36

    j (neregistrovaný)

    "snaha vyhnout se ženské na mateřské."
    Jenze to je pohled naprosto regulerni a ekonomicky. Proto se trebas i zenskym dava mensi plat, protoze i kdyz na tu materskou uz nepude, tak ma doma deti, a ruzhodne nebude sedet v praci do desiti, kdezto ten chlap obcas jo.

    Jinak ja sem zcela pro rovnopravnost, 50% horniku by mely byt zeny. Povine. ... To nechteji co?

    "neodpovídá to rozdělení lidí ve společnosti."
    Tovizejo Jirsak, ja myslim ze by (specielne v US) meli poslat do basy tak aspon milion bilych ... to aby vyrovnali jejich podil.

  • 5. 11. 2018 13:42

    Karel (neregistrovaný)

    Jen bych upozornil na svou zkušenost ze tří firem: ženy dostávají, stejně jako muži, o trochu nižší plat, než o kolik si řekli. Prostě se dělají drahoty a že to nejde a tak, takže nakonec je nástupní plat o 10 až 20% nižší, než co dotyčný/dotyčná chtěli.

    Kam mířím: ženy měly nižší plat než muži, protože si řekly o nižší plat. Někdy i o poloviční. Je to až šílené, když vám dají na posouzení dva uchazeče, kdy podle životopisu je žena ta lepší, ale vám pořád vrtá hlavou, že ten chlap si řekl o 60000 Kč a ta žena o 35000 Kč. Jenže co pak s nimi? Chlapovi začne HR tvrdit, že je vážně skvělý, ale že víc jak 50000 Kč dát nemůžeme. Ale co s tou ženou? Vzít jí a říct něco jako "jste dobrá, dáme vám 50000 Kč měsíčně, protože to je u nás průměr!"? To HR nedovolí. Takže když už se vezme, tak dostane buď 35000 Kč nebo dokonce jen 30000 Kč, protože HR tuhle hru na "nemůžeme si dovolit" berou jako základ hodnocení uchazeče.

    Přidejte pak roční navyšování mzdy, kde jsou v rámci objektivity prostě dané tabulky, a nůžky se rozevírají, protože lidem rostou platy o procenta. Ženy tak berou stále a navěky menší peníze než muži. A nezlepší se to, dokud nepůjdou jinam nebo na jinou pozici. Jenže i pak se to zlepší jen tehdy, pokud si řeknou o větší peníze - což neudělají, opět si řeknou o peníze hluboce pod průměrem.

  • 5. 11. 2018 13:10

    Karel (neregistrovaný)

    Zažil jsem to z toho pohledu, co píšete: ženy byly odmítány, protože byla obava, že půjdou na mateřskou nebo budou často doma s nemocným dítětem. Takže i když některá byla občas docela schopná, tak HR vždy hodně tlačilo na to, abychom jí nevzali. Za ty roky se na IT podařilo dostat jen jednu jedinou ženu a to jen díky tomu, že se tehdy žádný schopý muž nepřihlásil a tahle paní mohla nastoupit ihned.

    Jen bych rád doplnil, že naše HR sestávalo z personální manažerky a dvou generalistek. Nevím jistě, zda jsem ty názvy pozic nepopletl. Co ale vím jistě je to, že u nás na HR pracovaly vždy jen ženy. Takže to opravdu není o tom, že by chlapi drželi při sobě a ženy do týmu nechtěli. Tou žábou "na prameni" bylo vždy HR a to byly vždy jen a pouze ženy.

  • 5. 11. 2018 13:33

    null null (neregistrovaný)

    @Karel

    Tak ona je to kombinace okolností, resp. nastavení okolních atributů, díky kterým nakonec vychází mateřská jako snad nějaký krach na burze ... Místo aby se odstranily tyto zbytečné tlaky, tak progresivisti chystají další normy, donucování a tresty.

  • 5. 11. 2018 17:08

    Unknown (neregistrovaný)

    "Tak ona je to kombinace okolností, resp. nastavení okolních atributů"

    To je nejaka novorec? Proc proste nenapisete ze psychopati (4× vic muzu nez zen) tlaci vyhradne jen na vykon a vydelek a nezohlednuji reprodukcni zajem spolecnosti.

  • 5. 11. 2018 20:23

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    Ne, to jsou normální slova. Divím se že takový slovníkový hrdiina to nepoznal. A proč nenapíšu že "psychopati (4× vic muzu nez zen) tlaci vyhradne jen na vykon a vydelek a nezohlednuji reprodukcni zajem spolecnosti" ?

    Protože mě takové zapšklé a jednostrané blbosti ani nenapadají, ne tak že bych je ještě reprodukoval. Tak proto.

  • 5. 11. 2018 18:12

    j (neregistrovaný)

    2Karel: ze by se baly konkurence? Vis jak, chlapy si rozbijou hubu a vecer dou spolu na pivo, zensky si vyrvou vlasy a nenavidej se do konce zivota.

    BTW:

    1) libovolna prumyslovka, pokud vim, prijimacky jsou pro vsechny stejny, 95% kluci (pomijim obory typu technicka dokumentace)
    2) libovolna VS technickyho smeru (elektro, strojni, ...) 95% kluci

    Tak kde by se mely brat ty zensky na jejich pozice? Jo aha, zamestname tam nejakou absolventku gendrovych studii, trebas ten most navrhne spravne.

  • 4. 11. 2018 20:35

    tm (neregistrovaný)

    Hm. Zdroj asi už nenájdem, ale pred pár mesiacmi túto teóriu jedna IT recruiterská firma testovala - spravili interview na diaľku a počítačovo zmenili hlas uchádzača/uchád­začky, aby nebolo možné zistiť pohlavie a prijímali naozaj objektívne.

    Výsledok? Prijali ešte menej žien než predtým.

  • 4. 11. 2018 21:06

    null null (neregistrovaný)

    Je paradoxní že odstranění posuzování podle pohlaví má být zařízeno posuzováním podle pohlaví.

  • 6. 11. 2018 1:13

    RP (neregistrovaný)

    Jirsáku, jsi to, čemu se říká užitečný idiot. Jednou ti to dojde a možná to ani nebude trvat zas tak dlouho.

  • 5. 11. 2018 7:43

    Přezdívka (neregistrovaný)

    @dietní lev: Mínusy neřeš. Tady je celkem běžný jev, že ti ve tři ráno během několika sekund přibyde patnáct mínusů. Taky tuším, že systém hodnocení tady funguje (dost nešťastným) stylem, že od registrovaných lidí s určitou "aurou"(netuším, jak se vypočítává) se hodnocení násobí třemi. Ale nerad bych kecal, detaily si v případě zájmu dohledej.

  • 6. 11. 2018 12:21

    martinpoljak

    A realita má být tahle hovadina, vy princezno? Dík. To radši budu dal "utržený". (Český řečeno dál budu používat obyčejný selský rozum.)

  • 4. 11. 2018 13:39

    Filip Jirsák

    Nikoli, je to přesně naopak. V dnešním světě nejde o to, co umíte, ale záleží např. na tom, zda jste muž nebo žena. Pokud jste muž, stačí umět méně. Kvóty jsou jedním ze způsobů, jak to napravit.

    Představte si, že se někam hlásí třeba sto lidí, a berou tam deset lidí. Vy si ty lidi seřadíte podle jejich schopností. Když to takhle budete dělat opakovaně, statisticky vám bude vycházet v té první desítce 50 % mužů a 50 % žen, protože takové je přibližně rozdělení pohlaví v populaci (ve skutečnosti jen žen o něco více ne mužů, ale to teď nechme stranou). Pokud vám to dlouhodobě nevychází a vybíráte více mužů než žen, znamená to, že z nějakého důvodu systematicky přeskakujete ty ženy v první desítce a na jejich místo berete muže, které byste při objektivním hodnocení zařadil až za tu první desítku, jsou tedy horší. Kvóty vám tohle pomůžou napravit, protože místo těch méně schopných mužů vezmete schopnější ženy, které v tom vašem žebříčku byly výše, ale vy jste je přeskočil.

  • 4. 11. 2018 14:02

    neregistrovany (neregistrovaný)

    To, co tvrdite, je nepodlozene. Na zaklade coho dokazete tvrdit, ze statisticky vam bude vychadzat 50% muzov a 50% zien, ked musite vediet, ze pri vacsine kategorii je viac muzov v oboch koncoch extremu a zien v strednej hodnote?

    Studie preukazali, ze pokial z CV odstranite cokolvek, podla coho mozno identifikovat pohlavie, zistite, ze prijimate viac muzov ako zien. Napr: https://www.abc.net.au/news/2017-06-30/bilnd-recruitment-trial-to-improve-gender-equality-failing-study/8664888

  • 4. 11. 2018 14:27

    Filip Jirsák

    Jednoduše proto, že pohlaví nemá na schopnosti vliv. Vzhledem k pořadí schopností tedy bude pohlaví náhodné, úplně stejně, jako kdybyste si vzal ten seznam lidí a házel mincí. Taky vám to bude vycházet, že se zvyšujícím se množstvím pokusů se poměr přiřazených panen a orlů v první desítce nebo v jakékoli jiné skupině bude blížit 1:1.

    Nevím, co jste chtěl dokázat těmi studiemi – to, že diskriminace muži × ženy většinou nebývá vědomá, ale projevuje se nepřímo, je snad všeobecně známé. Proto se právě používají kvóty, protože ty se dokáží vyrovnat i s tím nepřímým působením. Ostatní metody zpravidla vyžadují odhalit přesnou příčinu diskriminace, což je zpravidla nemožné, a i u těch známých příčin je nereálné to rychle změnit.

  • 4. 11. 2018 14:48

    neregistrovany (neregistrovaný)

    Lenze to nie je pravda, resp. ste si Damora a jeho zdroje vobec neprecitali.

    Rozdiel medzi pohlaviami je, aj ked si to bojovnici za spravodlivost nechcu pripustit: muzi sa viac zaujimaju o veci a zeny viac o ludi. Preto je viac muzov v technickych odvetviach a viac zien v socialnych odvetviach. Vase porovnanie s mincou nefunguje, v tomto pripade by minca bola totiz cinknuta z jednej alebo druhej strany a k 1:1 by ste sa nikdy nepriblizili.

    V spomenutych studiach bolo skumane, ako funguje vyber, pokial pohlavie je uplne nezname. Vyvracia tvrdenia SJW, pri vybere nebolo mozne vedome diskriminovat, jedina dostupna informacia bola kompetentnost daneho uchadzaca.

    Kam smeruju kvoty mozeme vidiet napriklad momentalne na Harvarde, kde na univerzitu bola podana zaloba azijskymi uchadzacmi za diskriminaciu - pretoze sice mozu mat vinikajuce skore a vinikajuce schopnosti, ale kvoty uprednostnuju menej schopnych uchadzacov.

  • 4. 11. 2018 14:50

    dietní lev (neregistrovaný)

    Jirsáku, chtěl jsem ti nějak hezky fundovaně odpovědět, ale protože mě sereš, budu stručný.

    Kvóty fungují za předpokladu, že distribuce schopností napříč skupinami kvót je identická ve vzorku lidí podléhají selekci. Tato čistě hypotetická konfigurace nemůže nastat, lépe řečeno, šance na tuto konfiguraci se v praxi limitně blíží nule, a to dokonce i v případě kdy dané skupiny tuto podmínku globálně (všichni příslušníci dané skupiny na světě vzati do úvahy) splňují.

    Ve chvíli kdy předešlí předpoklad není splněn, jedna ze skupin je zvýhodněna a druhá penalizována.

    Buď od té dobroty profesionální demagogu, a proveď matematickou analýzu kvót. Třeba si napiš simulaci v Jave nebo v čem to píšeš a hraj si pak s parametrama simulace a uvidíš, že kvóty fungují jen v ideální případě, jinak jsou inherentně diskriminační.

  • 4. 11. 2018 16:57

    Filip Jirsák

    Nikoli, distribuce schopností napříč skupinami nemusí být identická, postačí, když je statisticky identická. Což pro rozdělení na muže a ženy platí, protože s výjimkou schopnosti otěhotnět, nosit a porodit dítě a kojit ho není známý žádný rozdíl, který by znamenal, že jakákoli žena bude v něčem horší, než jakýkoli muž.

    Ano, v jednotlivých případech mohou nastat situace, kdy v tom uváděném příkladu bude z těch deseti nejschopnějších šest žen a čtyři muži, nebo šest mužů a čtyři ženy, nebo s ještě menší pravděpodobností i ostatní případy. Ale za prvé se to globálně vyrovná, za druhé nikde nejsou navržené kvóty přesně 50 : 50, a za třetí jsou tyhle dílčí znevýhodnění celkově pořád menší zlo, než když je systematicky znevýhodňována pořád jen jedna skupina. Až se situace srovná a zastoupení mužů a žen bude přirozeně odpovídat zastoupení ve společnosti, kvóty se samozřejmě zase zruší.

    My jsme teď v situaci, jako kdybyste pořádal běh na 100 metrů a části závodníků posunul startovací čáru o 10 metrů dopředu. Pokud chcete ten závod mít spravedlivý, nemůžete prohlásit: „Co se stalo, stalo se, teď už s ničím nebudeme hýbat a odstartujeme to tak, jak ti závodníci klečí.“ Pokud chcete ten závod spravedlivý, musíte ty závodníky dostat zase zpět na jednu startovací čáru, buď jedny posunout vpřed, druhé vzad nebo kombinaci obojího. Tady se pak spousta lidí rozčiluje, jak to, že je někdo na startu posunován dopředu a jiný vzad, ale odmítají vidět tu výchozí situaci a to, že se tím posouváním podmínky narovnávají.

  • 4. 11. 2018 17:11

    neregistrovany (neregistrovaný)

    Stale sa vyhybate tomu, co uz vam bolo rovno napisane: muzi a zeny maju rozlicne ZAUJMY. Nie schopnosti, ale ZAUJMY.

    Preto zien bude viac v gender studies venujucich sa nedostatku zien v IT, ako v samotnom IT.

    Takze nie je to o ziadnom posuvani startovacej ciary, ale o zaujme dany beh odbehnut alebo nie.

  • 4. 11. 2018 20:37

    Filip Jirsák

    Stale sa vyhybate tomu, co uz vam bolo rovno napisane: muzi a zeny maju rozlicne ZAUJMY.
    Napísané to sice bolo, ale je to v rozporu se současným stavem vědeckého poznání. Já raději vycházím z toho, co zjistila věda. než z nějakých předsudků.

  • 4. 11. 2018 21:07

    null null (neregistrovaný)

    To že mají muži a ženy stejné statistické rozložení zájmů a schopností se mi nezdá. Z kterých vědeckých poznání vycházíš?

  • 4. 11. 2018 21:57

    Filip Jirsák

    Zájmy jsou dané kulturně – pokud do vás někdo od malička bude hustit, že panenky jsou pro holky, je mnohem menší pravděpodobnost, že o ně budete mít zájem. Vycházím ze současného stavu vědeckého poznání. Můžete jít klidně v tom případu Googlu v čase zpět a začít třeba tady: Manifest zaměstnance Google o nerovnosti pohlaví ve světle vědy.

  • 4. 11. 2018 22:14

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Část zájmů je dána kulturně, část výchovou a část pohlavím. A dobře to jde vidět v dnešní kultuře, kde nikdo nic omezené nemá, holky mohou mít autíček a balónů kolik chtějí a přeze všechnu snahu agresivních modernistů aby holčičky dělali všechno to co kluci je to moc nebere.

    Ale mě zajímalo, čím jsou podloženy tvé výroky tohoto typu: "Vycházím ze současného stavu vědeckého poznání."

    Nějaký manifest opravdu není současný stav vědeckého poznání.

  • 4. 11. 2018 23:09

    Filip Jirsák

    Část zájmů je dána kulturně, část výchovou a část pohlavím
    Že je to dané pohlavím – to vycházíte z jakých vědeckých studií?

    A dobře to jde vidět v dnešní kultuře, kde nikdo nic omezené nemá
    To, že by ta omezení nevidíte, neznamená, že neexistují.

    Ale mě zajímalo, čím jsou podloženy tvé výroky tohoto typu: "Vycházím ze současného stavu vědeckého poznání." Nějaký manifest opravdu není současný stav vědeckého poznání.
    Dal jsem vám odkaz na článek, kde můžete začít své studium – jsou tam uváděné další zdroje. Ale samozřejmě na ten odkaz nejprve musíte kliknout a přečíst si odkazovaný článek, nestačí přečíst si jenom nadpis. Mimochodem, ani z toho nadpisu jste evidentně nepochopil, na co se odkazuje – což je poněkud zvláštní, protože je to situace, ke které došlo v Googlu minulý rok, a právě na tuhle situaci ten současný protest reaguje. Nechtěl byste si nejprve zjistit základní informace k tématu, o kterém chcete diskutovat?

  • 4. 11. 2018 23:23

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jisák

    Podle mě je část zájmů daná pohlavím. Je to má životní zkušenost. Nikde ani netvrdím že je to z nějakých studií. V dnešní kultuře nic omezeného nikdo nemá. To že ty někde omezení vidíš neznamená že tam skutečně je. Lidé vidí věci - nesmí si snad ty holčičky hrát s míčem nebo s autíčkem? Nesmí snad studovat nějakou školu? A pokud existuje nějaká vyjímka, tak je to vyjímka. Např. spec. jednotky.
    To že mě urážíš jenom dokládá to že nemáš argumenty. Já ten článek četl. Je to názor. Ne vědecká fakta. Nějaký podložený fakt nebo závěr tam není ani jeden. Ty tu máváš vědeckým poznáním tak se ptám z čeho. Samozřejmě můžeš něčí nějaký "blogpostL prohlásit za vědecké poznání, pak víme na čem teda jsme. Já v tom článku fakta nevidím. Kde tam jsou?

  • 5. 11. 2018 7:31

    Filip Jirsák

    Nezlobte se na mne, ale posuzovat svět jenom podle své vlastní životní zkušenosti je dost hloupé. Řekl bych, že podle vaší vlastní životní zkušenosti většina lidí mluví česky, Země je placatá a existuje pár let.

    To, že neexistují formální omezení, neznamená, že neexistují žádná. Když někdo pořád dokola uslyší, že IT není pro holky, je to omezení.

    Neurážím vás, jenom jsem konstatoval, co je očividné. Vy jste se ohrazoval proti manifestu, jenže článek byl o reakci vědců na manifest – což byste musel vědět, kdybyste ten článek přečetl. Protože jste ten článek evidentně dosud nečetl, odcituju vám pár vět?

    Vědci reagovali vytažením různých metaanalýz, z nichž většina ukazuje, že pokud jde o kognitivní schopnosti a osobnost, muži a ženy jsou na tom v zásadě stejně. Samozřejmě, určité rozdíly v preferencích, psychologii apod. existují – avšak nejsou žádné důkazy o tom, že by vyplývaly z biologických/ge­netických faktorů. Mnohem spíše jsou přičítány kultuře a socializaci.

    Odvolává se sice na studii publikovanou v roce 2010 v Social and Personality Psychology Compass, jenže z té ve skutečnosti plyne pravý opak – totiž že většina odborníků se k možnosti uplatnění biologických mechanismů při vytváření psychologických genderových rozdílů staví skepticky.

    Například profesor Adam Grant z Wharton School ve své reakci na Damorea zdůraznil, že rozdíly mezi profesními preferencemi žen v žádném případě nejsou determinovány geneticky. „Muži a ženy mají o práci s daty stejný zájem,“ poznamenal.

    Dál můžete pokračovat tím, že si dohledáte například tu studii z roku 2010 publikovanou v Social and Personality Psychology Compass nebo práce profesora Adam Granta z Wharton School. Myslím, že zdrojů ke čtení máte spoustu, tak se nevymlouvejte, že o žádných nevíte.

  • 5. 11. 2018 7:49

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Dost hloupé je tvrdit někomu že jeho životní zkušenost nic neznamená a protože ji má, tak si klidně taky může myslet že země je placatá. Na to že země není placatá je zdrojů dost, není problém hodit link na fotku od NASA např., na to co vydáváš za "současný stav vědeckého poznání" kterým se oháníš jsi neuvedl nic. Jenom mi řisuzuješ hloupé výroky které se rodí někde v tvojí hlavě, ne v mojí.
    To že někdo slyší nějaké omezení ještě neznamená že ho vůbec bere vážně a to že IT není pro holky je nějaké tvrzení a jeho pravdivost není prokázána. To nemusí být o IQ, stačí že obecně ženy tato činost většinou nebaví - třeba jako hledět na fotbal. Nebo to jim taky někdo nakukal?
    Ostatně zde se ukazuje jaký jsi (slovy feministek) "sexistický hňup!", když bereš ženy jako blby kterým někdo něco nakuká a ony jsou z toho ztracené celý život.

    Ano pár vět ... Několik tvrzení, resp. jednotlivých vět, které údajně někde řekli nějací vědci. Blesk jak vyšitý. Jestli to, že nějaký pisatel "cituje" nějaké vědce jednou či dvěma samotnými větami na blogu jsou pro tebe vědecká fakta, tak ok. Pro mě je to málo. Je to pro mě jenom další názor. Fajn, to je legitimní, názor jim ani tobě neberu a respektuji ho. Ani nečekám že budeš mít stejný názor. Problém je když to začneš vydávat za vědecké poznání a fackovat s tím ostatní - to se pak nediv, že nějaký šesti odstavcový blogpost je jim málo ...
    Kecy o "žačněte studium zde ..." z toho vědecké poznání neuděláš, jenom ukazuješ jaký jsi egoistický ... trouba.

  • 5. 11. 2018 8:52

    Filip Jirsák

    Dost hloupé je tvrdit někomu že jeho životní zkušenost nic neznamená
    Což tady ovšem nikdo netvrdil.

    Na to že země není placatá je zdrojů dost
    Na to, že rozdíly v profesních preferencích nejsou dány geneticky, je zdrojů také dost.

    na to co vydáváš za "současný stav vědeckého poznání" kterým se oháníš jsi neuvedl nic
    Odkázal jsem vás na článek, kde je odkazována jedna studie a citován jeden vědec, který se tím zabývá. To je pořád o dva zdroje víc, než uvádíte vy.

    Jenom mi řisuzuješ hloupé výroky které se rodí někde v tvojí hlavě, ne v mojí.
    Například?

    To že někdo slyší nějaké omezení ještě neznamená že ho vůbec bere vážně a to že IT není pro holky je nějaké tvrzení a jeho pravdivost není prokázána. To nemusí být o IQ, stačí že obecně ženy tato činost většinou nebaví - třeba jako hledět na fotbal. Nebo to jim taky někdo nakukal?
    Pravdivost toho tvrzení sice není prokázána, dokonce je prokázána jeho nepravdivost, což ale nic nemění na tom, že se to tvrzení pořád dokola opakuje, a lidé se jím nakonec řídí. Což je bezpečně prokázáno – stačí se podívat na jakoukoli statistiku zaměstnanců v IT dle pohlaví. Ano, že je to nebaví, to jim někdo nakukal, stejně jako u toho fotbalu.

    Jestli to, že nějaký pisatel "cituje" nějaké vědce jednou či dvěma samotnými větami na blogu jsou pro tebe vědecká fakta, tak ok.
    Vědecká fakta jsou to, co je uváděno v té studii nebo ve studiích, ze kterých vychází ten citovaný vědec. Že si to odmítáte přečíst je váš problém, nikoli můj.

    Pro mě je to málo.
    Pořád je to nesrovnatelně víc, než jste předvedl vy.

    Problém je když to začneš vydávat za vědecké poznání a fackovat s tím ostatní
    Ne, já to nevydávám za vědecké poznání, to je vědecké poznání – a fakt, že vy si to nechcete přečíst, na tom nic nezmění.

    Kecy o "žačněte studium zde ..." z toho vědecké poznání neuděláš, jenom ukazuješ jaký jsi egoistický ... trouba.
    Chtěl jste odkazy na vědecké studie, dostal jste článek, který z vědeckých studií vychází a dají se podle něj dohledat. Netuším, co je egoisticky troubovitého na tom, že vám člověk dodá to, co jste chtěl. To, že sám máte v ruce jen svou vysokou školu života, proti ní skutečnou vědu a teď nevíte, jak se z toho vykroutit, je čistě vaše hloupost.

    Ale abyste se pořád nevymlouval, že byste ty odkazy z článku musel vyhledávat, tady je máte rovnou:

    Na co se budete vymlouvat teď?

  • 5. 11. 2018 9:27

    null null (neregistrovaný)

    @ Filip Jirsák

    No tvrdíš to tady ty, dokonce máš tolik drzosti naznačovat že řídit se vlastními životními zkušenostmi může končit u blbostí jako je víra v placatou zemi. No je to z tvé hlavy, já to nenapsal. Napsal jsi to ty. Nemáš argumenty tak urážíš. Jak malé děcko. To že to hezky obalíš do souvětí z toho tyu sviňskost jednání neumaže. Kde? První odstavec tvého předchozího příspěvku. Ale to víš moc dobře.
    Statistika zaměstnanců v IT podle pohlaví vypovídá o tom, kolik zaměstnanců v IT je jakého pohlaví. Nikoliv o tom, že obecně jednotlivá pohlaví baví, nebo co jim jde. Na to bys potřeboval statistiku o tom, co jednotlivá pohlaví baví a co jim lépe jde. Ženy které chtějí hrát fotbal a baví je to ho hrají, které se chtějí dívat se dívají, ale většina dává přednost něčemu jiném a nikdo je nenutí, vybírají si to samy. Vycházíš jenom ze svého pocitu že když někdo někomu něco nakuká tak ten se podle toho řídí. To není pravda a nefunguje to. To je jenom stihomam manipulátorů. Kdyby to bylo jak říkáš, tak by dodneš ženy jenom rodily děti a praly prádlo vedle plotny. Není to tak, není pravda co tvrdíš a už vůbec to nemá souvislost s počty pohlaví v nějakém oboru. Stejnou hloupou logikou bys taky mohl tvrdit, že muže baví kopat do země inženýrské sítě lopatou a krumpáčem - protože to prostě dělají a jsou to výhradně muži - tedy i statistika o počtu obou pohlaví v Kopáčství by to potvrdila. Skutečnost je jasně však jiná.
    Já jsem předvedl svůj názor a nevydávám ho za nějaké ověřené vědecké fakta, I když se mohu plést, nevydávám to za jediné pravdy, nota bene vědecké, narozdíl od tebe. Ano, jsem spokojen. Chovat se takto mi stačí.
    Vymlouvat se? Jenom se ptám kde čerpáš to "vědecké poznání" a všechny ty cavyky okolo jsou tvé dílo - odkaz na nějaké blogy, řeči o studiu, ...

    No, hned v prvním linku, pochybuji že jsi ho četl, se píše toto:

    Evolutionary theories of gender difference propose that because women and men have somewhat different reproductive natures (e.g., women invest more in offspring than men do, both physiologically and behaviorally), the two sexes evolved to have somewhat different traits, particularly in domains related to reproduction (Buss, 2008; Geary, 2009). In the realm of personality, higher male levels of aggressiveness, risk‐taking, and status‐seeking presumably evolved as sexually selected traits that fostered male dominance and helped ancestral men attract mates. Higher female levels of nurturance, tender‐mindedness, and people orientation evolved as sexually selected traits that fostered women’s success at rearing children. Presumably, biologic evolution produces gender differences at a more proximate level by molding sex‐linked genes, which then affect prenatal and postnatal hormone levels and physiological sex differences.


    Although most biologic scientists accept that sexual selection has led to sex differences in physical traits such as height, musculature, and fat distributions, many social scientists are skeptical about the role of sexual selection in generating psychological gender differences. Contemporary gender researchers, particularly those who adopt social constructionist and feminist ideologies, often reject the notion that biologic factors directly cause gender differences (see Eagly & Wood, 2005; Lippa, 2005).

    Což potvrzuje že jisté rozdíly v predispozicích a jako i genetické genetické tu jsou a že diskuze není uzavřena, názory se liší. Tedy přesný opak toho co tvrdíš ty. Nechceš si to místo vymýšlení rádoby inteligentních způsobů urážení ještě jednou pročíst - třeba i ty placené studie které jsi nalinkoval - a ty vědecké závěry ještě jednou nebo dvakrát promyslet?

  • 5. 11. 2018 9:43

    Filip Jirsák

    No tvrdíš to tady ty
    Netvrdím. Pokud si myslíte, že ano, prosím přesnou citaci.

    dokonce máš tolik drzosti naznačovat že řídit se vlastními životními zkušenostmi může končit u blbostí jako je víra v placatou zemi
    To není žádná drzost, to je fakt. Ono totiž získat vlastní zkušenost s kulatostí Země není tak snadné. Fotky NASA nejsou vlastní zkušenost.

    Statistika počtu zaměstnanců v IT podle pohlaví vypovídá o tom, že je v IT mnohem více mužů než žen – přitom k tomu není žádný biologický důvod. Důvody tedy musí být sociální a kulturní. To samé platí i o tom, co koho baví. Není žádný biologický důvod, aby IT bavilo více muže než ženy. Váš omyl je v tom, že se domníváte, že to, že někoho něco baví, je dané geneticky. Nikoli, závisí to i na výchově, kultuře, společnosti. Z toho, že někdo něco nedělá, nemůžete odvozovat, že by ho to za jiných okolností nebavilo. Nebo chcete tvrdit, že by Alberta Einsteina nebo Isaaca Newtona určitě nebavilo IT? A najednou se na konci 20. století začali rodit lidé, které IT baví?

    Vycházíš jenom ze svého pocitu
    Ale ale, že byste najednou pohrdal životní zkušeností?

    Stejnou hloupou logikou bys taky mohl tvrdit, že muže baví kopat do země inženýrské sítě lopatou a krumpáčem - protože to prostě dělají a jsou to výhradně muži - tedy i statistika o počtu obou pohlaví v Kopáčství by to potvrdila.
    Maličko jste si obrátil roli. Názor, že každý dělá to, co ho baví, tady zastáváte vy. Takže děkuji, že jste si ho také sám vyvrátil.

    Což potvrzuje že jisté rozdíly v predispozicích a jako i genetické genetické tu jsou a že diskuze není uzavřena, názory se liší. Tedy přesný opak toho co tvrdíš ty.
    Přečtěte si to radši ještě jednou. Píše se tam něco jiného, než tvrdíte vy. Většina vědců se přiklání k tomu, že psychologické rozdíly nejsou geneticky podmíněné.

  • 5. 11. 2018 9:45

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Zde:

    "Nezlobte se na mne, ale posuzovat svět jenom podle své vlastní životní zkušenosti je dost hloupé. Řekl bych, že podle vaší vlastní životní zkušenosti většina lidí mluví česky, Země je placatá a existuje pár let."

  • 5. 11. 2018 10:12

    Filip Jirsák

    Takže podle vás z výroku:

    Nezlobte se na mne, ale posuzovat svět jenom podle své vlastní životní zkušenosti je dost hloupé. Řekl bych, že podle vaší vlastní životní zkušenosti většina lidí mluví česky, Země je placatá a existuje pár let.

    plyne tvrzení, že

    jeho životní zkušenost nic neznamená

    Asi neumíte česky.

    Přece nebudeš čekat od mužů že je bude bavit jezdit už jako malí s kočárky, řešit svatební a těhotenské šaty nebo se přebírat nejlepšími krémy na strije či celulitidu když nejsou ženy a nemohou rodit.
    Já netrpím vašimi předsudky, takže to od mužů čekám. Kočárky a svatební šaty na těhotenství nezávisí vůbec, těhotenské šaty sice sami nosit nebudou, to ale neznamená, že je nemohou bavit – například je spousta módních návrhářů mužů, kteří navrhují šaty pro ženy, ženy se zase zabývají mužskou módou. Není důvod, proč z toho těhotenské šaty vyjímat.

    Už se prober.
    Na základě vašich „životních zkušeností“, které jsou v rozporu s vědeckými poznatky? Probrat by se tu měl někdo jiný.

    Jasně že to má původ v genetice.
    To je jenom vaše ničím nepodložené tvrzení. A prozradím vám, že je opět v rozporu s aktuálními vědeckými poznatky.

    Howgh.

  • 5. 11. 2018 10:32

    null null (neregistrovaný)

    @ Filip Jirsák 100

    "Takže podle vás z výroku:
    Nezlobte se na mne, ale posuzovat svět jenom podle své vlastní životní zkušenosti je dost hloupé. Řekl bych, že podle vaší vlastní životní zkušenosti většina lidí mluví česky, Země je placatá a existuje pár let.
    plyne tvrzení, že
    jeho životní zkušenost nic neznamená."

    A co to potom znamená? Normálně mě zkoušíš urazit a podsunout že pokud se řídím svými zkušenostmi, tak jsem omezenec stylu "většina lidí mluví česky, Země je placatá a existuje pár let.".

    Asi si myslíš jaký jsi prohnaný myslitel, ale to se pleteš. Nejsi o nic víc lepší než my ostatní. Dokonce podle tvého chování bych tě označil za většího dacana než někteří sprostomluvníci tady. Ti sice mluví sprostě, ale nezkouší lidi takto namyšleně, podle a nechutně dehonestovat.

    Očekávání nemusí být vždy předsudek. To že se nějaká skupina chová podle i, opakuji i, podle toho jaké má predispozice není nic neobvyklého ani špatného, to že se to dá někdy očekávat rovněž ne. S těhotenstvím je to krásný příklad kdy na genetice záleží a ovlivňuje to život u obou skupin jinak.
    Aktuální vedecké poznatky, i podle zdrojů které jsi linkoval, hovoří o tom že genetické dispozice hrají v chování skupin roli. To že se ti to nehodí do tvého světonázoru, za to nemohu.

    To co předkládáš nejsou vědecká fakta ale názory té početnější skupiny vědců jejich závěry z těch faktů vychází - i když hodnotné, tak to jsou pořád jenom závěry části vědců a existu jí i jiné názory a věc evidentně není ještě uzavřena, není absolutně exaktně potvrzena nebo vyvrácena. Váhu to samozřejmě má, ale to co prezentuješ nejsou ta jasná, nezvratitelná nepocybná fakt jako tvar země, nýbrž hodnocení fakt jednou názorovou skupinou. Neberu ti to a klidně se tím řiď, ale nevydávej to za prokázaná fakta.

    dvakrát howgh

  • 5. 11. 2018 9:47

    null null (neregistrovaný)

    @FIlip Jirsák

    "Není žádný biologický důvod, aby IT bavilo více muže než ženy. Váš omyl je v tom, že se domníváte, že to, že někoho něco baví, je dané geneticky"

    No jasně že je to dáno geneticky. Přece nebudeš čekat od mužů že je bude bavit jezdit už jako malí s kočárky, řešit svatební a těhotenské šaty nebo se přebírat nejlepšími krémy na strije či celulitidu když nejsou ženy a nemohou rodit. Už se prober. Jasně že to má původ v genetice.

  • 5. 11. 2018 9:49

    null null (neregistrovaný)

    @FIlip Jirsák

    "Což potvrzuje že jisté rozdíly v predispozicích a jako i genetické genetické tu jsou a že diskuze není uzavřena, názory se liší. Tedy přesný opak toho co tvrdíš ty.
    Přečtěte si to radši ještě jednou. Píše se tam něco jiného, než tvrdíte vy. Většina vědců se přiklání k tomu, že psychologické rozdíly nejsou geneticky podmíněné."

    Ano, za prvé většina je dost relativníé pojem kter opět není podložený a je to přesně to - není to exaktní fakt, jenom názor většiny. Tedy něco jiného než píšeš.

  • 5. 11. 2018 17:10

    Unknown (neregistrovaný)

    "Ale mě zajímalo, čím jsou podloženy tvé výroky tohoto typu: "Vycházím ze současného stavu vědeckého poznání.""

    Zkusme to vzit obracene, co jste na toto tema precetl vy?

  • 5. 11. 2018 20:25

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    Já ale netvrdím že mé názory jsou jediné správné a založené na vědeckých výsledcích. Taky by sis toho všiml, jenomže místo pochopení mého sdělení akorát hledáš větu která se dá vyškubnout, překroutit a pak přes ni zkoušíš plivat.

  • 4. 11. 2018 22:30

    dietní lev (neregistrovaný)

    Takže pokud tomu správně rozumím, Jirsáku, tak fakt že v nemocnicích je 95% procent sester je dáno výchovou?
    Stačí převychovat chlapečky, a hnedka budou empatizovat s pokaděnejma stařečkama? Vážně si něco takového myslíš? Pokud ano, zasloužil bys obdarovat cenou Goebbelse, takový demagog se narodí jednou za dekádu!

  • 5. 11. 2018 7:34

    Filip Jirsák

    Tak se tomu říká, ale v čem přesně se toho faulu dopustil?
    Tak, že mi něco podsunul (všimněte si, že nic necituje – napsal svůj vlastní text, který vydává za to, že si to údajně myslím), a následně tu svou vlastní konstrukci rozcupoval (aniž by si nejprve ověřil, zda si něco takového opravdu myslím).

  • 5. 11. 2018 9:55

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Jo, to samé čeho se ty dopouštíš nahoře, když je to potřeba. Nic ale nepodsunul. Jenom to co tvrdíš aplikoval přímo na jeden obor kde je zase více žen. No tím ti to shodil, ale faul to není.

  • 5. 11. 2018 19:14

    dietní lev (neregistrovaný)

    Promiň Jirsáku. Není to straw man.

    Pouze jsem aplikoval tvou filozofii na zdravotnictví.
    Tvrdíš, že pohlaví neovlivňuje zájmy a kapacity člověka, tím pádem jsou potřeba (nefunkční) kvóty pro obnovení rovnováhy porušené negativním kulturním působením.
    Já tvrdím přesný opak, a rozhodl jsem se ti ukázat jak moc se mýlíš tím, že jsem aplikoval kvóty na sestry.

    Čekal jsem od tebe víc fér hru Jirsáku.

  • 4. 11. 2018 17:17

    choť topiče (neregistrovaný)

    " ... otěhotnět, nosit a porodit dítě a kojit ho není známý žádný rozdíl, který by znamenal, že jakákoli žena bude v něčem horší, než jakýkoli muž"
    -- Ehm, co třeba disciplíny ve kterých je potřeba fyzická zdatnost, jako sport a podobně?

    "... a za třetí jsou tyhle dílčí znevýhodnění celkově pořád menší zlo, než když je systematicky znevýhodňována pořád jen jedna skupina"
    -- Pokud by se jednalo o státní nařízení, tak by to bylo největší zlo.

    "Pokud chcete ten závod spravedlivý, musíte ty závodníky dostat zase zpět na jednu startovací čáru, buď jedny posunout vpřed..."
    --Ppokud závodníci předem znali podmínky a svobodně je akceptovali, tak měnit za běhu je špatně. Jinak mi přijde lepší vybrat na daný závod takové závodníky, kteří jej zvládnou bez nějakého hýbání startovací čáry.

  • 4. 11. 2018 18:56

    Ja (neregistrovaný)

    Chcel by som vidieť tie zástupy žien, ktoré sa tlačia za baníčky, elektroinštala­térky...samoz­rejme so zbíjačkou v ruke.

  • 4. 11. 2018 22:09

    Filip Jirsák

    Ehm, co třeba disciplíny ve kterých je potřeba fyzická zdatnost, jako sport a podobně?
    Vy předběhnete Florence Griffith-Joynerovou na stovce? Jste rychlejší na 50 metrů volným způsobem než Sarah Sjöströmová?

    Pokud by se jednalo o státní nařízení, tak by to bylo největší zlo.
    Tahle ideologie „stát je zlo“ je úplně stejně nesmyslná, jako komunistická ideologie.

    -Pokud závodníci předem znali podmínky a svobodně je akceptovali, tak měnit za běhu je špatně.
    Neznali a neakceptovali je svobodně. Nebo vy jste se snad svobodně rozhodl, že budete mužem, na základě znalosti podmínek?

    Jinak mi přijde lepší vybrat na daný závod takové závodníky, kteří jej zvládnou bez nějakého hýbání startovací čáry.
    To už jste ale úplně mimo to, o čem tady diskutujeme. Snad jen tolik, že o to právě dneska jde, aby (především) muži neměli tu startovací čáru někde ve předu, ale aby všichni startovali ze stejného místa, pokud to závisí na lidech. (Samozřejmě nikdo nechce, aby když se někdo narodí s jednou nohou, všichni ostatní si ji usekli také, aby měly stejné podmínky. Ale pokud může být např. chodník snížený, aby se na něj dalo vyjet s vozíkem z přechodu pro chodce, není důvod tam dělat schod a pak se vymlouvat, že ten schod tam přece je pro všechny a je problém vozíčkáře, že se na něj nedostane.)

  • 4. 11. 2018 22:22

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Ale tak na něco mají startovací čáru v předu a na něco nemají. Nevím jak moc by ti ženy poděkovaly, kdyby polovina musela odejít z kanceláří a teplých místeček a jít dělat na stavby a pod. a plnit stejné normy jako muži. O tom jaká sociální komise by to rozhodovala se ani nebavím.

    Jestli nebude jednodušší, když ženy které chtějí někde pracovat, tak ať se kvalifikují. Spousta mužů se taky nedostně dělat tam kam chce, třeba do Googlu, akorát nemají marxistický spolek kam jít kňourat. Ano, ženy jsou zatíženy mateřstvím, ale to se dá v pohodě řešit nebo dokonce vyžít např. na rekvalifikaci - znám šikovné ženy které na matřeské s podporou mažela dodělali vysokou a zlepšili se tak mnohonásobně. Akorát by jim pořád neměli do hlav různí marxističní ubožáci vtloukat, že mateřství je konec pracovního života a že všechno co se jim nepovede je pohlavní diskriminace.

    Mě do Googlu rozhodně nevezmou To se mám jako prohlásit za nějakéh GenderQueera a jit kňouirat na nějakou (bez)Pohlavní komisi, sepisovat manifesty a vyhlásit válku mužům? omfg

  • 4. 11. 2018 23:28

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Tvrdí: Ty tvrdíš že existuje jakási potřeba srovnat startovní pozice

    "To už jste ale úplně mimo to, o čem tady diskutujeme. Snad jen tolik, že o to právě dneska jde, aby (především) muži neměli tu startovací čáru někde ve předu, ale aby všichni startovali ze stejného místa, pokud to závisí na lidech."

    A nic z tho co tvrdím vyvráceno nebylo. Kde je vyvráceno tohle:

    "Spousta mužů se taky nedostně dělat tam kam chce, třeba do Googlu, akorát nemají marxistický spolek kam jít kňourat. Ano, ženy jsou zatíženy mateřstvím, ale to se dá v pohodě řešit nebo dokonce vyžít např. na rekvalifikaci - znám šikovné ženy které na matřeské s podporou mažela dodělali vysokou a zlepšili se tak mnohonásobně"

    nebo tohle:

    "Mě do Googlu rozhodně nevezmou To se mám jako prohlásit za nějakéh GenderQueera a jit kňouirat na nějakou (bez)Pohlavní komisi, sepisovat manifesty a vyhlásit válku mužům? omfg"

  • 5. 11. 2018 7:38

    Filip Jirsák

    Ty tvrdíš že existuje jakási potřeba srovnat startovní pozice
    Netvrdím. Tvrdím, že existuje potřeba neplýtvat talentem poloviny lidí a neposuzovat lidi podle pohlaví tam, kde s tím pohlaví nemá nic společného (což jsou všechny situace s výjimkou těch, které přímo souvisí s rozením dětí, už jsem je vyjmenovával).

    Kde je vyvráceno tohle
    To není vyvráceno, to je vaše polemika s něčím, co nikdo netvrdil. Nikdo netvrdí, že se každá žena má dostat, kam chce, to jste si vymyslel.

  • 5. 11. 2018 17:19

    Unknown (neregistrovaný)

    "Nevím jak moc by ti ženy poděkovaly, kdyby polovina musela odejít z kanceláří a teplých místeček a jít dělat na stavby"

    Chapete rozdil mezi "muset" a "mit moznost"?

  • 5. 11. 2018 18:15

    j (neregistrovaný)

    2Unknown: On nekdo zenam brani uchazet se o libovolnou praci? Jsou to ony (tedy ty kravy mezi nimi), ktere prosazuji kvoty, a kdyz tedy kvoty tak vsude! Tudiz ze skolstvi bude vykopnuto 50% ucitelek, a pujdou do dolu, a z 50% horniku udelame ucitele.

  • 5. 11. 2018 20:28

    null null (neregistrovaný)

    @Unknown

    Ano, chápu. Ale ty asi nechápeš že kvóty na počty === muset, protože sice v Googlu by to zcela novomarxstické šikaný správnou redukci počtu mužu, ovšem v jiných oborec a firmách by to bylo naopak. Taky kvóty, takže taky muset. Vážně to není složité, jenom začít přemýšlet hlavou.

  • 5. 11. 2018 23:43

    choť topiče (neregistrovaný)

    @Jirsák
    "Vy předběhnete Florence Griffith-Joynerovou na stovce? Jste rychlejší na 50 metrů volným způsobem než Sarah Sjöströmová?"
    -- Nejsem profesionální sportovec. Pokud chcete takto porovnávat, tak porovnávejte s jinými profesionálními sportovci.

    "Tahle ideologie „stát je zlo“ je úplně stejně nesmyslná, jako komunistická ideologie."
    -- Kdyžtak píšu státní nařízení. Pokud by stát vydal doporučení, které by bylo možné svobodně akceptovat nebo ne bez dalších následků, tak nemám nic proti (kromě toho kdybych to musel platit).

    "Neznali a neakceptovali je svobodně. Nebo vy jste se snad svobodně rozhodl, že budete mužem, na základě znalosti podmínek?"
    -- Svobodně se rozhodli účastnit se závodu, který měl daná pravidla -- jako jedno z nich třeba to, že se může přihlásit naprosto kdokoliv s požadovaným skillsetem (nechť je závod analogií třeba pro výběrové řízení, pádž zobecnit to takto na život jaksi nefunguje).

    "To už jste ale úplně mimo to, o čem tady diskutujeme. Snad jen tolik, že o to právě dneska jde, aby (především) muži neměli tu startovací čáru někde ve předu"
    -- Herdek jakou čáru vpředu? Zvlášť v IT dneska závisí především na schopnostech -- pohlaví, národnost, whatevs je většinou šumák.

    "Ale pokud může být např. chodník snížený, aby se na něj dalo vyjet s vozíkem z přechodu pro chodce, není důvod tam dělat schod a pak se vymlouvat, že ten schod tam přece je pro všechny a je problém vozíčkáře, že se na něj nedostane."
    -- Pokud tam není třeba dělat schod, tak tam ten schod nebude, pádž se jej nevyplatí dělat. Pokud schod bude potřeba a bude to nejvýhodnější řešení, tak tam bude schod.

  • 6. 11. 2018 7:19

    Filip Jirsák

    Pokud chcete takto porovnávat, tak porovnávejte s jinými profesionálními sportovci.
    Proč bych to měl takto porovnávat? Vemte si jako příklad, že se hlásíte na nějaké místo, kde je důležitá rychlost běhu na krátké tratě. Hlásíte se vy a nějaká žena. Podle vás byste měl dostat přednost vy, protože Usain Bolt je rychlejší než Florence Griffith-Joynerová a vy jste také muž? Podle mne je to blbost a zaměstnavatel by měl porovnat výkony vás dvou, kteří se hlásíte. Když proti vám bude třeba Klára Seidlová, tak nejspíš prohrajete a schovávání se za Bolta vám nijak nepomůže.

    Kdyžtak píšu státní nařízení.
    Tahle ideologie „státní nařízení je zlo“ je úplně stejně nesmyslná, jako komunistická ideologie.

    Herdek jakou čáru vpředu? Zvlášť v IT dneska závisí především na schopnostech -- pohlaví, národnost, whatevs je většinou šumák.
    Statistika říká něco jiného.

    Pokud schod bude potřeba a bude to nejvýhodnější řešení, tak tam bude schod.
    Naštěstí už se alespoň ve veřejném prostoru od tohohle hloupého způsobu uvažování upustilo. On ten schod totiž totiž nevadí jenom vozíčkářům, ale i mladým zdravým mužům – třeba když jedou s kočárkem, zlomí si nohu a jdou o berlích nebo se motají z hospody.

  • 6. 11. 2018 9:59

    ja. (neregistrovaný)

    > Proč bych to měl takto porovnávat?

    Pretoze ste doteraz nepochopili, co je to statistika a normalne rozdelenie. Pokial zoberiete dve mnoziny s rozdielnou strednou hodnotou a vyberiete z nich X prvkov s najvyssou absolutnou hodnotou, vysledok nebude pol na pol z kazdej povodnej mnoziny. Na to, aby ste to dosiahli, musite ignorovat cast prvkov z jednej mnoziny a tym padom uz nedosiahnete deklarovany vysledok, v tomto pripade "najlepsi".

    Florence je extrem. Nikdo nikdy netvrdil, ze extremy neexistuju.

    > Statistika říká něco jiného.

    Nie, statistika hovori to iste. Ideologovia tvrdia nieco ine, pretoze sa im to nehodi do ideologie.

  • 6. 11. 2018 10:25

    Filip Jirsák

    Nebojte, chápu, co je statistika, co je normální rozdělení, a znám statistiky počtu žen v IT. Nemáme žádné dvě množiny s rozdílnou střední hodnotou, máme jednu množinu lidí. Statistika umožňuje zjistit pravděpodobnost, s jakou v té množině je závislost mezi dvěma vlastnostmi – například zaměstnání v IT a pohlaví. No a když nám ze statistiky vyjde, že tam s vysokou pravděpodobní nějaká závislost je, a z biologie víme, že není daná biologicky, plyne z toho, že ta závislost vzniká jiným způsobem, a že tím pádem nevyužíváme potenciál všech lidí.

  • 6. 11. 2018 10:34

    null null (neregistrovaný)

    Ne, to jsou podmnožiny množiny lidi, které mají podobné atributy, je mezi nimi závislost. To "s vysokou pravděpodobností" znamená akorát větší "možná". To že něco "vyjde" ze statistiky neznamená nutně že je to skutečnost, znamená to pouze že z okruhu statistických dat plyne toto. Nic víc. Žádné rovnítko mezi skutečnost a výsledky statistik neexistuje. Příkladem budiž např. výsledky voleb a rozdílné statistiky, kolikrát na hranici statistické chyby a jejich rozdílné interpretace ~= ty tvoje výsledky ...

  • 6. 11. 2018 10:57

    ja. (neregistrovaný)

    Kedze sa tu bavime o podpore nejakej mnoziny, aby sa zvysil jej podiel na celku => mame aspon dve mnoziny. Pokial by sme mali "jednu mnozinu ludi", tak neriesime podiel prvkov vyselektovanych nejakym sposobom na celku. Presne ta selekcia nam vytvara viacero mnozin.

  • 6. 11. 2018 12:14

    Ravise (neregistrovaný)

    [Filip Jirsák]
    Proč bych to měl takto porovnávat?

    No pokud se do vlákna dívám správně, tak první jsi postavil vedle sebe na startovní čáru Florence Griffith-Joynerovou (která se nikam nehlásí) a Nicka Sekáče Magora (který se taky nikam nehlásí) ty. Navíc jsi je nechal závodit v disciplíně, která nemá žádnou spojitost s prací, na kterou se ani jeden z nich nehlásí.

  • 6. 11. 2018 12:24

    Filip Jirsák

    Ravise: To se díváte špatně, tohle nebyl začátek té diskuse. Tohle byla reakce na to, když se neregistrovaný uživatel „choť topiče“ pokoušel sportem vyvracet tvrzení, že mimo věci přímo související s porodem nenajdete nic, kde by všechny ženy byly horší než každý muž. Pokud jde o běh na 100 metrů, závod Florence Griffith-Joynerové a Nicka Sekáče Magora je dobrý protipříklad, který vyvrací tvrzení uživatele „choť topiče“, že jakýkoli muž na stovce předběhne každou ženu. Samozřejmě je to vyvrácení jen pro běh na 100 metrů a ne pro všechny sporty – ale klidně uveďte nějaký jiný sport, pro který to tvrzení bude pravdivé.

  • 6. 11. 2018 19:59

    choť topiče (neregistrovaný)

    @Jirsák
    "Vy předběhnete Florence Griffith-Joynerovou na stovce? Jste rychlejší na 50 metrů volným způsobem než Sarah Sjöströmová?" a "Proč bych to měl takto porovnávat?"
    -- Vy jste s tímto bullshitem začal, samozřejmě že jsou tady ženy-specialistky, které jsou ve své specializaci lepší než já bez této specializace. Já totiž mezi specialisty muži a ženami, kteří se hlásí na danou pozici rozdíly nedělám, což je jistě patrné z toho co zde celou dobu píši.

    "Vemte si jako příklad, že se hlásíte na nějaké místo, kde je důležitá rychlost běhu na krátké tratě. Hlásíte se vy a nějaká žena. Podle vás byste měl dostat přednost vy, protože Usain Bolt je rychlejší než Florence Griffith-Joynerová a vy jste také muž?"
    -- To ovšem říkáte vy, ne já :)
    Když se budu hlásit na pozici na kterou zaměstnavatel požaduje vysokou rychlost běhu a já se tam nedejbože přihlásím, tak vím kde je hranice mých schopností a nebudu brečet, že chci přenásobit svůj výsledek nějakou kulišáckou konstantou (nebo se tam dostat přes kvóty pro více kancelářských krys na olympiádě) abych měl šanci když už nemám dostatečné schopnosti.

    "Tahle ideologie „státní nařízení je zlo“ je úplně stejně nesmyslná, jako komunistická ideologie."
    -- Omg, dobře, tak jakékoliv násilím vynucované nařízení. Ale chápu, tato diskuze se moc vzdaluje původnímu tématu.

    "Naštěstí už se alespoň ve veřejném prostoru od tohohle hloupého způsobu uvažování upustilo. On ten schod totiž totiž nevadí jenom vozíčkářům, ale i mladým zdravým mužům – třeba když jedou s kočárkem, zlomí si nohu a jdou o berlích nebo se motají z hospody."
    -- Ano, jen rozcupujte nedokonalou analogii, se kterou jste sám přišel. Já na tenhle starej trik skočil, hanba mi.

  • 6. 11. 2018 21:43

    Filip Jirsák

    Já totiž mezi specialisty muži a ženami, kteří se hlásí na danou pozici rozdíly nedělám, což je jistě patrné z toho co zde celou dobu píši.
    Jasně, a proto jste se pokoušel vyvracet mé tvrzení, že jediný předem známý biologicky daný rozdíl mezi náhodně vybraným mužem a náhodně vybranou ženou je v tom, že ta žena se narodila s některými orgány potřebnými pro rození dětí. Ale dobře, beru tu vaši citovanou větu jako zvláštní formu vyjádření toho, že jste se mýlil a že už rozdíl mezi ženami a muži neděláte, kromě případů jako kdo produkuje spermie a kdo vajíčka apod.

    Když se budu hlásit na pozici na kterou zaměstnavatel požaduje vysokou rychlost běhu a já se tam nedejbože přihlásím, tak vím kde je hranice mých schopností a nebudu brečet, že chci přenásobit svůj výsledek nějakou kulišáckou konstantou (nebo se tam dostat přes kvóty pro více kancelářských krys na olympiádě) abych měl šanci když už nemám dostatečné schopnosti.
    Netuším proč to píšete, protože nikdo nic takového nechce.

    Omg, dobře, tak jakékoliv násilím vynucované nařízení.
    Nařízení, které není vynucované, se říká prosba. Nicméně ta vaše absolutní anarchie je pořád úplně stejně nesmyslnou ideologií, jako komunistická ideologie.

    Ano, jen rozcupujte nedokonalou analogii, se kterou jste sám přišel.
    Já jsem nepsal o žádné analogii, reagoval jsem na váš komentář, který jsem chápal tak, že píšete přímo o vozíčkářích, ne o žádné analogii.

  • 4. 11. 2018 17:27

    hugochavez

    @Jirsak
    "Pokud chcete ten závod spravedlivý, musíte ty závodníky dostat zase zpět na jednu startovací čáru, buď jedny posunout vpřed, druhé vzad nebo kombinaci obojího. Tady se pak spousta lidí rozčiluje, jak to, že je někdo na startu posunován dopředu a jiný vzad, ale odmítají vidět tu výchozí situaci a to, že se tím posouváním podmínky narovnávají."

    Ty to mas v ty hlave pekne pomotany.
    Ty tvoje kvoty neznamenaj nic jinyho nez ze na tom sprintu posunes kazdyho kdo ma prsa a delohu o 10m vpred pred ostatni.
    Ta startovni cara byla VZDYCKY stejna pro vsechny, kvotama ji akorat znevyhodnis pro kazdyho jinyho koho se ty kvoty netykaj.
    Nebo snad dosud dostavaly zeny apriori MENE bodu pri pohovoru protoze jsou zeny?? Asi ne ze?
    Navic tobe vubec nedochazi ze ZENY o nektere "startovni cary" vubec nemaji zajem.....bezi si svuj vlastni zavod UPLNE NA JINE DRAZE.....kam se sice obcas muze zatoulat nejaky muz ale vetsina muzu o nej nema zajem a preferuje jine "zavody"......

    BTW rovnez pokud by platilo tvrzeni ze "zeny za STEJNOU PRACI DOSTAVAJI ZNATELNE MENE $" znamenalo by to z pohledu zamestnavatele JEDNOZNACNOU KONKURENCNI VYHODU PRO ZENY! Ciste logicky PROC bych ja jako firma chtel platit VIC za tu samou praci muzi?? Logicky by tedy zeny pomerne rychle vykonkurovaly muze.......to ze se tak nedeje je dukazem ze veci jsou usporadany ponekud sloziteji a jednoduche uderne slogany o rovnopravnosti zen jsou zavadejici......

  • 4. 11. 2018 20:01

    dietní lev (neregistrovaný)

    Jirsáku, to je zase polovičatá pravda!

    Statisticky identická distribuce by stačila ve chvíli kdyby entita provádějící selekci vzala do úvahy každého existujícího člena (na planetě) každé skupiny kandidátů a po té co by vybrala nejlepší, by jim zaslala rozkaz k okamžitému nástupu bez ohledu na jejich zájmy a nebo názor.

    Ale to je zase čistě hypotetická situace!

  • 4. 11. 2018 20:19

    dietní lev (neregistrovaný)

    Samozřejmě za předpokladu, že by statisticky identická distribuce mezi skupinami existovala.

  • 5. 11. 2018 11:56

    M. (neregistrovaný)

    A všiml jste si, že při tom sprintu na 100m ty nejrychlejší ženy jsou za nejrychlejšími muži a dokonce, že ti nejlepší muži jsou černí? :-) Ale je pravda, že osobně nejvíc fandím Dafné. :-)

  • 4. 11. 2018 17:10

    hugochavez

    @dietni lev
    "Buď od té dobroty profesionální demagogu, a proveď matematickou analýzu kvót."

    Obavam, se ze nejdriv budes muset Jirsakovi vysvetlit pojem matematicka analyza :o)

  • 4. 11. 2018 16:24

    Erbureth

    Nesmysl, v první desítce bude ten poměr podobný jako mezi absolventy příslušných fakult, protože žádný učený z nebe nespadl a ty požadavky na pozici se musí někde naučit.

  • 4. 11. 2018 17:22

    choť topiče (neregistrovaný)

    "V dnešním světě nejde o to, co umíte, ale záleží např. na tom, zda jste muž nebo žena" -- jo určitě se podnikateli vyplatí vybrat si zaměstnance s horšími schopnostmi, to prostě garantuje úspěch na trhu ::thumbsup: :D

  • 4. 11. 2018 18:55

    Adam Kalisz

    Teoreticky by neměl být problém, vybrat ze 100 kandidátů seřazených podle schopností v průměru top 10 z 5 mužů a 5 žen. V praxi to ale není vždy tak jednoduché. Hlásí se vám 20 holek a 80 kluků. Všechny rovnoměrně rozhodíme na schopností příčky 1-100, tak na těch prvních budou 2 holky a 8 kluků, tedy v průměru.

    Když se podívám na počet žen ve studijních oborech informatiky nebo dokonce nedejbože elektrotechniky, tak by bihužel 20% žen bylo silně nadprůměrné...
    Není to tak všude u matematiků by třeba bylo žen poměrně více, ale pravděpodobně ne převaha. To samé fyzika. Všechno to byly obory, ze kterých máte reálnou šanci stát se softwarovým inženýrem nebo architektem. Zbytek bude spíše výjimkou, než pravidlem.

    Samozřejmě můžete říct, že když už žena prolomí různé společenské bariéry a dá se na IT, že to bude třída. Možná ano, ale bude v průměru o tolik lepší, že by se ta top 10 rovnoměrně naplnila ženami a muži seřazenými čistě podle schopností?

    Další věc je, co počítáte do schopnostního skóre pro softwarového inženýra? Počítají se i tradičně silné ženské oblasti jako empatická komunikace nebo schopnost učit se cizí jazyky a zvyky?
    Těžko říct, jestli kvóta tyto větší problémy vyřeší nebo zmírní v rámci jedné firmy. Myslím si spíš, že dlouhodobé uznávání rozdílných kvalit, silných stránek a pomoc při zvládání špatných stránek osobnosti by mělo být v zájmu celé společnosti.
    Také se ale musíme smířit s tím, že paušálně upřednostňovat nějaké společenské skupiny je drastický zásah, který ne vždy citlivě narovnává nějaké více či méně přirozené poměry, dané historickým vývojem.

  • 4. 11. 2018 19:14

    null null (neregistrovaný)

    @Adam Kalisz

    No trochu jsi to nakousl. Ono být dobrý v oboru není jenom o inteligenci nebo nabiflovaných schopnostech. Stačí 2 roky blbého životního období a tabulka muži vs. ženy vs. zaměstnání je zbořena ....

  • 4. 11. 2018 20:49

    Filip Jirsák

    Hlásí se vám 20 holek a 80 kluků.
    Ale už to je ten problém, který je potřeba řešit. Protože tohle znamená, že se vám ani nepřihlásilo 30 holek, které by byly lepší, než těch 30 posledních kluků. Třeba proto, že je od mala všichni přesvědčují, že IT není pro holky. Takže máte dvě možnosti – buď vzít těch 30 horších kluků a promarnit talent těch 30 holek, nebo se můžete snažit srovnat podmínky tak, abyste našel těch 30 holek a měl tak ve výsledku 30 lepších zaměstnanců.

    Myslím si spíš, že dlouhodobé uznávání rozdílných kvalit, silných stránek a pomoc při zvládání špatných stránek osobnosti by mělo být v zájmu celé společnosti.
    S tím souhlasím. Bohužel to tak ale dnes úplně nefunguje a lidé se neposuzují podle jejich konkrétních schopností, ale podle toho, co mají v kalhotách.

    Také se ale musíme smířit s tím, že paušálně upřednostňovat nějaké společenské skupiny je drastický zásah, který ne vždy citlivě narovnává nějaké více či méně přirozené poměry, dané historickým vývojem.
    Řeč ale není o upřednostňování, bavíme se jen o narovnání podmínek. No a pokud je něco stovky let drasticky pokřivené, narovnání samozřejmě bude bolet. Jenže zapomínáte na to, že bolí i to pokřivení. Takže když budete přemýšlet o tom, jak to udělat citlivě, aby ta změna někoho nebolela, myslete také na ty, které bolí ten současný stav.

  • 5. 11. 2018 11:41

    Froggy (neregistrovaný)

    On někdo přesvědčuje holky, že IT není pro ně? WOW! Není to náhodou o tom, že holky to prostě nebere? Že je to nenaplňuje?

  • 5. 11. 2018 12:16

    Filip Jirsák

    On někdo přesvědčuje holky, že IT není pro ně? WOW! Není to náhodou o tom, že holky to prostě nebere? Že je to nenaplňuje?
    Ne, není to tak.

  • 5. 11. 2018 15:03

    nikdo (neregistrovaný)

    V praxi jedini lide ktere jsem kdy videl presvedcovat zeny ze IT neni pro ne byly prave feministky (a feministi). Co se stane kdyz holka prohlasi ze pujde studovat nejaky "STEM" obor? Normalni lidi to vubec nezajima, maximalne pokrci rameny - ale feministky zacnou hykat o tom ze "to je pansky klub", "oni te nikdy nevezmou mezi sebe jako rovnou" a kecy o "toxicke maskulinite". Tak kdo tady odrazuje zeny?

  • 4. 11. 2018 19:58

    Pepan (neregistrovaný)

    Pane Jirsáku, tentokráte s Vámi nemohu souhlasit.

    Nebudu diskutovat o tom, jestli mají černoši nižší IQ než asiati nebo běloši (myslím si, že nemají) ani o tom, zda mají obecně ženy jiné portfolio schopností než muži (myslím si, že mají).
    Stačí se podívat na to, jaká je realita - stejně tak, jako nemohu chtít, aby v PRE pracovalo 48% procen t mužů/eletrikářů, 48% žen/eletrikářek a 4% trangender nebo nevyjasněné pohlaví/eletrik-něco nebo aby v OKD pracovalo 50% žen/hornic, tak nemohu očekávat, že v Google nebo kterékoliv jiné IT firmě bude pracovat 50% žen/programátorek, správkyň (to přechylování mě fakt štve) sítě atp.
    Když jsem nastupoval na MFF UK, tak nás v ročníku bylo cca. 200 chlapců a 6 dívek. Dnes už poměr bude asi jiný, ale určitě to ani zdaleka nebude 50 na 50. V Americe, Japonsku, Číně, Nigérii nebo v Bhútanu je to jinak? Nebo si myslíte, že technické školy jako FIT ČVUT nebo FJFI ČVUT nebo (dejme tomu technická škola) MFF UK diskriminují ženy v přijímacím řízení?
    Stejné je to i s jinými profesemi - je 50% žen na fakultě strojní ČVUT? Mám si stěžovat, že moje obvodní lékařka je žena (stejně jako cca. 80% všech obvodních lékařů) nebo že moje děti (hypotetické) na základní škole učí převážně ženy? Kolik technických zaměstnanců/žen je v OKSystemu? A kolik mužů tam dělá třeba backoffice, HR nebo PR...

  • 4. 11. 2018 20:14

    null null (neregistrovaný)

    "jestli mají černoši nižší IQ než asiati nebo běloši (myslím si, že nemají)"

    Údajně v průměru lehce mají. To jestli je to nutně špatně nebo je to nutně nějaká velká hrůza už je dílo ideologie. Naopak třeba černoši z afriky mají daleko lepší fyzickou kondici a nejsou údajně tak zdegenerovaní jako populace na západe. Zajímavé, že tohle se podle ideologie klidně říkat může a tajemství to není.

  • 4. 11. 2018 22:27

    vagon (neregistrovaný)

    jo, podle mne urcite maji. jakozto i cesi, nebo jini evropani.
    hlavne pokud v iq testech budou otazky typu:
    - Kdo hodil homerun ve 40. minute superbowlu v Houstone 3.5.1973?
    - Ktera modelka mela za manzela senatora, pak hokejistu, pak zpevaka kapely, ktereho baskytarista havaroval na novy rok ve svym Buicku?
    ...
    anebo hromada matematickych otazek, ci odkazy na malire, sochare, basniky.

    obecne totiz IQ testy nemeri inteligenci (navzdory nazvu) ale jenom encyklopedicke znalosti (cca 60%), znalosti z matematiky (30%), a zbytek obcas nejaka logika, ci empatie ...

    ale to, ze nekdo ma podle dnesnich IQ testu nizsi pocet bodu, podle mne vubec nic neukazuje, jak je inteligentni, ci chytry.

  • 4. 11. 2018 22:39

    null null (neregistrovaný)

    @vagon¨

    Tak hlavně IQ test, resp. IQ vůbec nehodnotí to jaký je kdo člověk, což je to nejdůležitější.

  • 6. 11. 2018 15:28

    SB (neregistrovaný)

    Sekáč:
    Co je na tom zajímavého? Černí se můžou jenom chválit („medvěd - vyzvedněte přednosti ledního“), bílí hanět. Takový je stav současné politické korektnosti.

  • 6. 11. 2018 19:55

    Hexa (neregistrovaný)

    Ono to není mířeno ani tak proti bílým, jako spíš proti křesťanské civilizaci(nebo civilizaci s křesťanskými kořeny) jako celku. Předpoklad pro uchopení moci bez jediného výstřelu, je zničit základní kameny státu, jako je rodina, oslabit nejsilnější a následně poštvat všechny proti všem, aby se utopili ve vlastních sporech. Realita je ale ještě o tolik šílenější, že kdybych se o ní měl rozepsat dopodrobna, tak mě lidé, kteří přes stromy(podplacená média, bezpáteřní politici, pokřivené ideologie) nevidí les, označí za blázna.

  • 5. 11. 2018 8:40

    j (neregistrovaný)

    Mas pravdu jirsak, zeny jsou diskriminovany ve stavebnicvi, hutnim prumyslu, tezarstvi, tam vsude zadne nejsou. Navic jsou diskriminovany i pred zakonem, proc by zena nemohla zvedat 50kg kdyz muz muze? A proc by zena nemohla za smenu prenosit 10 tun, kdyz muz muze?

    diskriminace !!!!

  • 5. 11. 2018 13:30

    Čeněk Jirsák (neregistrovaný)

    Takhle může přemýšlet jenom šovinista a mysogyn, případně sociální inženýr. Protože jenom šovinista a mysogyn se zabývá tím, zda kandidát na pozici je muž nebo žena a upřednostní muže. Feminista by zase upřednostnil ženu. A i to je z hlediska rovnoprávnosti špatně. Člověk, kterého tohle netrápí, člověk neutrální, se zabývá jinými kritérii. A tato jiná kritéria se mohou pozici od pozice lišit.

    Řekněme, že hledám programátora Pythonu. Pokud bych se chtěl striktně držet pouze profesionálního výkonu, potom bych zvolil patřičný test Pythonovských znalostí a osobě s nejlepším výsledkem bych nabídl job. Pokud by ho nevzala, nabídnu ho druhé nejlepší osobě, a tak dále, dokud nebude místo obsazeno. Žena nebo muž, všechno stejně.

    No ale kdybych věděl, že v mém týmu se pracuje někdy i do noci a je potřeba, aby dotyčná osoba neměla problém s dojížděním, pak budu nejenom volit podle výsledků testu, ale také podle toho, kde mají uchazeči bydliště, takže už nebudu striktně vybírat jenom podle testu. Tak se může stát, že upřednostním někoho ze třetího místa.

    A jindy prostě vzít chlapa nechci, protože u mě pracují ženy, z nichž jedna má s chlapy negativní zkušenost a já ji chci chránit. Nebo nechci vzít ženskou protože vím, že předák Lojza ojede, co se hýbá a nechci mít na směně problém. Prostě okolnosti jsou různé a každý by měl mít právo si do své firmy vzít koho chce.

    Kvóty omezují svobodu výběru, protože určují, že můj další zaměstanec musí mít konkrétní pohlaví a neříkají nic o tom, že musí mít také konkrétní znalosti, osobní kvality, ochotu pracovat a pracovat přesčas a mnoho dalších věcí, které jsou v zaměstnání daleko důležitější, než to, jestli je dotyčná žena nebo muž. Víte, každý na sobě může pracovat a může se stát nejlepším v oboru. A jestli je v některé firmě personalista šovinista a mysogyn, ženy tam stejně budou pronikat velmi těžce, kvóty nekvóty. Která žena by navíc chtěla pracovat tam, kde o ni nestojí?

    V některých firmách o ženy stojí ... tam se mohou o místo ucházet bez problémů a budou tam mít krásnou práci.

  • 5. 11. 2018 13:47

    null null (neregistrovaný)

    Tak někde to jde, někde ne. Pokud někdo vede firmu jako výkonostní peklo, sdírá lidi od rána do večera, rozjíždí neustále nové technologie a dělá ze sebe dravce trhu, tak potřebuje převážně mladé muže. Pokud někdo dělá stálý vývoj na pěti a deseti letky, vůbec mu nemusí vadit stav kdy se mu prostřídávají po dvou třech maminky na mateřské a ony dělají halftime a vyvažují mu výkyvy zakázek pro zbytek týmu. Ale na rozdíl od mužů, takové maminky pak ale zase tolik nepřecházejí z práce do práce, nedojíždí a nestěhují se, bývají stálejší.
    Problém taky je, že moderní prograsivisti hustí do žen jak nemohou mít kariéru s dítětem, což se přitom nevylučuje, paradoxně to může pomoct naopak, ony pak často rodinu odkládají a jsou dále potenciálně méně zaměstnatelné, než kdyby to měly za sebou.
    Ostatně ten argument progresivistů trochu padá s tím, že k lékaři a dovolenou na péči o dítě může vybírat i ten muž, tekže není pravdou že dítě je pracovní přítěž jenom pro ženu ...

    Myslím si že kdo chce, může. Dneska chybí tolik ITťáků a programátorů, že ani práce na halftime není problém, nikoho nezajímá jestli je to OSVČ muž nebo maminka, jenom termín a cena. Ty marxistické feministické kecy že jde o zásadní problém jsou jenom další vějička věčne nespokojených aktivistů kteří hledají důvody aby mohli pořád s něčím bojovat ...

  • 5. 11. 2018 18:28

    j (neregistrovaný)

    2Čeněk Jirsák: Nikoli, hledam cloveka, ktery mi bude vyhovovat po vsech strankach ktery se vykonu prace tycou ci tykati muzou. A tudiz beru v potaz vsechny okolnosti - vcetne toho, zda je to muz nebo zena.

    Pokud chci manipulacniho delnika do skladu, tak proc bych nemoh vzit zenu? No protoze ona muze za smenu (legalne) prenosit 6,5t, kdezto muz 10t. Ona muze zvedat krabice 30kg, muz 50kg. Tudiz je pro me zena klidne naprosto nezamestnatelna a pokud se me zepta proc ji nechci, tak ji klidne reknu ze proto, ze je zenskeho pohlavi, ze az si necha do op zapsat, ze je muz, tak ji prijmout muzu.

    Apropos, tusim ze v Norsku si vymohly i to, ze budou slouzit v bojovych jednotkach armady, tak jim rekli ze OK, ale ze budou taky splnovat presne to, co muzi, coz mimo jiny obnasi, ze ta 40kg zenska odnese na zadech svyho 90kg kolegu. Kolik tisicin promile zen neco takoveho zvladne?

  • 4. 11. 2018 10:09

    podlesh

    Ta společnost už evidentně demoralizovaná je. A je k tomu spousta dobrý důvodů externích interních.

    Podle toho co veřejně říkají (a píší) bývalí zaměstnanci, tak Google už dávno není tou firmou, do které se hrnou ti nejtalentovanější, ze kterých si může vybírat ty nejlepší. Už nějakou dobu je to normální koporace která jede na masové lidské zdroje.

  • 4. 11. 2018 10:44

    LeX (neregistrovaný)

    Jj. Google masivne nabira lidi na dobu urcitou (na tzv.. staze), cimz se mu velice uspesne dari zaridit, aby mohl vyuzivat primarne lidi v nejproduktivnejsim veku.

  • 4. 11. 2018 12:00

    Googler (neregistrovaný)

    Hrnou se a pracuji zde i ti nejlepsi. Jenomze jsou to hlavne zamestnanci, kteri jsou zamestnani 5+ let a na ktere v novinach nenarazite.
    Demoralizuje to hlavne silnejici SJW kridlo, ktere dela problemy kazdemu, kdo s nim nesouhlasi. Kdokoliv projevi jiny nazor je ostrakizovan, socialne izolovan, verejne odsuzovan a ruznymi zpusoby je na nej vyvijen tlak, aby odesel. Jde to az po ruzna falesna obvineni na HR, co clovek v soukromi rekl a za vsechno se musi omlouvat, i kdyz to nerekl. Nebo muze odejit.
    Navic pak pracujete se SJW, rozdelite si praci, SJW na tom neudela nic nebot travi cas bojem za spolecenskou spravedlivost a je to plne podporovano managery. Aktivizmus je treba vice nez kod.

  • 4. 11. 2018 12:20

    LeX (neregistrovaný)

    A jak dlouho zde ti nejlepší pracují?
    Viděl jsem statistiku, že median věku je 29 let.
    Zajímalo by mě, jak se věková struktura posunula třeba za rok, dva, když by se do toho nepočítaly akvizice.

  • 4. 11. 2018 12:29

    Googler (neregistrovaný)

    Zalezi jak kdo. Jak jsem psal: vetsina prez 5, nekteri 10 let, jini 13 let. Google stale pritahuje i to nejlepsi, proto jsou zde nekteri nej-.* treba jen rok.

  • 4. 11. 2018 12:37

    Googler (neregistrovaný)

    K vekove strukture: starneme. Zmirnuji to sales, kde jsou mladi a taky nabirani. Jiz dlouho je obtizne najit vekove starsiho programatora, ktery by jeste nezkusil interview a chtel by jit do Googlu. Tak se nabiraji ti, kteri jsou.

  • 4. 11. 2018 7:37

    kdo me ochrani? (neregistrovaný)

    jsem bily heterosexual, kde najdu zastani?
    Jak snadne by bylo byt cernou lesbickou hluchonemou zenou....

  • 4. 11. 2018 10:13

    MoB (neregistrovaný)

    Jako bílý heterosexuál zastání nepotřebujete. Jenže nemáte dost rozumu a empatie, abyste to pochopil.

  • 4. 11. 2018 12:07

    Trambus (neregistrovaný)

    Další šiřitel mýtu o "privilegovanosti"! Ten mýtus nepotřebuje důkaz, je to jen obvinění.

  • 4. 11. 2018 8:25

    Niemand (neregistrovaný)

    Google jen sklízí, co zasel. Budiž to varováním i pro ostatní společnosti. Podporujte demagogii, vyhazujte lidi pro odlišné názory a ti, kteří u vás zůstanou pracovat, vás zparalyzují jako ty mouchy, které žerou sklípkany zevnitř.

  • 4. 11. 2018 10:48

    LeX (neregistrovaný)

    Co kdyz je to strategie?
    Pak uz se jich nikdo nezepta, zda nediskriminuji podle veku, a proc nabizi uvazek tak malemu procentu lidi co u nich bylo na stazi a misto toho dalsi rok shani obrovske mnozstvi novych stazistu.

  • 4. 11. 2018 11:31

    Googler (neregistrovaný)

    Stazisti obvykle musi prejit prez dalsi interview. Staz je jenom zpusob, jak vybrat z lidi, kteri by budto neprosli plnym interview nebo to je jen na nekolik mesicu pri skole. Kdyz na to nemaji, tak ponuku prace nedostanou.

  • 4. 11. 2018 11:50

    LeX (neregistrovaný)

    Já to řeknu jinak:
    Práci rozdělují tak, že jeden rok dají část jednomu stážistovi, druhý rok dají další část dalšímu stážistovi, třetí rok dají další část ještě jinému stážistovi. Na tom úkolu pracují jenom stážisti. Jeden za druhým. Úvazek ale nakonec dostane málokdo. Těžko lze předpokládat, že se na tu práci ani jeden z nich vlastně nehodí. To by už google dávno změnil náborovou strategii.

  • 4. 11. 2018 12:17

    Googler (neregistrovaný)

    Jak bylo receno, stazisti vetsinou pri nastupu nesplnuji pozadavky. Vzdy je mozne prez nekoho z Googlu neoficialne dohledat, proc stazista nedostal ponuku. Vsichni schopni stazisti kterych jsem znal ponuku dostali a to jich je alespon desitka.

    Rozdeleni prace se mimo tymu neresi, stazisti jsou pro tymy zdarma. Pri vyberu stazistu mame parovani stazistu s tymama, ve kterych budou delat. Je pak na stazistovi, aby odmitl prideleni, ktere jej nikam neposune.

  • 4. 11. 2018 14:48

    LeX (neregistrovaný)

    "Jak bylo receno, stazisti vetsinou pri nastupu nesplnuji pozadavky."
    Splňují požadavky, aby tam mohli vyvíjet software, ale nesplňují požadavky aby tam mohli vyvíjet software?

  • 4. 11. 2018 8:48

    Aleskva (neregistrovaný)

    Harašení? Jakože jim straší v bedně? Jako anglicky moc neumím, ale myslím, že tohle není ten správný překlad zdroje. Nemělo to být něco jako obtěžování nebo tak něco?

  • 4. 11. 2018 9:19

    Oriwen (neregistrovaný)

    Sexuální harašení. V dnešní době tě budou popotahovat už jen proto že jsi se díval na něčí odhalené lýtka o 5s déle než je "přípustné".

  • 4. 11. 2018 9:32

    j (neregistrovaný)

    Proto musis, samozrejme v ramci rovnopravnosti, zensky (v US kazdy) prirazit ruce do dveri, a kdyz se ozve, tak ji jednu poradnou natahnout. Tim das jasne najevo, ze ji povazujes ze sobe rovnou, protoze s chlapem bys to udelal stejne.

  • 4. 11. 2018 12:09

    Trambus (neregistrovaný)

    U ženské je to předem prohrané ať uděláš co uděláš. Když se jí na to lýtko nekoukneš, obviní tě zrovna tak, protože se bude cítit méněcenně, což jí děsně traumatizuje! ;-)

  • 4. 11. 2018 19:08

    Aleskva (neregistrovaný)

    Jen pro info: Slovník cizích slov nakonec připouští i harašení, ale většina Čechů má to slovo spjaté s Politickým harašením, tak je lepší nás neznalé angličtiny nemást :D (díky autorovi, že to ve článku upravil, i když tedy nakonec nemusel)

  • 5. 11. 2018 12:31

    Noname (neregistrovaný)

    Spis americke spolecnosti. A protoze tohle zacina prichazet i do stredni Evropy, tak neni od veci se s tou problematikou seznamit...

  • 4. 11. 2018 12:21

    Tony (neregistrovaný)

    Tak dlouho najímáte levicové radikály, až se jednoho dne rozhodnou sebrat vám rozhodovací pravomoci ve firmě

  • 4. 11. 2018 14:38

    LeX (neregistrovaný)

    No. Štvaní dělnictva proti sobě je přesný opak ústřední Marxovy myšlenky.
    Zajímalo by mě, kam bys to zařadil ty.... ;-)

  • 4. 11. 2018 14:05

    neregistrovany (neregistrovaný)

    Stary dobry triedny boj. Uz nie proletariat proti burzoazii, to sa neosvedcilo, ale teraz muzi vraj utlacaju zeny, bieli ciernych, heterosexuali homosexualov, dopln dalsie intersectional rozdiely.

  • 4. 11. 2018 15:32

    null null (neregistrovaný)

    @ neregistrovany

    No neosvědilo. Třídní boj to není, ale je to stejný princip, jenom s jinými skupinami.

  • 4. 11. 2018 17:22

    null null (neregistrovaný)

    To ví spousta lidí. Jsou o tom i knihy, ví se i kdo s tím začal v 50. letech jako první a jak se to pak nepozorováno šířilo. Jmenuje se to Kulturní marxismus. Nejjednodušeji a nejpřirozeněji to samozejmě zasáhne levicové sluníčka, pak naivní dobrosery, ale postupně na tuto strunu začínají hrát všichni komu se to nějak hodí.

  • 4. 11. 2018 19:04

    dej si pozor (neregistrovaný)

    Ty nevis komu patri root.cz? Kdyz zacala cenzura webu, tak jedine co root udelal je ze pozval cenzora a zatleskali mu.

  • 4. 11. 2018 13:13

    SJW (neregistrovaný)

    Sakra, ted jsi to malem vykecal. Zatim ma byt Chief Diversity Officer podrizen Chief Executive Officerovi. Druha faze ma byt az za dva roky, tak drz hubu at nam to nepodelas.

  • 4. 11. 2018 13:06

    Lol Phirae (neregistrovaný)

    Tak já myslím, že Pichai je již podle jména tím nejkompetentnějším k řešení podobných LGBTSTGNC "problémů. Trumfnout by ho byla bývala mohla jen proslulá sociální psycholožka Ziva Kunda, ale ta je již bohužel po smrti.

  • 5. 11. 2018 17:04

    koudy (neregistrovaný)

    Co jsou ta zbylá písmenka za LGBT? STG CNC? :)
    BTW: To, že je "Ziva Kunda" už mrtvá mě opravdu rozesmutnilo, ale měla dělat gynekoložku, to byla čistě prom*daná životní příležitost. (omlouvám se za výrazivo, ale nemohl jsem jinak) ;)

  • 4. 11. 2018 17:04

    hugochavez

    Po tom co sem videl nadpis "masivni protest v Googlu.." myslel jsem nejdriv ze zamestanci protestuji proti momentalni aktivite Googlu vyvinout pro cinskou vladu verzi vyhledavace ktery bude cenzurovat obsah podle pokynu Pekingu, pripadne proti aktivitam Google ktery na zaklade objednavky Pentagonu zacal vyvijet AI pro pouziti ve zbranich.......

    Vidim ze jsem s spletl- zamestanci (presne v duchu soucasneho gender/metoo/LGBT silenstvi) protestuji proti mnohem zasadnejsim tematum.....!!

    Abysme si priblizili jak bizarni debaty se momentalne vedou na americkych a ZEJMENA kanadskych univerzitach a nasledne i v mainstream mediich tady je 1 z nich:

    https://www.youtube.com/watch?v=HzFeyJEqqV4

    Ten "professor of gender studies" @5m45s je skvelou ukazkou CO ZA LIDI mimo realitu tyhle hnuti vedou (@14m41s WTF??!!) navic je evidentni ze SJW NEMA PROBLEM s tim kdyz studenti sahnou k nasili.....coz mluvi za vse.

    Kdo je ten chudak kteryho tam vsichni nalepkujou?
    clinical psychologist and professor Jordan B Peterson, whose views on gender have amassed great controversy - and a huge online following. He discusses the pay gap, patriarchy and his new book "12 Rules for Life."

    viz. https://www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54

    (mimochodem tu britskou kravu ktera se neobtezovala zjistit si ani minimum o svem hostu, si tam ve finale namaze luxusne na chleba :o))))

    @Jirsak a jeho blaboly typu:
    "Napsal jste to špatně. Ve skutečnosti je to: „Budete odmítnuti, protože to, že jste bílí a ještě k tomu muži, už nebude stačit, a předeženou vás jiní, schopnější.“"

    "Představte si, že se někam hlásí třeba sto lidí, a berou tam deset lidí. Vy si ty lidi seřadíte podle jejich schopností. Když to takhle budete dělat opakovaně, statisticky vám bude vycházet v té první desítce 50 % mužů a 50 % žen, protože takové je přibližně rozdělení pohlaví v populaci (ve skutečnosti jen žen o něco více ne mužů, ale to teď nechme stranou). Pokud vám to dlouhodobě nevychází a vybíráte více mužů než žen, znamená to, že z nějakého důvodu systematicky přeskakujete ty ženy v první desítce a na jejich místo berete muže, které byste při objektivním hodnocení zařadil až za tu první desítku, jsou tedy horší. Kvóty vám tohle pomůžou napravit, protože místo těch méně schopných mužů vezmete schopnější ženy, které v tom vašem žebříčku byly výše, ale vy jste je přeskočil."

    Jirsaku namisto zasirani mistnich diskuzi hromadou osobnich pseudo-uvah a nesmyslu by bylo zadouci aby sis o danem tematu aspon neco malo dohledal- vyzyvat te abys taky zapojil mozek je zrejme marna vyzva, takze jako hozenou rukavici mas tady ode me (uplne gratis) rozhovor KDE NAJDES LOGICKE + VEDECKE VYSVETLENI toho o cem tady akorat plane zvanis, a to od cloveka "z oboru"

    Joe Rogan Experience #1139 - Jordan Peterson
    https://www.youtube.com/watch?v=9Xc7DN-noAc

    Pri tech tvych uvahach ti naprosto unika (a vsem tem SJW pomatencum) ze mezi zenami a muzi JSOU obrovske rozdily dane jiz prirodou, a ktere popirat (presne jak se o to vehementne snazi vsemozni SJW) je naprosto kontraproduktivni.

    Nenapadlo te Jirsaku se nekdy rozhlidnout po stavbach kolik tam dela zen? Kolik jich je mezi piloty letadel? Horniky? na ropnych plosinach? Kolik muzu naopak pracuje s detmi?? Vyucuje na skolach? Pecuje o lidi ve zdravotnictvi? Kolik zen je v politice?? - A JAK SE TAM CHOVAJI aka CO ZA TYPY ZEN jde do politiky??

    Doporucuju ti vrele obetovat 3.5h tvyho zivota a poslechnout si defacto prednasku Petersona KDE NA NEJ NIKDO NERVE A KDE MUZE ROZVINOUT MYSLENKU a pak budes mit ve svych nazorech snad vetsi poradek A LOGIKU.

    PS: Peterson je (dnes) velmi zname jmeno- je obecne nenaviden militantnimi LGBT aktivisty, SJW, gender-equal-fanatiky, spolky jako Antifa apod. coz ve finale vedlo k tomu ze byl vystvan z University of Toronto kde vyucoval psychologii. Jeho hlavnim prohreskem bylo ze se ODMITL CHOVAT se podle clanku C16 nove schvaleneho kanadskeho zakona "na ochranu minorit" ktery UKLADA POVINNOST oslovovat transgender lidi tak jak ONI SI PREJI, jinak jde o tzv hate-speech s naslednymi sankcemi. Defacto to znamena ze stat narizuje svym obcanum jak maji mluvit......jako bych tohle uz nekde nekdy slysel..??

    Podobna politika se zacina rozlezat i na kalifornskych univerzitach.­.....coz pro Evropana muze byt jak z jineho sveta, obzvlaste pro "politicky nekorektniho" vychodo-Evropana (ZAPLAT'PAMBU ZA NEJ!!)

    V Cesku stale jeste nastesi prevlada zdravy selsky rozum viz Radim Uzel o hnuti MeToo:
    https://video.info.cz/strunc/sexuolog-uzel-otcove-uz-se-boji-mazlit-s-dcerou-polovina-zen-si-obvineni-vymysli-37153.html

    Ovsem co zacne vylezat z ceskych skol za par let asi taky nebude zadna hitparada....

    PS2: ohledne prace v Googlu, tady se o "korporatni kulture v IT v Silicon Valley" bavi programatori, kde 1 z nich pracuje aktualne pro Netflix.
    https://soundcloud.com/czpodcast-1/czpodcast193-jak-to-chodi-v-netflixu

  • 4. 11. 2018 17:28

    hawran.diskuse

    :-D :-D :-D

    Sláva, už je tu i vrchní konspirátor.
    Bude legrace...

    PS: S tím 'místo zasírání mistnich diskuzi' bys měl začít u sebe...

  • 5. 11. 2018 1:17

    Pasivista (neregistrovaný)

    SJW NEMA PROBLEM s tim kdyz studenti sahnou k nasili

    S prosazováním vlastních názorů násilím fašisti nikdy neměli problém. Ono tohle zmatení pojmů je u levice dost běžný jev. Když třeba vidím někoho, kdo si říká "antifašista", jak svoje názory prosazuje zapalováním aut, bitím lidí a rozbíjením výloh, tak mám chuť mu zaklepat na rameno a říct: "Hej kámo, je to naopak!" Ale co s takovým mozkovým mrzákem... stejně tu myšlenku nepobere.

  • 4. 11. 2018 22:17

    vagon (neregistrovaný)

    taky chystame v nasi firme masovy protest: na ctyri pozice hledame zenu, telesne postizeneho, nejakeho seniornejsiho cloveka predduchodoveho veku a jednoho mensinoveho, abychom splinili (pomalu) predepsane kvoty.
    jenomze:

    - zeny, co se k nam hlasi, nesplnuji predepsane znalostni pozadavky (bohuzel na vareni kafe mame automat)
    - telesne postizeni obycejne nejsou schoppni pouzivat klavesnici pozadovanou rychlosti (prece jenom u nas se obycejne pise 10 metod za jeden den a ne jedna metoda za mesic)
    - par seniornejsich jsme uz nasli, ale nemohli jsme jim poskytnout 20 - 30 podrizenych, sluzebni auto a vlastni kancelar s krasnym vyhledem
    - mensinovi se nasli taky, ale jim se zas nezdaly platove podminky

    takze nas protest bude zameren proti vsem, co diskriminuji nasi firmu, svou stupiditou, neschopnosti a prehnanymi naroky!

  • 5. 11. 2018 19:42

    hyena (neregistrovaný)

    Nezlob se na mě, ale tohle je ukázková předposranost. Nikdo to po nás zatím nechce, dokonce se nám to zdá jako nesmysl, ale stejně to tak preventivně budeme dělat, hlavně ať nevyčuhujeme. Takže za mě: dobře vám tak.

  • 5. 11. 2018 0:48

    Pasivista (neregistrovaný)

    Chief Diversity Officer ... teď jak to vyjádřit slušně ... radši nic. Já bych měl naprosto jednoduché řešení - všichni, kdo si pletou business s ideologií, už zítra chodit nemusí. Aktivisti ať si třeba vzteky vyserou oči. Nebo ať si založí vlastní duhovou neofirmu(s ohledem na absenci racionálního uvažování u daných jedinců to uvádím čistě jako teoretickou možnost).

  • 5. 11. 2018 11:23

    jinej muf (neregistrovaný)

    Chief Diversity Officer to je něco jako Senior WC Manager? Kvalifikace bude podobná, ale užitečnost řádově nižší... Zas na druhou stranu na to můžete vzít kohokoliv s kvalifikací vyvařeného čajového sáčku.

  • 5. 11. 2018 14:00

    null null (neregistrovaný)

    A vůbec, kdepak máme dámy a slečny které chodí sem na root.cz? Co si ony o tom myslí?

  • 5. 11. 2018 18:58

    123 (neregistrovaný)

    Musíš prosadit kvóty - místo "Květy" nebo "Žena a život" si budou povinně číst na Rootu o tom, co za novinky přináší kernel 4.20-rc1. Už při pomyšlení na ty vděčné, rozzářené obličeje víš, že to je věc, o kterou stojí za to bojovat.

  • 5. 11. 2018 20:31

    null null (neregistrovaný)

    Tak pár žen sem pokud vím chodí. Třeba taková @Kate se tady vyjadřuje ke kde čemu, tak by mě zajímal třeba její názor. Ale věřím že sem žen chodí víc (pár přezdívek jsem tu letmo zahlédl), akorát to nevím ty přezdívky - na rozdíl od některých nevím všechno ;-)

  • 6. 11. 2018 16:38

    SB (neregistrovaný)

    Přesně! Mělo by se to tu genderově vyvážit. Budem si muset podat Krčmáře, že neplní kvóty...

  • 5. 11. 2018 18:03

    lol (neregistrovaný)

    Shrnutí diskuze: jirsák a hawran mají problém s analytickým, logickým a kritickým myšlením, taková pokročilá libtardizace by se měla již hospitalizovat - skoro to vypadá, že jirsák je rád že si našel babu, ale bohužel ta místo "Já jsem ráda", říká "Já jsem rád", protože používat ženské skloňování je dyskrymynace - ne nedělám si prdel, už jsem slyšel biologickou vdanou ženu začít mluvit v mužském rodě - jestli je to startovní pozice pro moderní změnu pohlaví, to už se snad nedozvím, páč v té firmě už nedělám

  • 5. 11. 2018 20:27

    lol (neregistrovaný)

    Co sám? Jako jestli jsem sám zvládl napsat příspěvek, nebo jestli jsem si sám dal palec vzhůru? První ano, druhé ne - upřímně, tady ani jinde, se na palečky nahoru a dolů nedívám - k čemu by mi to bylo? Ve skutečnosti mě vytáčí, když se na webu defaultně vypíše diskuze podle hodnocení, pak na to chvíli zmateně koukám, než si toho všimnu a přepnu zobrazení podle vláken... Ale ty ty palečky zjevně řešíš - běž si raději nastudovat mikroagrese a gender fluiditu, ať máš náboje do příští diskuze :) (ehm, ten druhý pojem vlastně ani nevím, co znamená, tak to třeba vysvětlíš, když se v tom progresivním myšlení tak orientuješ)

  • 5. 11. 2018 23:14

    hawran.diskuse

    Mno, už ta druhá otázka ukazuje, že jsi fakt logik excelentní, :-).

    A že plkáš o něčem, co ani nevíš, co znamená si nic nedělej, (nejen tady) nevybočuješ z řady, ztratíš se v davu.
    Můžeš být spokojený s tím, jak pěkně ses to naučil papouškovat...

  • 6. 11. 2018 0:26

    lol (neregistrovaný)

    Ona se nedá moc rozvinout tebou předložená "myšlenka": Hézký, to ty sám? Takže si tu druhou otázku (před druhým otazníkem) odpouštím a zůstává ta první: Co sám? Dokážeš zformulovat alespoň nějakou koherentní myšlenku? Ona ta diskuze s tebou pak taky podle toho vypadá, víš - proto mé zhodnocení tvého výkonu tady na rootu. Ale to asi osoba s havraním mozečkem nedá ;) (skutečně odpovídající nick) Nevšiml jsem si, že bys předložil cokoliv věcného v reakci (v první, druhé ani třetí)... Ty jsi holt takový libtard, který se bije za něco, co nejspíš ani neslyšel, že existuje...už mi vysvětlíš ty novopojmy z tvého myšlenkového tábora? Víš, já fakt nestuduji pseudotermíny jako mikroagrese a gender fluid, cisgender, white privilige aj., ale bohužel se k nim dostanu jako k bacilu, když čtu zprávy, nebo koukám na video komentáře, a nebo když si z toho dělají prdel v south parku... Smiř se s tím, že drtivá většina populace, tebe a Jirsáka vidí jako pacienty (z) kliniky (narážka na paka, co nelegálně obsadili cizí budovu a prostě nechápou, že to není normální a hlavně legální). Prostě to není normální, ty a tvoje "názory". A protože slovo normální by mohlo sloužit jako další roznětka, pro zbytečnou diskuzi s tebou, tak dokud existuje většinový názor na to, co je norma, tak TO je normální. Až tu bude více jak polovina lidí se stejnou duševní úchylkou jako máš ty, tak uznám svoji porážku a budu vědět, že z eurosvazu musím prchat pryč...

  • 6. 11. 2018 4:17

    * (neregistrovaný)

    Až tu bude více jak polovina lidí se stejnou duševní úchylkou jako máš ty, tak uznám svoji porážku a budu vědět, že z eurosvazu musím prchat pryč...

    Taky nad tím už delší dobu intenzivně uvažuju a čím dál tím víc to vidím jako dost reálný scénář. Ať si tady pak třeba soudruzi za zpěvu internacionály honí do kruhu pod sochou Marxe. Nejmíň degenerace zatím pozoruji v Polsku nebo Maďarsku, ale možná radši ještě někam dál - čím dál od nákazy, tím líp.

  • 6. 11. 2018 12:17

    martinpoljak

    Hm, o důvod víc, proč Google co se týká pracovních nabídek (k pravidelném nepochopení personalistů) o to víc ignorovat.

  • 6. 11. 2018 12:31

    martinpoljak

    Protestují? Za tohle? Eh? Nemá někdo nějaký nápad čím efektivně nahradit Google Search? Tuhle firmu tak nějak definitivně přestávám mít chuť jakkoliv podporovat.

  • 8. 11. 2018 13:43

    Don't be debil (neregistrovaný)

    DuckDuck už se dneska dá používat celkem obstojně. Budeš muset trochu slevit z nároků, ovšem jako náhrada je dostačující. Super náhrada gmailu je protonmail, místo chrome tor-browser, no a Androidu se taky zanedlouho zbavím. Google u mě skončil.