Hlavní navigace

Názor k článku Ostrava-Jih přechází pod tlakem od Linuxu k Windows od BoneFlute - "Státní správa neumí spravovat věci veřejné, natož psát...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2008 18:26

    BoneFlute
    "Státní správa neumí spravovat věci veřejné, natož psát kvalitní SW. Nemá také odborníky, protože odborník když slyší "státní správa", "státní podnik" nebo "rozpočtová organizace", tak ví, že plat bude mizerný, pracovní podmínky úděsné, a je lepší jít do soukromého."
    Máte pro toto vaše podezřelé tvrzení nějaké důkazy?
    Už celkem jednoduchou logickou úvahou, když jsou schopni zaplatit jedné firmě za MS řešení 3.7M, tak nejsou schopni to samé zaplatit jiné firmě za OSS řešení?
    Něco mi v té tvé logice skřípe.
    Navíc nesmíme zapomínat na skutečnost, že podstatná částka se bude muset v případě řešení od MS platit pravidelně každých několik let. (Antivir, nová verze Office, nová verze Windows). V případě OSS tento problém odpadá.

    "Navíc na platformě, která je špatně definovaná"
    No, vzhledem k tomu, že LINUX je normovaný minimálně vůči POSIX, X, freedesktop, normě FSSTND pro adresářovou strukturu, tak tvé tvrzení je hodně odvážné. Pravda, není to žádná sláva. Ale o lépe normovaném operačním systému nevím. Windows normovaný není. Apple jen částečně. QNX, eComStation také. O čem to tedy mluvíš?

    "chybí jí řada features"
    To je možné. Otázka je jaké - takové mlžení umím také. Druhá otázka je, zda se jedná o podstatné features, nebo jen nějaké to čtení BlueRay v tomto případě opravdu dost podstatný nedostatek. A do třetice, zda to dostatečně nevyváží features jí vlastních, které budou pro toto řešení mnohem podstatnější.

    "dokumentace je relativně špatně dostupná a nekvalitní"
    Na základě čeho jsi k takovému závěru dospěl? Mimochodem, Windows má dokumentaci? A kde?
    Dovolil bych si citovat z jednoho fóra:
    "jojo, klicove slovo msdn je pri hledani informaci o produktech microsoftu vcelku sikovne :)
    pri hledani praktickych zkusenosti s nimi je naopak lepe ho nezadavat :D
    "