Hlavní navigace

Nová verze služby Linux Hardware

7. 10. 1999
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Oznámení spuštění nové verze služby Linux Hardware

Server Penguin a Leoš Literák si dovolují oznámit ostrý start nové verze služby Linux hardware. Na nové adrese s novým vzhledem a novými možnostmi najdete centrálu pro výměnu zkušeností a poznatků se zprovozňováním různých hardwarových produktů. Služba je určena pro české a slovenské uživatele operačního systému Linux.

V nové verzi je kladen důraz na přehlednost a snadnost používání. K tomu má dopomoci jednotné rozhraní a kontextově závislá menu. Stromová struktura jednotlivých oddílů není nijak omezena do hloubky. Záznamy o hardwaru byly zjednodušeny. Na každé stránce je zobrazena tabulka s několika nejčerstvějšími záznamy. Byla vytvořena rozsáhlá nápověda.

Po funkční stránce je největší novinkou zavedení uživatelů. Pro prohlížení existujících záznamy není nutné se přihlašovat. Přihlášení je nutné pouze při provádění změn. Tato změna umožňuje efektivně spravovat server a snížit množství nesmyslných údajů zadaných nespolehlivými uživateli.

A to nejlepší nakonec: v nové verzi jsou již obsaženy všechny údaje z verze minulé. A během testovacího provozu přibylo více než pět nových záznamů a několik starších bylo aktualizováno. Momentálně je v databázi více než padesát pět záznamů a přes třicet přispívajících uživatelů. Mezi nejnovějšími záznamy je například popis, jak zprovoznit grafickou kartu Voodoo 3 nebo síťovou kartu Fast Etherlink 3c905 XL.

Adresa projektu je http://hardwa­re.penguin.cz/.

Leoš Literák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku