Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pavel Šnajdr, vpsFree.cz: komerční hosteři nás nemají rádi od vokurkazpilsfree - Mimochodem - vetsi freenety (minimalne tedy Plzen a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2012 5:42

    vokurkazpilsfree (neregistrovaný)

    Mimochodem - vetsi freenety (minimalne tedy Plzen a asi i Kladno) umoznuji clenum umistit server do housingu, doplaci jen za elektrinu.

    Cena se pak dostava taky tak cca na 50-65% te komercni i s tema 300 za mesic co plati za pripojeni doma. Ma to i dalsi vyhody - neni treba brutalne oversellovat tranzit jak maji nasi komercni bratri v oblibe (predevsim proto ze freenety prevazne konsumeri, ale tier1 peer je symetrickej...).

    Mate to celkem hezky delane, jediny co tam trochu strasi je ten routeros na gw :)

    BTW, proc ne nfx, ale masteri? jeste ne tolik trafficu aby se to vyplatilo?

  • 2. 5. 2012 12:09

    snajpa (Pavel Snajdr) (neregistrovaný)

    Lidem z NFX jsem psal pri zakladani, nedostal jsem vubec zadnou odpoved. Vicemene pro nas nejak nema vyznam pres ne brat konektivitu (ale to se treba casem muze zmenit), navic nemame vsechny IP adresy alokovane na nas, kdyz to neni udelane od zacatku, ted by se to vazne muselo vyrazne vyplatit, abychom o tom zacali premyslet.

    Ad. RouterOS - ten je tam vylozene z lenosti, nemam cas/chut/naladu hrat si s ciste linuxovym routerem, hlavne kdyz jsem rozmazleny z RouterOS platformy, kde vsechno nakonfiguruju velice jednoduse behem par vterin a hlavne - podstatna vyhoda - vidim okamzita cisla a prutoky dat -> v konzoli se sice neco vizualizovat da, ale neni to tak sjednocene jako ma Mikrotik.

  • 2. 5. 2012 17:01

    Jimmy (neregistrovaný)

    Je třeba vzít v úvahu, že na počátku se jednalo o hostování jednoho serveru, což je věc kterou ve svém mailu nachází všechny sdružení spojené v NFX každou chvíli. Zvláště pár let zpět dosahoval počet žádostí o hostování herního serveru a jiné podpory "herních klanů" téměř úrovně spamu. Protože peníze členů sdružení nejsou určeny na podporu cizích lidí, tak jsou všechny takovéto žádosti zamítány. Není tedy divu, že na žádost o hostování dalšího cizího serveru nikdo nereagoval, i když napsat alespoň zamítavý email by samozřejmě bylo mnohem lepší.

    Co se týká vstupu do NFX, tak dokud se nejedná o toky alespoň 100 Mbps, či spíše více, tak se samostatný vstup nevyplatí. U menšího hráče by se ale mohl vyplatit vstup do CZFree.Net – Praha, z.s.p.o. a stát se tak členem NFX zprostředkovaně.